Hocam o herif kolpacılığın kitabını yazan birisidir. Bunu ben diğer forumlarda 10 yıldır tanırım. Saplantılı herifin tekidir. MIUI Türkiye formunu bile karıştırmış birisidir. Böyle herifleri forumda barındırmamak lazım ama yetkimiz yok maalesef. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Türkiye'ye yurt dışından getirilen ikinci telefona yasak geliyor! (10. sayfa)
-
-
wowturkey kapanmasa iyiydi 😎
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Uydur uydur yaz. Anca kendi aranızda paslaşırsınız.
Sizlerin ortak sorunu çalışmayı sevmiyorsunuz. Çalışmayı sevmediğiniz için birikim elde edemiyorsunuz. Birikim elde edemeyince, teknolojik aletlere sahip olamıyorsunuz.
Peki sonra ne yapıyorsunuz ? Vay adama bak, şunu almış, bunu almış diye kıskançlık yapıyorsunuz.
Ne diyeyim sizlere ? Çalış senin de olur. Ama çok çalış. Ne demişler ? "Gençlikte taş taşı, ihtiyarlıkta ye aşı..." Forumlara da benim gibi ununuzu eledikten sonra katılırsınız.
-
Yalaklığın zirvesiydi o ak kuçu sitesi. Sırf AKP 'yi eleştiren yazı yazdım diye 12 yıllık üyeliği süresiz banladılar. İyi muamele çekememişler demekki parasızlıktan fişi çektiler. Son yıllarda pek az şeye sevinmişimdir birisi de o garabet sitenin tahtalı köyü boylaması
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bu yasa cıktıkdan sonra yurtdısından girip telefonuna el konulan oldu mu beyler? Kimisi yasa çıktı diyor kimisi yok diyor valize mi koysam diğer kullandıgım telefonu
Poco alınmaz demek neden kıskanclık olsun ki? Madem bu kadar birikimin var, madem zenginsin, madem biriktirdin, yas kemale erdi ve birikimini yiyorsun.. Neden Iphone almadın diye sormazlar mı adama? Haydi Iphone sevmiyorsan, Samsung S serisi alırdın.. Neden Poco? Neden paneli cakma telefon? Neden IMEI cakılabilen telefon?
Üstelik bir de, yurtdısındayım falan diyorsun.. Sen gercekten yurtdısında nitelikli bir iste calısıyor olsaydın, ayda 5000 dolar ya da 5000 euro para kazanırdın.. Her ay 1 iphone, 1 macbook, 1 imac alsan seni yine sarsmazdı..
Senin söyledigin seylerle, Poco telefon olayında celiski mevcut..
Hem teknolojik cihazlar satın almayanların fakir olduklarını düsünüyorsun hem de anlattıgın senaryoya göre kendin poco yani ucuz telefon kullanıyorsun..
Mesela ben, eskiden teknolojik ürünler satın almaya meraklıyken, aynı seyi PC ile yapabilecegim halde gidip 27 inch Imac almıstım.. Tamamen zevkine ve keyfine aldım.. Hatta bana forumun birinde, fakir bir genc demisti ki, o parayı o makineye verirsen aha da böyle o islemciyi kullanırsın, ben onun yarı parasına I7'nin su versiyonunu kullanıyorum demisti ikisini aynı sey sandıgı icin bayağı gülmüstüm..
Telefonu da iphone alıyordum..
Poco kullanan birinin zenginim demesinin biraz komik oldugunu düsünüyorum.. Zenginler genelde apple kullanıyorlar..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 26 Mayıs 2024; 17:14:25 >
-
Hocam yönetmelik Ekim 2022'den beri yürürlükte zaten... Son günlerde haberlere bahsedilmesinin nedeni, hava alanı ve sınır kapılarından geçişte, x-ray'li hızlı arama yapabilecek cihaz ve personel yetersizliği vardı. Ticaret bakanlığı gümrük geçişinde bu eksikliklerini gidermiş olacak ki, haber konusu oldu.
Kayıtlı telefonunuz var ve 3 yıl dolduktan sonra 2 nci telefonu getiriyorsanız, gümrükten direkt geçersiniz. Altyapı kurulduğu için, gümrükteki görevliler TC kimlik numarasını tablet aygıta girip, getirdiğiniz telefonun hemen anında gümrüğe tabi olup - olmadığını belirleyebiliyor.
Yani anlaşılacağı üzere, gümrükten geçişte bütün eşyalar, gümrük incelemesi yönünden x-ray'den geçecek artık.
