Şimdi Ara

Türkiye'ye Afgan Göçmen Akını (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
424
Cevap
6
Favori
26.924
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
457 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    eminonunde meydanda bir saat takil soluklan bakalim da duruyolar durmuyolar mi gorursun.. ha sunu da ilave edeyim. yarin o durmuyo dediklerin senden toprak isteyecek. yas muhabbeti bos is.. bu isin yasla hayat tecrubesiyle ilgisi yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bunun ssavunulacak tarafı yok, burada genel itibari ile tek görüş çıkmalı. Bazı arkadaşları anlamak gerçekten zor.

Ne işi var afganın ve diğerlerinin ülkemizde.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • mustf9 kullanıcısına yanıt
    Bir sorum olacak.

Bu kadar mülteci hangi Avrupa ülkesine nasılsın gidecek?

Giden

Suriyeli ler de geri geldi iade olarak bize biliyorsunuz..

Varsa bir bilginiz öğrenelim.

Su konuda haklısınız, eski Suriye şartları bizden iyi. Ona bir itirazım yok. Zaten bizden kötü olan kaç ülke var çevremizde :)

Fakat, mesele. Su an eski. Suriye yok, olması da pek mümkün görünmüyor uzun bir süre..

Yerlesmezler diyorsunuz ya, Belk 100 yil kalmazlar tabi zamanla bir şekilde geri gidecekler. Fakat hepsi gider mi?

Sokakta kalan, yemek bulamayan gider de, çalışıp is bulan, biraz daha durumu iyi olan grup var. Evet milyonlar değil belki ama burada bir düzen oturtan var.

Kağıt toolamacilar artık suriyeli değil. Bu işi beğenmiyorlar..

Afgan oldu hepsi by istr. Suriye daha kalifiye işte çalışıyor..

Bir çok küçük firma suriyeli çalışıyor, ama sigortasız.

Denetim varmı, yok. Yapılabilir mi, evet, yapılır mı, hayır..

Işveren neden bu yolu tercih ediyor, suriyeli ucuz, çalışıyor, is begenmemezlik etmiyor, 2 kişilik çalışıyor.

Kayıt kuyut yok, beğenmezsen çıkar yenisi sebil..

Peki bu düzen, sizin teorinin ile geçici bile olsa, ülkeyi etkilemez mi? Geri giderler hayat süper mi olur bizde?

Sunu kabul edelim, suriyeli, Afgan kişiler tamamen bir yere gitmez. Avrupada zaten gidemez.. (kaçak yollar ile giden azınlık hariç)

Tem de bugün. Daha ise giderken bir grup yandan yandan yürüyordu ellerinde eşyaları. 8-10 kişi.. Nereye gidiyorsun diyen yok mesela..

Şimdi bu arkadaşlar hadi oldu da sınırı geçti.. Yunanistan.. Ordan da böyle yürüye yürüye almanyafa kadar gidecek mi? Onlar da hoş geldiniz mi diyecek

Üzgünüm ama. Güzel bir hayal den öte değil..

Bu arkadaşlar ile yasamaya, paylaşmaya alışın.. Ama öyle ama böyle..

• En çok da MHP çatısı altında milliyetçilik naraları atan gariplere gülüyorum. Gerci çatı MHP çatısı olmaktan çıktı ya neyse...

• her çomarın evine 1 suriyeli 1 afgan kampanyası başlatılsın.
  • 1.kaçak yolla geliyor
    2.Çankırıda başvuru yapıyor
    3.Antalya'da çalışıyor
    4.Devletin ancak suç işlediğinde haberi oluyor

quote:

Mimar Sinan Mahallesi'nde 28 Mart akşamı gerçekleşen 'çocuğun cinsel istismarı' olayıyla ilgili çalışma yapan asayiş ekipleri, Afgan uyruklu şüpheli H.B.'yi (21) gözaltına aldı. İfadesinde 6 ay önce İran üzerinden yasadışı yollarla Türkiye'ye giriş yaptığını anlatan H.B., Çankırı'da Birleşmiş Milletlere Avrupa'ya iltica için müracaatta bulunduğunu ve Antalya'da amelelik yaptığını aktardı. Olay günü nakliye kamyonundan aldıkları ev eşyalarını taşıdıkları sırada kolunun mağdurun koluna değdiğini savunan H.B., işlemlerinin ardından sevk edildiği adli makamlarca tutuklandı.
  • Eee adamlar bakıyor; Suriyeliler her alanda ülkenin vatandaşından daha değerli, daha çok hakka sahip!!!

