Şimdi Ara

Türkiye VR Headset Kullanıcıları (Oculus Rift, Rift S, Go, Quest, HTC Vive ve diğerleri) (57. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.460
Cevap
44
Favori
64.130
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5556575859
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Birkaç yarış oyunu denedim. Hep VR sonradan düşünüldüğünden böyle pürüzsüz bir deneyim vermedi.

Deneyen hemen herkes de ciddi "motion sickness " oldu. Tutmamasının bir nedeni de bu. Herkes oynayamıyor bu oyunları.

• HSeldon H kullanıcısına yanıt

Ha doğru, illa ki bu tip eksiler var ancak ileride bence daha coşabilir, potansiyeli yüksek aslında da...

Evet motion sickness muhabbetini unutmuştum, gerçekten de herkes oynayamıyor ciddi ciddi, ben büyük hevesle aldığımda "ulan acaba rahatsız olur muyum, saçma sapan bişeyleri tetikler mi" diye de düşünmedim değil. Allahtan rahatsız etmedi hiç, ancak mesela 1-2 saat oynayıp bıraktığımda bazı oyunlardan sonra gözlerimin veya kafamın yorgun olduğunu hissediyorum.

Örneğin eşime verdim denesin diye, daha taktığı sırada etrafa bakarken "ööööeeeeyyyyyy" diye anında çıkardı, migrenimi tetikler bu diyor  

Diğer yandan mesela bende de başka bi migren türü var, uzundur tetiklenmiyor çok şükür, neden olduğu, neyin tetiklediği de belli değil. Geçen aylarda Uncharted'ın son sahnelerini oynarken (jip üzerinde devamlı bir görüntü akışı, patlamalar, araçtan araca atlama vesaire) o kadar aksiyonla tetiklenir gibi oldu mesela, allahtan o arada oyun bitti ve direkt kapattım her şeyi, atak aşamasına geçemeden bitti. Vay anasını dedim bunu da tetikliyordu az kalsın.

Sonra Quest geldiğinde o aklıma geldi, eyvah dedim şimdi paso bunu tetiklerse, ama yapmadı allahtan..

Şimdilik böyle idare ediyoruz bakalım  

• vive cosmos sahibiyim. Vive cosmos kullanan arkadaş var mı forumda. cihazı aktif ettiğimde her seferinde room setup yapmamı istiyor. Sistem oyun alanını save etmiyor mu. Bu konuda ne yapabilirim arkadaşlar. Teşekkürler. Birde yeni kullanıcıyım biraz baş dönmesi yaşıyorum. zamanla bu durum geçer mi acaba.

• atsuma kullanıcısına yanıt

Hocam. Room Setup'ı kapa. Ben de G2 + Index kullanıyorum. Yani steam dışı VR headset. O room setup bende de çıkıyor. Kapa geç. Yine duruyo yaptığım alan. Umarım sende de öyledir.

• Mark reyiz bombalari patlatti. GTA San andreas da geliyomus Quest'e

• San Andreas süpriz oldu merakla bekliyorum.

• Çok boş bi sunumdu genel olarak. Umarız grafikleri eski san andreas olmaz bari bi upgradeli gelir :) PCVR'a da gelirse güzel olur. Online da olursa tamam fıdkgdfgfdg

• Vive cosmos daha 10 gün oldu alalı. Bende baş dönmesi yapıyor. Bir türlü alışamadım. Başlığı çıkartıktan sonra da 1 saat kadar baş dönmesi devam ediyor. İyice soğudum. Uygun fiyata verebilirim. İzmir içi elden teslim edebilirim. İzmir dışı düşünüyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Özel mesajlarınız kapalı hocam, özelden yazamadım buradan cevap vereyim. sıfır aldım 6.000-TL istanbuldan kendim açtım. özellikle ilerlemeli oyunlarda oluyor. gitmiyorsun ama gitmiş gibi olunca beyin komutları nedeniyle baş dönmesi içimin kalkması gibi şeyler yaşıyorum. vive cosmos un 1700*1400 diye biliyorum göz başına. aslında kabul edilebilir bir çözünürlük. yukarı çözünürlükler için resmen bir canavar lazım.

• Quest2 kulubu gibi bir yer var mı?

• furkanta_resmi kullanıcısına yanıt

Bende merak ettim bugün aldım cihaz

• furkanta_resmi kullanıcısına yanıt

telegram / wp grubu vardı hocam. isterseniz pm den yardımcı olurum. Şahsen G2 ve Index kullanıyorum ama ortam olsun takip ediyim diye ben de grupta dolanıyorum .) cektiğim videoları paylaşıp 10 15 görüntülenme kasıyom falan dpsghksdgphkpsg

• atsuma kullanıcısına yanıt

Kusura bakmayın aptalmışım :D siz diyince gördüm kapalı oldugunu. Ben de eskiden pm attıgım kısıler takmıyo dönmüyo falan demiştim demek salak benmişim   Neyse, anladım durumunuzu. Evet çözünürlük için malesef hele bu ekonomide bir pc dizmek... 6K bilemedim çok geldi. 3.5 4e quest 2 bulup düzgün aksesuar çekip (bunları ortalama pcniz varsayarak söylüyorum) o fiyata gelinebilir di. Sadece fikir.. Ben de 10-11K 'ya g2 ve index dizdim tam set işte.. (yurtdışından)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MordSithh -- 9 Kasım 2021; 16:18:19 >
  • Resident evil 4 ilaçlısını tam 4 saat aradım yok 40 dolar gitmesin yardım edecek var mıdır bilgi verecek ?

• Thathurts kullanıcısına yanıt
    Rookies veya sidenoder dan çekebilirsin hocam

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Sidenoder çalışıyor ama Rookies son günlerde çalışmamaya başladı, galiba W11 engelliyor, çözüm bulabilen oldu mu?

• Ormanci kullanıcısına yanıt

Resident evil 4 VR APK nereren bulabilrim hocam sidenoader rookie falan hiç bilmiyorum kuramadım?

• Bende Oculus Quest 2 128GB ile aranıza katıldım.Umarım sıkıntısız kullanabilirim.

Ayrıca yorumlardan okuduğum kadarı ile linkteki kabloyu aldım. orjinal yerine.Yarın hem kabloyu hem de cihazı kurup deneyeceğim.

https://www.amazon.com.tr/Ugreen-Type-C-Data-Kablosu-Metre/dp/B07G5DN6J5/ref=sr_1_6?__mk_tr_TR=ÅMÅŽÕÑ&crid=2F8M05HO9BMNA&keywords=ugreen+usb+type-c+şarj+ve+data+kablosu&m=A1UNQM1SR2CHM&qid=1636652902&refinements=p_6%3AA1UNQM1SR2CHM&rnid=15358539031&sprefix=ugreen+usb%2Caps%2C278&sr=8-6

Tercihlerim doğrumudur? sürekli kullanan forumdaşların yorumlarını rica ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thunderksk -- 11 Kasım 2021; 21:34:29 >

• thunderksk kullanıcısına yanıt
    Kablo çok farketmiyor hocam 1-2 gbit verebildiği sürece fakat 2 metre kısıtlayıcı olabilir

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 5556575859
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.