Şimdi Ara

Türkiye Karanlığa Gömüldü [ELEKTRİK YOK][SUDA YOK] (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.026
Cevap
33
Favori
54.451
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
44 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Son açıklamaya göre istanbul valisi gezi parkı yerine enerji bakanlığını kapatmış

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: superegoid

quote:

Orijinalden alıntı: 4007

Seçim provası diyorlar ama seçimler gündüz yapılıyor. Allah akıl fikir versin

Seçimler gündüz yapılıyor da, oyların yüklendiği bilgisayarlar elektrikle çalışıyor.

Gerçek bi akp seçmenisin valla. Hemen anlaşılıyor zekandan.

Harbi tam seçmen profili

• Tez zamanda Başımızdaki ampul de böyle sönüp gider inşallah

• geliyorlar....

Türkiye Karanlığa Gömüldü [ELEKTRİK YOK][SUDA YOK]
  • Vizelere bahane çıktı

• Sıkıntı yok arkadaşlar. Nükleer santrali devreye alıyorlarmış şu anda. Kabloları bağlıyorlar. Tabi ordan oraya kabloları geçirirken arada bir kesinti oluyor bir süre.

• Sarayda parti yapiyoruz fakir turklerin elektrigini kesin bizim ışıklara verin enerjiyi

• samsun atakum geldi
  • quote:

Orijinalden alıntı: muratai

quote:

Orijinalden alıntı: Sarısin

quote:

Orijinalden alıntı: muratai

Izmirde elektrikler 17 de geri gelecekmis. Gediz elektrige gore!

Kaynak lütfen link var mı ?

http://www.gedizedas.com//PlannedPowerOutage.asp?IL=4&caid=556

Açılmıyor site iphone 4s Avea 3g

• elektrik iletimi bilindiği gibi enterkonnekte sistem üzerinden yapılır. enterkonnekte sistem dev bir yol ağı gibi düşünülebilir, bazı kavşak noktalarında olası problemler gerçekleşse bile enerji başka rotalar üzerinden hedefine ulaşacak şekilde tasarlanır. özellikle çok önemli tesislerin**** alternatifli besleme hatları olmasına dikkat edilir.

gözünüzde canlanmadı bilmiyorum, o yüzden canlandırayım:

http://www.emo.org.tr/ekler/821e4acae0886a8_ek.jpg?tipi=2&turu=X&sube=12

---lejant okumayı bilmeyenler için dev hizmet---

verdiğim, türkiye'nin enterkonnekte enerji iletim planında kırmızı çizgiler 400kv*, siyah çizgiler 154kv ve mavi çizgiler 66kv hatları gösteriyor. 400kv'lık yüksek gerilim hatları genelde 3x3 faz+nötr olarak gider, yollarda gördüğünüz dev direkler bunlardır. enerji üretim tesislerinden*** direkt olarak teiaş'ın büyükşehir/dağıtım noktası şalt sahalarına gelir ve oradan 154/66/34.5'e dönüştürülüp dağıtılırlar.

şimdi, diyeceğim o ki; haritayı gördünüz. sizce herhangi bir yerde meydana gelen lokal arızadan dolayı böylesine dev bir sistemin çökmesi mümkün mü?

elbette değil, o yüzden adını enterkonnekte sistem koyup, 7/24 çalışması için kılcallarına kadar ayırıyor ve alternatif rotalardan besleme hatları çekiyoruz ya.

peki bu durum neden olabilir?

1) bir grup insan en büyük üretim tesislerine eşzamanlı sabotaj düzenler. aynı anda atatürk, keban gibi barajlar ve büyük üretim tesisleri devreden çıkar. böyle bir şey olsaydı şimdiye dek kokusu çıkardı, fakat olmadı. o yüzden pas geçiyorum.

2) iran doğalgaz vanalarını kapatır. yemen'deki karşılıklı atarlanma, tayyar'ın inişli çıkışlı olayları sebebiyle, iran doğalgaz satış sözleşmesinde bulundurduğu acts of god şerhinden doğacak mücbir sebebi devreye sokar (önceden yapmışlığı var birkaç kez) ve enerji ihtiyacımızın büyük yoğunluğunu karşıladığımız doğalgaz çevrimli enerji santralleri devreden çıkar. enterkonnekte sistem bir anda yüzde kırktan fazla yükü kaybettiği an ne olur biliyor musunuz?

vücudunuzdan kanın yarıdan fazlasının atıldığını düşünün. kalan kan vücudun işlevini devam ettirebilir mi? hayır. elektrikte de gerilim düşümü ve trafoların çevrimleri yapamayacak olması dolayısıyla -eğer teiaş hızlı müdahale edip kalan enerjiyi yüksek öncelikli yerlere kanalize etmezse- kalan enerji tüm sisteme dağılacak ve enterkonnekteyi çökertecektir. ki bence olan da tam olarak budur.

ben bu satırları yazarken teiaş "adana'daki bir sistem devreye girmediği için enterkonnekte sistem avrupa şebekesinden düştü, ondan böyle oldu" diye açıklama yaptı.

sene 2015, onlarca yıldır sorunsuz çalışan 50 hz'lik frekanstan out of sync olduk öyle mi? isterseniz bu açıklamayı da yiyebilirsiniz elbette. ben? ben yemiyorum tabii.

sevgiler.

