Şimdi Ara

Türkiye neden süreki ABD ve ALMANYA ile kıyaslanıyor..?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
60
Cevap
0
Favori
5.370
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar ben bu sorunun cevabını ciddi ciddi merak ediyorum. özellikle son yıllarda sosyal medyanın her platformunda ABD vs TÜRKİYE market fiyatları ALMANYA vs TÜRKİYE market fiyatları yada ABD vs TÜRKYE araba fiyatları veya ALMANYA vs TÜRKİYE araba fiyatları karşılaştırması görüyorum.

abd ve almanya ile türkiye yi kıyaslamak bana göre başlı başına büyük bir cahillik. amerika dediğiniz ülke dünya rezerv parasının sahibi. yıllık ihracat rakamı 3 trilyon dolara dayanmış durumda. korkunç gelişmiş teknolojisi ve sömürdüğü ülkelerden hiç bahsetmiyorum bile.

keza almanya dünya agır sanayi lideri. yıllık ihracat rakamı 1,3 milyar euro. dünyanın en çok satılan arabalarını üreten tek ülke. keza teknolojisi de müthiş gelişmiş durumda.

e şimde ben bunlara bakıyorum bide yıllık ihracat rakamı 140 milyar dolar olan hiç birşey üretemeyen doğal maden zenginlikleri olmayan (doğalgaz ve petrol) çılgın bir şekilde tüketen ama hiç bişey üretmeyen türkiye ile bu ülkelerin kıyaslanmasını aklım almıyor. bu bence tam olarak real madrid ile kayserisporu veya bayern munih ile malatyaspor u kıyaslamaya benziyor.

şimdi diceksiniz ki '' ama başımızdaki siyasiler almanya bizi kıskanıyor abd bizi kıskanıyor '' diyor. bide o yüzden kıyaslıyoruz. ya arkadaşlar siyasiler bu tarz popülist soylemleri oy almak için her zaman kullanır. kendi uçağımızıda yapıyoruz der dümenden israile van munitte çeker. bunlar oy için iç politikaya yonelik populist söylemler. bu tarz söylemleri bahane ederek türkiyeyi bu ülkelerle kıyaslayamazssınız.

politika ve oy için popülist söylemler başka bişey dünya ekonomisi başka bişey. bence akıllı bir insan bunu birbirinden çok rahat ayırır ve ona göre karşılaştırma yapar.

türkiye bu iki dünya devi ülke ile kıyaslanamayacak kadar fakir ve teknolojisi gelişmemiş bir ülkedir.

türkiye yi bir ülkenin asgari ücret market araba vs fiyatları kıyaslayacaksanız o ülkeler dünyada bellidir. 1.ARJANTİN 2.MEKSİKA 3.BREZİLYA 4.İRAN 5.KOLOMBİYA. vs.vs. liste uzar gider. türkiye ancak bu ülkeler ile kıyaslanabilir. çünkü aşşağı yukarı hepsi aynı ekonomik durumda olan ve sömürülen ülkeler.

• quote:

Orijinalden alıntı: Nerzhul80

abd'de insanların rahat ve huzur içinde yaşamalarının sebebi DÜNYA ekonomisinin sahibi olan abd de yaşıyor olmaları olabilirmi .? veya ABD kendi ülkesinde yaşayan insanların rahatı ve huzuru için bütün ortadoğuyu kan gölüne çevirdiği için olabilirmi .?

Alıntıları Göster
    "ABD neden dünya ekonomisine sahip de Türkiye sahip değil" diye sorarsan sorunun cevabını daha kolay bulabilirsin. ABD'nin Ortadoğuyu kan gölüne çevirmesi için bir şey yapmasına gerek yok. Ortadoğulular birbirlerini öldürmek için yeterince hevesli.
    Nerzhul80 kullanıcısına yanıt
    Nerzhul80 demiş ki;
    Mesajı Yerinde Gör
    quote:

Finlandiya Nufus : 5 milyon. İsveç nufus : 11 milyon. Polonya Nufus : 32 Milyon. Türkiye Nufus : 85 milyon. Kayıt dışılarıda eklesek rahat 90 milyonu bulur. ayrıca şu söylediğin ülkelerin haritadaki yerlerine bir bak bide türkiyenin yerine bak :) hiç birisinde terör sorunu yok. PKK yok IŞID yok türkiyeden toprak alıp ayrı bir devlet kurmak isteyen KÜRT ler yok. jeopolitik bir tehdit yok. bu ülkeler ile türkiyenin kıyaslanması aşırı derecede saçma olur.

