Şimdi Ara

Türkiye'nin başına gelenlerin nedeni nedir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.067
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Mesajlara ve konulara bakıyormda gerçekten seviye çok düşük yanlış anlamayın zeka seviyenizden kesinlikle şüphem yok ama yeterli düzeyde eğitim almadığınızı düşünüyorum neden mi?

1-) Türkiye'yi hangi parti yönetirse yönetsin bu olaylar bitmez çünkü bizim yaşadığımız coğrafya yani bu topraklar çok değerli. Eğer biz Peru'nun Şili'nin Arjantin'in topraklarında yaşıyo oldaydık bunların hiç birisi olmazdı çok rahat ve harika hayat yaşardık ne terör olurdu ne başka bir şey.

2-) Türkiye jeopolitik konumu olarak Doğu batının geçiş noktası Nasıl mi? Doğudan yanı Türki cumhuriyetlerden hatta Çin'den gelen herşey Türkiye üzerinden Avrupa'ya geçer. Eskiden İpek yolu vb yollarla olurdu şimdi Bakü Tiflis Ceyhan boru hattıyla doğalgaz petrol bu şekilde Avrupa'ya hatta dünyaya dağıtılıyor. Bu da bu topraklara çok büyük maddi ve manevi kazanç sağlıyor.

3-) bizim topraklarımızın altı ve üstü o kadar değerli ki dünya da kendine yetecek 4 ülkeden birisi biziz fakat teknolojimiz gelişmediği için henüz bunu yapamıyoruz. Topraklarımızın altı petrol altın bor kaynıyor ve bunda herkesin gözü var bu da savaş demek.

4-) dünya da yaşamış ve gelişmiş en büyük medeniyetler Fırat ve Dicle nehirleri arasında bulundu. Dünya insanının ilk kalıntıları burada neden mi ? Çünkü Fırat Dicle arası dünya üzerindeki en verimli topraklar olarak kabul edilir ki bir çok millet için kutsal sayılır İsrail için de. Bu iki nehir arasına sahip olan devlet bu sular aktığı sürece her meyve ve sebzeyi tüm dünya ya yetecek kadar üretebilir bu da Türkiye'yi hedef yapar.

5-) eğer bi savaşa girer ve bu savaşı kaybedersek ki bu lafım savaş çıkarsa ben kaçarım ben savaşmam diyenlere dünyanın hiç bir yerinde ben Türk'üm dedirtmezler ben Türk'üm diyen herkesi öldürürler neden mi ? Çünkü Türk ırkı Avrupa hun devleti, büyük Selçuklu devleti, Osmanlı devleti vb gibi büyük devletlerle yaklaşık olarak 750-800 yıl boyunca Avrupa'yı ve dünyayı yönetti adamlar yüzyıllar boyunca bizim Emir'lerimize uydular şimdi de bizi zayıf görüp yok etmek istiyorlar buda Türkiye'yi hedef yapıyor.

6-) savaş durumunda Türk'lerin yenileceğini düşünen Türk ırkdaşlarıma sesleniyorum eğer gerçekten tarihi iyi okuyup analiz etseydiniz Türklerin kolay Kolay yenilmeyeceğini bilirdiniz savaşlar nükleer bomblarla füzelerle kazanılmaz unutmayın evet bunlar büyük güçler ama bizde büyüğüz bizim Kılıçarslan'ımız var, atillamız var, Fatih'imiz var, Yavuz'umuz var, Mustafa Kemal'imiz, var ve en önemlisi bizim inancımız var.

7-) bu adamların bize saldıracağı 100 yıl önceden belliydi neden mi? Adamlar 1917 de bizi paylaştılar kurtuluş savaşında Sevr de bizi paylaştılar ama amaçlarına ulaşamadılar şimdi tekrar deniyorlar ama yine başaramayacaklar. Ve bundan 10 belki 20 belki daha fazla süre sonra bizim zayıf olduğumuz bir anda yine saldıracaklar herkes bunun bilincinde olmalı ve ona göre yaşamalıdır. Bir öğretmen tüm dünyanın bu topraklarda gözü olduğunu bilerek ders anlatmalı, bi doktor bu bilinçle araştırma yapıp milletimize ülkemize katkı sağlamalı, bir tüccarda buna göre hareket etmeli, devlet kademesinde yer alanlarda. Hepimiz çok çalışmalıyız ve ülkemizi milletimizi kalkındırmak için elimizden geleni yapmalıyız. Ama en önemlisi bizden sonra gelen nesile bildiklerimizi aktarmalı ve bu adamların tekrar geleceğini anlatmalıyız. Anlatmalıyız ki bu adamlar tekrar bize savaş açtığında duvara toslasınlar şimdilik hoşçakalın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RadioactiveRc -- 25 Ocak 2018; 21:48:45 >
  • İsmet İnönü'nün 2. dünya savaşında sırasında olduğu gibi idare etselerdi bu kadar çok sorun yaşamama ihtimalimiz daha fazla olabilirdi.
  • Bakış açınızın ne kadar sığ ve dar olduğunu söylemek istiyorum. Belki söylediğiniz şeyler doğru olabilir ama asla gerçek sebebi değil buz dağının %90 su altındadır ve su altında kalan şeyleri araştırmanızı öneririm. Hoşçakalın

• Her şeye maydanoz olmamız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fablebora

Her şeye maydanoz olmamız.

