Half life hastası olarak alyx oynamak istiyorum, sadece bu oyun için uygun fiyatlı 2. el vr seti almak istiyorum ama bu konularda pek cahilim. Half life dışında kullanmıcam bile, oyunu bitirince ufak bir zararla geri satma düşüncem var. Buna göre ne tavsiyeleriniz varsa sevinirim.. |
Türkiye VR Headset Kullanıcıları (Oculus Rift, Rift S, Go, Quest, HTC Vive ve diğerleri) (50. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: Ormanci23-26 Ağustos gibi 64GB'ların 128 olarak ve yüz bantlarının değiştirilecek olması güzel haber olmuş.
Bu arada Sahibinden'de birkaç kişiye 2.el OQ2 için mesaj atmıştım, 3.5'tan aşağı olmaz vs. diyorlardı, yav Amazon'da zaten 3.800'e geliyor ABD'den alsam, niye 3.5 vereyim size?
Tam o arada kafa attı alacakken baktım siparişe açık değil, ne oldu ne oldu diyordum meğer bu yüzdenmiş.
Şimdi fiyat inmeyen arkadaşları görmek istiyorum bakalım ne yapacaklar
3.5 normal tabii fiyati yurtdisina oranlayip belirlemez ki satan ulkedeki satis fiyatina bakar. Turkiyede 5 bin ortalama Q2. 3.5 iyi fiyat. Siz yurtdisindan alabilirsiniz ama bilmeyen beklemek istemeyen baska bir alici bulur zaten o satici. Adam bakacak 5-6 bin yerine 3.5 alayim diyecek dogal olarak.
Ben 3300 civarina getirdim Q2'yi yurtdisindan mesela ne yapayim satacak olsam 3'e mi satarim sizce :) kimse yapmaz oyle bir seyi hele ki doviz kuru dansoz gibi oynayan, alicisi da saticisi da olucuden gecilmeyen boyle bir ulkede.
128 gelmesi isleri degistirir ama 3.5 a satana suc bulamayiz. Ha ulkedeki fiyatlar duser o zaman 2. Eldeki de dusurmek zorunda kalir zaten bu sayede.
Satici guzellemis olmayayim bu arada. Almak isteyen ve fazla ara kaptirmak istemeyen herkesin yurtdisindan mis gibi almasini oneririm.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dante -- 3 Ağustos 2021; 13:23:56 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
Orijinalden alıntı: Dante3.5 normal tabii fiyati yurtdisina oranlayip belirlemez ki satan ulkedeki satis fiyatina bakar. Turkiyede 5 bin ortalama Q2. 3.5 iyi fiyat. Siz yurtdisindan alabilirsiniz ama bilmeyen beklemek istemeyen baska bir alici bulur zaten o satici. Adam bakacak 5-6 bin yerine 3.5 alayim diyecek dogal olarak.
Ben 3300 civarina getirdim Q2'yi yurtdisindan mesela ne yapayim satacak olsam 3'e mi satarim sizce :) kimse yapmaz oyle bir seyi hele ki doviz kuru dansoz gibi oynayan, alicisi da saticisi da olucuden gecilmeyen boyle bir ulkede.
128 gelmesi isleri degistirir ama 3.5 a satana suc bulamayiz. Ha ulkedeki fiyatlar duser o zaman 2. Eldeki de dusurmek zorunda kalir zaten bu sayede.
Satici guzellemis olmayayim bu arada. Almak isteyen ve fazla ara kaptirmak istemeyen herkesin yurtdisindan mis gibi almasini oneririm.
Alıntıları GösterTamam güzel doğru da, Türkiye'den aldıysanız bu geçerli olur, Amazon ABD malına ben niye Tr 2.el fiyatı vereyim? sıfırını aynı paraya oradan sipariş verir alırım, ki sim ekipmanları konusunda konuşmuştuk ;)
Yani örneğin yurtdışı iPhone ile TR garantili iPhone aynı paralara mı satılıyor... gibi düşünülebilir.
