Hüloooğğğ |
Türkiye’nin 2030 hedefleri açıklandı: Çip üretimi, nükleer reaktör, KAAN ve dahası (4. sayfa)

-
-
Gecikmeli de olsa bişeyler yapılıyor.
Yerli araba üretildi
Yerli uçak üretildi
Yerli tüfek, helikopter, mühimmat vs ıvır zıvır gibi desek de o kadar önemli ki.
Nükleer santral yapıldı
Yerli iha siha dünyaya satılıyor
Uzaya ilk Türk çıktı geldi
Erdoğan bilimi çok destekliyor. 100-200 milyar dolar deprem etkisi ile eksiye düşmüş hedefler. Ona rağmen çok iyi gidiyor bence.
20 yıl öncesine, eskiye göre mükemmel durumda bile denebilir.
17 B ifade · 12 paylaşım | Mustafa Albayrak on Reelsfacebook
17 B ifade · 12 paylaşım | Mustafa Albayrak on Reelshttps://www.facebook.com/share/r/15Xd21e82U
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaDMaxiBo -- 28 Mart 2025; 22:7:25 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
soru şu o yerli arabayı,yerli uçağı,yerli tüfeği,helikopteri,uçağı,iha ve sihaları yapan mühendisler hangi okul mezunu?
örnek iha ve siha yapan Selçuk Bayraktar
Robert koleji mezunu,istanbul üniversitesi elektrik elektronik mühendisliği mezunu, Massachusetts Teknoloji Enstitüsü de yüksek lisans yapmış.
yani imamhatip mezunu değil.
peki Erdoğan dediğin gibi bilime çok önem veriyor olsaydı imamhatiplere sonsuz destek vermek yerine teknoloji ve fen liselerine önem vermesi gerekmez mi?
-
gerekir ve veriyor da zaten.
çevremde öğretmen çok fazla var, ben de eğitim fakültesi okudum çünkü. fen liseleri milli eğitimde en gözde okullardır, en iyi imkanlar onlara sunuluyor zaten.
burada sizdeki imam hatip takıntısını görüyorum maalesef. üzülmemek elde değil kendi adıma, bir nesil imam hatipleri ezip geçen islam düşmanı yönetim anlayışını anlarım, adamlar siyonist ajandı, bunu savunan halkı anlamak mümkün değil beim için. iş yerinde bir arkadaş sizin gibi muhalif, afad başkanı lise mezunuymuş biliyor musun, hani liyakat dedi. bilmiyorum adamı ama lise mezunu bir adam oraya konmaz, imkansız, yanlışın vardır dedim. bi araştırdım, adam 20 yıllık vali, yüksek lisans mezunu. peki neden muhalifler adama lise mezunu diyor? öünkü adam imam hatip lisesi mezunu. sizin kafanız imam hatip gördü mü gerisini okumuyor çünkü. adam iki üniversite bitirmiş, yüksek lisans bitirmiş, yıllarca vali olmuş. imam hatip bitirdi diye orada kalmış 20 milyon muhalif, muhalefetin milletvekilleri imam hatip mezunu bu adam dedi diye 20 milyon koyun da adamı lise mezunu sanıyormuş.
yahu İslam dini size ne yaptı, niye bu kadar düşmansınız? siyasal miyasal diye zırvaları dikkate almıyorum ben de maalesef, öyle bişey yok.
-
böyle konuları görünce artık neremle güleceğimi bilemiyorum.
ama işin ilginç tarafı hala bu saçmalıklara inanan bir kitle var.
bu neyin kafası arkadaş, bu nasıl bir çakma azim?!
-
hıı eminim öyledir
-
2023 hedefleri tuttu yani. Tmm
Uzun bir süredir Tubitak, deli gibi evet deli, ithal edilen gibi en ufak cıvatayı bile yerlileştirmek için çabalıyor, ilan yayınlıyor.
Ülkede,
siyaset kötü, ekonomi kötü evet ..ama iyi giden tek şey şu an bu teknolojik atılımlar.