Olucaz tabi ki. Bu saatte üst katta ki komşun son ses müzik dinlese ne yaparsın? Ayrıca Rusya ta nerden gelip karışıyorsa bizde karışırız kardeşim bu kadar basit

• Ooo eğitimli bir akpli.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 1. Maddenin ilk cümlesinden sonrasını okumadım memnunsan vermeye devam...

• quote:

Orijinalden alıntı: SkyWalker85

quote:

Olucaz tabi ki. Bu saatte üst katta ki komşun son ses müzik dinlese ne yaparsın? Ayrıca Rusya ta nerden gelip karışıyorsa bizde karışırız kardeşim bu kadar basit

Bu yaptığımızı bu kadar sığ bir olayla ilişkilendirmen o kadar komik ki. Türkiye'nin tam olarak yaptığı başka ülkelerin iç işlerine karışmak.
  • En büyük sebep coğrafi konum
  • cahillik ve adaletsizlik.
  • Tek sebep var. O da görgüsüzlük.

Yapılan binalara bakıyorum, görgüsüzlük akıyor. Yapılan işlere bakıyorum, doğru yapan yok. En büyük sorun da demokrasi görgüsünün olmaması. Aynen Platon'un bahsettikleri oluyor ülkemizde. Demagoglar, oy toplamayı marifet sananlar vs.

Bu görgü nasıl mı kazanılır? Kan ile. İngilterede demokrasi bilincinin yerleşmesi için kanlı devrimler oldu. Oliver Cromwell gibi. Fransa şu anda 5. cumhuriyetinde. ABD 1774 yılında devrimini yaptı, sonra iç savaş geçirdi (demokrasiyle alakası olmasa da, insan haklarıyla ilgiliydi)

Türkiye'de sadece bir devrim oldu. Onu da halkın en az yarısı anlamadı. Sadece lideri sevdiler, yani padişah gibi görüyorlardı. Lider ölünce yine padişah aramaya başladılar.

Almanya da krallıktı, onlar da cumhuriyete geçtiğinde görgüleri yoktu. Hitler gibi birini başa getirdiler. Yeterince kan döküldükten sonra, onlar da artık biliyor demokrasiyi.

• Teröre destek vermek

• quote:

Orijinalden alıntı: elektro_gadget

Ooo eğitimli bir akpli.

• SkyWalker85 S kullanıcısına yanıt
    Karşındakilere bu durumda ananı da al git diyemezsin.

Aklı selim davranmak,ince eleyip sık dokumak en iyisidir.

Kartondan evde yaşamıyorsun.Türkiye'de yaşıyorsun.

Bunca dış politika hatalarına rağmen ders almadan karışmaya devam edersek ;

Ankara'da katliam yaptılar diye de oturup ağlamayacağız.

Etine bak buduna bak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-CAFE96FA5 -- 20 Şubat 2016; 11:58:37 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: SkyWalker85

quote:

Oooooo Eğitim li bir Akpli arkadaşımız üst kat ses meselesi değil mesele mesele güçler savaşı bizim zaten derdimiz başımızdan aşkın kimsenin topraklarında film çeviremezsiniz çevirirseniz ülkemiz sayenizde bu güne kadar olmayan bombalama tarzı eylemlere şahit olur.

• O kadar laf konuşuyorsunuz ama boş. Peki maden kimsenin iç işlerine katılmamamız gerekiyor neden ABD Irak'ın iç işlerine karıktı neden Rusya Afganistan'ın iç işlerine karıştı neden Rusya Suriye'nin iç işlerine karışıyor o Zaman bu ülkeler de karışmasın insanlar kendi ülkelerinde kimse karışmadan savaşını yapsın kazanan başa geçsin.

Anlamayanlara bir daha söylüyorum yıllarca Türkiye'nin iç işlerine karışmadılar mı yıllarca Amerika bizi yönetmedi mi ? Güçsüz olduğumuz için Amerika'nın her dediğini geçmiş hükümetler neden yaptı ? Bunları anlatın boş konuşmayın sadece karışma diyorsunuz. Tamam karışmayalım ama ne yapalım? Bunu kimse söylemiyor sadece karışma geçin bu işleri beyninizi kullanın artık karışacak ki dinimizde bize düşman devlet kurulmasın. Sonra dibimizde devlet kurulup 20 sene sonra çocuğun o devletle savaşırken ölünce bu terör neden bitmiyo diye ağlarsınız giden evladınızın arkasından bunun mu olmasını istiyorsunuz. Ben ilerde çocuğumun ölmesini istemiyorum o yüzden gerekirse şimdi ben ölürüm. Be ayrıca adamlar hala bizim iç işlerimize karışırken ajanları devletin her kademesine girmişken siz karışmayın diyorsunuz işte sizin sığ basit gereksiz düşünce tarzınız. Ayrıca devletin güçlü olmasını ve çıkar kazanmasını istiyorsanız kayıp vericeksimiz Amerika'nın 6000 askeri Irak ta öldü neden? Bedava mı savaştılar şimdi tüm petrolü sönğrüyolar o petrol onlara bedava gideceğine bize gelsin bunu istiyoruz ama siz sadece karışmayın eee karışmayalım tamam da ne yapalım bunu da söyleyin

• Din sömürüsü ve cahillik

O değil de konuyu açan bilgili gibi gözükmeye çalışmış ancak Peru , Şili , Arjantin , Bolivya tarihlerinden bir haber

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheCaliph_ -- 20 Şubat 2016; 14:27:09 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.