Şimdi Ara

Türkiye VR Headset Kullanıcıları (Oculus Rift, Rift S, Go, Quest, HTC Vive ve diğerleri) (53. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.460
Cevap
44
Favori
64.131
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5152535455
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

kart şart :) asetto akıyor mesela. Ets/ats görüntü olarak pek fark etmedi ama o oyun native değil sorunu o bence. Çok fazla kırılma oluyor direklerde fln çözemedim.

İşte aldığı her şeyin linkini bağışlamasını bekliyorum :) ref versin alayım

• fotifoti kullanıcısına yanıt
    Hocam vrcover ürünlerine bakabilirsiniz fiyatı biraz daha pahalıdır ama ürünleri kaliteli

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • bersgurs kullanıcısına yanıt
    Dmden link atar mısın

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
    vrcover.com

• Arkadaşlar merhaba.

Oculus quest 2 kullanan arkadaşlara bir sorum olacak.

Ürünü daha almadım, kesin almaya karar verdim ama kafama birşey takıldı. VR ı asıl alma sebebim flight simulator ve yarış simulasyonları. Youtube internet vs baktığımda steam vr uygulamasıyla steam den alınan oyunlar direk kolayca kablolu olarak rahatça fazla ayar yapmadan oynanabiliyor. Ben flight simulator u microsoft store üstünden aldım. Keza epic store üstünden aldıklarımda var. Diğer oyun mağazalarımdan aldığım oyunları nasıl çalıştırıyoruz? Oyunlara direk girip oyun içi ayarlardan direk VR seçince oluyor mu?

Virtual Desktop demeyin çünkü kablolu bağlantı yapıcam. Youtube da oyunu açmak için çok sade ayar yapanlarda var çok komplike ayarlarda. Kafam karıştı biraz.

Teşekkürler.

• PC'de oyununa göre de biraz değişiyor, kimi oyunlarda mod var mesela, örneğin GTA5...

Yine bazı oyunlarda direkt menü seçeneği veya Steam'de oyunu başlatma aşamasında seçenek geliyor.

Kimisi direkt tanıyor falan..

Kablo veya kablosuz fark etmeyecek. Oyunun olayına bağlı yani kısaca. Epic'te falan da benzer şey geçerli, hatta bazen Steam'de bile başlangıç komut satırı muhabbetleri falan olabiliyor.

Oyununa ve platforma göre bakacaksınız mecburen. Hepsi farklı farklı.

• _47_ _ kullanıcısına yanıt
    Kask takılıysa çoğu oyun otomatik tanıyor keza flight sim de öyle. Benim tek sorun yaşadığım oyun dirt rally oldu hiç bir şekilde çalıştıramadım.

Hocam Steam'de mi? eğer oradaysa "oyna" dedikten sonra ufak bir seçim menüsü gelmesi lazımdı. VR diye seçip devam ediyorsun güya da...

Veya komut satırına yazılacak komutu bulun en güzeli. Öyle çalışması lazım en azından.

• Arkadaşlar baya bir mesaj okudum ben de Oculus Quest 2 almayı düşünüyorum.

Ağırlıkla simulasyon için kullanacağım destekleyen oyunlarda mesela

Ams2
    Assetto Corsa
    Dirt Rally 2
    Wrc 9
    Flight Simulator
    F1 2018

Gibi simulasyonları oynuyorum direksiyon setim ile Tv karşısında. Simulasyonlarda sanırım uzak görüntüler bulanık oluyor herkes bundan yakınmış. Ciddi bir rahatsızlık yaratıyor mu bu durum yoksa zamanla alışılıyor mu.

Simulasyonları herkes tam çözünürlükte mi oynuyor yoksa ekran kartına göre çözünürlük düşürüyor musunuz.

Quest2 nin kendi içerisindeki uygulamaları ve oyunları da oynarız tabiki. Oldukça fazla sayıda seçenek var sanırım.

Film izleme güzel ise Netflix ve oldukça fazla 1080p film arşivim var kodi ile kullandığım. Şuanda 70inch Tv karşısında izliyorum. Mesela film olayını çok merak ediyorum sizce görüntü iyi mi yani rahatsızlık vermeden film izletir mi bu cihaz. 70inch tv yerine Quest 2yi kullanmak ister miyim herzaman. Asıl amaçlarımdan birisi de film izlemek bu cihaz ile.

