Şimdi Ara

Türkiye'ye Afgan Göçmen Akını (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
424
Cevap
6
Favori
26.923
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
457 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşımın çalıştığı bir firmada 8 çalışan var ve bunun 4 ü afganmış ve hepside kaçak gelmiş. Polis yakaladığında pasaport sorup yolluyormuş . Deport etme felan yok yani ülke artık turafsuriye oldu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • işsiz güçsüz uğursuz olsan hangi ülkeye gidersin.
    tabi kanunun olmadığı yere..
    canın çektiğinde tecavüz et.. nasıl olsa bir kulp bulurlar affederler
    hırsızlık yap.. ortada polis yok
    kafana göre takıl işte..

haa birde maaş bağlıyorlar valla o ülkenin emeklisinden iyi para.. sosyal hizmetler falan..
    bir anda 1. sınıf vatandaş.. daha ne istersin.

Polonya hükümeti 6 bin mülteci alacaktı.. ki içlerinden tek tek seçiyorlar.. eğitimli üreten tipleri kabul ediyorlar. tam o sırada Avrupa da bir iki yerde bomba patladı.. Polonya Başbakanı çıktı dedi ki
    biz vazgeçtik.. Önce kendi vatandaşının güvenliğini düşünen herkes tabiki böyle yapar

Bizde ne 6 bini? 5 milyon mülteci var.. şaka gibi..

Kısacası AKAPE Cumhuriyet tarihin gelmiş geçmiş en kötü iktidarıdır. Bunda artık tartışacak birşey kalmadı en azından millet gerçek yüzlerini görmeye başladı buna da şükür..

RTE artık söyleyecek birşey bulamadığından kürsüye çıkıp kendi icraatını överken
    Bakın artık 1 liraya sıçabiliyoruz dediğinde
    EVEEEET SIÇABİLİYORUZZZ BRAVOO diye alkışlayan oksijen israfı bir güruh sizi endişelndirmesin

Türkiye de bu tipler çok az...

AKAPE nin ipini yine AKAPE ye oy verenler çekecek..

• Ülkedeki suriyelilerin karıştığı olaylarla ilgili bir istatistik mi yaptında böyle konuşuyorsun ? Bu ülkede kaç türk vatandaşı suriyeliler tarafından öldürüldü? yaralandı ? malları çalındı ? dövüldü ? sayı olarak bilmiyorum ama böyle olayların gerçekleştiğini gazete ve tv.lerden öğrendim.Suriyeliler her bakımdan bu ülkeye külfet getiriyor.Ekonomiye, ülkeye faydaları yok zararları var.Barınma ihtiyaçları karşılanıyor, hastanelerde öncelikli tedavi oluyor.Üniversiteye giriyorlar, bir de üstüne devletten para alıyorlar.Bulmuşlar böyle bedava yaşamı hiç ülkelerine dönerler mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi netfriend -- 4 Nisan 2018; 14:2:47 >
  • Azınlık olacaz bu gidişle. Hep potansiyel terörist bunlar, yarın öbür gün biz bu bölgede çoğunluk olduk deyip vatanı bölecek bunlar.

Her tarafta burkalı çarşaflı değişik tipler.

Allah sonumuzu hayretsin

• netfriend kullanıcısına yanıt
    Niye ülkelerine dönsünler ki adama keriz derler

• Elini kolunu sallaya sallaya girilen tek ülke burası
    Herşeye Dış mihrak amariga nın oyunu diyenler nedense bu milyonluk göç dalgalarına muhacirlik mültecilik kapımız mazlumlara açık diye tanımlayıp kendini kandırıyor..
  • UP UP UP

Aşağılarda kalmasın !!!
  • Baymakli_Dondurma kullanıcısına yanıt
    Hayatımda sandığa gitmedim ve gitmemde. Gel Konya'ya seni biraz gezdireyim de algısız gerçekleri gör. Özelden ulaşabilirsin, seni de misafir ederim sıkıntı yok.

• Forumun Türk dilencileri şikayetçi
    Cirolar düştü tabi
  • Başımızda ki o kadar binler maaş alan yöneticiler bilmiyor mu ülkenin halini biliyor.Maalesef ülke insanı olarak savaşçılığımızı kaybettik.Bu insanları virüs gibi düşünün artan dozda ülkemize alıyorlar ki hayatta kalmak için kendimizi geliştirelim.Çünkü sıra yavaş yavaş ülkemize geliyor.
    Herkes hazırlığını yapsın ben şu tarz bir sığınak yaptırmayı hedefliyorum.Ortak alınır.

