|
Türkiye'ye yatırım yapmaktan vazgeçen Volkswagen, Slovakya'yı seçti (5. sayfa)
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: kadircaglayann
Volkswagen adına ahmaklık diyebilirim, Slovakya da asgari ücret Türkiye'nin nerdeyse iki katı daha fazla. 2 işçi parasına 1 işçi çalıştıracaklar. Maliyet açısından Türkiye çok daha çekici.Ama Slovakya'da yarın ne olacaksa 100 yıl sonra da öyle olacak. Türkiye'de bir gece de farklı bir karar alınıp işler değişebilir.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Sen ne yazdığını bilmiyorsun ya da yazan sen değilsin. Krizi bi Türkiye'de görenler diyorsun. Bu ne demek? İnanıyorsun ki başka yerlerde de kriz var. Yahu adamın daralan pazardan lafından anladığın bu mu? Soruyorum sana krizden geçiyorsun ama bi yerlerdeki yatırımlarını da büyütmek istiyorsun böyle bir şey yapar mısın? Sürekli a bak onlar da şöyle a bak bunlar da böyle. Sıkıntı bi bizde değil dünya kan ağlıyor diyerek ülkenin durumunu şirin göstermekten başka bir şey yapmıyorsunuz. Dostum lafından nem kapacak hiçbir karşı fikri değerlendiremeyecek kadar nefret dolu, hariçten gazel okuyup sizi de blokluyorum diyecek kadar da korkaksınız. Kalitenin k sinden bir haber olduğunuz ayan beyan ortada ancak ülkenin yaşadığı durumu normal göstermeye çalıştığınız sürece, Almanya bizi kıskanniyyooğğğ ya zihniyetini bırakmadığınız sürece ben ve benim gibi düşünenler de sizin gibileri her gördüğünde cevap vermekten kaçmayacaktır.
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
-
suriyeye girmişiz de onu öne sürmüşlerdi adalet sistemini de bizim iç almanlar öne sürüyor :))) almanların haberi bile yok bundan ama ve man ile yatırım kararı var oda alman ve vw gurubunun
bunlar kara propagandacı iç düşman içimizdeki irlandalılar
-
bütün mecralarda ülkeyi karalamaya çalışan devlete millete ve hükümete düşman maaşlı TROLL bunlar
-
Orda 4 temel ana neden sürdüm siz adalete takılmışsınız. Bunun 2 nedeni vardır. Ya geri kalan 3 nedeni kabul ettiniz. Ya da en sinir bozucusu adalet sistemindeki aksaklıklar ve en çok onu savunmak istiyorsunuz. Tamam abi siz haklısınız. Elmanlar bizi kıskanıyoğğğğ ya
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Tabi ki ne sandın. Ben dedim hatta vw ceo suna. Dedim bak napıcan Türkiye'ye yatırım yapıp. He dedim eline ne geçecek. Bak dedim orda mis gibi slovakyadaki fabrika var. Büyütelim onu. Zaten dedim bunlar sizin bizi kıskandığınızı düşünüyorlarmış. Çok sinirlendi. Haklısın dedi ve fabrika açmaktan vazgeçti. Oh be itiraf ettim rahatladım. Yoksa içime dert olurdu. Sağolun bana bu imkanı verdiniz.
kurun bu noktada olması dış yatırımcıların lehine adam 2 harcayacağına 1 harcayacak daha ne ?
adamlar böyle dev bir ekonomi iken 11 senede bir hava alanını yapıp edemedi kıskanma mevzu da burdan geliyor bu şu demek değil biz almanyadan daha iyi durumdayız demedik
-
Dostum lafını gerçekten dostun olan için kullanırsan bir anlamı var. Tanımadığın adama dostumlu konuştuğun zaman bu samimiyetsizlikten başka birşey değil. Nereden senin dostun oluyorum ben, sen kimsin, necisin? Çakma solcu takımının kullandığı cümleler bunlar onlarla konuşurken istediğin kadar kullan, senin bileceğin iş.
Neyse yahu arkadaş açıklamasını da yapıyorsun hala çıkıp "Almanya bizi kıskanıyoooğğrr" muhabbeti yapıyor, buna nasıl laf anlatacaksınki şimdi?
Anlatsan kendini paralasan anlar mı?
Neyse boşver, yav he he sensin. Devam et kendi kendine.
Bide korkuyorsun, korkaksın falan yazmış.
Ulan sizden korkan sizden beter olsun be hiç güleceğim yoktu. Uğraşmaya değmezsiniz, kaale almaya değmezsiniz, onun için blokluyorum anlayamıyor musun bir seferde söyleyince?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkerinanç -- 10 Kasım 2020; 23:21:8 >
-
Kurdaki artış ve dalgalanmalar bir yatırımcı için istenmeyen durumdur. Stabil kur yatırımcının istediği bir şeydir. Ani yükselişler belirsizlik gösterir. Oh bizim Euronun TL karşısında alım gücü yükseldi gibi bir durum söz konusu değil.
