Şimdi Ara

Türkiye’nin en iyi üniversitesi hangisidir? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
0
Favori
2.176
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git

Türkiye’nin en iyi üniversitesi hangisidir?

(En Son Oy Tarihi: 18.9.2024)
Giriş
    Hocam yani "millet boun'u etiket ve konumu için yazıyor" diyenler haklı mı?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quarterbat Q kullanıcısına yanıt

o kadar da demedi oğlum boun güzel okul. zor zamanlardan geçiyor. ama genel olarak hiçbir okula özellikle devlet okuluna büyük beklentilerle gitmemek lazım. sana boğaz manzarasını kitlerler bir anda zar zor çıkan boktan bir yurtta ağlamaya çalışırken bulursun kendini.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-EB5DF7EA3 -- 22 Aralık 2022; 16:40:31 >
  • quarterbat Q kullanıcısına yanıt
    Bence öyle. Daha önce bi konu açmıştım üniversitede derslerin boş olması diye profilimden bakabilirsiniz.

Geçen asistan hocaya soru sordum biraz, çoğunu cevaplayamadı. Anlayamıyor geçiyor. Bahsettiğim hoca da Boun da okumuş. Öyle üst düzey bir eğitimi yok yani.

Eğitim kalitesinin türkiyedeki herhangi bir üni.den çok farklı olduğunu düşünmüyorum.

Ama dediğim gibi ortamı kulüpleri sağlamdır, faydalanmasını bilene tabii.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Odtü amerikan.Akademik durumunu belirleyen yöneten idare edenler.İnşaatını mı odtülüler yaptı diyorsun.Bir odtü'nün tarihine bak.

İtü'yü ve ankara üniversitesini modelleyen akademik yapısını irdeleyen ve inşaatına modelleme yapanlarda alman mesela.

İtü = Berlin Teknik Üniversitesi modelinde bir kurum.Örnek alınan bu mesela.Bilkent'in akademik kemik kadrosunu odtü mezunları sağlıyor.Bir prof kolay olunmuyor.Torpil dışı diyorum.

Global standartlarda diyorum üniversite normuna yaklaşabilen bunlar dünyada yeri yok bunların.Ha Bilkent eğer başarılı isen akademisyen profilleri ve referansları ile seni istediğin yerlere ulaştırabilecek bağlantılara sahip ama bunun içinde çok çok inek bir tip olman lazım.Yani derece öğrencisi.Bilkent Odtü senin için basamak olur.Sonra global tanınan bir kimlik edinirsin.Master doktora yapıp.

Türkiye'deki çoğu kurum üniversite bile değil.Kafana göre açamazsın bakkal gibi.Misal emekli prof doktorların telkini var.Türkiye'de son 10 yılda tıp fakülteleri arttı.Fakat pek çoğu yurt dışına gitti eğitimli kıdemli öğreticimiz yok.Bu sebepten boşluk olduğundan ve kalitesiz mezunlar veriliyor.Hatta bazı yerlerde kademe boşluğundan almaması gereken ünavnları nitelikleri veriyorlar deniyor.

Türkiye'de şuan pek çok boş akademisyen var mesela onu yapmış bunu yapmış güya ama içi boş yararı yok.Çoğunluk olunca devlet bütçesi ile finanse edildiğinden külfet oluyor.Ha bulunduğu konumu hakederek gelen var ama sağlanan imkanlar kısıtlı.

Şimdi sen evlisin 1 çocuğu adam akıllı yetiştirip birey yapacak imkanın var değil mi.Ama sen dik kafalılık yapıp planlamasız 3 çocuk yaparsan bu 1 kişiye sağlayabileceğin imkan 3 'e bölünecek.Bir belki istediğin kıvamda olacak potansiyelli fakat diğerlerini de düşünmek istediğinden bu çocuğun potansiyelini kısıtlayacaksın.Ne olacak elinde 3 tane işe yaramaz sana bağlı kalan çocuk bu ciddi sorundur.

Şimdi sen iyi denilebilecek kurumlarında iyi maaş sağlayamazsan o akademik personelini koruyamazsın.Bunlara araştırmaları ve öğretimde yardımcı ekipmanlar sağlayamassan hevesini kıracaksın.Bütçe sağlayamazsan araştırma ve hedeflerini yapamayacak.Bunun paralelinde diyelimki derece yapıp gelmiş öğrencilere yeterince yani çalışabileceği ve barınabileceği konfor sağlayamayacaksın.Sonra bu kimsleer ya kurumdan çıkacak ya ülkeden kaçacak.Yani kendine değer verilen imkan sunulan yere gidecek.

Yanlış mıyım durumun özeti budur.Türkiye'de eski sistemde olduğu gibi üniversite okuması gereken sınırlama şuanki durumda 100 binle kısıtlanmalı idi.Mühendislik sadece İstanbul ve Ankara'da verilmeli buralardaki imkan sıkalası genişletilip ulaşım kolaylaştırılmalı.

