Şimdi Ara

Türkiye VR Headset Kullanıcıları (Oculus Rift, Rift S, Go, Quest, HTC Vive ve diğerleri) (52. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.460
Cevap
44
Favori
64.133
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5051525354
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Alan herkese hayırlı olsun. Aletten cam gibi bir görüntü kalitesi beklemeyin. Hem çözünürlüğü gereken yükseklikte değil hem de ekranları gerçek cam değil. Plastik gibi bir şey o yüzden ışıklarda biraz yansıma filan da oluyor. Ekrana dibinden baktığımız için de biraz piksellenme normal. Bunlar alet ucuz olsun da mainstream'e insin diye harcamadan kısılan şeyler.

Mide bulandırıcı bulanıklık görüyorsanız da bulanıklıktan kurtulmak için ekranın tam ortasını tutturmak gerekiyor. Sadece 3 seviye sunduğu için bazı insanların göz mesafesi quest'in 2 seviyesi arasında kalıyorsa yapacak bir şey olmuyor. Biraz kurcalanarak tam 2-3 arasına oturtturulabilir belki. Kafanıza takmadan oynatarak kontrol edebilirsiniz sorun bu üç seviyede mi yoksa kayışı kafanıza geçirdikten sonra mı tam ortayı tutturamıyorsunuz diye. Eğer kayışsız da bulanık görüyorsanız ya göz mesafeniz aletin üç seviyesinden ikisinin arasına denk geliyordur ya da aletten çok şey beklediğiniz için normal görüntüsü bulanıkmış gibi geliyordur.  

• Daha önce Dante ile konuşmuştuk sanıyorum, youtube'da falan VR gözlük videoları izlerken gördüklerimin aslında monitörde 2D görüntüler olduğunu, gözlükle özellikle yarış vs tarzı oyunlarda 3D görüntü ile aracın içindeymiş hissiyatı verdiğini söylemişti.

İlk denemeyi Euro Truck Simulator ile yaptım.

O ekran ilk geldiğinde kendimi gerçekten tırın içinde sandım ve OHA! diyebildim yalnızca, efsane bir deneyimmiş..

Öyle ki, saniyelik de olsa, önümdeki direksiyona elimi uzattım, klavyeye değdim.. Güya çok aşırı farkında olarak kullanıyor olmama rağmen, beyin gerçekten devreleri yakıyor.

Kafa takip de kullanıyorum webcam ile, sürüş zevkini acayip değiştiriyordu, ama bu deneyim gerçekten bambaşka oldu. Mesela kafayı öne uzatıp dikiz aynasına bakarak aynanın kör noktasında kalan aracı falan görmeye çalışırsınız ya, aynı hareketi yapınca aynanın görüş açısı falan değişti, kafayı yiyecektim  

• Ormanci kullanıcısına yanıt

Alyx oynarken ayağıma headcrab yapışınca duvara tekme atmıştım  . Gerçekten bazen gerçek dünyadan soyutluyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: bersgurs

Alyx oynarken ayağıma headcrab yapışınca duvara tekme atmıştım  . Gerçekten bazen gerçek dünyadan soyutluyor.

Ahahah ya süper  Yani ETS'yi hiç klavyeyle oynamamıştım, düşünün sırf gözlükle bile denemek için açtığım sırada efsane zevkli oldu, direksiyonla düşünemiyorum.

Tek dert, Airlink ile bağlı olunca içiyor resmen yav. Dante'nin dediği gibi bir powerbank veya kablo ile yapacağım bu işi sanıyorum.

• Benim anladığım kadarıyla cihaz android sisteme sahip ve cihaza yüklenebilen oyunlardaki grafik kalitesi ancak bir android cihazdan alınabilecek kadar. asıl grafik kalitesini sanırım donanımlı bir pcden alıyoruz doğrumu ?

• quote:

Ben açtığım kapıları, çekmeceleri dizimle kapamaya çalışıyorum. Olmuyor tabii . :)

Bacakları takip etmek için dizlere takılan sensörler de var , bir sonraki nesilde standartlaşır belki.

• bayfresh B kullanıcısına yanıt

Evet. Ama yine de hem quest hem de pc için çıkan oyunlarda çok bir fark olmuyor. Asıl iyi grafikler alyx gibi pc'ye özel oyunlarda. Fakat pcvr özel oyunların sayısı giderek düşecek çünkü oyun yapımcıları daha çok kazandırdığı için quest'e özel oyun yapmaya yoğunlaşıyor artık.

• quote:

Orijinalden alıntı: SuprimLeader

Evet. Ama yine de hem quest hem de pc için çıkan oyunlarda çok bir fark olmuyor. Asıl iyi grafikler alyx gibi pc'ye özel oyunlarda. Fakat pcvr özel oyunların sayısı giderek düşecek çünkü oyun yapımcıları daha çok kazandırdığı için quest'e özel oyun yapmaya yoğunlaşıyor artık.

PC tarafında da hem Valve var , hem Steam var. Şu ana kadar hiç bir platformda HalfLife Alyx ile aynı seviyede oyun çıkmadı.