Gümrük işlemi yönünden yabancı ülke vatandaşlarının getirdiği cihazların durumu ne olacak ? Tam belli değil. Yani yabancı biri 2 cep telefonu ile giriş yaparsa, nasıl bir işleme maruz kalacak merak ediyorum. Yani bu uygulama, 2 cep telefonu ile turizm amaçlı gelen turistleri biraz sıkıntıya düşürebilir.
-
Oranın sokak köpekleri konusu güzeldi, anti köpek dayılar vardı, mesaj atıyordum cılgın gibi likelıyorlardı.. Baska bir konusuna hic yazmamıstım.. Sitenin amacı Türkiye'den resimler atmaktı galiba.. Böyle bir forumu nasıl popüler yapmıslar enteresan.. Sanırım burası gibi cok eski site oldugu icin zamanında üye toplamıs dayılar da forumla birlikte yaslanmıslar..
-
Valla bende yakında döneceğim tr ye de el konuluyormu onu öğrenmeye calısıyorum, önceden bakan eden olmadı kac kere girdim de, zaten İst havalimanıdaki eşarplı karı ne zaman görse valizimi sürekli x ray e sokuyor, o kanundan sonra bir cok kere girdim çıktım da telefonlar yanında olunca soran eden olmuyordu başladılar mı acaba ayıklamaya, önceden yurtdısı çıkış harcı vardı canımızı sıkan şimdi de bu cıktı
Önceki sayfada özellikle video ekledim ki, feyz alasın diye...
Ama görüyorum ki, video'yu neden eklediğimi anlayamamışsın.
Flossy CarteryoutubePoco F6 / F6 Pro Buy it here, https://www.po.co/global Wanna buy some of my gadgets - http://amzn.to/1zZ2y4P Check out my website - http://www.flossycarter.net Help support the channel, Check out the Merch, https://flossy-carter.creator-spring.com https://www.paypal.com/donate?hosted_button_id=ZXS5NA8X7G77Q Find me Online, http://instagram.com/flossy_carter https://www.facebook.com/FlossyCarter https://twitter.com/Flossycarter PSN: FlossycarterFGC #poco #pocof6 #pocof6prohttps://www.youtube.com/watch?v=Y5f0wJ04aLc&feature=youtu.bePoco ya da xiaomi telefon neden kullanıyorum. Arayüz alışkanlığından dolayı.
Poco alınmaz demek kıskançlık değil zaten... Çalışmayıp da, sanal alemde sanal sanal tanımadığınız kişileri çekiştirmek kıskançlık.
Kaç para kazandığımın önemi yok. Önemli olan tutumlu olmak ve hala çalışabiliyorum ve kazanıyorum.
Ayrıca iphone vs almak hiç sorun değil. Aile bireylerimin içinde iphone kullanan da var.
Son olarak ta; mesajımda zenginim demedim. Unumu eledim. Yaşadığım yerde de Türkiye'de de edinimlerim var dedim. Yani zenginlik Allaha mahsustur.
-
telefon ile zenginlik arasındaki bağlantıyı hiçbir zaman anlamadım anlamayacağım
bana saçma geliyor
3-4 ay önce lazım olur diye orta üst seviye bir telefon aldım inan hat bile takmadım sonra pişman oldum ne gerek vardı diye
belli bir yaştan sonra heves kalmıyor gereksiz masraf
Gümrük kontuar'larının hızlı geçişe imkan sağlayacak şekilde düzenlendiğini biliyorum. Ama henüz ben de yurtiçine giriş yapmadım. Kısmetse, Temmuz'un 13'ünde İstanbul Havaalanından giriş yapacağım. İç hatlara geçerken pek sıkı arama yapacaklarını sanmıyorum. İç hatlara geçtikten sonra, şehirlerden birine uçakla gidilecekse, inilecek meydan da, yurtdışından gelen yolcular farklı bir salondan giriş yaptığı için, tekrar xray'li gümrük aramasından geçiliyor.
Anlatmak istediğim; başka bir şehre uçacaksanız, telefonu kabin bagajına koyup, iç hatlara geçtikten sonra, kargo ile adresinize göndermek çözüm olabilir. Tabi, İstanbul'da gümrük aramasının detaylı yapılmayacağı varsayımı ile yazıyorum.
-
Hocam müşahiden görüşünüzü ilettiğiniz için teşekkürler.
İşte ne yaparsınız, öyle bir ülkede yaşıyoruz ki; starbucks'a gidip telefonunu masanın üzerine koyup, prestij sattığını zanneden bir gençliğimiz var maalesef...