-
Bizim yeni yıl hedefleri
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
erdoğan bilimi nasıl destekliyor? ekonomik savlar konusunda bile bu kadar geride kalmış birisinden bahsediyoruz. daha kendisinin atadığı rektörler hakkında konuşmama gerek var mı? unutmayalım bu zihniyet yüzünden birçok mühendis yurt dışına gitti.
-
ben sektörde çalışan birisi olarak bu dediklerinize katılmıyorum. vatanseverlik ve atatürkçülük sözde kalan laflar sadece. ben sırf biraz daha ücret yüksek diye bu bahsettiğiniz şirketlerden giden bir sürü kişi gördüm. üstelik geçilen yerler de yani, sadece isimde iyi teknolojik bakımdan çok geri şirketler. keza ben aselsan tusaş gibi şirketlerin de teknolojik altyapısının çok yüksek olduğunu düşünmüyorum. daha yazılım gibi literatürü binlerce sayfa olan sistemlerde takılı kalan şirketlerden bahsediyoruz. ben sistemin yürümesinin birkaç tecrübeli kişiye ve dış danışmanlara bağlıyorum.
iş tatmininden falan bahsetmek istemiyorum tabi ben de tusaşta veya aselsanda çalışmak istiyorum ama giren ve çıkan insanları gördükçe çok da bir ümidim olmuyor. mühendislik gerçekten zorlu bir iş
-
uçak vs neyse de diğerleri akademi işi tamamen. türkiyede akademi ölü durumda, kendini yetiştiren akademisyenler de ya işten atılıyorlar ya da yurt dışına gidiyorlar. bu alanda çalışan çok şirket var. türkiyenin tek artısı genç nüfusu. know how veya akademik kabiliyetimiz yok. öyle olsaydı zaten şuan deepseek veya chatgpt gibi dil modellerimiz olurdu.
-
Mars'a 6 şeritli yol yok mu? 2023 hedefleriyle birlikte 2030 hedefleri gelirse güzel olur, inş canım ya.
-
184 bin akademisyen var ülkede. Bunların hepsi mi ölü.
-
Evet. Kimin nasıl prof doçent ünvanı aldığını herkes biliyor.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Bilgisayar mühendisliği öğrencisi olarak şimdiye kadar yapılanlardan heyecan duyduk, ileride böyle işlere imza atmak için çalışmaya devam
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leopard76 -- 28 Mart 2025; 19:13:2 >
Yarısı bile hayata geçirilse büyük başarı olur. Helal olsun bakalım.
-
trump ondan dostane olmayan bisi yapti dedi tayyip için dimi? Özerlik getirecegiz apoyu demirtasi salacagiz diyenler kimdi? akpden ve tayyipten böyle birsey duydunuz mu? umut hakkini kullanmak istiyorsa pkk lavedilsin denildi baskabirsey yok. terorist basida meclise gelmeme gerek yok dedi konu kapandı.hiç yoktan kandırıldığını acik sozle belirtiyor .eko gibi muhattap almiyorum cart curt gibi hukukta yeri olmayan kelimeler kullanmasından daha iyi hersey belgelenmis hala kabul etmiyor .pkk nokta atisi vuran kim .ihalara mizlayanlar kimler? demekki bi ilerleme var suriyede de aynı şekilde abd istemeseymis oyle olmazmis flan la zorla istiyorlar zorla .nasıl putinle isi pisirmeye basladilar o da zor durumda kaldiklari icin buda.konustuklarımda mantık yok manupule etmeye yönelik bos laflar.
senin dünyadan haberin yok kac akpli belediye baskani hukum giymis bir arastir.Ayrica bazılarının davaları devam ediyor.o caldi biz daha iyi calalimin bir mantigi var mi biri ulkesi icin biride iktidari ele gecirmek icin yapiyor .biri ekonomi duzelsin digeri batsin istiyor mantigin disindasiniz.BARİ BİR ŞİİRDEN DOLAYI TUTUKLANSAYDI bu kadar savunulmasını yadırgamazdım.devletin kaynaklarını hizmete harcanirken ziyan dersin ama devletin kaynaklarini belediye baskani akrabasina dostuna yedirip sgk bircunu ödemezse senin hakkının pesine düsmazsin önce sen kendini yargıla :)
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X