Gamepass olanlar oyun listesine bakarlarsa epey oyunun VR desteği olan oyunlar var.

Microsoft ,ilk nesil Windows Mixed Reality cihazların devamını getirmedi. Yeni HP Reverb G2 mesela hemen hemen yeni nesil denebilir. Microsoft'un bırakacağını sanmıyorum, hem yazılım hem donanım tarafında yenilikler gelecektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HSeldon -- 8 Eylül 2021; 17:53:29 >
  • Normal oyunların vr desteğinin olmasıyla vr özel oyunlar olması arasında fark var. Normal oyunlarda vr modunun hadi vr'da koymuş olalım düşüncesiyle konduğu belli oluyor. Tam vr için özel üretilmiş oyunlar gibi hem grafiksel anlamda (taş gibi grafikli oyunu vr modunda açıyorsun, birden ps1 dönemine nostalji yolculuğuna çıkıyorsun, tam bir saçmalık) hem de kontrol şeması olarak vay be dedirtmiyor (belki no man's sky'ı bu durumun dışında tutabilirim).

Ayrıca Alyx gibi oyun çıkmadı çünkü oyun yapmak hem pahalı hem de vr oyunları çok satmayacağı için yapmaktan kaçınıyorlar. quest 2 çıkana kadar steam'deki vr kullanan oyuncu oranı %1'in altındaydı. Quest 2 çıktıktan sonra %2'lere filan ulaştı. Valve'da Alyx'i Index'in reklamını yapmak için çıkardı zaten. Bir daha vr için özel oyun yapacaklarını sanmıyorum. Adamlar normal oyun bile yapmıyor.

Bu yüzden yaygınlaşana kadar indie ya da yenilikçi stüdyoların aa oyunlarına kaldı vr. onlara da en çok satış oculus'ta olduğu için oraya oyun yapıyorlar (çünkü en çok satılan vr başlığı quest 2 ve oyunlar steam'de de 30 dolar quest mağazasında da. İnsanlar da doğal olarak kabloyla ya da airlink'le falan uğraşmamak için direk quest'in mağazasından alıyor. Tabi bölgesel ücretlendirme sayesinde biz steam'den almak zorundayız. 40 TL nere 30 Dolar nere.)

• Peki Oculus Quest'e oyun yükleyebileceğimiz bir yerler biliyor musunuz?

Sidequest değil de, mağazasında satılan oyunları diyeyim  Örneğin The Climb kendi mağazası harici Steam'de vs de yok.

Bir de PC'deki bir VR videoyu Quest'te nasıl oynatabilirim? Masaüstü uygulamasını açıyorum, ancak oradan Youtube veya herhangi bir site açınca VR şekilde izleyemiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ormanci -- 9 Eylül 2021; 12:46:36 >
    Quest whitenoder ı kullanabilirsiniz ayrıca sidequestde de farklı uygulamalar var. Vr videoyu direk cihazın hafızasına atabilirsiniz veya skybox gibi bir uygulama kullanarak stream edebilirsiniz.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

Quest whitenoder ı kullanabilirsiniz ayrıca sidequestde de farklı uygulamalar var. Vr videoyu direk cihazın hafızasına atabilirsiniz veya skybox gibi bir uygulama kullanarak stream edebilirsiniz.

Teşekkürler hocam bunlara bi bakacağım, sidequest'te çok cazip bir şeyler bulamadım ama yükleyebileceğim 1-2 şey var gibi.

VR videoyu yükleyemiyorum ki sıkıntı orada. Yani atıyorum Youtube videosunu Quest'ten de açma imkanım var, ancak Youtube olmayan A sitesinin VR videosunu öyle açamıyorum ve bilgisayara da indirtmiyor mesela site.

Ha bir de benzer dert +18 içerikte de geçerli, örneğin VPN açıp girmek ve VR videosunu açmak istiyorum. PC'de Opera var, Operayı Airlink ile açıp oradan girmek yaramıyor  Eğer Quest'e VPN kurup devam edebiliyorsak ne ala  

Edit: Whitenoder nedir hocam, kendi uygulaması mı, google'da bulamadım da bununla ilgili bir şey?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ormanci -- 9 Eylül 2021; 15:32:23 >

github
    GitHub - vKolerts/quest-sidenoder: Cross platform Sideloader for Quest standalone headset
    https://github.com/vKolerts/quest-sidenoder

Whitenoder bu hocam listeden seçip direk kurabiliyorsunuz uygulamaları.

Tarayıcıdan açacaksanız hocam zaten cihazdan açmak daha mantıklı. Eğer vpn lazımsa router üzerinden verilebilir belki veya pc den hotspot yapabilirsiniz.

• bersgurs kullanıcısına yanıt

Hmm bi inceleyeyim, çok teşekkürler.

Sidenoder'mış ben de aratıyorum çıkmıyo diyorum  

Tamamdır, videolar için böyle yapacağız demek başka çare yok gibi.

Bir de hocam github hiç kullanmadım, bu sanki torrent gibi işliyordu gibi anlamıştım, bilmem gereken bi inceliği var mıdır?

