Şimdi Ara

Türkiye Oyun Geliştiricileri Derneği, Ticaret Bakanlığına konsollardaki ek vergi konusunda çözüm önerilerini iletti (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
118
Cevap
1
Favori
10.097
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
138 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Cidden çok mantıklı bir yorum olmuş.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • konsolla-gelişim arasındaki ilişkiyi anlayamadım.

oyun oynayarak nasıl gelişime katkıda bulunur kiTürkiye Oyun Geliştiricileri Derneği, Ticaret Bakanlığına konsollardaki ek vergi konusunda çözüm önerilerini iletti (yerli oyunlar için dediğim geçerli değildir.)

• o işi millet almadan yapsaydınız daha mantıklı olmaz mıydı

• Olur mu öyle sey, vergiyi arttirmalari lazim yoksa adamlar ne yiyecek nasil saltanat sürecekler

• inşallah canım

• arwencloud A kullanıcısına yanıt
    Amma nefret kusmuşunuz. Bence hükümet kaldıracak zaten oyun üreticileri çok etkili bir sivil toplum örgütü ama bu hareketini desteklemiyorum hükümetin.

Siz destekliyorsanız o zaman siz mi o parti yandaşı oluyorsunuz şimdi anlamadım ?

Burada fikrini söylemek belli parti ile ilişiklendirilme mi gerektiriyor illa ki ne kadar her şeyi siyasete çekmeye meraklısınız ?

Ben açıkçası konsol olayına karşıyım zira aynı oyun 1/3 fiyatına PC’de oynanabiliyor çoğu zaman hatta indirimlerle daha fazla. Bana göre ülkenin kısıtlı imkanları boşa gidiyor PC var iken konsol lükstür.

Konsolda sadece oyun oynanırken PC’de bir çok şey yapıyorsunuz. Belki ilerde programlama öğrenir insanımız ülkeye katkı sağlar. Benim söylediğim buydu siz neler çıkartıyorsunuz fazla hayal kuruyorsunuz, ötekileştiriyorsunuz, düşman yaratmak istiyorsunuz.

Hakaret üzerine hakaret etmişiniz tamamen yanlış anlama ile şimdi afedersiniz yanlış anlamışım özür dilerim diyecek saygınlığı gösterecek misiniz ?

• kuzgun_ kullanıcısına yanıt
    Hakaret vari olduysa kusura bakmayın amacın o değil.

Aynı oyuna 3-4 kat vermek mantıklı gelmiyor ülkenin kaynaklarının israfı ayrıca indirim seçeneği kısıtlı Sony istemediği için indirim yapamıyorlar firmalar haberi çıkmıştı.

Bence lüks PC ile her şeyi yapıyorsun. Devlet kaynakların düzgün kullanılmasına yönlendirmek zorunda kamu maliyesi buna gerektirir o yüzden lüks şeylerden vergi alırken diğerlerinden almaz.

Bana göre bu mantığa göre hükümetlerin PC’de KDV’yi azaltması gerekir. Şu andaki hükümet yapar mı bilmem ama bence bu gerekiyor. O durumda konsoldaki ek vergide kalkmalı.
  • gun kullanıcısına yanıt

İlk yorumundan bunlar anlaşılmıyor.. direkt pahalılık vurgusu yapınca linç yemen normal.. kaldı ki yukarıda da söyledim.. korsan oynamıyorsan pc daha pahalı.. pc kendisi pahalı ayrıca oyuna da para vereceksin.. konsol kullanmadım ama konsol grafik ve oyun deneyimi açısından maalesef pc'den kat kat üstün.

benim pc kullanmamın sebebi korsan kullanmam ve düşük bütçeye ile de deneyim yaşamak.. (eski oyunlarla)

korsan kullanırsan ps3 ve ps4 yine pc'den ucuza geliyor.. her türlü pc oyunculuğu f/p açısından konsoldan geri kalıyor..

yani pahalı konsol almayın demek abesle iştigal.. gerek oyun deneyimi gerek bütçe açısından..

• gun kullanıcısına yanıt

ülke kaynaklarının israfına bu konudan girme lütfen Türkiye Oyun Geliştiricileri Derneği, Ticaret Bakanlığına konsollardaki ek vergi konusunda çözüm önerilerini iletti  zira okyanusta balık misali olur...

Mesele devletin gazozu bile lüks tüketim görüp buna vergi koyması.. bugün telefona lüks tüketim deyip ötv koymak ne kadar abes ise konsol, pc gibi tüketim mallarına ötv koymakta abestir. bunlar artık herkesin ihtiyacı olan şeyler..

uzun uzun yazmak isterdim ama sinirlerim müsait değil.. yoksa devlet kalkınma planları ile 15-20 yılda düzeltebilirdi bu durumu.. ancak onlar devleti 30 yıllığına müteahhitlere ipoteklediler..Türkiye Oyun Geliştiricileri Derneği, Ticaret Bakanlığına konsollardaki ek vergi konusunda çözüm önerilerini iletti 

• Birakin oyunu da 18 yildir ulkenin basinda bu herifler bunu dusunun bence.
    Bundan ala oyun olmaz.
    Bu ulke bu rakama bakip aglamali. ***** ( 18 yil ) *****
    Cozum: Oyunda 6700. bolume geldiginizde dev bir boss cikiyor o boss'u yenerseniz kazanirsiniz.
    Bir arkadas hile ile kazanmis gecmis bolumu cok zor diyor.