Son soru olarak da 128gb yenilenmiş versiyonunu almak istiyorum en uygun nereden alabilirim. Amazonda göremedim. Fiyat en uygun ne civarda oluyor.

Bir de Quest 3 yakın zamanda çıkmayacak sanırım. Gerçekten beklemeye değer bir teknoloji farkı olacağını düşünüyor musunuz. Yoksa Quest2 amaçlarım için oldukça yeterli al geç mi dersiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Sonunda aldım Alyx'i.  

Almayı düşünen varsa şuan indirimde arkadaşlar.

• Ormanci kullanıcısına yanıt

Çok teşekkürler.

Hmmm dirt rally de oynayacaktim. Ama bi sekil halletmeye calisirim bende. Tesekkurler.

• Dün GTA5 R.E.A.L mod kurdum VR için.

Yabancı forumlarda incelemelerini okurken, birisi "tüm save'lerinizi silin, modu kurun ve oyuna baştan başlayın" diyordu, gerçekten öyle yapacağım sanırım.

Daha önce kafa takip ve direksiyonla bile çağ atlamıştı, VR ile iyice coştu. Örneğin cabrio bir arabaya binip, üzerini açıp, o esnada etrafı seyretmek, yukarı bakmak falan efsane. Tabi araçların içinde 3 boyutlu olarak kabinde olma hissiyatı falan da ayrı olay.

Örneğin ışıklarda bekliyorum, ışığı görmek için eğiliyorum falan. Acayip güzel hareketler yapılıyor, çok zevkli.

"Oyunun içinde olmak" bu oluyormuş, baya iyi.

Bir de geçende çok sevdiğim bir oyunu Sidequest'te gördüm, sidequest'te resmi olmayan "çakma" versiyonlar oluyor gerçi genelde ama yine de güzel yapımlar var. Zuma'yı yapmışlar, şu aynı renk topları bir araya getirip kırdığımız oyun. "Oyunun içinde olma" durumu ona da cuk oturmuş mesela. Baya zevkli görünüyor, onu da en kısa sürede yükleyeceğim.

Aletle ne yapacağımı şaşırdım resmen. Bi PC'de takılıyorum, kapatıyorum kendi oyunlarını açıyorum.

Dün masa tenisi de yüklemiştim, o da efsaneydi. Bir ara fileye takılıp yakına düşen topun altına raketi sokup rakibe atıyordum, uzanırken görüntüdeki masadan destek almaya çalışırken elim boşa düşünce uyandım, kahkaha attım sonra  

• mutu07 M kullanıcısına yanıt

Hocam kesinlikle almalısınız. Evet bazı oyunlarda uzakta kalan nesneler bulanık değil de çok piksel piksel görünebiliyor, çözünürlük artırarak belki çözülebilir biraz daha, bilgisayar kaldırdığı sürece.. Yani tabi piksel piksel olması demek bulanıklılık demek aslında ama bunda nasıl anlatayım, tam olarak öyle değil. Mesela atıyorum GTA'da oyun motoru zaten bulanık gibi hareket ediyor bazı nesnelerde, yani çok gerçekçi grafikler yerine daha mizahi, daha "çizim" grafikler olduğundan göz tırmalamıyor.

Diğer oyunlarda da çok büyük rahatsızlık yaşatmıyor ancak mesela Dirt Rally'de ilk başta alışık değilseniz, yer-yön değişimlerinde çok garip geliyor, gözünüz biraz rahatsız olabiliyor bu yüzden. Bazı oyunlarda yine bu değişimler mide bulantısı, göz yorgunluğu, migren tetikleme gibi işler yapıyor mesela.

Gerçi ben daha önce hiç kullanmamış olmama rağmen kısa sürede alıştım, terleme haricinde bir sıkıntı yaşamıyorum..

Ha bu arada oyunlarda ve gözlükte çözünürlük ile hiç oynamadım, kısa süreli denemeler için girdim, ancak yakın zamanda kurcalayacağım, örneğin ETS ATS'de çok piksel piksel kaldı uzaklar. Çözünürlük artırarak deneyeceğim. Kaldırdığı ölçüde mümkün olduğunca en yüksek çözünürlükte kullanmak gerek sanıyorum.

