Şimdi Ara

Turkiye neden sanayiselemedi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
1
Favori
1.556
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Mrb arkadaslar .Bu soruyu yanitlamanin kolay olmadigini biliyorum , çunku sanayilesememizin birçok nedeni var . Bugun bile Turkiye den ihraç edilen yuksek kdv li mallarin çogunda yabanci sermaye birikimini goruyoruz.Yani kendi insanimizla , kendi kurdugumuz salt Turk sirketlerinde çok yuksek teknoloji içeren mallari uretmekte zorlaniyoruz. Yeni yeni bazi urunleri uretmeye basliyoruz ( Askeri alanda asiri yogunlasma oldugu için askeri malzemelerini bu konunun disinda tutuyorum ).

Genel egitim duzeyimi rahatligimiz mi egitimde kalitesizlik mi , buyrun yanit verin ama ne olur bu konuyu siyaset e karistirmayalim . Daha çok Turk halkinin toplumsal yapisindan sozedersek bence daha isabetli yanitlar olur , cunku sonucta halen istenilen duzeye gelemediysek , bu herseyden once bizim , yani Turk milletinin zayifliklarindan dir . saygilarimla

• Türkiye dış devletlerce tarım ülkesi olarak öngörülmüş, içimizdeki kuklalar da bu planı aynen uygulamışlardır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: wolfestein

Türkiye dış devletlerce tarım ülkesi olarak öngörülmüş, içimizdeki kuklalar da bu planı aynen uygulamışlardır.
    en buyuk neden bizi yonetenlerin turkiye yerine seçilmesine yardim eden amerika için çalismalaridir. Kendi yerel kaynaklarimizdan bugdaya domatese kadar hep amerikanin onerdigi tohumlari kullandik. Ciftcimizi onlara bagladik kalitesiz ve içi bos urunler için. Sanayidede bizden alin daha ucuz olur deyip olan fabrikalarida kapattik. Kimdir bunlar halada halk isimlerini duydugu an gozleri yasarir ama ulkelerini satan politikacilar. Menderes.demirel,çiller diye takip eder
  • quote:

Türkiye dış devletlerce tarım ülkesi olarak öngörülmüş, içimizdeki kuklalar da bu planı aynen uygulamışlardır.

Mesela Adnan Menderes gibi mi?

• Türk ırkına ya da İslam dinine mensup olup da sanayileşebilen herhangi bir ülke var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Canis Majoris

quote:

Mesela Adnan Menderes gibi mi?

Alıntıları Göster
    siyasi istikrarsızlık en önemli neden. Osmanlıda bakıyorsunuz yeniliklere direnen iki kesim vardı. yeni çeriler sonrada ulema. Batılaşma sürecinde bile askeri ve dini grupların devletin ayağına bağ olduğunu görüyoruz aslında. ama bütün bunlara rağmen gelişiyoruz öyle ya da böyle. Sonucta diğer orta dpğu devletlerine bakınca aramızda olumlu anlamda bir fark var kim ne derse desin.

• quote:

Orijinalden alıntı: olağan_şüpheli

siyasi istikrarsızlık en önemli neden. Osmanlıda bakıyorsunuz yeniliklere direnen iki kesim vardı. yeni çeriler sonrada ulema. Batılaşma sürecinde bile askeri ve dini grupların devletin ayağına bağ olduğunu görüyoruz aslında. ama bütün bunlara rağmen gelişiyoruz öyle ya da böyle. Sonucta diğer orta dpğu devletlerine bakınca aramızda olumlu anlamda bir fark var kim ne derse desin.

Alıntıları Göster
    Sanayileşemediği gibi artık tarım ülkeside değiliz. doğayı hunharca katledip beton ülke olmaya çalışıyoruz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: webbie

Türk ırkına ya da İslam dinine mensup olup da sanayileşebilen herhangi bir ülke var mı?

Yok, olamaz zaten " fıtrata " aykırı! ( yine de Türklere belki birgün deyip açık bir kapı bırakayım )
  • Kısmen dogru. Ancak Adnan Menderes'in durumu özellik arz ediyor. Malum ABD ile anlaşmaları Türkiye'ye faydası olacağını zannederek yaptı. Yani bilerek vatanına kötülük edecek bir insan olduğunu düşünmüyorum. Ama tabi bana göre de Menderes'in ABD ile yakınlaşması ve anlaşmalar imzalaması yanlıştı. Nitekim ABD ile yakınlaşmasından bir hayır gelmeyeceğini anladığında ise bir darbe ile indirildi.

