Şimdi Ara

Türkiye neden gelişmiyor açıklıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
338
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bence Türkiye'nin gelişmeme sebepleri vatanseverlik kavramının benimsenmemesidir, beyin gocudur, aidiyetdizliktir, aşağılık kompleksidir.(devrim arabaları zamanında aşağılık kompleksi bataklığı yuzunden hiç oldu)

Herkes çok bencil düşünüyor ama aslında bu iş kendisine de zarar veriyor.

Ulkemizin bir kesimi Avrupalı filan görünce şekilden şekile giriyor yüzüne tukurse Yarabbi şükür diyecekler. Yabancı ulkede yasamak icin tuvalet bile temizlerler

Bir kesim de arap sevdalısı. Bu iki grubun kesişim kümesi de "milliyetçilik hastalıktır moruq" diye gezen pembiş tayfa (Kürt milliyetçileri de bu grupta. Evet kendileri de Milliyetçi ama olsun sadece Türk Milliyetçiliği hastalık çünkü:d)

Bunların hiçbiri olmayan da sadece kendisini soyutluyor ben Türklerden üstünüm ortadoğu çukuru moruq almanyada dogsam ferrarim vardı orda opel corsa 5€ moruq diye geziyor banane Türkiye'den modunda

Halbuki hem tarihte hem de güncel olarak görüyoruz ki bütün ulkeleri milliyetçilik kalkindiriyor. Bilim insanlarinin çoğu da milliyetci duruş gösteriyor. Refahın yolu hep vatan severlikten ve milliyetçilikten geçiyor. Beyin göçü veren veya fazla liboşluk yapan ulkeler birkaç nesil sonra daha da beter oluyor bu sefer yurt disina gitmek de kurtarmiyor degersiz oluyorsun cunku. Fakat vatanin kalkinmasi için çalışsan zaten refaha ereceksin teknoloji asiri hizli ilerliyor cocugun degil kendin bile o refahı gorursun.

Vatan sevgisi ve milli şuur çocuklara okullarda aşılanmalı. "Ey vatan gözyaşların dinsin yetiştik çünkü biz" diyen nesil gelmeli

Bu konuda 2 laf soyleyene de "vatan millet sakarya eDebİyaTı yaBmA" diye damgası vurulmamalı.

Medyadaki yalan haberlere hemen sazan gibi atlanmamalı. Bir güruh camiye deri pantolonla girdiler bira içtiler yalanina inaniyor diğeri de Tübitak hoşaf, erik projesi filan kabul etti zannediyor :ddd

Konuya gelecek yorumlari tahmin ettigim icin sikca sorulanlar gibi olsun peşin bir cevap yazayim :d

"Kardeşim ülkede liyakat mi var ben vatanın iyiliğine çalışsam önümü kesmeyecekler mi veya ben eşek gibi calisirken baskalari cakarli arabalarda yatlarda gezecek öyle iş mi olur"

Tam da bu sebeplerden dolayı çalışmak gerekiyor. Liyakati gerekirse tirnaklarla kaziyarak geri getirmek lazım aydın, vatansever insanlarin onemli yerlere gelmesi lazım. Yurt disina gidip gezelim, egitim alalım kulturlenelim ama ulkemize hizmet edelim. Edebiyat kasmak için değil gerçekten de bu ulke icin yuzbinlerce kişi kendini feda etti. Bagimsizligin bedelini ödedik ama ekonomik ve siyasal refahın bedelini ödemedik, çalışmadık. Şu an da ödemedigimiz, karşılığını vermedigimiz şeyi istiyoruz. "Bir ülkede namuslular namussuzlar kadar cesur olmadıkça o ülke için kurtuluş yoktur"

Atatürk boynunda idam fermaniyla yürüdü. Üstüne Kuvayı inzibatiye geldi, yetmedi bakın namusunu şerefini kurtarmak istediği halk bile kendisine isyan etti. O bu durumda bırakmadı bir de gençlere şunları dedi:

"Ey Türk istikbalinin evladı! İşte, bu ahval ve şerait içinde dahi vazifen, Türk istiklal ve cumhuriyetini kurtarmaktır."

"Sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı ve ikbal ışığısınız. Memleketi asıl ışığa boğacak olan sizsiniz. Kendinizin ne kadar önemli, değerli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız. Sizlerden çok şey bekliyoruz."

"Bilelim ki millî benliğini bilmeyen milletler başka milletlere yem olurlar."

Bir milletin başarısı, mutlaka bütün millî güçlerin bir istikamette oluşmasıyla mümkündür. Bu nedenle bilelim ki, elde ettiğimiz başarı, milletin güç birliği etmesinden, ortak hareket etmesinden ileri gelmiştir. Eğer aynı başarı ve zaferleri gelecekte de tekrarlamak istiyorsak, aynı esasa dayanalım ve aynı şekilde yürüyelim.