• BumberShoot B kullanıcısına yanıt
    Afganistan'a 2016 ve en son 2017 Kurban Bayramı'nda bir yardım kuruluşu ile gittim. Elhamdülillah, orada gördüğüm ve bana gösterilen insanlık, burada göremediğim bir sürü değeri bana hatırlattı.

Şu sizin tarikat vs. diye içeriğini bilmeden kötülediğiniz adamlardan bolca gördüm. Konya gibi sözde dindar bir şehirde yaşamama rağmen, gerçek Müslümanlığı, özellikle ihtiyaç sahibi iken paylaşma duygusu ve misafirperverliği orada hakiki manada yaşadım

Bizde edebiyatı çok olan değerlerin orada uygulanmasını gördüm.

Yaklaşık 15 adet büyükbaş hayvan kesildi. Kaldığımız 'tarikat'! yurdunda 3 gün sabah öğlen akşam ciğer yemeği kondu önümüze.. Sadece ciğer, ekmek ve çay.. İnsana ister istemez vesvese geliyor tabii dedik bu nasıl misafirperverlik!

Sonra işin aslını öğrendik. Bu tarikat! merkezindeki şeyh ve öğrencileri kendileri de muhtaç olduğu halde köylerdeki insanların durumu çok kötü olduğu için kendilerine ciğer pişirip, etin güzel kısımlarını köylerdeki müslümanlara göndermişler.

Yine aynı gün akşamı ihtiyar bir amca bizi sofrasına davet etti. Aynı tarikat! yurdunda kalıyordu. Sofrasına oturduk adeta yüzünün içi gülüyordu. Bize, Türkiye yi soruyordu ve Türkiye halkını çok sevdiklerinden bahsediyordu. Sofrada ise sadece susuz barbunya, ekmek ve çay vardı. Sonra arkadan bir abi gülümseyerek sofraya bonus olarak salata tabağı koydu.

Asıl kahramanlar bu insanlar olduğu halde, vazifemiz olan bir işi yaptığımız için bizi adeta kahraman olarak görüyorlardı. Bu gözler hakikatı gördü o yüzden kuru edebiyata karnım tok.

Haa gelen komünist ya da solcu olsa ne olur? Yine sizden çok insanlığı biz gösteririz merak etmeyin. Dinimiz mazlumun inancına bakmadan yardımcı olmayı emrediyor.

• Böyle bir şey yok uydurmayın.ben sordum siz Afganlı misiniz diye sanane dediler. Bunlar sananeliymiş arkadaşlar.

• okumadığın belli, mesajı okumadan yorum yazmak için insanın nasıl bir zeka seviyesine sahip olması lazım yorumu sana bırakalım.

adam bir de alıntı yapmış neremle güleceğimi şaşırdım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustf9 -- 4 Nisan 2018; 15:32:17 >
  • Herkes hakettiğini yaşar bu milletin %70 cahil ve yobaz kime ne anlatacaksın? Yada Anadolu'nun köyündeki comarinn umrunda mı bunlar onlar kendi avantasina bakar , ülkenin geneli kimsenin umrunda değil

• minmaster kullanıcısına yanıt
    Onların iyi insan olması (sizin değerlerinizle örtüştüğü için iyi demişsiniz bu da tartışılır) her Afganlı'yı sorgusuz sualsiz ülkeye almak buradavatandaşlık vermek için yeterli sebep mi? Siz elma ile armutu karıştırıyorsunuz. Bu insanların gelmesinden benim asıl suçladığım bu insanlar değil onları buraya kabul edenler.
  • ÇevreMühendisi kullanıcısına yanıt
    way be o gençler yaşadıkları o koşullara rağmen buraya iltica edip seni İngilizce de geçiyorlar ha, way be 1 yaşıma daha bastım, way way way be ve sen komik bir durumun içindesin en güzeli farkında değilsin, İngilizce öğren, now
  • quote:

Orijinalden alıntı: minmaster

Afganistan'a 2016 ve en son 2017 Kurban Bayramı'nda bir yardım kuruluşu ile gittim. Elhamdülillah, orada gördüğüm ve bana gösterilen insanlık, burada göremediğim bir sürü değeri bana hatırlattı.

Şu sizin tarikat vs. diye içeriğini bilmeden kötülediğiniz adamlardan bolca gördüm. Konya gibi sözde dindar bir şehirde yaşamama rağmen, gerçek Müslümanlığı, özellikle ihtiyaç sahibi iken paylaşma duygusu ve misafirperverliği orada hakiki manada yaşadım

Bizde edebiyatı çok olan değerlerin orada uygulanmasını gördüm.

