26 yaşında ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak, en az 26 yıldır esnafların %99'unun, Katma Değer Vergisi'ni (KDV) ödediğini görmedim. Vergi bilinci olan bir vatandaş olarak bu konu hakkında kişisel deneyimlerimi, gözlemlerimi ve okuduklarımı anlatmak istiyorum.
Sonuç olarak arkadaşlar, eğer vergi bilinci olan bir vatandaşsanız ve vergilerinizin kimlerin cebine girdiğini, nasıl harcandığını sorguluyorsanız, mümkün olduğu kadar banka/kredi kartı ile ödeme yapın. Vergi kaçırdığını tespit ettiğiniz esnafı ya da işletmeyi Maliye Bakanlığı'na ya da SGK'ya şikayet ediniz. Mümkünse nakit kullanmamaya özen gösterin. Vergi bilinci olan vatandaşlarımızın sayısının artması dileğiyle, iyi forumlar :) |
Türkiye'nin Gelişmesindeki En Büyük Engellerden Biri Esnaflardır!
-
-
Ben bu devlete "elimde olsa" bir kuruş vergi vermek istemiyorum yüzbinlerce liralık mal alıyorum , %20 si vergi hatta geçen scooter aldım 25 bin tl direk 5000TL si KDV idi öyle ağırıma gitti ki, devlet hayatı boyunca bana 5 bin tl değerinde ne yaptı acaba diye düşündüm, her neyse.
-Yollar parayla (yok otoyol, yok özel şirket yolu vb beni ilgilendirmez.)
-Köprüler parayla.
-Müzeler parayla
-Çoğu doğal parklar parayla.
-Şehir içi caddelerde araç parkları parayla.
-Hastane parayla ; Sigortam yok ama devlete hayvan gibi kdv ödüyorum ama gss ödemediğim için (evet işsizim) başıma ne iş gelirse gelsin önce veznede öde gel diyorlar.
-Dask (zorunlu deprem sigortası) parayla ama evin yıkılırsa devlet sana parayla satıyor yeni evi.
-Her türlü devlet içi değerli evrak adı altındaki evraklar parayla (pasaport,kimlik,sürücü belgesi vb.) hemde FAİŞŞŞ rakamlarla.
-Elektrik parayla
-Su parayla
Peki neden vergi veriyorum? eskiden 100 yıldır vergi toplarlarken ödediğiniz vergiler size yol+su+elektrik olarak dönecek derlerdi, devlet mülkü her şey parayla olunca neden vergi veriyorum? ben vatandaşlık görevimi vazifemi sorunsuz yerine getiriyorum neden vergi veriyorum ama karşılığında her şey evet her şey parayla devlete ait olan?
-
Esnafların vergi vermediğini tüm ülke biliyor ama göz yumuyor.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Yukarı
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Küçük bir esnafım, hırdavat sektörüyle meşgulüz. Maaselef gelen insanların çoğu, "fatura istemiyorum, kdvsiz olmuyor mu" kdv'yi şöyle yap, yaw benim kdv işime yaramıyor" deyip başka yerleri kovalıyor. Diretende var, sadece esnafta değil. Geçen biri geldi lokma takımı alacaktı, fiyatıda beğendi kdv dahil dedik. Kdvsiz veremiyormusunuz muhabbetine 10 dakika dil döktü, sonra almadan gitti
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X