Şimdi Ara

Türkiye VR Headset Kullanıcıları (Oculus Rift, Rift S, Go, Quest, HTC Vive ve diğerleri) (49. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.460
Cevap
44
Favori
64.133
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4748495051
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Son sürümde airlink ile hata alanlar çok oluyormuş. Belki bununla bağlantılıdır. v31'de düzelteceklerini söylemişlerdi. Güncelleme gelir gelmez kurmamak lazım. Ben iki güncelleme arkadan takip ediyorum mesela :D Bir de airlink bağlantısı amd'nin son güncellemesi ile de sorun çıkartıyor. Ekran kartı amd ise ondan da olabilir.

• Arkadaşlar ikinci el vr almayı düşünüyorum, dikkat etmem gereken noktalar nedir ve hangi modeli tavsiye edersiniz çoğunlukla quest 2 övülmüş

• quote:

Orijinalden alıntı: SuprimLeader

Son sürümde airlink ile hata alanlar çok oluyormuş. Belki bununla bağlantılıdır. v31'de düzelteceklerini söylemişlerdi. Güncelleme gelir gelmez kurmamak lazım. Ben iki güncelleme arkadan takip ediyorum mesela :D Bir de airlink bağlantısı amd'nin son güncellemesi ile de sorun çıkartıyor. Ekran kartı amd ise ondan da olabilir.

Cevabınız için teşekkür ederim. Aktarım hızı yüksek olan bir kablo ile cihazı PC ye bağladım ve oculus programını açtım. Kablo ile bağlantı devam ederken Air link i aktif edip kabloyu çıkardım sorun çözüldü. Aynı sorunu yaşayan olursa dediğim şekilde problemi çözebilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • berkan 197 kullanıcısına yanıt
    Oculus rift s var az kullanılmış ilgilenirseniz

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar Oculus Quest 3 ne zaman çıkar sizce? 22'nin başlarında çıkarsa beklemek mantıklı mı yoksa Quest 2 stoklara girince direk almak mı mantıklı olur?

• mtnei kullanıcısına yanıt

2022 başlarında çıkmaz hocam. Seneye çıkarsa en erken mayıs gibi çıkar o da muhtemelen quest 3 değil quest 2 pro olur. Bekleyecekseniz tabi ki yenisi daha iyi olur ama quest 2 de uzun süre desteklenecek.

• Quest 2 alin 3 gelirse bile ah neden 2 aldim dediginiz bir gelisme olursa en fazla LCD yerine Oled kullanilirsa olur. Belki fov arttirilir veya usb degil display port ile direkt render yetenegi olur vs. Bunlar en etkili olabilecek farklar olur. Cozunurlugun cok buyuk artis gorecegini sanmiyorum. Onun disinda Q2de geri kalan cok da bir sey olmaz. Q2'ye hala devasa updateler planlaniyor bu sefer de AR gelecek. 3 2022'nin basinda degil en erken sonuna dogru cikar tahminim. Stok bitiren peynir ekmek gibi satan cihazdan ekmek cikarmayi bitirmeden 3'e gecmezler once piyasa bir doysun sonra tanitilir vs. derken sene sonunu bulur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dante -- 28 Temmuz 2021; 8:39:54 >
  • Quest 2'nin satışları başlık süngeri tahriş yaptığı için durdurulmuş. Support'a yazınca zaten ücretsiz gönderiyorlardı ama artık herkese mail atmışlar iletişime geçin size silikon kılıf gönderelim diye. Oculus Türkiye'ye destek vermediğinden avucumuzu yalıyoruz tabi.

Yeni 128 gb modeller ağustos sonu satışa sunulacakmış. Yani stok bekleyen ağustosun sonuna kadar bekleyecek.

• Arkadaşlar 24 Ağustosta satışa yeniden sunulacakmış Oculus Quest 2 yeni başlık süngeriyle ve 128GB model olarak. DH haberlerde paylaşmış. Cihazı alırken yanına ekstra bişey almak gerekli mi?

Ben PC sistemime nasıl bağlayacağım mesela? Kablosuz olarak 5 ghz destekliyor modemim sanırım öyle bağlanıyor kablosuz olarak. Kablo ile bağlamak istesem kablo almak zorundayım sanırım içinden çıkmıyor galiba. Hangi tür kablo almak gerekir? Ayrıca taşıma kılıf çantasını Türkiyeden uygun fiyata bulabilir miyiz yoksa sadece Amazondan mı bulunur?

