Şimdi Ara

Türkiye VR Headset Kullanıcıları (Oculus Rift, Rift S, Go, Quest, HTC Vive ve diğerleri) (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.460
Cevap
44
Favori
64.113
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Ben de Quest ile araniza katildim.
    Hollandada yasiyorum.

350 Euro ya aldim sifir kullanilmamis urunu. piyasada 450 euro. guzel bi deal yakaladim sanirim :)

Daha once Vive kullanmistim bi kac kere, ama uzun zamandir kullanmiyordum. Bu ilk diyebiliriz yani. Gercekten muhtesem. Star Wars da 2 kusur boyunda Darth vader karsina cikip sana posta koyunca , yusuf yusufluyorsun gercekten. uzay mekigi ile gezmek, vs... Mobil islemcilerin hizi ile, stand alone VR larin daha da gelisecegini dusunuyorum.

Quest almamdaki nedenlerden biri de , arkasinda gercekten buyuk bi destek olmasi ve mevcut urunun de cok daha ileriye gidecegini dusunuyorum. yeni modelleri, daha guclu grafiksel ozelliklere sahip, daha yuksek yenileme hizina sahip olani bir seneye kalmaz cikar..

QUEST sahibi iseniz, tabi ki isiniz SIDE QUEST kurmak olmali.

• Oculus Rift S ve Quest arasında karşılaştırmalara bakınca RiftS için ödenen paraya yazık diyorsun.
  • burakc B kullanıcısına yanıt
    Yazık diyeceğimiz bir karşılaştırma atsana!
  • burakc B kullanıcısına yanıt
    Katilmiyorum. Rift S , gerek piksel dizilimi olsun, gerek yenileme hizi olsun, Quest den daha iyi bi ekipman.

ama mobilite ve lighthpuse sensorleri olmadan tracking yapmasinin avantajlari gercekten azimsanamaz,
  • SerhanUygur kullanıcısına yanıt
    Ben de katılmıyorum. Neye göre en iyisi. İlla ki bir birini dengeleyecek kıstasları vardır.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Tyriel Woodyoutube
    THROUGH THE LENSES - Oculus QUEST w/ LINK vs RIFT S vs Rift
    https://www.youtube.com/watch?v=kMNX0OSaJ0w

Karşılaştırma yapılmış.

Aradaki ufak fark için Kablo bağlılığın oluyor. Extradan VR destekleyecek PC alma zorunluluğun oluyor. Questi alıp istediğin herhangi bir yerde PC olmadan oynarsın. PC oyunu istersen onuda oynarsın. Otobüste bir yere giderken istersen takar film seyredersin. Questin + ları daha fazla RiftS e göre.

• Rift S yarı fiyatına olursa alınabilir. Mobil ile işi olmayan sadece PC de kullanacak olan Rift S alır.

• IRQN kullanıcısına yanıt
    Evet fiyat avantajı olsa bilgisayar başında kullanacak olan birisinin işine fazlası ile yarar. Ama aynı fiyata daha iyis alınabilecekken almak mantıksız.

Bende PSVR, HTC Vive, Gear Vr ve Quest var hali hazırda. Quest haricindekiler atıl duruma geçti :)
  • Quest'i, içinden link kablosu çıkıyormuş gibi Rift S ile kıyaslamaktan artık vazgeçin. Artı olarak mobilden dem vuruyorsunuz o zaman mobil olarak görüntü kıyaslama videosu da bir de ben bırakayım karşılaştırın.

quote:

Tyriel Woodyoutube
    Oculus Quest VS PC - ROBO RECALL - Graphics side-by-side Comparison
    https://www.youtube.com/watch?v=DG_7r5huQ7Y

• fa1yan0s kullanıcısına yanıt
    Abi niye bu kadar öfkelisin ben onu anlamıyorum. Link kablosu dediğin 50-100 liralık bir kablo. Rift S sahibi bir adamın en az 4-5 bin liralık bir bilgisayara ihtiyacı var. Mobil grafikle PC grafik elbette bir değil ama,

Rift S ile,
    PC oyunları oynanıyor.
    Kablolu

Quest ile,
    PC oyunları oynanıyor.
    Mobil oyunlar oynanıyor.
    Kablolu/Kablosuz oyun oynayabiliyorsun.

Hangisinin ekranı daha iyidir daha kötüdür yenileme hızı vs. bunlar tartışılır. Ayrıca ileride Quest'e hand tracking gelecek diyorlar. Bu özellik Rift S'e gelmezse hiç anlamı kalmıyor. Bende iki cihaz da yok şuan beklemedeyim ama ikisine de ortalama 400$ dersek fazla düşünmeye gerek kalmıyor. Rift S'in fiyatını yarı yarıya düşürürlerse alınır.

• Canım kardeşim benim öfkeli falan değilim. Sen öyle hissettiysen bir daha ki sefere dikkat ederim. :)
    Ayrıca bahsettiğin kabloyu orijinali ile aynı kalitede 50 - 100 TL ye bulursan eminim şu konuda bu paraya 2'şer tane alırlar.
    Bu meretin orijinali 79$ bugünün kuru ile 470 TL.
    www.oculus.com
    Oculus Quest Aksesuarları ve Parçaları| Oculus
    https://www.oculus.com/quest/accessories/?locale=tr_TR

O zaman konu açıldığından beri söyleneni tekrar edelim PCVR istiyorsanız Rift S
    Mobility takılırım diyorsanız Quest

• fa1yan0s kullanıcısına yanıt
    Orijinalini bilmiyorum. Bu konu altında anker marka bir kablo tavsiye edilmiş (hepsiburada üzerinde 80 lira) denenmiş çalışıyor ama orijinali ile aynı görüntü kalitesini alıyorlar onu denemeden bilemeyiz. Ben açıkçası PC tarafında kullanmayı düşünüyorum ama olur denk gelir canım öyle ister kablosuz kullanırım youtube açarım netflix açarım tatile giderken yanıma alır ufak tefek oyunlar oynarım sonuçta buna imkan var quest ile. Öbürü öyle değil. E bir de fiyat aynı.

Anker kaliteli bir firmadır, eğer böyle uygun bir çözüm sunuyorsa Quest kullanıcıları için güzel bir haber.Söylediğim gibi tercih meselesi.Keşke yurt dışı gibi para birimine göre satılsa insanlar 2 farklı ürün alabilse.
    Aker marka alıp deneyen arkadaşlarımız var. Sorun yoktu. Sanırım 54 tl ye almıştı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oejinal kablo hem 5 metre hem optik bilmemne , yani bandwidth i çok yüksek. Daha teslimata başlanmadı. Karşılaştırmalı videolar gelir yakında. Link cable in tek sıkıntısı diğer head setlerdeki kadar bant genişliği olmaması, bu nedenle görüntüde biraz decompression oluyor ve bozuluyor.

Testler yapılınca herşey belli olur, 79$ a değecek bi kablo mu değil mi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar gamepasste dirt rally 2.0 var. normalde vr destekli bir oyun. ama sanırım windows mağazasında ki vr ile çalışmıyor. çalıştırmanın bir yolu var mı biliyor musunuz?
  • Merhaba Oculus rift s almak istiyorum ama en ucuz yollu nasıl alabilirim türkiyede oturuyorum
  • Bu cihazı Türkiye de uygun fiyata ancak 2. El alırsın. Bir arkadaş elinde fazla olan cihazını satıyordu.
    Cihaz hala satılık mı @boylum?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fa1yan0s -- 31 Aralık 2019; 19:42:58 >
  • Cihaz satıldı.

• 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.