Biz milliyet fikirlerini tatbikte çok gecikmiş ve çok ilgisizlik göstermiş bir milletiz. Bunun zararlarını fazla faaliyetle gidermeye çalışmalıyız. Osmanlı İmparatorluğu içindeki çok çeşitli topluluklar, hep millî inançlarına sarılarak, milliyetçilik idealinin gücü ile kendilerini kurtardılar. Kuvvetimizin zayıfladığı anda bizi hor ve hakir gördüler. Anladık ki, kabahatimiz kendimizi unutmuş olduğumuzmuş. Dünyanın bize saygı göstermesini istiyorsak, ilk önce biz kendi benliğimize ve milliyetimize bu saygıyı, hissî, fikrî ve fiilî olarak, bütün davranış ve hareketlerimizle gösterelim.

Bakın adam 100 sene öncesinden reçeteyi vermiş. Siyasi dehası bugüne kadar yanılmadı.

Aşağılık kompleksini bırakalım, yabancı hayranlığını bırakalım, beyin göçüne karşı çıkalım. Bunları buraya yazmamın sebebi de burada çoğu kişi üniversite okuyor ama ilk hatta tek hedefi yurt dışı.

Son not: senin imkanın olsa anında basar gidersin diyenler de olacaktir ilk defa 17 yaşında yurt dışına (Avrupa'ya) çıktım bir proje ile. Ayrıca anne tarafı Kırım Tatarı yani Romanya doğumlu atalar var üstüne dussem Ab vatandaşlığı alabilirim, gitme imkanım olmasına rağmen gitmiyorum yani kendi yapmadığım şeyleri baskasina da tavsiye etmiyorum.

Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?

• Çalışmak yerine devletten para bekleyen hangi millet gelişiyor? Allah tan çalışan bir yüzde 60 var. Yoksa işimiz kötü... Kimse is beğenmiyor ama arabanın en güzelini, telefonun son modelini, ayakkabının son modasını ister. Ben bir kere sordum birine kardeş sen bu hayatı istiyorsun ama bu hayatı hak edecek ne yaptın diye, cevap veremedi. Yapacak bir şey yok. Dua etsinler reis halkçı bir adam. Yoksa ben olsam özellikle bir şekilde böyle düşünenlere hizmet falan vermezdim.
  • Ülkeleri homojen görmüyorum.Bu ne anlama gelir ? Kurtuluş için herhangi bir doktrin ve kavram öne süremeyeceğiniz anlamına gelir

Cevap donmuş,donmaya yüz tutmuş kavramların hiçbirinde değil

Olay çok daha işlevsel ve mikro
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ibrahim Akca

Çalışmak yerine devletten para bekleyen hangi millet gelişiyor? Allah tan çalışan bir yüzde 60 var. Yoksa işimiz kötü... Kimse is beğenmiyor ama arabanın en güzelini, telefonun son modelini, ayakkabının son modasını ister. Ben bir kere sordum birine kardeş sen bu hayatı istiyorsun ama bu hayatı hak edecek ne yaptın diye, cevap veremedi. Yapacak bir şey yok. Dua etsinler reis halkçı bir adam. Yoksa ben olsam özellikle bir şekilde böyle düşünenlere hizmet falan vermezdim.
    Hocam sonda batirmasan güzel yorum yapmışsın aslinda ama...

Sen halkçı adam gormemissin bence

Halkçı adam Ecevittir mesela.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-1593E8EC2

Hocam sonda batirmasan güzel yorum yapmışsın aslinda ama...

Sen halkçı adam gormemissin bence

Halkçı adam Ecevittir mesela.

Alıntıları Göster
    Adam kalkıp devlete küfür ediyor ama metrobuse biniyor, köprüden geçiyor. Halkçı adam olmasa izin vermez. Ecevit dendiği zaman aklıma bu foto geliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ibrahim Akca

Adam kalkıp devlete küfür ediyor ama metrobuse biniyor, köprüden geçiyor. Halkçı adam olmasa izin vermez. Ecevit dendiği zaman aklıma bu foto geliyor.

Alıntıları Göster
    Troll seni :)

Toplu taşıma lüks mü sanıyorsun? Senin amacın ne senin gibiler yüzünden işte insanlar Türkiye'den soğuyor. Senin amacın farklı ben seni anladim merak etme

Prensip gereği bloklamiyorum bundan sonra yazdiklarina cevap vermeyeceğim

Ben sana buraya bi fotolar atarım da neyse gerek yok tahmin edersin :D

Ecevit milliyetçiliği sokaklara değil Batı Anadolu'nun haşhaş tarlalarına, Ege'nin deniz yataklarına, KIBRIS'IN BEŞPARMAK DAĞLARINA yazmış adam gibi adamdır.

Hesabını veremeyeceği tek bir iş bile yapmadı. Boğazından bir kuruş haram geçmemiştir.

Koruma ordusuyla gezmez, halkı ezmez, sıra olan yerlerde sırasını bekler, mercedeslerle değil renault makam aracıyla gezer. Halkın içinde yaşar, hem içte hem dışta halkının çıkarlarını Amerika'ya, İngiltereye rağmen korur. Halkçı adam budur.

Olan malvarlığının hepsini de devlete bağışladı.

Bu vatana adanmış bir ömür hem de tek kuruş haram yemeden.

Biz razıyız Allah da razı olsun inşallah

Adam oğlu adam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1593E8EC2 -- 29 Mayıs 2020; 1:7:5 >

• Beynim olsa da göç etsem

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi White Death -- 29 Mayıs 2020; 1:20:56 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.