Şimdi Ara

Türkiye VR Headset Kullanıcıları (Oculus Rift, Rift S, Go, Quest, HTC Vive ve diğerleri) (55. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.460
Cevap
44
Favori
64.130
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5354555657
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu arada önceki gün Project Cars 1 açıp denedim. Normalde bu oyunda VR desteği yokmuş gibi görünüyor, sağda solda hiç bahsedilmiyor ve PC2 ile sanki gelmiş gibi bir yanılgıya düşürüyor insanı.

Daha sonra SteamVR açtığım sırada VR uyumlu oyunları gösterirken bunu da arada gösterince şaşırdım. Ulan bunda var mıymış falan derken açtım, zart diye tanıdı zaten hiç sıkıntısız.

Hemen bi denemeye oturdum, Audi A1 aldım, bi baktım içindeyim Türkiye VR Headset Kullanıcıları (Oculus Rift, Rift S, Go, Quest, HTC Vive ve diğerleri) Ya bu hissiyat gerçekten efsaneymiş.

Geçenlerde ETS'de kabinde oturuyor gibi olup, görüntüdeki direksiyonu tutmaya çalışmıştım, bunda da Audi'nin içine bakmaya çalışıyorum, öne arkaya falan dönüyorum bişeyler yapıyorum, arka koltuğa doğru bakmaya çalışırken tam dönemeyince, sağımdaki koltuğun sırtlığını tutup dönmeye çalıştım. Yine koptum Türkiye VR Headset Kullanıcıları (Oculus Rift, Rift S, Go, Quest, HTC Vive ve diğerleri) Bu tip hareketler çok komik oluyor.

Bir de yine daha önce kamera ile kafa takip yapıyordum, örneğin viraja gelirken kafayı çeviririm kamera biraz gösterir ne var diyordum.

Ancak alakası yok, kamera ile 3 boyut olmadığı için bu şekilde göremiyorsunuz. Kafa takip de çok güzel olmasına rağmen kısıtlı kalıyor. Viraja yaklaşırken resmen sol camdan viraja bakıyorum, ve daha önce Dante yazmıştı sanıyorum, görüntü üç boyutlu olduğu için virajın nerede olduğu, ne kadar mesafe kaldığı, virajın sertliği vesaire gibi görüntüleri de daha net görebildiğiniz için sürüş baya değişiyor, viraja girişleriniz ve buna göre hazırlanmalarınız baya değişiyor.

Bunun haricinde mesela ETS oynarken de, hani aracın A sütunu falan denk gelir de kafanızı hareket ettirirsiniz ya onun arkasında kalanı görmek için, bu tip hareketleri yapabiliyorsunuz virajlarda falan, gerçekten efsane oluyor.

Şu anda tek sıkıntım, çok fazla oyunum olması, ve ne normal oyunu oynamak, ne de VR takılmak için yeterli zamanım bulunması... Keşke daha çok zaman olsaydı Türkiye VR Headset Kullanıcıları (Oculus Rift, Rift S, Go, Quest, HTC Vive ve diğerleri) 

• quote:

Orijinalden alıntı: Ormanci

Rookie'yi denedim, çok teşekkürler @mutu07 Sidenoder'ı da çözmüştüm ama boşa uğraşmışım. Geçenlerde 2 saat inletti beni, install aracılığı ile kurmaya çalışıyorum olmuyordu bi türlü, rclone hata veriyordu falan. Sonra alıp direkt zip içinden çıkarıp bilgisayarda kurulu klasör gibi attım, zart diye çalıştı.

Sidenoder'da arayüz görsel olarak daha güzel görünüyor, oyunların ekran görüntüsü ve Youtube oyuniçi videolarına giden düğmeler falan var.

Ancak yükleme ve güncelleme bildirimi gibi konularda Rookie çok daha iyiymiş. Rookie aracılığıyla yüklememiş olduğum oyunu bile tanıyıp, güncelleme var diye gösterdi.