Son sorum olarak; ben vr cihazımı alıp arkadaşıma götürsem onun bilgisayarına bağlayıp oyun oynayabilir miyiz Steam üzerinden?(Steam hesabımı orada açıp indireceğim oyunları)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mtnei -- 29 Temmuz 2021; 21:37:9 >
  • Arkadaşlar Oculus Quest 2 geldi. Biraz kurcalama ile airlink aktif ettim ücretsiz oyunlar için sidequest kurdum gayet iyi çalışıyor ama istediğim oyunlar ücretli peki ücretsiz oyunları nasıl yükleyeceğim. İnternetten mesela ragnarock oyununu indirdim airlink ile bağlanıp oyunu açınca full ekran olmuyor sanki sinema ekranına baķiyorum gibi oluyor. Yardımcı olursanız sevinirim.

• Merhabalar. Bir mesajda gördüm. Whatsapp grubu varsa eğer eklerseniz sevinirim. Geçen yıldan beri quest2 kullanicisiyim. Gerek ucuz kablo alternatifleri, gerekse başlık ve kontrolcü aksesuarları tecrübelerimi paylaşabilirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: mtnei

Arkadaşlar 24 Ağustosta satışa yeniden sunulacakmış Oculus Quest 2 yeni başlık süngeriyle ve 128GB model olarak. DH haberlerde paylaşmış. Cihazı alırken yanına ekstra bişey almak gerekli mi?

Ben PC sistemime nasıl bağlayacağım mesela? Kablosuz olarak 5 ghz destekliyor modemim sanırım öyle bağlanıyor kablosuz olarak. Kablo ile bağlamak istesem kablo almak zorundayım sanırım içinden çıkmıyor galiba. Hangi tür kablo almak gerekir? Ayrıca taşıma kılıf çantasını Türkiyeden uygun fiyata bulabilir miyiz yoksa sadece Amazondan mı bulunur?

Son sorum olarak; ben vr cihazımı alıp arkadaşıma götürsem onun bilgisayarına bağlayıp oyun oynayabilir miyiz Steam üzerinden?(Steam hesabımı orada açıp indireceğim oyunları)

...

Buyur dostum. Bu kabloları alıp için rahat kullanabilirsin. Kaliteli marka, uygun fiyat.

Ek olacak diye dert etme. Kendim çok denemeler yaptım. 3 ayrı ek de bile tam hız çalışıyor. Bu yöntemde sadece bir ek var. Toplam 80tl

https://www.amazon.com.tr/dp/B077N4GN1T/

https://www.amazon.com.tr/dp/B07G5DN6J5/

Burada dikkat edilmesi gereken husus kablonun usb 3.0 olması. Type-c olması veya 3amper /5 amper, hızlı şarj desteklemesi bu bağlantı için bir şey ifade etmiyor. Muhakkak usb 3.0 veya 3.1 olması gerekli.

3.0 yerine 3.1 kablo alayım da daha iyi veri aktarımı olsun diye uğraşmayın, paranızı boşa harcamayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustafa982 -- 30 Temmuz 2021; 16:35:15 >

• quote:

Orijinalden alıntı: mustafa982

...

Buyur dostum. Bu kabloları alıp için rahat kullanabilirsin. Kaliteli marka, uygun fiyat.

Ek olacak diye dert etme. Kendim çok denemeler yaptım. 3 ayrı ek de bile tam hız çalışıyor. Bu yöntemde sadece bir ek var. Toplam 80tl

Burada dikkat edilmesi gereken husus kablonun usb 3.0 olması. Type-c olması veya 3amper /5 amper, hızlı şarj desteklemesi bu bağlantı için bir şey ifade etmiyor. Muhakkak usb 3.0 veya 3.1 olması gerekli.

3.0 yerine 3.1 kablo alayım da daha iyi veri aktarımı olsun diye uğraşmayın, paranızı boşa harcamayın.

