psn önce gitsin dolar kuru üzerinden oyun satmak yerine adam gibi fiyat politikası yapsın, 10 yıl önceki aynı bok fifa oyununa 500 lira gömmenin bir alemi yok. Devlet vergi koyarak çok da iyi yapmış. Konsola oyun üreten kaç tane firma var? Alın bilgisayarınızı ne yapıyorsanız yapın, mobil sektörü zaten iyice zıvanadan çıkmış, konsol işinin enayilikten başka bir tarafı yok. Neymiş efendim forumda bir hesap alıyoruz da onu ikiye bölüp kullanıyoruz biri sec hesap diğeri pri, buna göz yumuyorlarmış. Şimdiye kadar konsollar ne adım atmışta devlet el atacak? |
Türkiye Oyun Geliştiricileri Derneği, Ticaret Bakanlığına konsollardaki ek vergi konusunda çözüm önerilerini iletti (5. sayfa)
-
-
PC illa alınıyor işte ama sadece ekran kartı sağlam olmalı bence o kadar. -
Türkiye Ticaret Bakanlığı'nın verdiği cevap :
Ne kadar doğru söylüyorsunuz ya. Biz nasıl düşünemedik. O halde vergileri daha da arttıralım.
-
Hadi inşallah
-
İnşallah daha fazla vergi ve zam gelir.
-
Herkes kendi fikrini paylaşmış, çok normal ama bazıları kendi fikrini paylaşırken ''bok atarak'' paylaşmış.
Olaya tamamiyle oyuncu olarak bakıyorum ve öyle yorum yapıyorum(Siyaset benim işim değil başkaları yapsın)
Elimde çok güzel bi bilgisayarım var min. 10 bin tl lik.
Herşey güzel hoş ama konsol alamadım isteme sebebim ise pc de nerdeyse her oyunda hile olması.Evet yanlış duymadınız zibilyon tane hile var.Nba , fifa oynayanlar mesela örneğin beni gayet iyi anlıcaktır.
Oyun şirketleri PC ye önem versin , hile olanı şak diye banlasın açar açmaz , kullanan avellerede bi korku gelsin bilmem anlatabiliyor muyum.
Ayriyetten bazıları müstehak demiş, adamın parası vardır alıyodur zevkler ve renkler tartışılmıyo diye biliyorum yoksa daha 1.yüzyılda falan mıyız?
Parası olupta alan kişi buraya şikayet yorumu yapar fiyatlardan dolayı o zaman karşısına çıkıp dersiniz kardeşim seni zorla tutan yok madem şikayet ediceksin alma o zaman? diye.
-
Ek vergiler gelir yakında. Yetmez ama evet diyorum
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Spoiler,
mesajı görmek için tıklayın. "AKP VE MHP OYLARIYLA REDDEDİLDİ" -
Bir PC oyuncusu olarak GPU mining çılgınlığı sonlanmazsa PC oyun sektörünün bir süre sonra yavaşlayacağını düşünüyorum, 2000-3000 dolara oyun oynamak için ekran kartı alınmaz.
İnsanlar doğal olarak konsola yönelecektir. Ucuz olması gereken konsola yönelindiğinde ise bu sefer de gereksiz fazla vergi yükü ile içerden tokat yiyoruz.
Bu arada yerli oyun sektörü çok büyük çoğunlukla mobil üzerine.
-
2023 te iktidar değişirse anca o zaman vergilere makul düzenleme gelir fahiş vergiler geri çekilir ve olması gereken düzeye iner. Otomobilden tutun oyun konsollarına kadar her alanda fahiş vergilendirme söz konusudur.
-
Bütün bunların çözümü sandık! İnsan gibi yaşamakta sürekli artan vergilerle başkalarını lüks içinde yaşatmakta tamamen senin seçimin.
-
Bi sal konuyu :) -
Al işte üste ekstra vergiler çıkacak
-
Pudrayı nasıl çekecekler sonra?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Reddedileceğine emin olmayan var mı?
-
quote:
Orijinalden alıntı: gun
Hakaret vari olduysa kusura bakmayın amacın o değil.
Aynı oyuna 3-4 kat vermek mantıklı gelmiyor ülkenin kaynaklarının israfı ayrıca indirim seçeneği kısıtlı Sony istemediği için indirim yapamıyorlar firmalar haberi çıkmıştı.
Bence lüks PC ile her şeyi yapıyorsun. Devlet kaynakların düzgün kullanılmasına yönlendirmek zorunda kamu maliyesi buna gerektirir o yüzden lüks şeylerden vergi alırken diğerlerinden almaz.
Bana göre bu mantığa göre hükümetlerin PC’de KDV’yi azaltması gerekir. Şu andaki hükümet yapar mı bilmem ama bence bu gerekiyor. O durumda konsoldaki ek vergide kalkmalı.Bilgisizliğin yüzünden kendi kendini rezil ediyorsun.
Sürekli tekrarladığın aynı oyuna 3-4 kat para verme olayı xbox da yok, onlar eskidendi. Artık hem tl ile fiyatlama yapıyorlar hem de aynı oyunu 2 kişi birlikte alabiliyor, oynyabiliyor. Onu da geçtim oyunu bitirdikten sonra hesap kolayca satılıyor ve alınıyor vs. Hatta bu şekilde pc den çok daha ucuza geliyor. Ayrıca aylardır pc tarafında ekran kartı bulunmuyor daha ne kadar süreceği belli değil. Ortalama bir ekran kartı fiyatına ps5 daha düşük fiyata xbox alınıyor.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X