Alıntıları Göster
    Nüfus isteyen kim acaba? 3 çocuk yapan diyen kim? Suriyelileri getiren kim?

İtalya ve Fransa bizim nüfusa yakın, onlarla kıyaslarsın o zaman. Sen sanıyor musun ki nüfusumuz 50 milyona düşse, daha gelişmiş ülke olacağız?

Terör her yerde var, bizim coğrafyada daha da fazla var, ama bu bir mazeret değil.

Tamamen baştakilerin kendilerini ve yandaşlarını düşünmesinden kaynaklanıyor bu durum, ülkesini gerçekten güçlendirmek ve kalkındırmak isteyen kişilerin

iktidara gelmesi lazım. Kendisinin değil, ülkesinin çıkarlarını düşünecek kişilere ihtiyaç var.
  • Amaç orada insanların nasıl rahat ve huzur içinde yaşadığını göstermek. Belki sorgulalar Türkiye neden bu halde diye. Kısaca böyle videoların ve yazıların olmasına olumlu bakıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fuwafuwaboy -- 13 Ağustos 2019; 2:49:56 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nasıl kıyaslayamayız be? Adam popülizm uğruna Almanya'dan iyi olduğumuzu iddia ediyorsa biz de durumun vehametini açık açık ortaya koyabiliriz. Oldu, oy isterken "şundan iyiyiz bu bizi kıskanıyor"; iş zora girince "buna da şükür, en azından Afganistan değiliz". Yok öyle dünya.

• Almanya falan bizi kıskanıyor dersen, karşılaştırıp dalga geçmek en doğal hakları. Yöneticiler çok gereksiz şeyler söylüyor.

• Çünkü oradaki siyasiler en düşük gelirli çalışanına bile, kendi aldığı kadar protein almasını sağlıyor.
    Sonrada çıkıp kendi mecralarında, eksik protein alan kitleye şu ülke bu ülke bizi kıskanıyor demiyorlar.
    Çünkü orada siyasiler halkın alım gücünü düşürüp yandaş marketlerin ucuz ürünlerine yönlendirmiyor. Halkın alım gücü artarsa biliyorlar kimse o adı sanı duyulmamış ürünü almaz. Şu kriz ortamında bile bu sayede bukadar şube olduk dedirtmez oranın siyasileri

• quote:

Orijinalden alıntı: fuwafuwaboy

Amaç orada insanların nasıl rahat ve huzur içinde yaşadığını göstermek. Belki sorgulalar Türkiye neden bu halde diye. Kısaca böyle videoların ve yazıların olmasına olumlu bakıyorum.
    abd'de insanların rahat ve huzur içinde yaşamalarının sebebi DÜNYA ekonomisinin sahibi olan abd de yaşıyor olmaları olabilirmi .? veya ABD kendi ülkesinde yaşayan insanların rahatı ve huzuru için bütün ortadoğuyu kan gölüne çevirdiği için olabilirmi .?
  • quote:

Orijinalden alıntı: baranel

Çünkü oradaki siyasiler en düşük gelirli çalışanına bile, kendi aldığı kadar protein almasını sağlıyor.
    Sonrada çıkıp kendi mecralarında, eksik protein alan kitleye şu ülke bu ülke bizi kıskanıyor demiyorlar.
    Çünkü orada siyasiler halkın alım gücünü düşürüp yandaş marketlerin ucuz ürünlerine yönlendirmiyor. Halkın alım gücü artarsa biliyorlar kimse o adı sanı duyulmamış ürünü almaz. Şu kriz ortamında bile bu sayede bukadar şube olduk dedirtmez oranın siyasileri
    ya arkadaşlar siyaset başka bişey ağır sanayi teknolojisi ve üretim bambaşka bişey. mesela BMW MERCEDES AUDİ WW vs. almanya devletininmi .? hayır. bunların hepsi özel şirketler. bu şirketlerin üretim ve teknoloji geliştirmesinin almanyadaki siyaisi partiler veya siyasi liderler ile bir alakası varmı .? yok. benim anlatmak istediğim de bu. türkiyede neden mercedesin 10 da 1 değerde bir araç üretim şirketi yok. bunun siyaset ile ne alakası var.? bana bunu anlatırmısınız.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • İlla Almanya ve ABD'ye bakmak gerekmiyor ki? Herhangi bir Avrupa ülkesine bakmak yeterli. Yeri gelince biz Avrupa ülkesiyiz diyoruz.

İsveç ile kıyasla ya da Finlandiya veya Polonya, fark etmez, mutlaka bizden daha iyi yaşam koşullarına sahipler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BJK

İlla Almanya ve ABD'ye bakmak gerekmiyor ki? Herhangi bir Avrupa ülkesine bakmak yeterli. Yeri gelince biz Avrupa ülkesiyiz diyoruz.

İsveç ile kıyasla ya da Finlandiya veya Polonya, fark etmez, mutlaka bizden daha iyi yaşam koşullarına sahipler.
    Finlandiya Nufus : 5 milyon. İsveç nufus : 11 milyon. Polonya Nufus : 32 Milyon. Türkiye Nufus : 85 milyon. Kayıt dışılarıda eklesek rahat 90 milyonu bulur. ayrıca şu söylediğin ülkelerin haritadaki yerlerine bir bak bide türkiyenin yerine bak :) hiç birisinde terör sorunu yok. PKK yok IŞID yok türkiyeden toprak alıp ayrı bir devlet kurmak isteyen KÜRT ler yok. jeopolitik bir tehdit yok. bu ülkeler ile türkiyenin kıyaslanması aşırı derecede saçma olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerzhul80 -- 12 Ağustos 2019; 20:20:58 >
  • Nerzhul80 kullanıcısına yanıt
    Umarım anlarsın. Almanya bir savaştan çıktı, rus abd polonya vsvs hatta ingiltereye bile saldırdı. Savaş bitti, kafa yapısı değişti. Sanayi hamlesine girişti. Alman devleti ülkeye yabancı kalifiye işci almaya başladı. Bu işcilerin bir kısmı türktür, hatta ilk giden kafile diye adlandırılır. Alman devleti her alanda bu insanları makina gibi çalıştırdı. Ağır sanayi hamlesi dedi ve yaptı. Tüm bu gelişmeleri alman şirketleri yapmadı, sadece acılan o yolu izlediler. O yolu devlet açtı.
    Şuan ülkemizde milyonlarca göçmen var yarısı savaştan bile kaçmamış. Peki biz ne yapıyoruz. Sanayi hamlesimi hayır. Ya sadece orada burada tecavüze uğrayan insan haberleri okuyoruz. Peki alman devleti ne yaptı bilmem neresinden ter akana kadar çalıştırdı türk olsun polanyalı olsun

• quote:

Alıntıları Göster

İtalya ve Fransa bizim nüfusa yakın, onlarla kıyaslarsın o zaman. Sen sanıyor musun ki nüfusumuz 50 milyona düşse, daha gelişmiş ülke olacağız?

Terör her yerde var, bizim coğrafyada daha da fazla var, ama bu bir mazeret değil.

Tamamen baştakilerin kendilerini ve yandaşlarını düşünmesinden kaynaklanıyor bu durum, ülkesini gerçekten güçlendirmek ve kalkındırmak isteyen kişilerin

iktidara gelmesi lazım. Kendisinin değil, ülkesinin çıkarlarını düşünecek kişilere ihtiyaç var.