Aslında bu Menderes konusunu seninle etraflıca tartışmak isterim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wolfestein -- 2 Mart 2015; 7:37:23 >
  • Bknz; Thornburg ve Barker Misyonu raporu.
    Bu arada sanayileşememeyi dine ya da ırka bağlayanlar nasıl bir bağlantı kurdu merak ediyorum.
    He bir de inönü döneminde Dünya Ekonomisi ile bütünleşme ve ekonomik yardım alma karşılığında,büyük abimiz ABD'nin bize "tarım ülkesi" rolünü biçmesi de hep Menderes'in hatası zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dar-ül Harb -- 23 Aralık 2014; 21:51:46 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dar-ül Harb

Bknz; Thornburg ve Barker Misyonu raporu.
    Bu arada sanayileşememeyi dine ya da ırka bağlayanlar nasıl bir bağlantı kurdu merak ediyorum.
    He bir de inönü döneminde Dünya Ekonomisi ile bütünleşme ve ekonomik yardım alma karşılığında,büyük abimiz ABD'nin bize "tarım ülkesi" rolünü biçmesi de hep Menderes'in hatası zaten.
    Abd'nin Türkiye'ye tarım ülkesi rolü biçme ve istediklerini yaptırma İnönü ile başlamış,Menderes ile tavan yapmıştır.

Paige Raporu,Barker Raporu,Hilts Raporu ve Thornburg raporlarıı doğrultusunda hareket etmiştir Türkiye, 1959 itibariyle de o raporların %95'ini uygulanmıştır.

• quote:

Orijinalden alıntı: Uhtred Ragnarson

Abd'nin Türkiye'ye tarım ülkesi rolü biçme ve istediklerini yaptırma İnönü ile başlamış,Menderes ile tavan yapmıştır.

Paige Raporu,Barker Raporu,Hilts Raporu ve Thornburg raporlarıı doğrultusunda hareket etmiştir Türkiye, 1959 itibariyle de o raporların %95'ini uygulanmıştır.

Alıntıları Göster
    cevaplamak zor değil.
    küçük hamleler dışında hiç sanayileşmeye çalışmadı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gokturk87

Mrb arkadaslar .Bu soruyu yanitlamanin kolay olmadigini biliyorum , çunku sanayilesememizin birçok nedeni var . Bugun bile Turkiye den ihraç edilen yuksek kdv li mallarin çogunda yabanci sermaye birikimini goruyoruz.Yani kendi insanimizla , kendi kurdugumuz salt Turk sirketlerinde çok yuksek teknoloji içeren mallari uretmekte zorlaniyoruz. Yeni yeni bazi urunleri uretmeye basliyoruz ( Askeri alanda asiri yogunlasma oldugu için askeri malzemelerini bu konunun disinda tutuyorum ).

Genel egitim duzeyimi rahatligimiz mi egitimde kalitesizlik mi , buyrun yanit verin ama ne olur bu konuyu siyaset e karistirmayalim . Daha çok Turk halkinin toplumsal yapisindan sozedersek bence daha isabetli yanitlar olur , cunku sonucta halen istenilen duzeye gelemediysek , bu herseyden once bizim , yani Turk milletinin zayifliklarindan dir . saygilarimla

Siyaset karıştırmadan bu sorun cevaplanmaz. Tabi ki neden olmasın, bütün suç halkın eğitimsizliğinden. Protesto ederim hakkımı alırım düzeni nerde var allasen. Elbette bu siyasi, politik bir sorundur. 1960 darbesine bak. Devrimle kurulmuş bi ülke için normaldir bu sanayileşememe.

• quote:

Orijinalden alıntı: Uhtred Ragnarson

Alıntıları Göster
    Yine olayi siyaset e , siyasetçilere , kisilere bagladiniz abicim , Bu ulke de

