Şimdi Ara

Türkiye VR Headset Kullanıcıları (Oculus Rift, Rift S, Go, Quest, HTC Vive ve diğerleri) (24. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.460
Cevap
44
Favori
64.130
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    VR konusunda Türkçe kaynak yok gibi. Özellikle Reddit üzerinde çok fazla konu ve kullanıcı geri beslemesi var. Her ne kadar şimdlilik kullanıcı sayısı çok fazla olmasa da ilgi çeken bir alan olarak gelişiyor.
    O yüzden bilgileri/yorumları derledim ve konuya katkım olsun istedim.
  • oup59 kullanıcısına yanıt
    Adam Savage’s Testedyoutube
    Half-Life: Alyx Hands-On! Tested on 8 VR Headsets
    https://www.youtube.com/watch?v=T54aGkkXfuc&feature=youtu.be

15. dakikadan itibaren Rift S ve Quest Link ten bahsediyorlar hocam belki faydasi dokunur

Bu arada quest link icin memnun kaldim demistim ama daha sonrasinda tekrar Rift S ile ayni oyunlari denedigimde farki daha iyi gordum. Bilgisayara bagli kullanim icin Rift S cok agir basiyor hem konfor hem netlik hem hicbir ek maliyeti olmadigi icin fiyat/performans orani acisindan. Yani idare edilir mi edilir Quest ile de ama pespese deneyince ciddi bir fark var. Quest i link ile denedikten sonra baglantiyi kesip de kendi oyunlarina gecince de o farki gorebiliyorsunuz. Yazilimla ne derece iyilesir bilemiyorum ama halihazirdaki durum bu. Bilgisayara takili oldugunda oled ekranin farkini da cok hissettirmedi bana. Onu da cv1 i tekrar deneyince fark etmis oldum.

Cv1 a gelince bir sekilde yine immersion hissi kuvvetli aslinda. Ozellikle Wands gibi karanlik atmosferli bir oyunda mesela, ama cozunurluk gercekten cok kotu geliyor rift s in uzerine. Ve god rays effect de fazla, benim cok rahatsiz oldugum bir konu olmasa da. Yalniz kulakligi gercekten cok iyiymis atmosferin bir kismi da buradan geliyor. DAS kulakligindan daha basarili. Hala tavsiye eder miyim? Cok uygun bir ikinci el denk gelirse vr a giris amacli alinabilir.

Dedigim gibi cok fazla uzerine kafa yorup kiyaslamaya girmeyince hepsi de memnun edecektir zaten kusursuz bir headset yok ama bilgisayar agirlikli kullanacaginiz icin Rift S in altini cizmek istedim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• fa1yan0s kullanıcısına yanıt
    Rift S te konfor sorunu yok ama benim size tavsiyem saçınızı eşarp buff tarzı bir şeyle kapatmanız. zamanla saç çekiyor ve gözlük takılıyken o saçlar gözünüzü vs kaşındırabiliyor. bunu da yaptınız mı gözlük ağırlığı zaten hissedilmediği için rahat rahat uzun süre kullanabilirsiniz.
  • _BaRoS_ _ kullanıcısına yanıt
    Hocam güzel bir karşılaştırmalı bilgi olmuş. Elinde sadece bir cihaz olacak kişi için Quest+Link de güzel bir PCVR tecrübesi sunacaktır. Ama Rift S bu iş için yapılmış bir set.
    Bundan dolayı da performans ve konforu daha önde. Belki sonraki nesilde Oculus tek bir hibrit cihaz çıkararak bu işe noktayı koyar. Üst seviyede HTC ve Valve var zaten.
    400-500 USD bandından güzel bir hibrit cihaz çok satacaktır.

Şimdilik ilk fikrim olan Rift S'e yönelmiş durumdayım. Kullanım konforu önemli ve çeşitli aparatlar ile kullanma fikri çok cazip gelmiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oup59 -- 20 Ocak 2020; 17:0:50 >
  • Arkadaşlar Merhaba,

Bende sonunda çoktandır hayal ettiğim Vr headsetime kavuştum. Esasında alma konusunda acelem yoktu ama Half Life:ALYX duyurulunca tamam dedim, artık zamanıdır(half-life candır:) Neyse, Quest bugün elime geçti. Öncesinde Rift mi Quest mi karar vermek çok zor oldu ama sonunda Questte karar kıldım. Riftte olsa Questte olsa her ikisidende memnun kalacaktım nasıl olsa. 1 haftalık kullanım sonrasında yorumlarımı yazacağım.

Öncesinde sormak istediğim, Türkiye'de queste uyumlu 5 metrelik kablo bulmak mümkün müdür acaba?
  • birlikte oynayabileceğimiz herhangi bir oyun yok mu? vr içerisinde Türk bulmak bi hayli zor oluyor. Dc sunucunuz falan varsa link alabilir miyim?

Pavlov
    Assetto Corsa
    PokerStars VR

Bu 3 oyunda çok vakit geçiriyorum. Oynayan varsa beni de bilgilendirirse birlikte oynayabiliriz. Saygılar.
  • Arkadaşlar benim gibi buğu sorunu yaşayan var mı? bazen hiç olmuyor bazen de buğu yüzünden oynamaya başlamadan bırakıyorum gözlüğü.
  • Arkadaşlar Quest ya da HTC vive pro set satan var mı? Mümkünse Ankara. Dönüş yaparsanız sevinirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İkinci el Oculus Rift S arıyordum .Uygun fiyatlı oculus rift buldum (1750 TL) bu fiyata almaya değer mi yoksa rift s aramaya devam etmeliyi miyim ?
  • kubilaybagci kullanıcısına yanıt
    Rift e girme hiç. Rift S veya Quest bak.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • IRQN kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim güzel bir sistemim var o yüzden quest ile ilgilenmiyorum açıkcası rift s arıyordum ancak uygun rift bulunca tereddütte kaldım.
  • kubilaybagci kullanıcısına yanıt
    Lens ve ekran teknolojisinden dolayı sizi tatmin etmeyecektir. Bu arada Oculus Questi de link kablosu üzerinden veya kablosuz olarak da PC'de kullanabilirsiniz.

• quest oyunlarını indirebileceğim bir kaynak bulamıyorum artık arkadaşlar. elinde olan var mı acaba?
  • Arkadaşlar rift s için bir youtube uygulaması mevcut değil mi?
  • Merhaba,

Youtube VR

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fa1yan0s -- 14 Şubat 2020; 7:41:40 >
    Merhaba hocam bu uygulama rift s uyumlu değil. benim mağazamda gözükmüyor. sizin attığınız linkte de oculus go kurulumu yapmadınız hatası veriyor.
  • Hocam, onun Go için olduğuna dikkat etmedim kusura bakmayın.Steam üzerinden YoutubeVR indirebilirsin S için.

Steam YoutubeVR
    Hocam çok teşekkür ederim steam'a bakmak hiç aklıma gelmemişti. :) akıl akıldan üstündür sağ olun.
  • 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.