-
Anlayamaman normal cünkü telefonla zenginlik alakasız fakat o arkadasımız bize söyle seyler yazdı.. Bu mesajlarından anlasıldıgı kadarıyla, o arkadas zenginlik ve birikim ile teknolojik alet edevat sahibi olmayı aynı sey olarak görüyor..
Fakat burada celiskili durum, bu kisi Poco telefon kullanıyor..
Yani anlattıgı hikaye, genclikte calıssmıs, ihtiyarlıkta birikim sahibi olmus, teknolojik aletleri kolaylıkla alabilen ve yurtdısında yasayan bir adam ancak kullandıgı cihaz Poco..
Anlasılan tüm ömrünü poco alabilmek icin harcamıs.. Gencliginde ta$ tasımıs poco'yu almıs..
Breh breh breh..
Zengin bir adam ucuz cihaz kullanamaz mı? Kullanabilir fakat baskalarına, benim poco'yu kıskanıyorsunuz demez herhalde..
Cünkü onun 20 K'lık pocosundan almak icin biz amelelik bile yapıyor olsak, her ay köseye maastan 2000 lira atsak, 10 ay sonra poco'yu alırız..
Senin poco'yu kim neden kıskansın?
Alıntı
metni:Alıntı metni: Sizlerin ortak sorunu çalışmayı sevmiyorsunuz. Çalışmayı sevmediğiniz için birikim elde edemiyorsunuz. Birikim elde edemeyince, teknolojik aletlere sahip olamıyorsunuz. Alıntı
metni:Alıntı metni: Peki sonra ne yapıyorsunuz ? Vay adama bak, şunu almış, bunu almış diye kıskançlık yapıyorsunuz. Alıntı
metni:Alıntı metni: Ne diyeyim sizlere ? Çalış senin de olur. Ama çok çalış. Ne demişler ? "Gençlikte taş taşı, ihtiyarlıkta ye aşı..." Forumlara da benim gibi ununuzu eledikten sonra katılırsınız.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 26 Mayıs 2024; 18:39:9 >
-
hocam ben ne arkadaşa destek olsun nede sizi yermek için yazmadım
sadece telefon için genel görüşümü yazdım
en kalite telefonuda alsak uzun vadede elektronik çöp olucak
Utanmak yerine, yüzsüzlük ve çarpıtmayı itina ile yaparım diyorsun yani ?
Yani ben böyle anladım, böyle algıladım, böyle yorumluyorum gibi evlere şenlik yaklaşım sergilemişsin.
İşte bunlar hep sanal alemin getirdiği garabet durumlar. Yani gerçek alemde böyle konuşursan gülerler...
Hasılı hasılı kelam; yazdıkların lay lay lom'dan başka bir anlam ifade etmemektedir.
Önceki mesajlarımın birinde hakkınızdaki kanaatimde haklı olduğumun sağlamasını yine kendi yazdıklarınızla yaptınız yani.
Olun olun da, bu kadar kolay akıllı olmayın.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanguzel_ -- 26 Mayıs 2024; 18:20:46 >
-
Tabii ki sizi anlıyorum.. Size karsı bir sey yazmadım zaten. Konuya müdahil oldugunuz icin, sizin mesajınızdan alıntı yaptım sadece..
Ben de teknolojik ürünlere önem vermem..
Cünkü gencliginde ta$ tasıyıp, Poco almıs olan bu arkadasın, ömründe görmedigi kadar cok teknolojik cihaza hem de en pahalı ve en üst seviye olanlarına sahip oldum..
Artık bu tarz cihaz aldıgım zaman o eski keyfi alamıyorum..
Bu yüzden alıstıgım cihazlarımı, telefon olsun, bilgisayar olsun, uzun süre kullanıyorum..
Fakat bu arkadas bana Poco diyor sonra kıskanıyorsunuz diyor.. Yahu senin poco'nu neden kıskanalım?
Bir de güya GUI'sini seviyormus arkadas, baska telefon alıp IOS cakması launcher mı bulamamıs?
Diyor ki, gencligimde calısarak aldım..
Bunun evinde daha evde kaset calar yokken, biz Ankara'da kızılay'da, oturup muhasabe programı gelistiriyorduk sene 2000 bile değildi..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 26 Mayıs 2024; 18:24:33 >
-
Hocam siz ne yazarsanız yazın, üye mimledi sizi bir kere... Yani bu tipler komplekslidir. Sanal alemin arkasına gizlenip, sanal sanal yazar sadece...
Ya idareye çatarlar, ya da sizin - benim gibi farklı görüş belirtenlere çatarlar.
-
Bu ülkeden bir bok olmaz
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X