İlanda duruyorlar halen, satabilirlerse satsınlar hocam
Ağustos 23'te 128'lik aynı fiyatla piyasaya çıkınca, yüzde iz yapan alerji yapan yüz bandı ile birlikte kaça satacaklar göreceğiz
Şaka bir yana ama durum bu gibi aslında.
-
quote:
Orijinalden alıntı: OrmanciTamam güzel doğru da, Türkiye'den aldıysanız bu geçerli olur, Amazon ABD malına ben niye Tr 2.el fiyatı vereyim? sıfırını aynı paraya oradan sipariş verir alırım, ki sim ekipmanları konusunda konuşmuştuk ;)
Yani örneğin yurtdışı iPhone ile TR garantili iPhone aynı paralara mı satılıyor... gibi düşünülebilir.
İlanda duruyorlar halen, satabilirlerse satsınlar hocam
Ağustos 23'te 128'lik aynı fiyatla piyasaya çıkınca, yüzde iz yapan alerji yapan yüz bandı ile birlikte kaça satacaklar göreceğiz
Şaka bir yana ama durum bu gibi aslında.
Alıntıları GösterIste onu alici dusunecek artik. Siz yurtdisina yonelirsiniz ama baskasi hemen olsun ister. Cesit cesit insan var malum.
Dusuncenizin haklilik payi var ama zamani yanlis. 2015'ler civarinda dogruydu bu. Su an ulke sinirlarina girdigimiz an kim kine dum duma. Satan da hakli bu kurlarla daha gecen ay ucuza aldigi sey bu ay pahalilasti. Satarken gecen ayi dusunemez. Alan da hakli ben neden yurtdisi bu fiyata burada su fiyati vereyim diyor. Ulkenin oynakligi herkesin ayarini bozuyor haliyle normal zamanlarda degiliz.
Bir de konu Q2 olunca TR garanti yok bu arada. Bu da bu konuyu biraz normalin disina cikariyor. Iphone ile kiyaslayamiyoruz yani.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dante -- 3 Ağustos 2021; 13:31:29 >
-
Aynen hocam maalesef... Ben de şu an alıcı konumunda olduğum için şahin gibi bekliyorum öyle
Ki ben de hemen olsun aslında deyip sıfıra yakın bir şey mi alsam diyorum arada ilanlara bakıp, böyle ürünlerin inmesine gerek yok tabi, yakın fiyata almayı tercih ederim, kabul ederim ben de. Ölücülük de yapmayalım boşa tabi
Yok yok tabi işte sıkıntı orada zaten, bizde gelen-getiren adam neye göre 7.000 TL fiyat istiyor o da ayrı olay.
Bu arada ben hala Rift-S mi OQ2 mi modundayım ama OQ2 ağırlıklı gidiyorum. Yenisi ile işi bitirsem çok güzel olacak aslında, şu kurlar da az daha gerilese keşke
-
quote:
Orijinalden alıntı: OrmanciAynen hocam maalesef... Ben de şu an alıcı konumunda olduğum için şahin gibi bekliyorum öyle
Ki ben de hemen olsun aslında deyip sıfıra yakın bir şey mi alsam diyorum arada ilanlara bakıp, böyle ürünlerin inmesine gerek yok tabi, yakın fiyata almayı tercih ederim, kabul ederim ben de. Ölücülük de yapmayalım boşa tabi
Yok yok tabi işte sıkıntı orada zaten, bizde gelen-getiren adam neye göre 7.000 TL fiyat istiyor o da ayrı olay.
Bu arada ben hala Rift-S mi OQ2 mi modundayım ama OQ2 ağırlıklı gidiyorum. Yenisi ile işi bitirsem çok güzel olacak aslında, şu kurlar da az daha gerilese keşke
Ulkenin "ahlakli milliyetci ayni gemideyizci ticaretcileri" o getirenler. Ondan oyle 7000 :) gemiye filan masraf oluyor o yuzden.