Diğer yerlerde bölgesel meslek yüksekokulu açılmalı idi.Şuan pek çok güya aynı etikette meslek enflasyonu oluştu.Gerekli miydi hayır.Kamu israfı cabası.Hakedenler hakettiği değeri de görmüyor mesela.Şimdi sen 5 bin yapmış bir kimse ile 500 bin yapmış kimseyi aynı safa koyuyorsun Odtü ee veya makinede bir dalın başkanını yeni kurulmuş bir a üniversitesindeki aynı bölüm dalının başkanı ile bir tutuyorsun.Halbuki ona o imkanı sunmamalısın haketmiyor zaten bir halta yarayacağı yok.En azından hakedene hakettiği değeri verirsin.Çok adaletsizlik var.Ama hedef başka sömürmek.Oda başka bir konu.

Ben çoğu öğrenci ve akademi grubunun halinden memnun olduğunu sanmıyorum zaten.

• harvard ile bilkent rakip mi dedim zaten? bilkent, harvard rol model alınarak kurulmuş bir üniversite ama çok para olmayınca bilim de olmuyor. Ayrıca abd'de kabul oranı %70-80 oranı olan üniversitelerden de çok daha iyi olduğunu düşünüyorum ki yurt dışına yüksek lisans doktora yapmaya giden türkler de aynısını söylüyor. ayrıca birçok dandik üniversite (yurt dışındaki) sıralamayı belirleyen kriterlere oynayıp listede yüksek çıkıyor. Bazı listelere göre fırat üniversite'si bilkent'ten de boğaziçi'nden de iyi. O zaman millet salak mı bu kadar çalışıyor. Madem odtülüsün niye bu kadar sınava çalıştın gideydin fırat üniversitesine :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-FB6B71D1A -- 22 Aralık 2022; 17:23:47 >
  • evet diye cevap vermiş işte.

• laplasyen kullanıcısına yanıt

kral dediğin ortamı değerlendirebilmek için aylık en az kaç tl harcamak yeterli olur

yani çok uçuk rakamlarla boğaziçindeki o ortam değerlendiriliyorsa hiç boşa hedef belirlemeyeyim diye sordum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-D38C48ADC -- 22 Aralık 2022; 18:3:34 >
  • Türkiye’de dünya standartlarında üniversite olmadığı söylemi, benim alanım olan sosyal bilimler için, büyük bir palavra. UK ve US’nin kalburüstü okulları hariç Kıta Avrupası okullarının büyük çoğunluğu ile yarışabilecek ve hatta onları geçebilecek nitelikte eğitim veren ve araştırma çıktısı olan okullarımız mevcut hem de bu siyasi baskı ve ekonomik kriz döneminde. Bilkent, Koç ve Boğaziçi kesinlikle ‘underrated’ okullar bu alanlar için.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ya şimdi ne istediğine göre değişir. Deneysel anlatımın daha iyi olduğu bir yeri istersen İtü. Teorik seviyorsan ODTÜ. İmkanların iyi olduğu özel okul istersen Bilkent Koç. Amerikan tarzı bir şey istersen Sabancı. Ortam, reklam ve kültürel yapılanma istersen de Boğaziçi. Bizim üniversitelerimizin eğitimleri lisansta iyi zaten. Yurtdışına göre devasa farkların açılmasının sebebi;

1-Para

2-Liyakatsızlık

3-Vizyonu oturamamış bir ülke

Bunlar da itibar kaybettiriyor tabi.

• üniversiteye girmek için çok çabaladım çok çalıştım gerçekten gecemi gündüzüme kattım ve İstanbul üniversitesi hukuk fakültesine girdim şimdi de dersler de başarılı olmak için çok çalışıyorum. sürekli bir çalışma hali, üniversitemden çok memnunum zaten en iyi hukuk fakültesi olarak İstanbul üniversitesi biliniyor. bende herkes gibi bankkart aldım bankkarta özel bir çok kampanya oluyor bende bunlardan yararlanıyorum, şimdi yeni bankkartlılara 150 tl bankkart lira veriliyor gayet iyi şeyler de oluyor

• almdbnsy647 A kullanıcısına yanıt
    ?

• bilkent değildir

• laplasyen kullanıcısına yanıt

kimya adasi/kimya ozel VS bogazici ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hiçbir zaman olmayan tuvalet kağıdıyla,öğrencisine kimya labı için eldiven dahi sağlayamamasıyla, milattan önceye ait websiteleriyle, erasmus için yiğidi yiğide kırdırmasıyla,klüplerinde yknın yalağı olmadan bahtıs*kik piyade rütbesinde kalmanızla, sadece kendine iyi hocalarıyla, 31 cm hasar kayıtsız b*kun 3 haftadır sotelendiği kuzey 2 tuvaletleriyle kesinlikle malum okul değildir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pinhani12 -- 22 Aralık 2022; 19:33:22 >
  • valla hocam ben öyle ortamda bir kere bulundum. o da şöyle oldu. hazırlıkta hocamız emekli oluyordu, son öğrencileri olduğumuz için bizi evine davet etti. hamburger yaptı, isteyene bira isteyene kola falan vermişti :) orada da sadece yol parası harcadım tabii afgdasgjhdfsajh.

hazırlıkta hatırlıyorum sınıfta belirli bir grup okulda her partiye gidiyordu nerdeyse. hocada hep soruyordu nasıl geçti haftasonunuz diye, ben de mal gibi onların eğlenmelerini dinliyordum :) o giden grupta baya zengin kişilerdi okula arabasıyla gelen vardı. ama ne kadar gerekir inanın bilmiyorum.

• laplasyen.

bende yutup kanalı açıcam yakında benden dinlersiniz artık

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.