Yaklaşık 15 adet büyükbaş hayvan kesildi. Kaldığımız 'tarikat'! yurdunda 3 gün sabah öğlen akşam ciğer yemeği kondu önümüze.. Sadece ciğer, ekmek ve çay.. İnsana ister istemez vesvese geliyor tabii dedik bu nasıl misafirperverlik!

Sonra işin aslını öğrendik. Bu tarikat! merkezindeki şeyh ve öğrencileri kendileri de muhtaç olduğu halde köylerdeki insanların durumu çok kötü olduğu için kendilerine ciğer pişirip, etin güzel kısımlarını köylerdeki müslümanlara göndermişler.

Yine aynı gün akşamı ihtiyar bir amca bizi sofrasına davet etti. Aynı tarikat! yurdunda kalıyordu. Sofrasına oturduk adeta yüzünün içi gülüyordu. Bize, Türkiye yi soruyordu ve Türkiye halkını çok sevdiklerinden bahsediyordu. Sofrada ise sadece susuz barbunya, ekmek ve çay vardı. Sonra arkadan bir abi gülümseyerek sofraya bonus olarak salata tabağı koydu.

Asıl kahramanlar bu insanlar olduğu halde, vazifemiz olan bir işi yaptığımız için bizi adeta kahraman olarak görüyorlardı. Bu gözler hakikatı gördü o yüzden kuru edebiyata karnım tok.

Haa gelen komünist ya da solcu olsa ne olur? Yine sizden çok insanlığı biz gösteririz merak etmeyin. Dinimiz mazlumun inancına bakmadan yardımcı olmayı emrediyor.

Çok memnun kaldiysan sen git oraya onlar neden buraya geliyor

• tugiacar T kullanıcısına yanıt
    Dikkat ettim de sizin zihniyet hep bir algı peşinde, ben ne zaman sorgusuz sualsiz önüne gelen mülteci alınsın dedim bu bir (bu ifadeyi ben demişim gibi 3 farklı kişi ısrarla söyledi)

Afganistan'ın nüfusu ortada gelen sayısı ortada abartmanın luzümü yok. Sünni Müslüman nüfusun artmasını istemiyoruz deyin hakkınızı teslim edeyim. Bu oyunları çok gördük bayat geliyor.

Haa mülteci istemiyorsanız önce mülteciği oluşturan sebeplerin üzerine gidelim. Bunlar durduk yere gelmediklerine göre..

Bu ülkelerdeki işgal güçlerinin çekilmesi için milyonluk gösteriler yapalım. Yapılan silah denemelerini kınayalım. Ya da işgale karşı direnenlere destek olalım ki onlar başarılı olsun insanlar da topraklarında kalsın. Bu özellikle 1.dünya savaşıyla birlikte hız kazanan sosyal bir vakiadır. Sebepleri tahlil edilmeden sadece sonuçları üzerinden hamasetle konuşmak en fazla kişinin kendisini tatmin eder.

Tc şu anda bu mültecileri yerleştirmek için sınır ötesi harekat yapıyor sorarım size bu kadar mülteci düşmansınızda niye Afrin harekatı gibi harekatlara parti liderleriniz (chp, iyi parti vs.) şiddetle karşı çıkıyor anlamak güç. Önce kendi çelişkilerinizi aşın. Sonra insanlığa ufuk belirlersiniz. Bu harekat bittiğinde muhtemelen mültecilerin büyük kısmı Menbüç İdlip hattına yerleştirilecek.

Gelelim finans kısmına merak etmeyin mülteciler ile ilgili masrafların büyük kısmı Katar öncelikli yardım kuruluşlarından bir kısmı da AB fonlarından karşılanıyor. Türkiye'nin cebinden çıkan yüzde yirmidir toplam da taş çatlasa.. Adaştırın biraz sadece face ve twitter ile yetinmeyin. Dernekleri gezin yöneticilerden bilgi alın. Sınır bölgelerine gidin hangi kuruluşlar var görün. Yoksa hayal dünyasında debelenip durursunuz.

• minmaster kullanıcısına yanıt
    Onları çok sevdiysen oraya gidip yaşayabilirsin.

Maaşının bir kısmını da onların ihtiyaçları için devlete bağışlayabilirsin.biz sevmeyenlerin vergisi onlara gitmesin çünkü ben 1 kuruş hakkım varsa haram ediyorum

• Bugün Nato'nun kuruluş yıl dönümü Dünya, soğuk savaşı arar duruma gelmek üzere tehdit ve tehdit algıları değişiyor, çok şey değişiyor...
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.