İnşallah sonu EVT S1 gibi olmaz. |
Türkiye’yi Ay’a taşıyacak yerli roketin ateşleme testi yapıldı (2. sayfa)

-
-
Aya ayak basma işinin yalan olduğunu düşünüyorum
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Hadi inşallah tek beklentimiz o yönde
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Kim izliyor tam olarak? Türkiye için büyük bir gelişme ama Dünya için pek de önemli olduğunu sanmıyorum. İlgiyle izliyoruz diye bir haber kaynağı varsa incelemek isterim tabi.
-
Haberin sonunda bu konu ile ilgili link var zaten orayı okursanız bu konuda en az 2 yıl ileride olduğumuz yazıyor.
Adam hibrit roketlerdeki parafin kullanan ilk kişi ve ileride bu roketlerin özelliği sayesinde uzayda yörünge taşımacılığı yapılacak.
Yani siz uydunuzu diyelim ki bir sürü uydu ile birlikte fırlattınız sonra onu istediğiniz yörüngeye çıkartmak için üzerindeki roketler ve yakıt ile taşıyorsunuz.
Buda neye neden oluyor ağırlık ve ekstra bir işle uğraşmaya uyduyu karmaşıklaştırıyor.
Ayrıca uydular çok az atom olsada etrafta zamanla irtifa kaybedeler sizin bunu telafi edecek ateşlemeleri yapıp geri taşırsınız. Yakıt bitince zaten uydunun ömrü biter sonra düşürürler son yakıt ile.
DeltaV ticari olarak bu işlerin hepsini üstlenmek istiyor.
Yani sizin uydunuzu uzayda yakalayacak istediğiniz yörüngeye ulaştıracak. Gerekirse tekrar gelecek ve alacak tekrar taşıyacak ömrünü uzatacak.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
En önemli eksiğimiz bu bence de. Nükleer silah olmadan caydırıcılık olmuyor.
-
-
Sen daha kızılay meydanında eşek gibi anıracaktın noldu?
-
SpaceX NASA'nın elinden uzaya uydu taşıma işini aldı çünkü bu işi çok daha ucuza mal ediyor. Bir defa kullanılan kocaman roketleri tekrar kullanıyor. Bu sayede uydu fırlatma işleri o yapıyor ve artık zengin oldu.
Dünyada bir çok firmanın SpaceX dahil, uğraşıp yapamadığı hibrit roket ile uzaya çok daha ekonomik olan hibrit motor ile çıkma işini DeltaV şirketi başardı bir kaç ay önce. Şimdi bunu bir adım ileri taşıyorlar. Bu sistem geliştiğinde şu anda uydu fırlatma işinden milyar dolarlar kazanan SpaceX firmasını geçebilecek kapasitededir.
Ayrıca aya sert iniş demek, dünyanın her tarafına roketi gönderebilirsin demek. Yani kıtalar arası balistik füze kabiliyetine eriştik demek.
İster gururlanın ister gururlanmayın. Bu siyaset üstü bir durum. Bu arkadaşları tebrik ediyorum. Bu insanlar heykeli dikilecek insanlar. Devletin bu kurumu mutlaka pozitif olarak gözetmesi ülkenin her türlü çıkarınadır. Saygılar.
-
Teknoloji çok ilginç duruyor. Detaylı bir anlatımı, videosu falan var mı?
-
Yazı sonundaki link ile çoğu detaya ulaşabilirsiniz. Yine o yazının kaynakçasında da bağlantılar var. Ayrıca Teke Tek Bilim'e de katılmıştı Arif Bey. Zevkle dinlenebilir. Yine Youtube'da katıldığı programlara göz atabilirsiniz.
-
O @setcom_2000 rumuzlu şahsa söyleyin;
Ekonomi iyi demedim, kötü.
Konumuz başlıkta, o ise ekonomi diyor
bu durumda boş laf eden o oluyor.
Ekonomi şahlanmıyor ama ona şahlanan birşey olabilir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi limbesh -- 12 Ocak 2024; 16:23:11 > -
Siyasetten pek anladığınız yok o zaman. Zira Türk halkı daha çok kendi cebini kendini menfaatini düşünüp ona göre seçimini yapıyor. EYT seçim rüşveti ve iktidarın imar affı bunlara en güzel örneklerdir. Ve bunların zararları sırasıyla ekonomi ve depremdeki rekor ölümlerle yine halkın kendisine yansımıştır. Sonuç itibariyle halk kendisine en yararlı olanmış gibi görüneni seçmeye çalışırken zararlı olanı seçiyor. Bunun acısı orta ve uzun vadelerde ortaya çıkıyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Neyse konuyu siyasete çekmenin anlamı yok. Yeterince siyaset batağına batmışız zaten. Umarım o ilerlemeler ve haberler lafta kalmaz ve katlanarak devam eder.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
60 yıl önce amerikanın ve rusyanın yaptığını yapmak çok övünülecek birşey değil ki yapılamadı da. her şeye rağmen olumlu bir gelişmedir. ancak dünya ay olayını bırakalı 50 sene oldu. zorlasalardı marsa gitmiş bile olurlardı. gereksiz para harcamaya gerek yok dediler.
yapılacak en iyi şey TOGG gibi ülke yararına teknoloji için kaynak harcamaktır.
yerli çip gibi önemli ürünleri üretmeliyiz.
-
Vatan savunması gibi konuları, cebindeki paradan daha fazla düşünür halkımız.
Eğer cebini daha fazla düşünüp ona göre seçim yapsa bile, aynı seçimi yapmak zorunda kalacaktı,
kurnaz vatandaş aslında kimin ne * olduğunu biliyor, medya yoluyla "ideolojik beyin yıkama" bile işe yaramadı Türkiye'de.
Parazit gibi, böcek gibi görüyor.
"Türk halkı daha çok kendi cebini kendini menfaatini düşünüp ona göre seçimini yapıyor." yazmıştınız sayın @Kartal Göz, çok sinirlendim ya çok sinirlendim
dünya ay olayını bırkmadı, bırakmıştı.
Artık bir uzay üssü gibi veya depo gibi kullanılabilmesi dünya gündeminde.
-
-
Sert inmiyelim ne olur ne olmaz yavaşdan inelim ayda satılacak yer varmı diyemi bakmaya gidiyoruz aya niye gidiyoruz anlamadım zeki mürende bizi görecek mi ??
-
Evet bu uzay sanayi işleri siyasetüstü bir konu olması gerek. Yoksa her işte olduğu gibi birbirimizi iğneleyerek yol almaya çalışıyoruz. Buda türkiye cumhuriyetine zaman kaybettiriyor. İktidar ve muhalefet birbirini bu konuda eleştirmeyi bıraksın artık...
-
Ne zoruna gidiyor değil mi ? 80 yıl yat kalk ye iç uyu birileri gelsin düzenini bozsun
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X