Alıntıları Göster

Teşekkürler hocam yanıtınız için. Sipariş geçtikten sonra bu ürünleri de alacağım. Dediğiniz gibi 3.0 kablo alırım 3.1 gereksiz olur. Hocam farklı PC'de de sorunsuz kullanabilirim dimi cihazımı? Oyunlarımı indirip her bilgisayardan rahatça erişebilir miyim yanımda VR cihazını ve bu kabloları taşıyarak?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mtnei -- 31 Temmuz 2021; 0:22:4 >

• quote:

Orijinalden alıntı: mustafa982

...

Alıntıları Göster

Bende yeni aldım cihazı kutusundan çıkan kabloyu sarj ve oyun atmak için kullaniyorum. Bilgisayar bağlantısını airlink ile kablosuz yapıyorum. Bu kabloyu alsam ne işe yarar niye alınıyor kablo

• mtnei kullanıcısına yanıt

Evet farklı pc lerde de kullanabilirsiniz bence. Aksini belirten bir şey görmedim.

• guguk kullanıcısına yanıt

Airlink veya kablo kullanmak bir tercih konusu. Yakın zamana kadar airlink yoktu. Kablosuz bağlanabilmek için oculus store dan 20$ lik bir app satın almak gerekiyordu.

Şu anda da benim bildiğim kablolu bağlantı ile airlink bağlantı görüntü kalitesi birebir aynı değil. Bu iki yöntemi birçok kez kıyaslayan bir arkadaş varsa ve görüşlerini belirtirse biz de öğrenmiş oluruz :)

• Airlink ve kablo arasında compression ve gecikme farkı var ama çok fazla değil. Airlink max 200 mbps ile aktarıyor, kablo max 500 mbps ile. İmkan varsa kablo her zaman daha iyi görüntü ve deneyim veriyor özellikle karanlık alanlar compression biraz daha göze batıyor Airlink'te. Kabloda da bu var neticede streaming yapıyor direkt render değil display port olmadığı için, ama görüntü kalitesi ve daha önemlisi gecikme daha iyi. Ama kablo sonuçta orana burana takılır ben yapamam diyen airlink kullanır. Seçeceksiniz birini artık tercih. Ben yüzde 90 kablo ile kullanıyorum gecikmeye takıntılı olduğum için. Ha airlinkteki gecikme de öyle fazla değil 3-5 ms fark var ama kablo olması sorun değil bende. Direksiyonla oynadığım simler, oturarak oynadıklarım zaten direkt kabloyla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dante -- 1 Ağustos 2021; 12:30:37 >
  • Kablo'da aslinda 500 mbps degilmis, oculus gelistiricisi reddit'te yazmisti, max 250 imis. 500mbps sadece o ekrana text field icin kafadan yazdigi max degermis :) Arada 50mbps oynuyor aslinda ama kablo surekli 250 mbps ile ara ara degiserek max 200mpbs yapabilen airlink arasinda fark olur

https://www.reddit.com/r/OculusQuest/comments/nc2x08/oculus_quest_2_only_supports_about_250mbps_on

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NePhThYs -- 3 Ağustos 2021; 11:29:52 >
  • 23-26 Ağustos gibi 64GB'ların 128 olarak ve yüz bantlarının değiştirilecek olması güzel haber olmuş.

Bu arada Sahibinden'de birkaç kişiye 2.el OQ2 için mesaj atmıştım, 3.5'tan aşağı olmaz vs. diyorlardı, yav Amazon'da zaten 3.800'e geliyor ABD'den alsam, niye 3.5 vereyim size?

Tam o arada kafa attı alacakken baktım siparişe açık değil, ne oldu ne oldu diyordum meğer bu yüzdenmiş.

Şimdi fiyat inmeyen arkadaşları görmek istiyorum bakalım ne yapacaklar  

• Ormanci kullanıcısına yanıt

Ben Turkiye'den daha pahaliya urunu almayi sabirsizlik veya yurt disi alisverise guvenememe vergisi olarak goruyorum. Ya da cok zenginseniz o zaman da farketmez :) Avrupa 1-2 hafta, Amerika'dan ise 1 aya varan teslimat suresi var. Kisisel tercih olmakla birlikte garanti konularindan dolayi Amazon'un Avrupa sitelerinden almak her zaman daha guven verici gelmistir,

• 
Sayfa: önceki 4748495051
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.