Şimdi Ara

Türkiye neden süreki ABD ve ALMANYA ile kıyaslanıyor..? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
0
Favori
5.370
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Nerzhul80

işte ben bunu anlamıyorum. neden vergi ve zamlarda abd ve almanya örnek gösteriliyor.? neden arjantin brezilya meksika vs. ornek gösterilmiyorda bu iki ülke ornek gösteriliyor.?

örnek gösterilen ülkelerden abd nin GSMH si bizden 50 kat daha fazla. Almanyanın GSMH si bizden 30 kat daha fazla. ve ısrarla bu ülkelerle kıyaslanıyoruz.

bu tamamen şeye benziyor bayren münih şampiyonlar liginde final oynuyor da kayserispor neden final oynayamıyor diye kayserispor a kızıp bayren munihle kıyaslayıp bayren i örnek göstermek gibi bişey oluyor :)

o ülkelerin hepsi süperlig de şampiyonluğa oynuyor. türkiye ise ancak 2.ligde düşmemeye oynayan takım durumunda. kim ne derse desin bu kıyaslamalar çok saçma ve gerçekçi değil. türkiyeyi bir halt sanıp bu ülkelerle kıyaslamak çok komik bence.

Alıntıları Göster
    Kayserispor taraftarı biri olsaydım "bu takım niye bu halde" diye sorardım. Ama değilim. Ben Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım. Yakın bir zamanda da ülkemi değiştirebileceğimi sanmıyorum. O yüzden yaşadığım ülkenin neden iyi durumda olmadığını sorma hakkım var.

• quote:

Orijinalden alıntı: MRTFR

"ABD neden dünya ekonomisine sahip de Türkiye sahip değil" diye sorarsan sorunun cevabını daha kolay bulabilirsin. ABD'nin Ortadoğuyu kan gölüne çevirmesi için bir şey yapmasına gerek yok. Ortadoğulular birbirlerini öldürmek için yeterince hevesli.

Alıntıları Göster
    siz türkiyeyi gözünüzde çok büyütüyorsunuz hocam :) '' abd dünya ekonomisinin sahibi ama türkiye neden değil '' çok romantik bir yaklaşım. türkiyenin dünya ekonomisinin sahibi olmasının imkanı yok. aradan 1000 yıl geçsede böyle birşeyin olması mümkün değil. hayallerle değil gerçekler ile yaşamayı öğrenirsek belki birazcık ülke durumunu düzeltebiliriz. oda fazla değil birazcık yani.

• Hocam belli bi kesim çıkıp insanlara almanya bizi kıskanıyor batı bizi kıskanıyor diyip duruyordu bazı insanlar da bunlara inanıyordu. Gerçekleri bilen insanlar ise Türkiye ile avrupa, amerika arasında karşılaştırmalar yapıp batının bizi kıskandığına inanan insanlara "al bak adam böyle yaşıyor, bizim neyimizi kıskansın Allah aşkına?" demek için gösteriyor.
  • quote:

siz türkiyeyi gözünüzde çok büyütüyorsunuz hocam :) '' abd dünya ekonomisinin sahibi ama türkiye neden değil '' çok romantik bir yaklaşım. türkiyenin dünya ekonomisinin sahibi olmasının imkanı yok. aradan 1000 yıl geçsede böyle birşeyin olması mümkün değil. hayallerle değil gerçekler ile yaşamayı öğrenirsek belki birazcık ülke durumunu düzeltebiliriz. oda fazla değil birazcık yani.

Alıntıları Göster
    Kendimize ikinci sınıf muamelesi yapıp buna da şükür dedikçe hiçbir haltı düzeltemezsin. Seç birini ya ezikliğini kabullenip durumu düzeltmek için kendini geliştirmeye başla ya da "ne uğraşacağım be, ezik ezik yaşamaya devam edeceğim" diyip yerinde say.

• quote:

Onlarda yoksa bizde neden var?

Alıntıları Göster
    bu çok saçma bir soru olmuş. bunu ciddi ciddi sormadığınızı farzediyorum. eger bu soruyu sorarken çok ciddi iseniz türkiyenin jeopolitik durumuna göz atmanızı öneririm. türkiye konum olarak ortadoğu bataklığına saplanmış bir ülkedir. türkiye istesede istemesede bu bölgedeki tüm gelişmelerden terörden ve diğer durumlardan etkilenmek zorundadır. çünkü bulunduğu coğrafya bunu gerektiriyor. türkiye bir avrupa ülkesi değil. bunu aklınızdan çıkarmayın.