Q2'de çok seçenek var ama mağazasında gereksiz pahalı, ya bazıları Steam'de de var (Alyx, Beat Saber vb), ya da Sidenoder falan gibi programlar kullanmak lazım ama onlar da hiç bişey bilmeyen için biraz karışık-zor gelebilir.

Film izleme hiç denemedim ama ufak tefek video vs gördüm, IMAX perdesinde izliyor gibi, bu anlamda güzel bir deneyim yaşatabilir, denemeniz gerek. Çok güzel olduğu söyleniyor sinemanın da özellikle.

Q3 diye beklenen bence buydu, dedikodu idi yani... Çünkü önceki seri Q2'lerde yüz süngeri alerji yapıyor, kaşıntı yapıyor falan diye önce garantiden değişim programı yaptılar ama yetmedi, adamlar da yenileyelim dediler ve yenilemişken de 64 fiyatına 128 çıkarmak gibi bir güzellik yaptılar.

Piyasadan bunları çekince, tam da o sıralar teknoloji siteleri falan "yeni versiyon" denilince "aha Q3 geliyor herhalde" diye dedikodu çıkardılar. Şimdilik böyle bir plan yok sanıyorum, olsa da 2022-23te olacağı söyleniyor anca. Sonuçta bu modelleri de yeni çıkardılar, kafadan 1 sene daha satacaklardır. Bence alın geçin  

Burada var, ben 3.5 gibi bir fiyata almıştım, şimdi toplamda 3.900 TL gibi bir şeye geliyor kargo ve gümrükle beraber.

amazon.com
    Oculus Quest 2 — Advanced All-In-One Virtual Reality Headset — 128 GB
    https://www.amazon.com/dp/B099VMT8VZ?psc=1&ref=ppx_yo2_dt_b_product_details

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ormanci -- 21 Eylül 2021; 14:18:19 >

Evet hocam ats-ets'de zaten halen beta modunda, ondan da oluyor galiba. Ama kabin hissiyatı efsane. Çok uzaklara bakmadan kullanmaya çalışıyorum, bir de çözünürlükle oynayarak deneyeceğim bakalım değişecek mi..

• mtnei kullanıcısına yanıt

Ben de geçenlerde tam akşam şunu gidince alayım diyordum, iyi ki gün içinde almaya çalışmamışım telefon uygulamasından falan... Ertesi gün mail geldi istek listenizdeki indirimde diye, kaptım hemen ben de ama başlayamadım  

Hocam ayrıntılı mesajınız için çok teşekkür ederim. Ürünü amazon.comdan almayı düşünüyordum ben de. Söylediğiniz gibi 3900 civarı fiyat şuan.

Bir arkadaş 128gb versiyonu 4000tlye verebilirim istersen amazondan aldım dedi forum dışından. 3800 3900 falan gibi almayı düşünüyorum kutusu açılmamış. Fatura bu arkadaşın adına olacak bir arıza durumunda amazona mı gönderiyoruz ürünü (yurtdışına).

Sizce alayım mı. Bir de yenilenmiş versiyon olduğunu kutusunun dışından anlayabiliyoruz değil mi. Anlamam için kutuyu açmadan bir yazı etiket falan var mıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mutu07 -- 21 Eylül 2021; 15:21:10 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mutu07

Hocam ayrıntılı mesajınız için çok teşekkür ederim. Ürünü amazon.comdan almayı düşünüyordum ben de. Söylediğiniz gibi 3900 civarı fiyat şuan.

Bir arkadaş 128gb versiyonu 4000tlye verebilirim istersen amazondan aldım dedi forum dışından. 3800 3900 falan gibi almayı düşünüyorum kutusu açılmamış. Fatura bu arkadaşın adına olacak bir arıza durumunda amazona mı gönderiyoruz ürünü (yurtdışına).

Sizce alayım mı. Bir de yenilenmiş versiyon olduğunu kutusunun dışından anlayabiliyoruz değil mi. Anlamam için kutuyu açmadan bir yazı etiket falan var mıdır.

