Şimdi Ara

Türkiye yi Yurtdışına kıyaslama yapanlar (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
1
Favori
3.555
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yurtdışında eğitim ve sağlık sektörü pahalıdır.
    Turkiyede kalitesiz is yaptırmak isterseniz ücretsiz.
    Yurtdışında kalan herşey ucuzdur turkiyede pahalı.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Konu sahibine Atatürk düşmanı diye not düşmüşüm çok da ciddiye almayın kendisini. Yok hükmünde bir şahıs.

• profesör google Türkiye yi  Yurtdışına kıyaslama yapanlar  abd de sağlık sigortanız yoksa öperler .. ama bu demek değil ki türkiye iyi avrupa abd kötü

https://www.seyahatsagligi.gov.tr/Site/SaglikBilgisi/USA#:~:text=T%C4%B1p%20biliminin%20%C3%A7ok%20ileride%20oldu%C4%9Fu,tedavisi%20ise%20500%20Dolar%20civar%C4%B1ndad%C4%B1r.

ABD genelinde yaklaşık 5700 hastane bulunmaktadır. Tıp biliminin çok ileride olduğu ABD'de tedavi ve özellikle hastane masrafları da binlerce dolar tutabilmektedir.

Doktor muayene ücreti 75-150 Dolar, sahasında uzman bir doktor muayenesi 150-400 Dolar, basit diş dolgusu 350 Dolar, kanal tedavisi ise 500 Dolar civarındadır. Ultrason 180 Dolar’dan başlamakta, MRI ise 1.800-2.000 Dolar’a mal olmaktadır. Bademcik ameliyatı 4.000-5.000 Dolar tutabilmektedir. Benzer şekilde, normal bir doğum 25.000-30.000 Dolar, menisküs ameliyatı ise 15.000 Dolar civarındadır.

edit (kapak olsun) https://www.cumhuriyet.com.tr/haber/turkiye-2020-asgari-ucreti-ab-ulkeleri-arasinda-sondan-ucuncu-1721554

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kuzgun_ -- 12 Ağustos 2020; 15:0:37 >

• yurtdışında (avrupa/amerika) ne eğitim ne sağlık pahalı, geçin bu bedevi yalanlarını. sağlığı zaten arkadaşlar yukarıda açıklamış. avrupada oxford, cambridge bile 10 bin dolar civarı. amerikada olanlar mit, harvard, stanford 40 bin dolar civarı. gelelim Türkiye’deki üniversitelere: koç 110 bin, sabancı 75 bin TL. hey yavrum hey.

• Peki nereyle kıyaslıcaz Ugandayla mı? Eleştiren sorgulayan zihinler tabi çobanlık yapmak isteyen malum zihniyete ters geliyor. Düşünmek sorgulamak eleştirmek sakıncalı bi şey biz sizin yerinize düşünüyoruz biad edin zihniyeti sevmez böyle şeyleri

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pisina -- 12 Ağustos 2020; 15:16:58 >
  • Adam rizeli bir şey anlatmaya çalışmayın..

• quote:

Orijinalden alıntı: Jack!

Adam rizeli bir şey anlatmaya çalışmayın..

Ben de onu diyecektim Türkiye yi  Yurtdışına kıyaslama yapanlar 

Adam Rizeli, bizimkiler de laf anlatmaya çalışıyor.

Erdoğan'ın karşısına Tanrı'yı koysalar, minimum %80'i gene Erdoğan'a oy verir Türkiye yi  Yurtdışına kıyaslama yapanlar 

• Türkiye yi  Yurtdışına kıyaslama yapanlar
    Türkiye yi  Yurtdışına kıyaslama yapanlar

insan bi arastirir ya

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• asderty A kullanıcısına yanıt
    "Devlette dişe gidersen genelde dişini mundar ederler" o kadar doğru bir cümle ki, şu cümleye başına gelmeden hiçbir akp'li inanmaz orası ayrı.

• Veronicaa kullanıcısına yanıt
    Atatürk düşmanlığımı nerde gördün
    Sırf yorum plsun diyemi yazdın

• Gitmeyin özele, alın randevu gidin devlete. Haa paranız fazlaysa onu bilemem

• Türkiye'de sskya ödediğin para miktarı ile rahat rahat abdde tedavi olursun.

Onu da geçtim. ABD pahalı mı geldi, Türkiye'ye gelir, dolarını bozdurur uçak ücretini, tedavi paranı karşılar, bir de tatil yapıp geri dönersin.

Türkiye'de sağlık ucuz, ücretsiz diyenler sanırım işsiz güçsüz, liseli kişiler.

Mesela bu ay sskya 2600 lira ödemişim. Yılda aşağı yukarı 22bin lira sskya ödüyorum. Amerikada bu para sen istemeden kesilmez.

Tabi emeklilik filan diyecekler de olur. Onu da kaldırsınlar veya isteğe bağlı hale getirsinler. Emekli olamayacağız çünkü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jeopol -- 12 Ağustos 2020; 16:9:42 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • konudaki yorumlara cevap veremedi höt diye kaldı, yalanları ortaya çıktı. bu adam müslümanım diye geçiniyor Türkiye yi  Yurtdışına kıyaslama yapanlar Türkiye yi  Yurtdışına kıyaslama yapanlar 

• quote:

Orijinalden alıntı: Redeemertr

konudaki yorumlara cevap veremedi höt diye kaldı, yalanları ortaya çıktı. bu adam müslümanım diye geçiniyor   

Amaç cevap vermek, tartışmak, fikir alışverişinde bulunmak değil ki zaten..

• quote:

Orijinalden alıntı: r_i_z_e_l_i_5_3

Atatürk düşmanlığımı nerde gördün
    Sırf yorum plsun diyemi yazdın

Not almışım. Emin olmadan asla not almam. Muhatap almıyorum ülekemizin kurucusu ve kurtarıcısına kin besleyenleri. Bir daha yazma.

• quote:

Orijinalden alıntı: Redeemertr

konudaki yorumlara cevap veremedi höt diye kaldı, yalanları ortaya çıktı. bu adam müslümanım diye geçiniyor   

Türkiye yi  Yurtdışına kıyaslama yapanlar

• Türkiyedeki gelirle kıyaslarsan tabi pahalı olur. Adamlar burada kazanamayacağın gelire sahip.Ona göre kıyaslayacaksın. Ayrıca amerika sosyal bir devlette değil.Senden zorla sağlık sigortası kesmiyor. Avrupada sağlık çoğu ülkede doğumundan itibaren ücretsiz.
    Ayrıca avrupada gelirin düşükse çocuk parası + kira desteği var. Adamların aldığı kira desteğini sen maaş olarak almıyorsundur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi C.Rodriguez -- 12 Ağustos 2020; 17:9:55 >
  • Diş hekimliği okuyorum bir tane dolgu 1000 dolarsa ben gidiyorum 😂😂

• Amerika daki diş dolgusuyla ülke kıyaslayan adamın zekası diş dolgusu kadardır zaten.

Amerikada hastaneye gitmeden maaşının %30 unu sgk adı altında devlete vermiyorsun. Ondan öyle o fiyatlar.

• verilen vergiler ?

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.