Bence yurtdisindan sasmayin. Ayni gemide olmadigimiz amazon, fazla aldigi gumruk vergisi depozitini, gumrukte depozitten az bir ucret cikarsa aradaki parayi sen daha istemeden geri yatiriyor sana. Farkli gemilerde musteri memnuniyeti var, ticaret ahlaki is kalitesi var. Bizim gemimizde cay, milliyet, badem biyik filan.
Rift'in display port disinda hicbir artisi yok aslinda. Rift s direkt render ediyor tv'ye gelen goruntu gibi. Q2 ise streaming yapiyor encoding decoding ile Usb uzerinden goruntu veriyor. Direkt render her zaman daha iyi olsa da Q2 cozunurluguyle one geciyor. Ama direkt render olmasini cok isterdim sahsen. Kisaca Q2 en mantikli secim olur.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dante -- 3 Ağustos 2021; 13:56:6 >
-
Q2 almaniz daha mantikli, cogu developer quest 2'de yapilan satislarinin ne kadar cok oldugunu ve pcvr'i bilmem kaca katladigindan bahsediyor. Bu nedenle artik cogu gelistirici yavas yavas Q2'ye oyun yapmaya odaklanacak denebilir. Hatta Oculus da kendi studyolarindan son kez pcvr oyunu gelistiriyor, bundan sonra Quest'e odaklanacaklar. Bu nedenle gelecek acisindan quest daha dogru bir yatirim gibime geliyor.
Bu arada yurt ici fiyatlarinda dukkanlardan satanlar yani isin ticaretini yapanlarin galiba fazlada vergisi vermeleri gibi bir durum var ama emin degilim. Yine de bu dogru olmasa bile o dukkani isletenlerin bir maliyeti var ve bunu fiyata yansitmak isterler. Sizin aldiginiz fiyattan onlar da temin etse, ustune bu maliyetler nedeniyle ekstradan para isteyeceklerdir.
-
Ticareti yapanlar gerçekten vergisini verip belli miktarda stokla ciddi anlamda "ithalat" ile ülkeye sokuyorsa, kârını bilmemnesini de ekleyecek tabi ancak yine de bu rakamlara çıkacağını sanmıyorum. Oynak kur, piyasa şartlarının belli olmaması ve niş bir ürün olması nedeniyle biraz "çakma" durumları da oluyor tabi.
Q2 ile ilgili diğer konuda konuşmuştuk, en büyük artısı aslında "standalone" olması diye... Bunun üzerinden gideceğim galiba büyük ölçüde. Zaten çözünürlük de daha iyi diyorsunuz...
Maddi olarak şimdilik ufak çaplı bi zorlanmam söz konusu, az bekleyeyim öyle alayım falan diyorum, hatta yurtdışına gitme ihtimalim bile var, öyle alırım gümrük-kargo bilmemne de ödemem diyorum ama sabredemiyorum bir türlü
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ormanci -- 3 Ağustos 2021; 14:3:11 >
-
Arkadaşlar VR için güzel bir araba/yarış simülasyon oyunu var mı? Direksiyon keyfini verir mi ayrıca sizce?
-
Project cars ve Assetto corsa vr destekliyor olmalı.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Sıfır ayarında olan cihazımı satıyorum ilgilenenler ilanımı inceleyebilir.
https://forum.donanimhaber.com/oculus-quest-2-64-gb-sifir-ayarinda--150130019
-
Arkadaşlar merhaba. sırasıyla rift s, cosmos ve quest 2 kullandıktan sonra şimdi uzun zamandır istediğim reverb g2 gözlüğe sahibim. kullanan arkadaşlara bir sorum var. diğer gözlüklerle crackli oyunları da oynuyordum. şuan cihazda crackli oyun açınca çok fazla kasıyor ve menüye bile geçirmiyor. steam hesabımdaki oyunlarda sorun yok ancak. bunun bir çözümü var mıdır?
-
hayırlı olsun. quest 2 ile aralarında çok fark varmı
-
Arkadaşlar istanbul içi sadece PS VR kiralayan bir yer var mı bildiğiniz ?