Bunlar da diyor ki; "Ulan madem böyle keriz bir ülke var, biz de gidip nemalanalım!!!"

En yakın örnek geçenlerde başıma geldi; metrobüs çıkışı rutin GBT'ye takıldım. Bunları da çözmüş değilim. Üst baş paspal, saç sakal birbirine karışık vaziyette, gözlerinin içine baka baka geçiyorum önlerinden , hiç çevirmiyorlar. Düzgün kıyafette, saç sakal düzgün haldeyken çevirip, kimlik kontrolü yapıyorlar. Neyse polis iki Suriyeli genci çevirdi. Bunlardan kimlik istedi. Bunlar da "kimlik yok, Suriye" dediler. Hikayeden üstlerini aradı sonrasında bıraktı.

Bekleyin daha çok gelecekler... Bunları yakında sandık başında oy kullanırken de görürseniz sakın şaşırmayın!

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Bir yerde okumuştum. Rusya ile iran afganistan ve pakistan gibi yerlerden Türkiyeye mülteci yönlendiriyor amaç ileride iç savaş çıkarmak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: s_mail

Bir yerde okumuştum. Rusya ile iran afganistan ve pakistan gibi yerlerden Türkiyeye mülteci yönlendiriyor amaç ileride iç savaş çıkarmak.

sınırdan sokup sokmamak bizim elimizde ama demek ki varsa bile böyle bir şey bilerek ülkeye alınıyorlar.
  • ali_ihsan21 kullanıcısına yanıt
    Bu mesaj bu konu için fazla değerli :)

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • BLacKeLDiaBLo kullanıcısına yanıt
    geçenlerde aynısı başıma geldi. benim kimliğim olmayınca ceza kesip ohal var ulan demesini biliyorlar. şu ülkenin yasaları bize işliyor ameleliğini biz yapıyoruz.
  • Dünya da ki bütün yobazları Türkiye'ye topluyorlar.Bu tesadüf değil,bilinçli yapılan bir harekettir.Akepe hükümet politikasıdır.Türklere ne yaparlarsa yapsınlar "şeriat" rejimine ikna edemiyecekler.Yobaz nüfusu böyle artıracaklar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: felsefesever

Daha fazla fakirliğe razı getirmeye çalışıyorlar. Ne kadar fakirlik o kadar oy demek AKP için.

baktılar olacak gibi değil. Millet uyanmaya başladı. Yolunacak yeni taze kazlar arıyorlar işte.
  • Her sabah İstanbul Anadolu Hisarı tarafından otobüse binerim ve otobüse yaklaşık 20 25 tane Afganlı biner. Bazıları çok ağır kokuyor cidden sabah sabah bu koku çekilmiyor. Birde havalar soğuk cam pencere kapalı üstelik sıcak klima çalışıyor koku hepten ağırlaşıyor. Bu durum rahatsız ediyor bizleri..
  • Türkiye Türkiye değil toplama kampı, Yeni Türkiye, Yeni Türkiye alın size Yeni Türkiye...
  • quote:

Orijinalden alıntı: vollkan59

Bunun ssavunulacak tarafı yok, burada genel itibari ile tek görüş çıkmalı. Bazı arkadaşları anlamak gerçekten zor.

Ne işi var afganın ve diğerlerinin ülkemizde.

Böyle söyle canımı ye. :) Bu durum parti taraftarlığının çok üstünde bir olay. Hangi ideolojiden olursak olalım bu mülteci işine kesinlikle karşı çıkmamız gerekiyor. Kanla kazandığımız bu toprakları ne oldukları belirsiz milyonlarca mülteci için kazanmadık. Bu güzelim ülkeye vereceği zararı düşünmek bile istemiyorum. Çok ama çok kötü olacak bu işin sonu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kkratoss -- 5 Nisan 2018; 10:9:21 >
  • zayim334 kullanıcısına yanıt
    bende ayni durumu yasadim. durdurdu.dedim merak ettim bende ne gordun de kimlik sorma geregi hissettin. polise gucluk cikarmaya ne meraklisiniz dedi. yolda yuzlerce suriyeli dolasiyo onlara ne yapiyosun dedim. onlarin kimligi yokki devlet iceri salmis bizim yapacak birseyimiz yok dedi.. bakin net soyluyorum bu isin sonu iyi degil..

• Mülteci istemiyorsan tepkini sandıkta koy burada bu kadar tartışma beyhude.

• Az önce haberlerde izledim o multeciler yakalanmiş erzurumda.. Polis hepsini almiş Geri gonderme kampina gondermis

• 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.