• Siyasetin dili bile olsa 'popülist söylem' ile yalan arasında kesin bir çizgi vardır değil mi ? En azından ben olduğunu düşünmek istiyorum. Yalan olmaması için ise basına, halka gösterilip söylenen en az tek bir parametrenin elle tutulur bir sağlaması yapılabilmesi gerekir. Dolayısıyla enformasyon - dezenformasyon kıyası açısından yapılan karşılaştırmaları protestonun en naif hâli olarak görüyor ve destekliyorum.

• anadolu insanı gelişmez ne yaparsan yap.
    Boşuna uğraşmayın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BJK

Alıntıları Göster
    bahsettiğiniz gelişmiş ülkerin hiç birisinde terör yok. ordaki terör tanımı en fazla bir tane aklı dengesi bozuk gerizekalının silah alıp sağa sola ateş edip insanları öldürmesi ile açıklanır. bizdeki terör ülkenin bölünüp parçalanmasına ön ayak olacak şekilde ve bahsettiğiniz ülkelerin PKK yı desteklemesi ile türkiyenin 35 yılda bu terör e 400 milyar dolardan daha fazla para harcaması ile sonuçlanıyor. ve bu ülkeler PKK yı destekleyip türkiyenin bölünmesini gerçekleştirene kadar bundan vazgeçmeyecekler.

• Iki nedeni var.

Birincisi vergiler, zamlar oralar örnek gösterilerek getiriliyor.

Ikincisi bizi onlar kıskanıyor. Her gün onların kıskançlıklarını görebilirsin. Ama zimbabweyi göremezsin. Bu nedenle zimbabwe yokken abd ve almanya var

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nerzhul80 kullanıcısına yanıt
    Her ülke kendi çıkarlarını düşünmek zorunda maalesef bu her zaman böyle olacak. Güçlü olan güçsüzü ezer. Ve sadece aklına ABD gelmesin ben genel olarak sorduğun soruya cevap veriyorum. Ayrıca ABD’nin orta doğudaki olanlarını ağlayarak durduramazsınız. ABD veya başka bir yer şimdi sen boşver onu Türkiye’nin durumuna bak orta doğu içimize girdi.

• quote:

Orijinalden alıntı: Jeopol

Iki nedeni var.

Birincisi vergiler, zamlar oralar örnek gösterilerek getiriliyor.

Ikincisi bizi onlar kıskanıyor. Her gün onların kıskançlıklarını görebilirsin. Ama zimbabweyi göremezsin. Bu nedenle zimbabwe yokken abd ve almanya var
    işte ben bunu anlamıyorum. neden vergi ve zamlarda abd ve almanya örnek gösteriliyor.? neden arjantin brezilya meksika vs. ornek gösterilmiyorda bu iki ülke ornek gösteriliyor.?

örnek gösterilen ülkelerden abd nin GSMH si bizden 50 kat daha fazla. Almanyanın GSMH si bizden 30 kat daha fazla. ve ısrarla bu ülkelerle kıyaslanıyoruz.

bu tamamen şeye benziyor bayren münih şampiyonlar liginde final oynuyor da kayserispor neden final oynayamıyor diye kayserispor a kızıp bayren munihle kıyaslayıp bayren i örnek göstermek gibi bişey oluyor :)

o ülkelerin hepsi süperlig de şampiyonluğa oynuyor. türkiye ise ancak 2.ligde düşmemeye oynayan takım durumunda. kim ne derse desin bu kıyaslamalar çok saçma ve gerçekçi değil. türkiyeyi bir halt sanıp bu ülkelerle kıyaslamak çok komik bence.

• quote:

Alıntıları Göster
    "ABD neden dünya ekonomisine sahip de Türkiye sahip değil" diye sorarsan sorunun cevabını daha kolay bulabilirsin. ABD'nin Ortadoğuyu kan gölüne çevirmesi için bir şey yapmasına gerek yok. Ortadoğulular birbirlerini öldürmek için yeterince hevesli.

• quote:

Alıntıları Göster
    Onlarda yoksa bizde neden var?

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.