Şimdi Ara

Türkiye VR Headset Kullanıcıları (Oculus Rift, Rift S, Go, Quest, HTC Vive ve diğerleri) (44. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.460
Cevap
44
Favori
64.230
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4243444546
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 360avm.com dan aldığımız ürünlerin 2 yıl garantili olduğu belirtildi. Oculus gibi markaların TR'de servis hizmeti olmadığını, olası arıza durumlarında ürünü yurt dışına gönderip müşterilerini bekletmemek adına kendi bünyelerinde garanti kapsamında onarım yapılabildiğini öğrendim.

• Dante kullanıcısına yanıt

Hocam Pm göndermeye çalıştım fakat pm kapalı sanırım profiliniz

• Birkaç gün önce oculus qest2 + taşıma çantası + kafa bandı halo strip + 5 metre kablo aldım. İçini full 64 GB oyunla doldurdum. Tonla yatırım yaptım. Ama çok fazla baş dönmesi ve mide bulantısı yaptı,hasta gibi hissettim. Yattım kaldım :) . Aslında inanılmaz bir deneyim ama cihazdan soğudum. Sanırım VR maceram bikaç günde bitti. Satmayı düşünüyorum. Keşke almadan önce deneseydim.

• Arkadaslar amazon amerikadan almak sorun cikarir mi? 3800'e geliyor quest 2 sorun cikmaz derseniz alip gececegim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dante kullanıcısına yanıt

Sorun çıkarmaz hocam birçok kişi amazondan alıyor ama 3800 fazla geldi amerikadan postalayan aracı kurumlara bir bakın isterseniz aletin gümrük vergisi 60 dolar çünkü

• quote:

Orijinalden alıntı: bersgurs

Sorun çıkarmaz hocam birçok kişi amazondan alıyor ama 3800 fazla geldi amerikadan postalayan aracı kurumlara bir bakın isterseniz aletin gümrük vergisi 60 dolar çünkü

Bende tax 138 dolar gorunuyor yav neden boyle oldu ki? 299 dolar da cihazin fiyati. Daha ucuza da bulamadim bende mi hata var acaba. satici direkt amazon bunda. Baska saticilarda 299'a bulunmuyor en asagi 350 dolarlarda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dante -- 26 Mart 2021; 12:48:54 >
  • oculus rift s almayı düşünüyorum ama hangi amazondan almak daha mantıklı benim baktıklarım kargo vs buradaki fiyatlara denk geliyor neredeyse

• quote:

Orijinalden alıntı: azt06

oculus rift s almayı düşünüyorum ama hangi amazondan almak daha mantıklı benim baktıklarım kargo vs buradaki fiyatlara denk geliyor neredeyse

Rift s'e bu saatten sonra para vermeyin üreticisi bile yokmuş gibi davranıyor fiyat/performans vr istiyorsan quest 2 üst seviye vr istiyorsan index alacaksın diğerlerinin bir manası yok 2021 yılında. 2022'den itibaren yeni cihazlar çıktıkça bu durum değişebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bluepower -- 28 Mart 2021; 4:15:22 >
  • Bütçem indexe yetmez malesef 3-4bin bandında uygun başka tavsiyeniz varsa alırım yok bekleyin dersen acelemde yok

• azt06 kullanıcısına yanıt

3-4 bin bandında alınabilecek en iyi kask Quest 2 hocam. Çözünürlük, harici sensör olmadan çalışma vs bazı özellikleri index den bile iyi denebilir. Beklerim diyorsanız bu yıl sonu veya gelecek yıl içinde muhtemelen farklı farklı cihazlar piyasaya çıkacak onları düşünebilirsiniz.

• Amazon sağolsun ücretsiz priority shipping yaptı hafta içi gelecek bakalım Quest 2. Çok büyük ve müşterisini mutlu etmeyi çok iyi bilen firma bu amazon ve bizim ülke adı altında aslında bir bataklıkta yaşadığımızı yüzümüze çarpıyor bir yandan.

20.000mah powerbank de edindim strap'e cırt cırt bant ile sabitleyeceğim. 15-20 saatlere çıkaracağım kablosuz kullanım süresini. Yoksa hiç dayanılmaz şarja tak çıkar 2 saatte bir kurdeşen çıkartır bana bu kadar kısa süre. Link denemeyeceğim sanırım, araştırdığıma göre virtual daha iyi sonuç veriyor görüntü kalitesi önemli. Modemim 5ghz destekli bakalım gecikme nasıl olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dante -- 28 Mart 2021; 12:3:18 >
  • https://www.gittigidiyor.com/bilgisayar-tablet/da-73104-digitus-usb-3-0-aktif-uzatma-kablosu_pdp_661727459

Okuduğum kadarıyla bazı oyunlarda VD desteklenmiyor ama Link ile bağlantı olunca açılıyormuş. Bu durumda Link kablosu da gerekecek demek ki. Q2'ye powerbank de bağlı olduğu için sürekli cihazın C portunu çıkar tak yapmak istemiyorum Link'ten kablosuza geçişlerde. O yüzden Powerbank tarafından çıkar tak yapmayı düşünerek 5 metre link kablosu yerine yukarıdaki kabloyu düşündüm. Powerbank - VR bağlantısının powerbank tarafından çıkarıp bu yukarıdaki uzatıcıya takacağım, oradan PC'ye.