Çok daha mantıklı bir seçim, zaten Skoda ile Çekya'yı biliyor Volkswagen, lojistik belli, dil belli, işçilik belli, güvenlik tehditi hiçbir şekilde yok (terör, darbe, kayıtdışı mültecilerden dolayı iç savaş, padişahlık için hanedan içinde ipiç savaş vs. vs. türkiyedeki riskleri say say bitmez, hiç bir şey olmasa bir deprem vursa o bile tonla zarar demek) . Slovakya nin avrupa birliğinde olması cabası, avantajları say say bitmez.
Türkiye gibi kendini imparatorluk sanan varoş bir ülkeyle uğraşacağına Slovakya gibi gelişime ve ilerlemeye açık, iradesi özgür açık fikirli insanların yasadığı, kaliteli iş yapacak aynı zamanda işçi fiyatı olarak aşırı yüksek olmayan bir ülkeyi seçmeleri çok çok daha mantıklı. Volkswageni açıkcası tebrik etmek lazım. Hatta en başta Türkiye'yi düşünmeleri bile yanlış bir adımdı, oda büyük ihtimalle Almanya'nın Türkiye sevgisinden gelmişti ama onu da zaten tükettik. Sırada Almanya'nın Avusturya gibi sert yasalara geçme vaktidir. Asıl cümbüş o zaman başlayacak.
-
Almanlarda kafa yok. Euro olmuş 10 TL. Türkiyeden ucuz iş gücü, yedek parça mı var.
-
İnsan haklari filan yalan iş çinde cok mu insan haklari varda fabrika kuruyor nedeni siyasi istikrar yok ülkede kimin eli kimin cebinde belli değil ben olsam bende kurmam bizim insanımız tam bir aptal ! Renualt ve fiat çöp diyorlar nedeni türk üretimi tabi ama bu marka olunca şiirler yazilıyor beter olucaz daha bence bu kafayla
-
wv almayın diyorsunuz da ne alaka? Adama orası daha uygun gelmiş oraya yatırımını yapmış. Sanki senin ülkene yatırım yapmak zorunda.
-
Almayin , cokta tin diyen arkadaslar siz bu kafada devam edin sayenizde bu memleket hic bir yere varamaz . Binlerce insan ekmek yiyecekti bu yatirimdan.Turkiye cok buyuk bir firsati yine siyasi guvensizlik yuzunden kaybetti malesef. Yazik oluyor bu ulkeye hepimiz kaybediyoruz.
-
Yakında tr nin asgari ücreti slovakyanın asgari ücretinin 3 te 1 i olacak. Adamlar buna rağmen daha riskli gördükleri için ilk başta olabilir deyip sonra rotayı değiştirmişler.
Açıklamada tr pazar payında değişiklik beklemiyorum demesi de bir otomobil fabrikası kuran yatırımcı demek ki iç piyasayı da önemsiyor.
Üretemeyen toplum montajını bile yapamıyor adam seni 3 te 1 fiyat avantajına rağmen seçmiyor. Hani çıkıp konuşan bakan beyler varya rekabetçi kur diye aslında bir boka yaramıdığını net şekilde gördük ve görecez. Rekabet için ilk başta üretmen gerek. Ve pazarlarının açık olması gerek. Montaj sanayisi ile yabancı şirketler parayı çuvallayıp götürüyor. Adam için işçilik bedava. Buna rağmen biz işsizlikte rekor kırıyoruZ
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Wowturkeyde ağlama, sızlama var. Arsalar elde patladı. Kur avantajı felan diye, milleti ucuz iş gücü oluşturmaya niyet etmişlerdi. Ama yemedi be.
Kural, nizam olmayan ülkeye bende yatırım yapmazdım.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Batisi yakin ;)
-
Protestocular gelmiş yine. Amerika ile aramız bozulur sahte dolar yakılır, Hollanda ile aramız bozulur portakal sıkılır, Fransa ile aramız bozulur Fransız mallara boykot çağrısı yapılır, VW fabrikayı başka yere kurmaya karar verir, araba almayın vs. Sadece bunu biliyoruz.
Hiç aynaya dönüp baktınız mı? Öz eleştiri nedir bilir misiniz mesela? Dünyada söz sahibi olmak istiyorsak güçlü olmamız gerek. Kenarda laf ebeliğiyle güçlü olunmuyor.
Ticarette duygusallığa yer yoktur. Şirketlerin en büyük amacı kar etmektir. Bu doğrultuda karar verilir.
Hem fabrika açılacak haberleri çıktığında burada birçoğunuz "bizi köle yapmaya geliyorlar" diye demediğinizi bırakmadınız. Rahatlamışsınızdır şimdi.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X