• quote:

bu çok saçma bir soru olmuş. bunu ciddi ciddi sormadığınızı farzediyorum. eger bu soruyu sorarken çok ciddi iseniz türkiyenin jeopolitik durumuna göz atmanızı öneririm. türkiye konum olarak ortadoğu bataklığına saplanmış bir ülkedir. türkiye istesede istemesede bu bölgedeki tüm gelişmelerden terörden ve diğer durumlardan etkilenmek zorundadır. çünkü bulunduğu coğrafya bunu gerektiriyor. türkiye bir avrupa ülkesi değil. bunu aklınızdan çıkarmayın.

Alıntıları Göster
    Türkiye kendini bu bataklıktan çıkartabilir isterse. Ayrılıkçı terör bir zamanlar İspanya'nın da İngiltere'nin de problemiydi. Avrupa'da yüzlerce yıl boyunca insanlar birbilerini kesti. Sen orta çağda yaşamayı kabullenip de gelişmeyi reddedersen terör daha çok başına musallat olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

ya arkadaşlar siyaset başka bişey ağır sanayi teknolojisi ve üretim bambaşka bişey. mesela BMW MERCEDES AUDİ WW vs. almanya devletininmi .? hayır. bunların hepsi özel şirketler. bu şirketlerin üretim ve teknoloji geliştirmesinin almanyadaki siyaisi partiler veya siyasi liderler ile bir alakası varmı .? yok. benim anlatmak istediğim de bu. türkiyede neden mercedesin 10 da 1 değerde bir araç üretim şirketi yok. bunun siyaset ile ne alakası var.? bana bunu anlatırmısınız.

Alıntıları Göster
    Türkiye'de en azından 2048 yılına kadar belirttiğin gibi ciddi bir marka çıkarma ihtimali yok

Çünkü zenginleşme ihtimali yok vergiler yüksek olduğu için .Bununda nedeni emeklilik sistemi, asgari ücret sisteminin hatalı olması, özel- kamu ücret dengesizliği, rüşvet -yolsuzluk ayrıca dinsel taassup ile etnik bölücülüğün olması

• quote:

Türkiye kendini bu bataklıktan çıkartabilir isterse. Ayrılıkçı terör bir zamanlar İspanya'nın da İngiltere'nin de problemiydi. Avrupa'da yüzlerce yıl boyunca insanlar birbilerini kesti. Sen orta çağda yaşamayı kabullenip de gelişmeyi reddedersen terör daha çok başına musallat olur.

Alıntıları Göster
    ben çok demokrat ve liberal bir insanımdır. bana kalsa bu kürt sorunu ve pkk sorununu ortadan kaldırmak için ispanyada uygulanan bask bölgesi modelinin veya ayrı bir kürt konfederasyon bölgesinin güney doğuda da uygulanabileceğini veya en kötü bu konunun tartışmaya açılabilmesini düşünenlerdenim. ama tabi bunlarda benim pempe hayallerim :) türkiyede şuanki siyasi iklim ve tercihlere baktığımızda bu sorunun kısa vadede ortadan kalkması yada dediğim sistemin insan gibi tartışılması bile mümkün değil. bunun partiler le veya siyasi liderle de alakas yok. bu sorun kısa vaedede mümkün değil çözülemez.

• Geçen yıl bi makina parçasını hep yurt dışından söylemeyelim, üretelim onu. Dedik üretiriz bi maliyet hesapladık vaz geçtik. Şimdi her aşamasını tek başına üretemezsin. En basitinden döküm yaptırman gerek. Neyse ona sor fiyat al atıyorum dökümcüye sor fiyat al. İşin içinden çıkamazsın. Kime sorsan abi sen dolar kaç para biliyonmu, bu dükkan kira. Kiramız yüksek vergimiz vs. Şimdi biz o makina parçasını ve giğer parçaları üretirmiyiz. Üretecek irademiz var dökümcü takır takır döker. Lakin mali açıdan imkansız.

• Nerzhul80 kullanıcısına yanıt
    ETA ne o zaman? IRA ne? Kanarya sevenler derneği mı?

• quote:

Alıntıları Göster
    1000 yıl mı?
    Bu kadarını beklemiyordum... Almanya'nın Türkiye'den ne farkı var 1000 senede farkı kapatmayacak? Toprakları bizimkinden daha küçük, turizm geliri imkanı çok az, gıda ihracatı imkanı bizden daha düşükken petrol ve enerji Almanya'da da yok

• quote:

Orijinalden alıntı: NumberOfPi

Almanya falan bizi kıskanıyor dersen, karşılaştırıp dalga geçmek en doğal hakları. Yöneticiler çok gereksiz şeyler söylüyor.
    ya hocam bu ülke ne laflar duydu siyasilerden. süleyman demirel herkese 3 anahtar diyerek % 35 oy aldı bu memlekette :) o yüzden rte'in oy için almanya bizi kıskanıyor demesi süleyman demirelin 3 anahtarından daha masum bir yalan bence. bunlara takılmamak gerek. dediğim gibi siyasiler oy için arada bir ufak tefek atmasyonlar yaparak iç politikaya oynar. biz dünya gerçeklerine odaklanalım.
  • Konu sahibi çok haklı. Kendimizi Afrika ülkeleri ile kıyaslarsak mutlu oluruz.