Böyle bir bağlantı deneyen oldu mu gecikme vs. bir sorun çıkar mı acaba? VR tarafındaki, kablosuzda powerbank bağlantısı yapacak olan kablom 1 metre Type C 3.1 diğer ucu da type A

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dante -- 29 Mart 2021; 13:48:49 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Dante

https://www.gittigidiyor.com/bilgisayar-tablet/da-73104-digitus-usb-3-0-aktif-uzatma-kablosu_pdp_661727459

Okuduğum kadarıyla bazı oyunlarda VD desteklenmiyor ama Link ile bağlantı olunca açılıyormuş. Bu durumda Link kablosu da gerekecek demek ki. Q2'ye powerbank de bağlı olduğu için sürekli cihazın C portunu çıkar tak yapmak istemiyorum Link'ten kablosuza geçişlerde. O yüzden Powerbank tarafından çıkar tak yapmayı düşünerek 5 metre link kablosu yerine yukarıdaki kabloyu düşündüm. Powerbank - VR bağlantısının powerbank tarafından çıkarıp bu yukarıdaki uzatıcıya takacağım, oradan PC'ye.

Böyle bir bağlantı deneyen oldu mu gecikme vs. bir sorun çıkar mı acaba? VR tarafındaki, kablosuzda powerbank bağlantısı yapacak olan kablom 1 metre Type C 3.1 diğer ucu da type A

5 gbps desteği varmış o kabloyla çalışması lazım. Ama vd ile çalışmayan oyunla karşılaşmadım hepsini oynatıyor. msfs2020 star wars squadrons gibi oturarak oynanan oyunlar kabloyla iyi oluyor ayaktayken kablo rahatsız ediyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Bluepower

5 gbps desteği varmış o kabloyla çalışması lazım. Ama vd ile çalışmayan oyunla karşılaşmadım hepsini oynatıyor. msfs2020 star wars squadrons gibi oturarak oynanan oyunlar kabloyla iyi oluyor ayaktayken kablo rahatsız ediyor.

Alıntıları Göster

Evet MSFS 2020 en çok oynayacağım oyunlardan biri. Sanırım son link güncellemesinde görüntü kalitesi de yükselmiş. Modemim uydunet'in verdiği infinity. 5 ghz destekliyor ama pek de güvenemedim malum kablosuz performansı çok iyi olmuyor bu modemlerin ama VR'ı modemle aynı odada kullanacağım. Yine de emin olamayıp şu uzatma kablosunu da edinmek istedim.

• Amazon USA'den 14 gün gibi bir sürede geldi Quest 2. Stok olmadığı için biraz gecikmeli kargoladılar ama Priortiy shipping yaptılar ve kargoyu da hediye ettiler. Kargolandığı anda 2 günde elime geçti. USA'den İzmir'e2 günde. Sürat kargya selamlar. İzmir'den izmir'e 4 gün beklediğim olur bu utanmazları. Çok büyük firma bu amazon yani şu ülkedeki bütün leş e-ticaret sitelerini eldivenle sevesim geliyor Amazon'u görünce. Tümü. Hiç ayrım yapmıyorum. Hepsiburada n11 trendyol hepsi sıfır ayrım.Neyse onlar kerizleyecek insan arasın dursun. Tam 2 bin lira daha ucuza aldım amazon'dan. İnsanı kendi ülkesindeki insanlar öpmeye çalışırken başka milletten insanların bu kadar insani bu kadar ahlaklı dürüst olması işte böyle bir şey. İmkanım olsa gıda alışverişlerimi bile amazondan yaparım ama tabii nerde.

Cihaza gelirsem benim ilk VR cihazım bu. Önceden PSVR çok kısa süreli deneyip hiç beğenmemiştim aşırı bulanık görüntü olduğu için. Ama bu yeni nesil VR'lar nasıl anlatsam havada kalır. Denemeyene anlatılamaz bu net. Videolar izlemek vs. en ufak bir fikir vermez. Eşim de ben de büyülendik böyle bir teknoloji karşısında. 30 seneye yakın oyuncuyum. Her nesli edinip en iyi deneyim için her yatırımı yaparım ama ben VR kadar immersive kendini direkt içinde bulduğun bir deneyim hiç yaşamamıştım. Bu iş grafikle olmuyormuş VR ile oluyormuş bunu anlıyoruz. Ha grafikler yine muhteşem VR'larda özellikle SteamVR üzerinden PC oyunlarını oynarken. Ama asıl olayı işte o sizi içine alması. El hareketlerini ne kadar yumuşak ne kadar hassas ve doğal takip ediyor cihaz akıl almaz derecede. Oyunun içindeki kendi elim zannediyorum. VR'dan sonra düz ekran oyunları nasıl oynarım bilmem bundan sonra. Bir sürü oyun edindim daha çok azını deneyebildim. Pandemide malum izin vs. eve kapalı tam bir cennet durumu bende şu anda kurcala kurcalayabildiğin kadar.

