Şimdi Ara

Türkiye'yi en iyi anlatan kitap önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
2
Favori
1.293
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    İhtiyacım olan konuları anlatan bir/iki kitap arıyorum.

Atatürk'ün Türkiye'yi hangi zorluklarla kurduğu
    Türkiye'deki kutuplaşmalar, Kürt sorunu, PKK ve diğerleri üzerine
    Kısaca Atatürk dönemini ve kurduğu ülkeyi ve ölümünden bugüne kadar ülkenin nasıl değiştiği, kimlerin savaştığı, günümüzdeki kutuplaşmanın kaynaklarını anlatan, özellikle Atatürkçü vatansever kişiliğiyle tanınan bir yazarın kitabını arıyorum.

Yardımcı olmanız, Türkiye'deki günümüzdeki kafa yapılarının izlerini yansıtacak ve
    TÜRKİYE'Yİ HİÇ TANIMAYAN BİRİNİN İNSANLARIN DAVRANIŞLARININ NEDENİNİ bilmesini sağlayacak.

Şimdiden teşekkür ederim

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• sosyal bilimlerin her dalından kitapları okuyacaksın. ve bu öyle 1-2 kitapla olacak iş değil. ayrıca okluduğun kitapların aklına kattığı yorumu hayata yansıtabilmen için en az 2-3 yıl geçmesi lazım.

bunu 1 kitapla halledebileğini iddia eden varsa ondan uzaklaş. böyle kitaplar düşünebilme yetisini sınırlayıp hayatı inanç sistemine göre yorumlamaya çalışır. ideolojilerin kapanına sıkışırsabilirsin
  • Hayvan Çiftliği

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Be All My Sins Remembered -- 25 Mayıs 2018; 19:8:47 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sosyal bilimlerin her dalından kitapları okuyacaksın. ve bu öyle 1-2 kitapla olacak iş değil. ayrıca okluduğun kitapların aklına kattığı yorumu hayata yansıtabilmen için en az 2-3 yıl geçmesi lazım.

bunu 1 kitapla halledebileğini iddia eden varsa ondan uzaklaş. böyle kitaplar düşünebilme yetisini sınırlayıp hayatı inanç sistemine göre yorumlamaya çalışır. ideolojilerin kapanına sıkışırsabilirsin
  • avcılarınavcısı kullanıcısına yanıt
    Ancak bir ülkenin tarihini yansıtan kitaplar olmalı. Sen bir ülkeye gittiğinde o ülkenin tarihini öğrenmek için orada yaşayan bir insana kitap dışında ne sorabilirsin?

• 1984, fedailerin kalesi alamut
  • Türk insanının klasik hastalığı;

Hem gerçeklerin peşinde olduğunu iddia edeceksin, tarafsız ve doğru tarihsel bilgi arayışında olacaksın, sonra da subjektif bir yazar arayışında olacaksın. Bu zihniyetle gerçekleri öğrenemedik, öğrenemeyiz. Tavsiyem yabancı eserlere yönelmektir. Yerli olupta gerçekten olanı olduğu gibi tarih bilgi sistematiği içinde yazan insan bulamazsın. Yani sonuçta şu an bilinen ezberlerden farklı bir şeyle karşılaşman imkansız. Tecrübelerim bana gösteriyor ki bizi en iyi anlamak için için bizden olmayanların yani yabancı yazarların Türkiye hakkında gerçek tarih bilimi süzgeci altından geçirilmiş olarak yazılan kitapları okumaktır. Ömrümde en çok pişman olduğum şey, yerli yazarları okuyunca gerçekleri bulurum yanılmasının farkına çok geç varmam.

İlle de yerli olsun ve benim anlayışımda olsun diyorsan başlangıç olarak şunlara bakabilirsin. Bunları okuduğum için yazdım. Diğerlerini de istersen yazarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asau -- 25 Mayıs 2018; 23:19:17 >

• Turgut Özakman - Şu Çılgın Türkler serisi ile başlayabilirsin.
    Çanakkale Savaşları, Kurtuluş Savaşı Dönemi ve Cumhuriyet dönemini içeriyor bu seri.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Falih Rıfkı Atay - Çankaya
  • Hayvan çiftliği yazmaya gelmiştim kii arkadaş yazmış :)

• Türkiye'yi en iyi anlatan kitap önerisi

• Kiralık konak

• Psychedelic Reflection kullanıcısına yanıt
    1984 katılıyorum.
    Bakış açınızı çok yönlü değiştirebilir
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.