Rica ederim ne demek..

Ürün kullanılmamış, jelatini vs'si açılmamış ise belki kargo bilmemne beklememek adına düşünülebilir tabi. Aldığım sıralar gördüklerim hep açılmış olduğundan ve sıfırı daha ucuza geldiğinden böyle aldım  

Yani evet arıza durumunda güya öyle işler yapılıyor ama nasıl yapılıyor, nasıl oluyor hiç bilemiyorum.

Yenilenmiş versiyon olup olmadığı zaten 128'lik ise evet yeni versiyon. 256'lar ayrılamıyor şu anda sadece. Eski 128'lik yok çünkü. Kutuyu açmadan iPhone'lar gibi kutunun arka kısmında yazıyor 128 diye.

Ha bu arada, 3.900'den yine de biraz ucuza gelebilir Amazon'dan, çünkü gümrük ve kargo tutarını toplam alıyor, sonra bir kısmını iade ediyor. Çünkü rakamı tahmini çekiyor Amazon. 1-2 aya iade oluyor deniliyor ve sanıyorum en son Dante nikli arkadaş birkaç ay önce aldığında 70-80 dolar gibi bir rakamı iade etmişlerdi sanki.

Ancak neye göre nasıl hesaplanıyor bilmiyorum. Böyle olursa yine Türkiye'den alacağınıza göre avantajlı olabilir. Tabi kargo bekleyip beklemek istememek ayrı konu, Aramex biraz şansa, Aliexpress postası gibi çalışıyor, bir önceki tecrübemde 1 küsür ayda ürün geldi, Amazon yenisini yolladı falan... Sonra ikisi birden geldi...

Oculus da yine Aramex ile geldi ama bu sefer 10 günde falan...

Aramex'te benimki gelirken "izole kablo" gibi bir etiketle geliyor görünüyordu, gerçekten böyle girip az vergi aldılarsa ne ala  

Bu vergi geri iadesini unutmuşum doğru iade olursa 3900den daha ucuza geliyor. Ben satıcı arkadaşla biraz daha pazarlık yapayım :) kutusu açılmamış 128gb diye üstüne basa basa söylüyor kendisi.

Açıkçası çok da beklemek istemiyorum bakalım aldığımda ürünü yine buradan sorularım olacaktır mutlaka. Şimdi biraz daha incelemlerine bakayım youtubedan :)

• mutu07 M kullanıcısına yanıt

Aynen öyle, hem yurtdışından gelecek, hem sıfır olacak vesaire vesaire  Ha bir de satıcıdan faturayı almanız gerekiyor ki garantilik durum olduğunda bir şekilde yurtdışında gönderme imkanı olursa bundan faydalanabilesiniz. Gerçekten sıfır açılmamış kutu ise değerlendirilebilir tabi.

Bu açılardan kafa rahatlığı olması adına Amazon'dan basar geçerim ama siz bilirsiniz tabi yine de, ben de aynı ikilemi yaşadım, ancak pek indirime yanaşmayıp o arada da 64-128 muhabbeti olunca aldım geçtim.

Ben de çok Youtube videosu izledim ancak hiçbiri alıp taktığınızın tadını vermiyor. Dante anlatırken uyanmıştım, izlediğin videolar falan yalnızca gözlükteki görüntünün monitöre aktarılması, yani yine 2D görüntü, ancak gözlükte bambaşka bir 3D deneyimi var diyordu.

Aaa evet dedim ve gözlüğü taktığımda anladım olayı. Daha önce de hiç denemiştim, oha ohao haoaaa falan diye tepki verdim taktığımda  

İzlediğiniz oyun vesaire videolarının hepsinin 3 boyutlu olduğunu düşünün aynı zamanda  Yani alırken "ulan yanlış mı yapıyorum bu paraları bağlamaya gerek var mıydı şu zamanda" diye düşünürken, aldığımda her seferinde yüzümde bi gülümseme, aşırı bi keyifle falan ve "hiç pişman değilim" düşüncesi ile bırakıyorum oynadıktan sonra  

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ormanci -- 21 Eylül 2021; 16:58:29 >

• 
Sayfa: önceki 5152535455
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.