-kayitdisi yuzde 30 ise
    -Kadinlarin isgucune katilim orani yuzde 30 , erkeklerin yuzde 75 ise
    -Her yil 90 milyar lira vergi kaçiriliyosa
    -Dunya en iyi 100 universitesi arasinda bir tek turk universite yoksa
    -Pisa arastirmalarinda Turkiye de çocuklara adam gibi kaliteli egitim veremedigimiz butun uzmanlar tarafindan soyleniyosa.
    -25 yas ustu nufusun ortalama orgun egitim alma suresi yalnizca 7 yil ise ( egitimin kalite si de cabasi )
    -Avrupa insan haklari mahkemesinde Turkiye ile ilgili dosyalarda , kararlarin yuzde 87 inde Tukrkiye yi suclu buluyorsa ( Avrupa insan haklari sozlesini imzaladik ve orda ki yasalarin bizim yasalarla çekistigi halde bizim yasalardan daha ustun oldugunu kabul ettik akp nin 2004 yilinda ki yargi patekiyle )
    -Turkiye de 20-60 yas arasinda ki nufus un 43 milyon oldugu halde , devletin aktif nufus u 29 milyon olarak sayiyorsa ve bu sagliksiz veritabani uzerinden sosyal gostergeleri açikliyorsa
    -Enerji de bu kadar yerli yenilenebilir kaynaklarimiz varken , yuzde 70 oraninda disa bagimli durumda isek
    -Ic tasarruf oranimiz sadece yuzde 13 ise ve bunun yuzunden Ekonominin buyumesi icin kesinlikle dis yatirimlara muhtaç isek ... vesair daha bir çok konuda halen bazi seyler oturmadiysa , bence bunun suclu su herseyden once Turk halki dir. Her konuyu oraya buraya çekip , kisileri konusup , ilkeleri unutarak yanlis tartisiyoruz ama hiç OZELESTIRI YAPMIYORUZ.

• quote:

Orijinalden alıntı: heyecanlı92

quote:

Mrb arkadaslar .Bu soruyu yanitlamanin kolay olmadigini biliyorum , çunku sanayilesememizin birçok nedeni var . Bugun bile Turkiye den ihraç edilen yuksek kdv li mallarin çogunda yabanci sermaye birikimini goruyoruz.Yani kendi insanimizla , kendi kurdugumuz salt Turk sirketlerinde çok yuksek teknoloji içeren mallari uretmekte zorlaniyoruz. Yeni yeni bazi urunleri uretmeye basliyoruz ( Askeri alanda asiri yogunlasma oldugu için askeri malzemelerini bu konunun disinda tutuyorum ).

Siyaset karıştırmadan bu sorun cevaplanmaz. Tabi ki neden olmasın, bütün suç halkın eğitimsizliğinden. Protesto ederim hakkımı alırım düzeni nerde var allasen. Elbette bu siyasi, politik bir sorundur. 1960 darbesine bak. Devrimle kurulmuş bi ülke için normaldir bu sanayileşememe.

Allah askina birisi simdi siyasi parti kursa , ve programinin yaninda butun bunlari da soylese , kimseye satasmadan , hakaret etmeden , adam gibi insanlarin dogrudan gunluk yasamlariyla ilgili konulari ( yargi , ekonomi , kayitdisi , enerji , issizlik , çarpit kentlesme , saydamlik , egitim vsr ) soylese , sanki oy vermeye hazir millet varmis gibi konusuyosun. Boyle soylemlerin Toplum duzeyinde bir alacagi olmadigi icin bence sorun siyasi degil , tamamen Toplumsal yapimizda ki çarpitliklarda.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: heyecanlı92

quote:

Allah askina birisi simdi siyasi parti kursa , ve programinin yaninda butun bunlari da soylese , kimseye satasmadan , hakaret etmeden , adam gibi insanlarin dogrudan gunluk yasamlariyla ilgili konulari ( yargi , ekonomi , kayitdisi , enerji , issizlik , çarpit kentlesme , saydamlik , egitim vsr ) soylese , sanki oy vermeye hazir millet varmis gibi konusuyosun. Boyle soylemlerin Toplum duzeyinde bir alacagi olmadigi icin bence sorun siyasi degil , tamamen Toplumsal yapimizda ki çarpitliklarda.

Alıntıları Göster
    En az 60 darbesini yapanlar kadar , sectigi basbakani hakaret e ugrayip asildigi zaman sokaga cikip demokratik tepki bile gostermiyen Turk halki da sucludur

• quote:

Orijinalden alıntı: olağan_şüpheli

Atatürk'ün 15 senedeki Türkiye ilerlemesinin ekmeğini halen yemeye devam ediyoruz.

Türkiye sanayileşme çalışıyor fakat diğer ülkeler buna izin vermiyor, başımızdaki kuklalarda buna izin veriyor.