18 yıl 5 ay 4 gün
    6730 gün

Herhalde bir 10,000 rekorunu kirariz Turkiye olarak ne dersiniz?
    Destan yazariz tum dunyada. Herkes bizleri Turkiye'yi konusur.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-6E8555A70

Birakin oyunu da 18 yildir ulkenin basinda bu herifler bunu dusunun bence.
    Bundan ala oyun olmaz.
    Bu ulke bu rakama bakip aglamali. ***** ( 18 yil ) *****
    Cozum: Oyunda 6700. bolume geldiginizde dev bir boss cikiyor o boss'u yenerseniz kazanirsiniz.
    Bir arkadas hile ile kazanmis gecmis bolumu cok zor diyor.

18 yıl 5 ay 4 gün
    6730 gün

Herhalde bir 10,000 rekorunu kirariz Turkiye olarak ne dersiniz?
    Destan yazariz tum dunyada. Herkes bizleri Turkiye'yi konusur.

Hangi oyun hocam bahsettiğiniz hile ile geçilen?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    PC’de 270 liraya satılan AC:Valhalla, PS ve Xbox’ta 400 veya 500 küsürken, Cyberpunk PC’de 249 satılırken, konsolda 400 küsürse ve fiyatlarını tam hatırlayamadığım ama bunun gibi yüzlerce örnek varken, nasıl pc daha pahalı? Veya grafik konusunda da yanlışın var. Bence bu konuyu tekrardan değerlendirmeli ve ona göre insanlara bilgi vermelisin. Üst seviye PC almak evet daha pahalıya gelir, evet PC’leri 3-4 senede bir en azından ekran kartını yenilemek gerekir ama sen konuyu buradan ele almamışsın, oyun fiyatları ve grafik konusundan bahsetmişsin.
  • Umarım Daha fazla vergi getirmezler. Bunlardan hayırlı bir iş çıkmaz.

• AKP illeri Nasıl Dolduracaklar

Pudra şekerinden kıvıramadılar

Türkiye Oyun Geliştiricileri Derneği, Ticaret Bakanlığına konsollardaki ek vergi konusunda çözüm önerilerini iletti

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bjkyener -- 7 Nisan 2021; 13:41:8 >
    http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?fromMobile=yes&m=148621851

Bu arkadaş hali hazırda doğru anlamış. Bence bu konu fazlacana siyaset gözlüğü ile bakıldığı için hemen oraya çekiliyor.

Katılmıyorum PC her zaman ilk yıl dez avantajlıdır ama sonraki yıllar güncellenir geçer grafikte ki en yüksek güç hali hazırda PC’de paran yeterse.

Oyun deneyimi tv karşısına oturup oynamak bana hiç bir zaman çekici gelmedi aksine rahatsız edici geldi.

PC’de Cyberpunk 249 TL iken, Xbox’da oyun fiyat 468 TL bence pahalı. Kaldı ki geçen indirime girdi PC’de 199 TL’ye satıldı. Senede 20 oyun oynasan uzun vadede yaşam ömründe çok daha pahalıya geliyor.

Kaldı ki PC’de foruma gir yaz, iş yap, ödev yapsın çocuklar, yazılım öğren vs. vs.

İnşaat işi hariç diğerlerine katılıyorum ama bende yazmayacağım zaten gerek yok ama sırf konsol olayını diğer şeyler olduğu için pas geçmek mantıklı değil.
  • Arkadaşlar yukarıdaki ilk yorumumda da belirttiğim üzere bende pc taraftarıyım Türkiye Oyun Geliştiricileri Derneği, Ticaret Bakanlığına konsollardaki ek vergi konusunda çözüm önerilerini iletti 

@gun @jonesknow

ama pc maliyet olarak konsoldan pahalıdır.. bugün ekran kartları bile 6-7 bin TL.. adam akıllı bir oyun pc'si 10-15bin tutuyor (monitör dahil)..

PC'nin tek artısı benim gibi korsan oyun oynamak.. ve de düşük bütçe ile (3-6 bin) her oyunu olmasa bile düşük ayarlarda oynamak..

mesele pc/konsol üstünlüğünde ziyade; arkadaşın "konsol pahalı alma ne gereği var tutumu".. halbuki pc çok daha pahalı...

Evde (e5450, r7 240) pc var oynamak istediğim oyunlar sınırlı.. Sistem güncellemek istiyorum ancak ps4 alsam (crackli) 900-1500 TL hadi lisanslı alsam yine 2000-2500.. PC alacak olsam monitör dahil 6-7 bin.. buyur buradan yak..

ayrıca konsol 1080P ile çok rahat oyun oynatırken, PC için bunun şartları yukarıdaki gibi ağır olabiliyor..

• Vergiler yeni değil son gümrük vergisi de 1 yıl oldu neredeyse geleli ilk geldiğinde tepki göstermeyenler şimdi o konsollar satılmadığı için oyun da satılamayınca ekmek paraları azaldı diye ağlamasınlar. Zamanında tepki gösterselerdi keşke bu hali hiç samimi değil.

• Herkes oyun konsolu almak ister ama herkesin alması gerekmez. Haddinizi bilin biraz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gun

Konsolda bir oyuna o kadar para veren adam konsoluda ucuza almasın.

Pc alsın kontrolcü ile oynar boş vaktinde de programlama öğrenir 😎

Yahu sizin gibiler böyle diye diye ülke bu hale geldi. Çalışan insana bile lüks gelen bir oyun konsolu Allah'ım ya. Bi Afrika'da birde burada olur. Yakında makarnada lüks olacak böyle giderseniz. :)

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.