Rookie çok kolaylaştırıyor hocam işlemleri iki tıkla herşey önünde.. güncellenmiş versiyonlar falan da düşüyor hemen.

Dışardan lurulan uygulamaları daha güzel bir arayüzle görmek için Quest App Launcher uygulamasını yüklemenizi tavsiye ederim. Dışardan kurduğuğunuz tüm uygulamaları simgeleriyle derli toplu görüp kontrol edebilirsiniz.

Keymapper uygulaması ile de ses açma tuşuna uzun bastığımda App Launcher uygulaması çalışsın diye programladım iki dakikada. Menülerde hiç gezmeden gözlüğü açar açmaz ses açma tuşuna uzun basıyorum ve App Launcher açılıyor oradan da istediğim oyunu veya uygulamayı açabiliyorum. Büyük kolaylık tavsiye ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: mutu07

Rookie çok kolaylaştırıyor hocam işlemleri iki tıkla herşey önünde.. güncellenmiş versiyonlar falan da düşüyor hemen.

Dışardan lurulan uygulamaları daha güzel bir arayüzle görmek için Quest App Launcher uygulamasını yüklemenizi tavsiye ederim. Dışardan kurduğuğunuz tüm uygulamaları simgeleriyle derli toplu görüp kontrol edebilirsiniz.

Keymapper uygulaması ile de ses açma tuşuna uzun bastığımda App Launcher uygulaması çalışsın diye programladım iki dakikada. Menülerde hiç gezmeden gözlüğü açar açmaz ses açma tuşuna uzun basıyorum ve App Launcher açılıyor oradan da istediğim oyunu veya uygulamayı açabiliyorum. Büyük kolaylık tavsiye ederim.

Alıntıları Göster

Haa süpermiş, eyvallah çok teşekkür ederim, eve gidince mutlaka yükleyeceğim.

Bu arada hala şeyi beceremiyorum, örneğin YouTube veya başka bir sitede VR içerik var, bilgisayardan açıp bunları VR olarak izlemek istiyorum ama PC'de bunu tanıyamıyor, YouTube'daki videoları bile VR olarak açamıyorum. En fazla sinema ekranı gibi görüntüleyebildim.

PC'ye bağlandığım sırada bunları otomatik olarak tanıyıp gözlükte açabileceğim bir program tavsiyesi de verebilirseniz efsane olur hocam Türkiye VR Headset Kullanıcıları (Oculus Rift, Rift S, Go, Quest, HTC Vive ve diğerleri) 

Bir de, bunlar da mı Rookie'de yer alıyor, nereden yükleyebiliyoruz? Şu an önümde olmadığı için hiç bakamadan söylüyorum affedin Türkiye VR Headset Kullanıcıları (Oculus Rift, Rift S, Go, Quest, HTC Vive ve diğerleri) 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ormanci -- 29 Eylül 2021; 16:28:51 >

• Ormanci kullanıcısına yanıt

Aletin kendisinden youtube'u açmak varken neden pc'ye bağlanmak?

• quote:

Orijinalden alıntı: SuprimLeader

Aletin kendisinden youtube'u açmak varken neden pc'ye bağlanmak?

Youtube harici kaynaktan VR içerik izlemeye çalışmak? Türkiye VR Headset Kullanıcıları (Oculus Rift, Rift S, Go, Quest, HTC Vive ve diğerleri) 

Video indir, alete at oradan izle yapmak da istemiyorum.

• Ormanci kullanıcısına yanıt

Youtube için zaten aletin kendi uygulaması var demek istemiştim. Bilgisayardaki normal tarayıcıdan açılan kaynaklar ise çalışmıyor. Aletin kendi tarayıcısından girmek gerekiyor. Tabi youtube harici kaynak videoları derken kastettiğiniz şeyi anlıyorsam (Türkiye VR Headset Kullanıcıları (Oculus Rift, Rift S, Go, Quest, HTC Vive ve diğerleri) ) yasaklı olduğu için açılmaz. Alette dns ayarı var mı diye bakınmıştım ama yok galiba. Eldeki tek çözüm video indirip alete atmak.