Öldürülen Aselsan mühendisleri, dış ülkelerden alınan tohumlar ve yerli firmalara destek vermeyen bir hükümeten bahsediyoruz. İlerleyememiz gayet normal.

• quote:

En az 60 darbesini yapanlar kadar , sectigi basbakani hakaret e ugrayip asildigi zaman sokaga cikip demokratik tepki bile gostermiyen Turk halki da sucludur

Müslüman Türk halkı diyelimde, anlaşalım!
    Bir konuyu araştırırken dinci takımından birisinin yazdıklarına rastlamıştım bir süre önce. Adam Konyalı, ( tabii ki de ) ve orada Erbakanın Milli Selamet Partisinin önde gelenlerinden birisi 80'ler de. 12 Eylül faşist askeri darbesinden birkaç ay sonra Almanya'ya tüymüş, ( Kenanın elinde Kuran meydan meydan dolaştığını görememiş garibim ) 12-15 yıl sonra Türkiyeye ancak dönmüş.
    Şöyle yazmıştı anılarında;
    " Erbakanın meşhur 12 Eylül darbesinin nedenlerinden birisi olarak gösterilen Konya mitingi ne kadar kalabalıksa Kenan Evren'in Konya mitingi de en az o kadar kalabalıktı "!
    Aman, şimdi kimse yukardaki yazdığımı okuyup darbe filan yapmaya kalkmasın, Allah korusun!
    Ek: Menderesten sonraki 20 yılda millet değişmemiş, hala da değişmemiş!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neommy -- 24 Aralık 2014; 17:17:17 >

• quote:

Orijinalden alıntı: neommy

quote:

Müslüman Türk halkı diyelimde, anlaşalım!
    Bir konuyu araştırırken dinci takımından birisinin yazdıklarına rastlamıştım bir süre önce. Adam Konyalı, ( tabii ki de ) ve orada Erbakanın Milli Selamet Partisinin önde gelenlerinden birisi 80'ler de. 12 Eylül faşist askeri darbesinden birkaç ay sonra Almanya'ya tüymüş, ( Kenanın elinde Kuran meydan meydan dolaştığını görememiş garibim ) 12-15 yıl sonra Türkiyeye ancak dönmüş.
    Şöyle yazmıştı anılarında;
    " Erbakanın meşhur 12 Eylül darbesinin nedenlerinden birisi olarak gösterilen Konya mitingi ne kadar kalabalıksa Kenan Evren'in Konya mitingi de en az o kadar kalabalıktı "!
    Aman, şimdi kimse yukardaki yazdığımı okuyup darbe filan yapmaya kalkmasın, Allah korusun!
    Ek: Menderesten sonraki 20 yılda millet değişmemiş, hala da değişmemiş!

Sen simdi butun bu eksikliklerimizi , ikiyuzlulugumuzu islam a mi bagliyosun ? , islam da vergi kacirmak gunah , bolca yapariz , islam oku der , muluman Turk halki ortalama ortaokul iki den terk , daha bir suru tezat soyleyebiliriz , ha bi de ticaretle ugrasirken malinin kusurunu soylememek , kayitdisi eleman calistirip hem vergi kaçirmak hem haksiz rekabet yapmak , ve daha nice boyle bizim aslinda Islamin sadece gosterisini yaptigimiz ama hic uygulamadigimiz dusturlar ... Yani Bence sorun Islam degil dostum , olay bizim genlerimizde belki aliskanliklarimizda.

Hic unutmuyorum ,bir tanidigim bir muteahhit le calisiyodu . Malum sirkette bir suru uyaniklik , maas i gec verme , asgari ucretten maas gosterme , bildigin seyler , Ama muteahhit patron a baksan agzindan allah peygamber kelimeleri hic dusmez . Benim eleman orda calisan Ortulu bir kiza " Hem dindar ayaklari hemde boyle uc kagitciliklar , nasil oluyor " diye sordgunda , Ortulu bacimiz ( kimse yanlis anlamasin , butun ortululer boyledir demiyorum ) in verdigi yanit su : DIN BIR YERE KADAR

• Konuyu biraz sulandirdim ama gerçekten ufacik aklimla bazen bu tarz sorulari sormadan edemiyorum , Nasil oluyorda heryere kurmaya basladigimiz ruzgar turbinlerini bizim sanayi uretemiyorda nufusu sadece 5 milyon olan danimarka uretiyor ? Bizimkisi kuru kuruya kalabalik mi yani ?
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.