Ekşi'den
    https://eksisozluk.com/entry/50223249

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sirkadyen -- 31 Mart 2015; 11:49:56 >

• İstanbulda tramvay çalışıyor mu fatihte?
  • Sinopda elektrik yok

• Avrupa-Türkiye elektrik hattı bağlantısında kopma nedeniyle ülke genelinde elektrik kesintisi yaşanmaktadır.
    Milliyet.com.tr

• Güneş paneli satışları artmıştır.
  • superegoid S kullanıcısına yanıt
    Haklısın valla kardeş. Arkadaş keşke katıksız bir kemalist olsaydı o zaman otomatik olarak 150+ olurdu IQ seviyesi

• Tüm Türkiye'de gerçekleşmiş yine bir AKAPE ilkiyle karşı karşıyayız

Ankara/Çankaya hala yok

• Trakya bolgesi geldi elektrik sanirim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • SAÇMA BAŞLIK.. DAHA AKŞAM OLMADI KARANLIĞA GÖMÜLMEDİİ
  • quote:

Orijinalden alıntı: Auroth

elektrik iletimi bilindiği gibi enterkonnekte sistem üzerinden yapılır. enterkonnekte sistem dev bir yol ağı gibi düşünülebilir, bazı kavşak noktalarında olası problemler gerçekleşse bile enerji başka rotalar üzerinden hedefine ulaşacak şekilde tasarlanır. özellikle çok önemli tesislerin**** alternatifli besleme hatları olmasına dikkat edilir.

gözünüzde canlanmadı bilmiyorum, o yüzden canlandırayım:

http://www.emo.org.tr/ekler/821e4acae0886a8_ek.jpg?tipi=2&turu=X&sube=12

verdiğim, türkiye'nin enterkonnekte enerji iletim planında kırmızı çizgiler 400kv*, siyah çizgiler 154kv ve mavi çizgiler 66kv hatları gösteriyor. 400kv'lık yüksek gerilim hatları genelde 3x3 faz+nötr olarak gider, yollarda gördüğünüz dev direkler bunlardır. enerji üretim tesislerinden*** direkt olarak teiaş'ın büyükşehir/dağıtım noktası şalt sahalarına gelir ve oradan 154/66/34.5'e dönüştürülüp dağıtılırlar.

şimdi, diyeceğim o ki; haritayı gördünüz. sizce herhangi bir yerde meydana gelen lokal arızadan dolayı böylesine dev bir sistemin çökmesi mümkün mü?

elbette değil, o yüzden adını enterkonnekte sistem koyup, 7/24 çalışması için kılcallarına kadar ayırıyor ve alternatif rotalardan besleme hatları çekiyoruz ya.

peki bu durum neden olabilir?

1) bir grup insan en büyük üretim tesislerine eşzamanlı sabotaj düzenler. aynı anda atatürk, keban gibi barajlar ve büyük üretim tesisleri devreden çıkar. böyle bir şey olsaydı şimdiye dek kokusu çıkardı, fakat olmadı. o yüzden pas geçiyorum.

2) iran doğalgaz vanalarını kapatır. yemen'deki karşılıklı atarlanma, tayyar'ın inişli çıkışlı olayları sebebiyle, iran doğalgaz satış sözleşmesinde bulundurduğu acts of god şerhinden doğacak mücbir sebebi devreye sokar (önceden yapmışlığı var birkaç kez) ve enerji ihtiyacımızın büyük yoğunluğunu karşıladığımız doğalgaz çevrimli enerji santralleri devreden çıkar. enterkonnekte sistem bir anda yüzde kırktan fazla yükü kaybettiği an ne olur biliyor musunuz?

vücudunuzdan kanın yarıdan fazlasının atıldığını düşünün. kalan kan vücudun işlevini devam ettirebilir mi? hayır. elektrikte de gerilim düşümü ve trafoların çevrimleri yapamayacak olması dolayısıyla -eğer teiaş hızlı müdahale edip kalan enerjiyi yüksek öncelikli yerlere kanalize etmezse- kalan enerji tüm sisteme dağılacak ve enterkonnekteyi çökertecektir. ki bence olan da tam olarak budur.

ben bu satırları yazarken teiaş "adana'daki bir sistem devreye girmediği için enterkonnekte sistem avrupa şebekesinden düştü, ondan böyle oldu" diye açıklama yaptı.

sene 2015, onlarca yıldır sorunsuz çalışan 50 hz'lik frekanstan out of sync olduk öyle mi? isterseniz bu açıklamayı da yiyebilirsiniz elbette. ben? ben yemiyorum tabii.

sevgiler.

Ekşi'den
    https://eksisozluk.com/entry/50223249

Muthis bir aciklama.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.