• SuprimLeader kullanıcısına yanıt

Fark ettim hocam Türkiye VR Headset Kullanıcıları (Oculus Rift, Rift S, Go, Quest, HTC Vive ve diğerleri) 

Yok sırf kastettiğim o değil, yani o da dahil de (Türkiye VR Headset Kullanıcıları (Oculus Rift, Rift S, Go, Quest, HTC Vive ve diğerleri) ), örneğin Youtube harici, VR video içerikli başka bir site buldum diyelim, gözlüğü tanıyıp oynattırmıyor bunu bi türlü. Steam VR falan açıyorum mesela öyle de yemiyor :)

Daha önce tarayıcıların çoğunluğu VR gözlük desteği veriyormuş, örneğin açıyorsun şak diye gözlüğü tanıyor PC'de ve içeriği düzgün şekilde görüntülüyor, ama daha sonra bu desteği niyeyse kesmişler.

Google Chrome, Opera vb. tarayıcılarda şu komutları girerseniz oluyor falan demişler mesela geçmiş yıllarda ancak 2018-19 tarihli mesajlar ve onlar da artık işe yaramıyor. Güncellemelerle tamamen kapatmışlar.

Virtual Desktop tarzı programlar da bu anlamda işe yaramıyor anladığım kadarıyla.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ormanci

Fark ettim hocam  

Yok sırf kastettiğim o değil, yani o da dahil de ( ), örneğin Youtube harici, VR video içerikli başka bir site buldum diyelim, gözlüğü tanıyıp oynattırmıyor bunu bi türlü. Steam VR falan açıyorum mesela öyle de yemiyor :)

Daha önce tarayıcıların çoğunluğu VR gözlük desteği veriyormuş, örneğin açıyorsun şak diye gözlüğü tanıyor PC'de ve içeriği düzgün şekilde görüntülüyor, ama daha sonra bu desteği niyeyse kesmişler.

Google Chrome, Opera vb. tarayıcılarda şu komutları girerseniz oluyor falan demişler mesela geçmiş yıllarda ancak 2018-19 tarihli mesajlar ve onlar da artık işe yaramıyor. Güncellemelerle tamamen kapatmışlar.

Virtual Desktop tarzı programlar da bu anlamda işe yaramıyor anladığım kadarıyla.

Ben de araştırmıştım. Aletin kendi tarayıcısı dışında destekleyen bir tarayıcı bulamadım. Bilgisayara bağlayarak sadece bigscreen aracılığıyla filmler/videolar falan 3d izleniyor. Onun dışında vr nimetlerinden faydalanamıyoruz.

• SuprimLeader kullanıcısına yanıt

Aynen maalesef, böyle görünüyor. Neyse artık, çok istersem indir yükle yapacağım artık ne yapalım Türkiye VR Headset Kullanıcıları (Oculus Rift, Rift S, Go, Quest, HTC Vive ve diğerleri) Öyle çok elzem, uğraşacağım bi içerik de olmadı henüz.

• Oculus Quest 2 kullanıyorum. (6800 xt ile) Gayet memnunum. Oyun olarak Fallout 4 VR'ı türkçe olarak oynamanızı tavsiye ederim. Oyun tek başına VR'ın parasına değiyor bence. Ayrıca sistemleri çok güncel olmayıp pc üzerinden VR kullanacaklara Oculus Quest 2 almadan önce diğer başlıklarla çok iyi kıyaslamalarını öneririm. Konuyu detaylıca araştırınca OC2'nin kablosuz kullanıma odaklanmak adına kullandığı teknolojinin PC'ye ayrı bir yük getirdiğini okumuştum. Yani diğer PC başlıkları görüntüyü direk görüntü olarak aktarırken OC2'nin bir sıkıştırma yöntemi kullandığını ve bu sıkıştırma ve geri çözme olayının son nesil kartlarda o kadar olmasa da önceki nesil kartları oldukça zorladığını vsvs.