-
quote:
Orijinalden alıntı: gugukhayırlı olsun. quest 2 ile aralarında çok fark varmı
teşekkürler hocam. çok fazla bir çözünürlük farkı var. yazıları sanki monitör ekranından okuyorum. o kadar rahat. önceden assetto corsa oynarken otomobilin içindeki yazılar okunmuyordu. şimdi baya net. etraftaki ambiyansta aynı şekilde çok güzel gözüküyor. ama oculusun yazılımı microsoftun yazılımını tokatlar. ayrıca kollarını da beğenmedim çok kalitesiz gözüküyor. dün steamdeki uygulamalardan da kasanlar olduğunu gördüm. çok saçma şekilde örneğin acc hiç kasmıyorken basit bir video oynatıcı kasıyor. onda da ayarlardan çözünürlüğü %100den %98e çekince düzeliyor. buda muhtemelen gözlüğün yazılımı ile alakalı. kasma dediğimde baya büyük bir kasma. 3 - 4 fps falan oluyor. ama ne kadar biraz beni uğraştırsa da o çözünürlüğe değer bence. bütçeniz ve iyi bir bilgisayarınız varsa mutlaka bunu tercih edin . ancak quest 2nin mobilliğini de es geçemem. nasip olursa ileri de tekrar bunun yanına quest2 almak isterim bende.
-
Bilgi için teşekkürler konuda bilgili arkadaşlar sorununuza yardımcı olurlar inş.
-
teşekkürler hocam
-
Hocam sizinle muhabbet ettiğimizden beridir OQ2 kovalıyordum.
64'lükler 128 olarak ve sanıyorum 128-256 ayrımı olmaksızın yüz süngeri değiştirilmiş olarak tekrar piyasaya çıktı.
Bugün Amazon'dan 3.500 küsür TL'ye siparişi geçtim. 15'ine kadar gelecek inşallah. Bunun ne kadarı iade olmuştu hatırlıyor musunuz? Bu arada eğer std yerine "priority" shipping seçseydim, kargo 60-70 TL fark ediyor ama gümrük vb masrafları 300 TL daha oynuyordu garip bi şekilde. Kullandığım kartta o sırada öyle limit açtığımdan bir daha uğraşmak istemedim, standart seçtim. Aramex'e mahkum devam edeceğiz galiba...
İşin güzelliği 64 fiyatına 128 almak oldu.
İkinci elde ilanlarda 3.500 TL'den inmeyenleri bi süre takip edeceğim bakalım ne olacak
Hocam bu arada bunun PC bağlantısı için halen kablodan bahsediliyor ancak sizinle yaptığımız yazışmalarda kablosuz bağlantıyı da desteklediğini belirtmiştiniz, nasıl yapıyoruz, ufaktan bilgileri alayım detaylıca, gelir gelmez halledeyim
Bir de bunu kırmak etmek mümkün mü, kırılıp oyunlar yükleniyor vs gibi durumları var sanıyorum, onları nasıl yapıyoruz, bu konularda da bilgilerinizi almak isterim varsa
-
Bende geçtim siparişi bakalım. Umarım sağ salim sıkıntısız gelir.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Quest 2 sahibi olan ve olacak arkadaşlar için bir tavsiyem var. Eğer redditte oculus quest 2 sayfasını kontrol ediyorsanız görmüşsünüzdür belki Kopenhag üniversitesi arada vr dersler veriyor 10-15 dakikalık. sonra bir anket yapıp karşılığında 10 dolar amazon hediye kartı veriyor. Bir ara amazon.com.tr kartı veriyordu ama son verdikleri derste amazon.com çeki verdiler, com.tr çeki yapabilir misiniz diye sordum, adam denedi ama tc kimlik numarası istemiş niyeyse. yurtdışından hediye çeki verilmiyor galiba artık. Ben de amazon.de çeki yapıp bir şeyler aldım. Kısacası yurtdışı amazon'dan alışveriş yapıyorsanız indirim çekleri için redditte şu kişiyi kontrol edebilirsiniz. Su anda bir tanesi 4 Eylül'e kadar açık:
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SuprimLeader -- 24 Ağustos 2021; 22:25:41 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X