• Arkadaşlar Quest 2 ile Alyx oyununu bitiren var mı? Deneyimi nasıldı? Motion sickness oluyor mu çok?

Ayrıca bir sorum var. Ben vr cihazı bağlayıp kablo ile usb test yaptığımda Oculus uygulamasında 2.8 gbps çıkıyor. Bu düşük bir değer mi? Ara ara The Lab(Valve'nin ücretsiz VR oyunu) oyununda kasmalar oluyordu. Kablonun aktarma hızı ile alakalı olabilir mi?

Bilgisayarımda sistem olarak Ryzen 3600x ve 2070super var.

Hocam bunu indirdim ettim ama detaylı bi anlatım bulamadım, o eksik diyor bu eksik diyor, neyi nasıl yapacağım belli değil. Çözemedim bi türlü, bunu şöyle en mala anlatır gibi anlatan bi yer yok mu :)

Hocam windows için winfsp kurulumu istemiş bir tek. Cihazdan developer modu açtıktan sonra ek bir şeye gerek olmaması lazım.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

1-2 sefer hata mesajı aldım rclone vs ile ilgili ama sonra düzeldi...

Ha evet ilkinde geliştirici modu açmamıştım, açtıktan sonra deneyemedim, ama sanki kabloyla da airlink ile de hiç bir şekilde görmedi, sadece ve sadece dev mode ile mi görüyor? Yoksa başka bişey yapmam gerekir mi onu keşfedemedim, neyse akşama bi deneyeceğim bakalım yine.

Edit: Evet gerçekten de öyleymiş, dev modu da açıp girince oldu, ne yapacağım nasıl yapacağım derken buldum, basitmiş gerçekten  

Beat Saber baya zevkli, The Climb uçmuş..

Star Wars Ep1 yükledim denemek için, akşam da Steam'den Alyx alacağım büyük ihtimal.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ormanci -- 15 Eylül 2021; 8:40:44 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dante

Bu arada AMVR'nin bir yüz yastığı paketi var onu da sipariş etmiştim yeni ulaştı ve bu da çok memnun kaldığım bir eklenti oldu. Artık Q2'ye yapacağım bir upgrade kalmadı gibi ve sonuçtan çok memnunum.

Q2'nin orijinal yüz aparatı kaplaması kumaştan malum ve biraz sert. Uzun süreli kullanımlarda ağrıtabiliyor ve yaz mevsimi de gelmesiyle terlediğinizde direkt terinizi emiyor ki hiç hoş değil. Hijyenik olmaması bir yana, emdiği nemi yavaş yavaş saldığı için cihaz başınızda takılıyken nemi içeriye salacağı için sürekli lensleriniz buğulanmaya başlıyor. Ve de en sevmediğim yanı burun tarafından ışık sızıyor dışarıyı görüyorsunuz. AMVR'nin yüz çerçevesi pofuduk çok yumuşak ve deri ve hava boşluklarına sahip. Terleseniz de sildiğinizde temizleniyor. Ve de aparatın burun kısmına taktığınız bir elastik parça var. Burnu yukarıdan çevreliyor. Bu sayede ışık sızması sıfır hiç yok. İçinde lens koruma bandı da çıkıyor. Bunun populer olan USA muadili VR Cover markası. Ama ben bunu önermiyorum sebebi de bu markanın yüz yastıkları çok kalın ve bu da sizi lenslerden daha da uzakta tutuyor yani bu da FOV'un azalmasına sebep oluyor. Fiyatı da daha pahalı tabii. AMVR avantajlarına rağmen 150 Lira civarına gelen bir paket çok uygun. Türkiyede satılmıyor tabii. Satılsa da bizim yerli milli harika insanımız bunu tabii ki de 1000 liraya satar.

Dante hocam selam. bu konuda 4 ay önce aksesuar için görüşünüzü almıştım lakin satın almaya fırsat olmadı. 1070ti ile zevkli değildi, önce 6900xt aldım :) şimdi sıra aksesuara geldi. Ürünleri aratınca farklı farklı fiyatlar çıkıyor. Aliexpressten daha önce ürün almadım. halo gomrvr ve amvr yüz çerçevesi için link atabilir misiniz? powerbank takılan modeli de bulamadım. Neler almam gerekiyor vaktiniz olduğunda yazarsanız sipariş edeyim .

Size dm gitmiyor Mutlu günler :)

• fotifoti kullanıcısına yanıt

Ben de 1070 ile uğraşıyorum, ETS ATS'de pek sıkıntı yok ama mesela DIRT Rally'de biraz zorlanır gibi oldu. Anlık yavaşlama vs. oldu. Başka oyunlarda da deneyeceğim. Ancak ekran kartı için biraz daha beklemem gerekecek  

Hatırladığım kadarıyla Powerbank takılan bir aksesuar yok sanırım, cırtbant ile tutturduğunu söylemişti, iki yandan powerbank yatay duracak şekilde etrafından sarılırsa oluyor sanıyorum, kendisinin gönderdiği fotoğrafta da böyle idi galiba.

• 
Sayfa: önceki 5051525354
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.