• GPU üzerindeki encoder ı kullandığı için sisteme ayrı bir yük binmiyor. Temelde ekran kaydı almak ile bir fark yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bersgurs -- 13 Kasım 2021; 0:46:0 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Beyler oculus da çöktü mü şu an siz bilirsiniz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yok mu Valve'ı , G2 si olan bir eleman atalım bir şeyler Türkiye VR Headset Kullanıcıları (Oculus Rift, Rift S, Go, Quest, HTC Vive ve diğerleri) .

Ya da ikisi birden de olur Türkiye VR Headset Kullanıcıları (Oculus Rift, Rift S, Go, Quest, HTC Vive ve diğerleri) 

Türkiye VR Headset Kullanıcıları (Oculus Rift, Rift S, Go, Quest, HTC Vive ve diğerleri)

• Merhabalar. Konuda bahsedilen iki kabloyu aldım. PC'ye sorunsuz bağlantı sağladım. 2.3gbps hız aldım. Daha sonra tekrar bağlantı sağlamak istediğimde bir türlü bağlantıyı algılamadı. Farklı USB portları denedim. Oculus yazılımını kaldırıp tekrar yükledim. Bilgisayarı ve başlığı defalarca kapa aç yaptım sorunu çözemedim hala. Bilgisayar cihazı görüyor. Sidequest ile oyun vs yüklemeye devam ediyorum. Fakat Oculus yazılımı cihazı kablolu olarak algılamıyor. Kablosuzda herhangi bir sorun yok. Cihaz Quest 2 bu arada. Benzer sorunu yaşayan veya çözümünü bilen var mıdır acaba ?

Türkiye VR Headset Kullanıcıları (Oculus Rift, Rift S, Go, Quest, HTC Vive ve diğerleri)
    Türkiye VR Headset Kullanıcıları (Oculus Rift, Rift S, Go, Quest, HTC Vive ve diğerleri)amazon
    UGREEN USB 3.0 uzatma kablosu Uzatma kablosu USB 3.0 Kart okuyucu, klavye, USB bellek, harici sabit disk, USB hub, yazıcı, tarayıcı, kamera için A erkek - A dişi. (3m)
    https://www.amazon.com.tr/gp/product/B077N4GN1T/ref=ppx_yo_dt_b_asin_title_o00_s00?ie=UTF8&tag=web-desktop-forum-21&language=tr_TR&th=1

• Mbombo00 kullanıcısına yanıt
    Kabloyu bağladığınızda cihazda izin ver tarzı popuplar çıkıyor mu? Onlara izin vermeyi deneyin olmazsa deneysel özellikleri sıfırlayın o da olmazsa geliştirici modunu bir kapatıp açmayı deneyin

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Airlink açıksa görmez. Onu kapatmanız lazım.

Cihazdan Link'i aktif edin kabloyu bağladınızda. İzin ver seçeneği çıkıyor bağlandığında PC'ye cihazda. Çıkmazsa ayarlarda USB bağlantılarını sor ayarını açın yeniden takın. USB'yi 3.1 porta bağlamayı unutmayın.

• Yardımlarınız için teşekkürler. Deneysel özellikleri sıfırlayınca çözüldü sorun.

@bersgurs @SuprimLeader @mtnei

• Merhaba, ben de oculus quest 2 almayı düşünüyorum ama aşağı yukarı 1 senede yeni ürün geliyor sanırım. Quest 2 çıkalı da 1 yıl olmuş yeni bir ürün yakın mıdır acaba?

• mustiua M kullanıcısına yanıt

bakalim. oyun icin de guzel olursa ben de dusunuyorum bu aleti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi esenler otogarı alt katı -- 13 Ekim 2021; 10:41:12 >
  • 
Sayfa: önceki 5354555657
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.