• Nerzhul80 kullanıcısına yanıt
    Siz de haklısınız hocam, artık aklı başında kişiler seçilse de doğru düzgün işler yapsa keşke. Oy olmak için böyle laflar edilmesi çok yanlış.

• quote:

Orijinalden alıntı: Tek_Kisilik_Muhalefet

1000 yıl mı?
    Bu kadarını beklemiyordum... Almanya'nın Türkiye'den ne farkı var 1000 senede farkı kapatmayacak? Toprakları bizimkinden daha küçük, turizm geliri imkanı çok az, gıda ihracatı imkanı bizden daha düşükken petrol ve enerji Almanya'da da yok

Alıntıları Göster
    teknoloji süper gelişmiş ağır sanayi ve yetişmiş mühendis açığını nasıl kapatacağız peki :) turizm+tarım bile bir bmw nin tek başına kazandığı paranın 10 da birini kazanamaz.
  • quote:

teknoloji süper gelişmiş ağır sanayi ve yetişmiş mühendis açığını nasıl kapatacağız peki :) turizm+tarım bile bir bmw nin tek başına kazandığı paranın 10 da birini kazanamaz.

Alıntıları Göster
    Türkiye niye yapamıyor peki? Yoksa Hitler'in iddia ettiği gibi Almanlar üstün ırk mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-481916DD1

Konu sahibi çok haklı. Kendimizi Afrika ülkeleri ile kıyaslarsak mutlu oluruz.
    he yani siz ciddi ciddi türkiyeyi abd ve almanyaya rakip olabilecek bir ülke sanıyorsunuz ve onlarla kıyaslanmasını istiyorsunuz öylemi neyse sizi romantik hayallerinizle başbaşa bırakıyorum
  • Sebebi çok basit biz tam bir orta doğu devleti değiliz iktidar tarafından öyle yapılmaya çalışılsakta halkımız bunu reddediyor hatta iktidar seçmeni bile bunu reddediyor ama batılıda değiliz ve iktidar sürekli batı bizi kıskanıyor diye pohpohluyor iktidar seçmenleride pohpohlayınca insanlar bizi bunlar mı kıskanıcak neyimiz kıskansılar gibi kıyaslara sokuyorlar işte :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tek_Kisilik_Muhalefet

Türkiye niye yapamıyor peki? Yoksa Hitler'in iddia ettiği gibi Almanlar üstün ırk mı?

Alıntıları Göster
    Bilmiyorum olabilir. Belkide hitler haklıdır. Almanlar dünyadaki üstün Ari ırkı olabilir :) bu arada almanya 2.dünya savaşını kaybedip tamamen bitmiş bir ülke olmasının sebebi hitlerdir doğru. fakat şuanki ağır sanayi ve teknoloji alt yapısınıda hitler zamanına borçludurlar. almanlar yüzünüze bakarak hitlere küfür edebilir ama bence içten içe hitlere büyük bir saygı ve sevgi duyuyorlardır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerzhul80 -- 12 Ağustos 2019; 22:22:3 >

• Bakın konya dediki biz şu otomobil parçasını üretelim. Başladılar otomobillere parça üretmeye, ülke adına çok iyi bir gelişme dışa bağımlılığı azaltıp iş verip fabrika açıyorsun. Tam adamlar dahada büyüyecekken, bi baktılarki bir çok firma üreten yerli ürüne çinli rakipler koymaya başladı. Çok daha ilerisini hak eden firmalar arzu ettikleri kadar büyüyemediler. Çünki maliyetler arttı ve çinli ürünler daha ucuzdu.
    Türk sanayicisi bir çok şeyi üretir, ülkeye hem milyar dolar kazandırır hemde milyar dolar çıktısının önünü keser. Gel görki kime gitsen hammadde pahalı sen dolar nekadar bu dükkanın kirası stopajı ne biliyormusun. Sanayici nasıl sıçrayacak. Bir çok firma türk işci çıkardı yerine gelen hep mülteci. İnanın ne değerli ustalarımız işsiz kaldı, adama motor dök desen döker.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.