Yukarıda link attığım USB kablosu 1 haftadır elimde Quest gelmediği için öylece durdu. Çalışacak mı nasıl çalışacak bilmeden aldık. Hemen denemesini yaptım ve 1.8 gbps gördü Oculus yazılımı. En ufak bir gecikme yok. SteamVR ile graph açıp baktığımda 7-10 ms arası gidiyor. Müthiş bence. 200 Liraya 5+1 6 metre link işini çözebiliyorsunuz yani. Virtual desktop denemedim bile. Bu performansı veremeyeceği kesin ve gecikme benim için önemli. Reverb G2 ile arasında çok gidip geldim G2'nin ekranı daha net olduğu için ama Quest'in kablosuz olması çok çok büyük bir şey. İstediğin yere git kocaman sinema salonu seninle bir gelsin. Her oyun elinin altında olsun. Cihazın arkasına yukarıda dediğim gibi 20.000 mah power bank'ı cırt cırt bantlarla temiz düzenli şekilde monte ettim. Cihazın pili bitmiyor resmen bütün günü çıkar ertesi gün de oyna 15 saat gidiyor en azından. Arkaya yaptığı ağırlık sayesinde de öndeki ağırlıkla eşitleniyor bu da hoş bir avantaj. Kablosunu da aynı şekilde kemere cırt cırtlayarak kanal yaptım. Linke geçeceğim zaman sadece power bank tarafından kabloyu çıkarıp extensiona bağlıyorum. Quest'teki Type C tarafı hiç çıkar tak olmuyor yani bu da iyi oldu eskimez deforme olmaz vs.

VR'da en hoşuma gitmeyen şey bazı uzaklıklarda hala netlik yakalanamıyor. Benden olduğunu sanmıyorum sanırım herkeste böyle. Bazı oyunların bazı yazıların vs. uzakta seçilmesi zorluyor. Bu çözünürlükle değil de fidelity ile dpi ile alakalı bir şey gibime geliyor. Diğer konu da gözümüzü sağa sola hareket ettirirsek kenarlar merkez kısma nazaran hafif bulanık görünüyor. Bu da sanırım VR'ın kronik durumu. Tabii PSVR'dan fersah fersah net o ayrı. Ama bir tarafa bakarken gözleri değil direkt başınızı çevirmeyi alışkanlık ederseniz o netliği kaybetmezsiniz.

Bunun dışında Quest 2'nin zırt pırt guardian koruması ayarlattırması sinir etti. Odayı değiştirince bazen unutuyor mu ben mi çözemedim anlamadım arada bir baştan kurulum yapıyoruz. Benim acemiliğim de olabilir. Ama çift tıkla VR'dan çıkıp anında gerçek dünyayı kameralar yardımıyla görmek çok yararlı olmuş çok iyi düşünmüşler. Çok net görüntü olmuyor tabii ama VR'ı başından çıkarmaya uğraşmadan ufak tefek işlerini çok pratik hallediyorsun.

Parasını hele ki amazon USA'deki parasını aşırı hakeden bir cihaz olmuş. Türkiye'deki rezil parayı bile hakeder ama bunu satanlar o parayı kesinlikle haketmiyor o yüzden alacak olanlaraönerim amazon'dan yapıştırıp geçsinler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dante -- 10 Nisan 2021; 4:41:43 >

• oculus 2 için google earth vr yüklemeyi beceren var mı? Bölge desteklenmediği için yükleyemedim.

• kamata K kullanıcısına yanıt

Steam yükleme linkini tarayıcıdan açarsan kurabiliyorsun. Bu olması lazım steam://install/348250

• Arkadaşlar yeni Oculus Quest 2 256GB aldım, ancak asıl amacım PC üzerinden kullanmak. Daha henüz pek kullanmadım sadece mağazaya baktım ama fiyatlar korkunç mağaza üzerinden. Kablosuz en ucuz yoldan bilgisayara bağlama işlemini nasıl yapabilirim, kablo elbette ileride alacağım ama bu pazar birşeyler oynamam lazım :)

• Daha fazla dayanamayıp Virtual Desktop aldım, denemelerimi yapacağım en kısa sürede :)

• 
Sayfa: önceki 4243444546
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.