|
Türkiye kendi GPS sistemini kuruyor
-
-
Mikro uydularla gnss sistemi. Çok iyi olur aslında. Her dayılık yapma potansiyeli olan ülkenin kendi gnss sistemine sahip olması şart. Yoksa füzen bile isabetli olamıyor. Mikro uydudan büyük olunca da galiba limitler, şartlar şurtlar var. Zira normalde gnss sistemleri için Rusya 24, Avrupa 30, Abd 31 adet uydu kullanıyor diye biliyorum. Bize bu limitler normal uydularla verilmeyebilir ama mikro ile 100 adet ile aynı belki daha hassas oranda konumlandırmayı oturtabilecek isek hiç sıkıntı yok. Hatta daha bile güvenli olur, ileride millet rahatça başkalarının uydularını savaş anında indirmeye başladığında, mikro uyduyu indirmek daha zor olur hemde 4 kat daha fazla sayıda olacağı için daha zor olur. Nadir güzel haberlerden biri.
-
quote:
Açıklama yapan Bayraktar, iki uydunun hazır olduğunu ancak fırlatmanın ertelendiğini söyledi.
Boşa para harcamaktan vazgeçilmiş.
İşin doğası gereği; konum belirleme için en az 4, yükseklik de belirlenecekse en az 5 uydunun aynı anda ve koordineli çalışması gerekiyor.
Öte yandan hem uydu sayısı hem de irtifaya bakılırsa; bizimkisi GPS, GLONASS, BeiDou ve Galileo gibi küresel değil, Hindistan'ınki (NavIC) gibi bölgesel konumlama sistemi olacak.
tr.m.wikipedia.orgKüresel uydu seyrüsefer sistemi - Vikipedihttps://tr.m.wikipedia.org/wiki/K%C3%BCresel_uydu_seyr%C3%BCsefer_sistemi
en.m.wikipedia.orgSatellite navigation - Wikipediahttps://en.m.wikipedia.org/wiki/Satellite_navigation
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Türkiye’nin kendine has gps sisteminin olması takdire şayan. Gurur duydum. 🇹🇷
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
"Biri bizi gözetliyor" yorumları yolda.
-
tc ye kadar biliyorlar neyini gozetlicek
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Bir yerden başlanmalıydı, bağımsızlığa doğru daha çok adım...
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
bağımsızlık için atılmış kocaman bir adım. ama bunun bedelini mutlaka bize ödetirler. yılmadan devam
-
Bence bunu kesinlikle boşa harcamak olarak göremeyiz.
Aslında bizim için öncelik savunma sistemlerinde olduğu için, ters bir durum yaşadığında GPS'e mahkum olmamak ve savunma işlevini yerine getirebilmek adına ilk aşamada yerel konumlandırma sistemi kurulması gayet mantıklı bir yaklaşım...
-
Yanlış anla(şıl)ma olmuş.
Sebebini açıkladım. Sadece 2 uydu ile bu sistemi kurmak imkansız. Gönder(t)selerdi uydular hiç bir işe yaramadan öylesine dolanacakları için paramız boşa gidecekti.
Öte yandan bence geç değil, epeyce geç kalındı. 1990'larda bile bu işin gerçekleşmesi için kafa yoranlar, çabalayanlar vardı ama sesleri ilgili yerlere pek ulaş(tırıl)mıyordu.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Cumhuriyet ne zaman ilan edilir?
Cumhuriyetin ilan edilmiş olması ABD nin kölesi olduğumuz gerçeğini değiştirmez. Tüm dünya ABD nin kölesidir. Almanya, Rusya, Çin... aklına gelebilecek her ülke ABD nin kölesidir. ne zaman eşit haklarda ABD ile masaya oturursun işte o zaman bağımsızım diyebilirsin. İlizyonlara kanma.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CleanCoders -- 16 Eylül 2024; 12:34:6 > -
Ben yanlış anladım sanırım ama yazınız buna epey müsait olmuş :)
-
Haberi ilk duyduğumda helal be dedim. Bu ülkede güzel şeyler yapılıyor. Kimin yaptığının önemi yok. Ülkeme faydası olsun yeter ki
-
Nasıl yani ulu önder reis efendimiz de mi?
Olur böyle şeyler diyeyim
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
adam büyük oynuyor. inşAllah yaparlar
-
Firmalar hükümetin malı gibi lansmanlar yapmaktan uzaklaşmadığı sürece bu gibi gelişmeler ülkenin değil, akpnin malı gibi görülmeye devam edecek
-
Harika bir gelisme , ne yazikki bu konularda cok gec kaldir.Umarim en hazli sekilde kendi GPS ve GNSS sistemimize geceriz.
Mikro uydularla gnss sistemi. Çok iyi olur aslında. Her dayılık yapma potansiyeli olan ülkenin kendi gnss sistemine sahip olması şart. Yoksa füzen bile isabetli olamıyor. Mikro uydudan büyük olunca da galiba limitler, şartlar şurtlar var. Zira normalde gnss sistemleri için Rusya 24, Avrupa 30, Abd 31 adet uydu kullanıyor diye biliyorum. Bize bu limitler normal uydularla verilmeyebilir ama mikro ile 100 adet ile aynı belki daha hassas oranda konumlandırmayı oturtabilecek isek hiç sıkıntı yok. Hatta daha bile güvenli olur, ileride millet rahatça başkalarının uydularını savaş anında indirmeye başladığında, mikro uyduyu indirmek daha zor olur hemde 4 kat daha fazla sayıda olacağı için daha zor olur. Nadir güzel haberlerden biri.
|
Türkiye’nin kendine has gps sisteminin olması takdire şayan. Gurur duydum. 🇹🇷
|
Firmalar hükümetin malı gibi lansmanlar yapmaktan uzaklaşmadığı sürece bu gibi gelişmeler ülkenin değil, akpnin malı gibi görülmeye devam edecek
|
Bence bunu kesinlikle boşa harcamak olarak göremeyiz. Aslında bizim için öncelik savunma sistemlerinde olduğu için, ters bir durum yaşadığında GPS'e mahkum olmamak ve savunma işlevini yerine getirebilmek adına ilk aşamada yerel konumlandırma sistemi kurulması gayet mantıklı bir yaklaşım... |
Bir yerden başlanmalıydı, bağımsızlığa doğru daha çok adım...
|
bağımsızlık için atılmış kocaman bir adım. ama bunun bedelini mutlaka bize ödetirler. yılmadan devam
|
Sizin kafadakiler hemen herşeyi siyasetle ilişkilendirdiği için zaten ne yapılsa yapılsın size yaranılmaz. Birisi verilen selamı almaya kalksa trolleriniz karalama kampanyası başlatıyor zaten, gerçek hayattan uzak, nefreti arşa çıkmış bir güruhun attığı her adım nefret ettiklerinden daha zararlı ve güvenilmez.
BLOK. |
La utanma yok galiba sizde. Seçimde kimin borozanligini yaptı damat ve abisi daha neyin yalakalıgini yapıyorsunuz. |
Kaynak belli, haber belli. İki haberde de imalı cümleler kullanmışsınız. Moderatör de değilim. Sinyaller iyice karışmış sanırım.
|
Benzer içerikler
- whatsapp çökerten mesaj kopyala
- gizli story izleme
- instagram önbellek temizleme
- instagram yardım merkezi
- whatsapp hesap silme
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X