Şimdi Ara

Türkiye Karanlığa Gömüldü [ELEKTRİK YOK][SUDA YOK] (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3.026
Cevap
33
Favori
54.449
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
44 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Avatar

İstanbulda tramvay çalışıyor mu fatihte?

Çalışmıyormuş galiba milliyetin sitesinde yazıyodu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • o değilde bizim 3g şebekeleri iyi dayandı bu yüke :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lordexoc -- 31 Mart 2015; 11:52:30 >
  • Beylikdüzün de elektrik yok.Jeneratörle idare ediyoruz.Anlaşıldı tamam.
  • Hahaha konuda olan kişilere bak mobil hep :) bizim şirkette jenerator var keşke elektrik olmasaydıda yatsaydık biraz
  • - şimdi bu elektrik kesintisini de AKP ve hükümete, devlete, cumhurbaşkanına bağlarlar !!!!

+ ya kime bağlayacagdık yapraaaam ?
  • Kurtköydede yok

• Yeni Türkiye..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: KarambaKarambita*

Hahaha konuda olan kişilere bak mobil hep :) bizim şirkette jenerator var keşke elektrik olmasaydıda yatsaydık biraz

Aynen bizim şirkettede jeneratör var. birde bilgisayar şirketi olmasaydı yatardık şimdi
  • İzmir'de de çoğu ilçede yok. Kediler birleşip toplu trafolara dalma operasyonu yapıyor olabilirler. Malum mart ayı bitiyor. Elektrikleri kesip saatleri durdurarak Mart ayının bitmemesini istiyor olabilirler.

Şaka bir yana bu hiç hayra alamet değil. Bir yerlerde kesin bir şeyler dönüyor. Bakalım kokusu çıkar yakında..
  • şebekelerde giderse işte o zaman şov var

• Geldi elektrikler.

• quote:

Orijinalden alıntı: BJK

Tez zamanda Başımızdaki ampul de böyle sönüp gider inşallah

Amin.

• quote:

Orijinalden alıntı: muratai

quote:

Orijinalden alıntı: Auroth

elektrik iletimi bilindiği gibi enterkonnekte sistem üzerinden yapılır. enterkonnekte sistem dev bir yol ağı gibi düşünülebilir, bazı kavşak noktalarında olası problemler gerçekleşse bile enerji başka rotalar üzerinden hedefine ulaşacak şekilde tasarlanır. özellikle çok önemli tesislerin**** alternatifli besleme hatları olmasına dikkat edilir.

gözünüzde canlanmadı bilmiyorum, o yüzden canlandırayım:

http://www.emo.org.tr/ekler/821e4acae0886a8_ek.jpg?tipi=2&turu=X&sube=12

---lejant okumayı bilmeyenler için dev hizmet---

verdiğim, türkiye'nin enterkonnekte enerji iletim planında kırmızı çizgiler 400kv*, siyah çizgiler 154kv ve mavi çizgiler 66kv hatları gösteriyor. 400kv'lık yüksek gerilim hatları genelde 3x3 faz+nötr olarak gider, yollarda gördüğünüz dev direkler bunlardır. enerji üretim tesislerinden*** direkt olarak teiaş'ın büyükşehir/dağıtım noktası şalt sahalarına gelir ve oradan 154/66/34.5'e dönüştürülüp dağıtılırlar.

---lejant okumayı bilmeyenler için dev hizmet---

şimdi, diyeceğim o ki; haritayı gördünüz. sizce herhangi bir yerde meydana gelen lokal arızadan dolayı böylesine dev bir sistemin çökmesi mümkün mü?

elbette değil, o yüzden adını enterkonnekte sistem koyup, 7/24 çalışması için kılcallarına kadar ayırıyor ve alternatif rotalardan besleme hatları çekiyoruz ya.

peki bu durum neden olabilir?

1) bir grup insan en büyük üretim tesislerine eşzamanlı sabotaj düzenler. aynı anda atatürk, keban gibi barajlar ve büyük üretim tesisleri devreden çıkar. böyle bir şey olsaydı şimdiye dek kokusu çıkardı, fakat olmadı. o yüzden pas geçiyorum.

2) iran doğalgaz vanalarını kapatır. yemen'deki karşılıklı atarlanma, tayyar'ın inişli çıkışlı olayları sebebiyle, iran doğalgaz satış sözleşmesinde bulundurduğu acts of god şerhinden doğacak mücbir sebebi devreye sokar (önceden yapmışlığı var birkaç kez) ve enerji ihtiyacımızın büyük yoğunluğunu karşıladığımız doğalgaz çevrimli enerji santralleri devreden çıkar. enterkonnekte sistem bir anda yüzde kırktan fazla yükü kaybettiği an ne olur biliyor musunuz?

vücudunuzdan kanın yarıdan fazlasının atıldığını düşünün. kalan kan vücudun işlevini devam ettirebilir mi? hayır. elektrikte de gerilim düşümü ve trafoların çevrimleri yapamayacak olması dolayısıyla -eğer teiaş hızlı müdahale edip kalan enerjiyi yüksek öncelikli yerlere kanalize etmezse- kalan enerji tüm sisteme dağılacak ve enterkonnekteyi çökertecektir. ki bence olan da tam olarak budur.

ben bu satırları yazarken teiaş "adana'daki bir sistem devreye girmediği için enterkonnekte sistem avrupa şebekesinden düştü, ondan böyle oldu" diye açıklama yaptı.

sene 2015, onlarca yıldır sorunsuz çalışan 50 hz'lik frekanstan out of sync olduk öyle mi? isterseniz bu açıklamayı da yiyebilirsiniz elbette. ben? ben yemiyorum tabii.

sevgiler.

Ekşi'den
    https://eksisozluk.com/entry/50223249

Muthis bir aciklama.

Arkadas dogru soyluyor olsa bile nukleerin gerekliligini viral olarak bize anlatmis.

Enerjini sen uretemiyorsan zaten yenik sayilirsin.

• Mersinde elektrik yok 1 saattir jeneratör calisiyor.

• Jeneratör var diye hava atanlar, artık çoğu is yerine jeneratör var. Neyin kafasını yaşıyorsunuz.

• Mugla burdada yok

• Gta 5 pc trailer bugün cikacak sanirim ondan olabilir diyorlar bilir kişiler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cogman -- 31 Mart 2015; 12:22:08 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne ilkel bir devlet olduk arkadaş

• Enerji Bakanlığı problemin Ege kaynaklı olabileceğini duyurmuş..
    şimdi yandınız izmir'liler.. eeyyy bu gavur izmirliler benim vatandaşımı karanlıga, orta çağa gömdü sözleri yakındır ahahaha

ülkeyi işgal edip, karını kızını inletecekler dense kılı kıpırdamayacak akıl geriliği yaşayan çoğu vatandaş, bu durumda izmir'e gelip sade vatandaşa küfür edebilmeleri muhtemeldir.

better call saul ..

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/28603520.asp
  • Başbakan Davutoğlu, "Elektrik kesintisi konusunda terör saldırısı dahil her türlü ihtimali araştırıyoruz. Enerji Bakanlığı'nda kriz masası kuruldu. Sorun iletim hatlarından kaynaklı olabilir" dedi.

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.