Şimdi Ara

Türkiye yi Yurtdışına kıyaslama yapanlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
1
Favori
3.547
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Konu açıp kıyaslama yaparak Türk milletini ,baba parası yiyen genç nesili kendi vatanından soğutmak isteyen trollere sesleniyorum.
    Yurtdışında eğitim ve sağlık sektörü pahalıdır.
    Amerikada bir tane diş dolgusu 1000$ dır.
    Ama Türkiye de uygundur.
    Yurtdışında yaşayanlar pandemi dolayısıyla niçin
    Türkiye ye geldiler bunun en iyi kanıtıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi r_i_z_e_l_i_5_3 -- 12 Ağustos 2020; 11:51:39 >

• gerçekten sırf muhalefet olmak için muhalefet de yapmazsın ya. Göz var nizam var ayıp gerçekten. bak
    kaldırımlarda park edecek yer yok,kafeler dolu,avmlerde kuyruk var,otoparklar dolu,tatil gelince otellerde yer yok, şehirdeki gece kulüplerine rezervazyon olmadan girilmiyor, benzinliklerde sıra var,marketlerden millet poşet poşet alıyor,herkeşin elinde aypon var,caddeler lüks arabalardan geçilmiyor,halkpazarlarında iğne atsan yere düşmez,ramazan gelince pide kuyrukları var,millet şans oyunları için sıraya giriyor,starbuckslarda bi kahveye 15 20 lira veriyoğlağ,blek frideylerde alışveriş yapıyorlar,evde yemek yapmayıp konserve alıyorlar, herkes poşeti parayla alıyor, krismislerde çam ağaçları yok satıyor,pazar günleri sinemalarda bilet kalmıyor,ikinci el arabalara talep patlaması oldu fiyatlar yükselmek zorunda kaldı, kargolarda yoğunluk var,ilan sitelerinde bir sürü iş var millet beğenmiyor, her evde elektrik var,herkesin interneti var, herkesin sosyal medya hesabı var,eskiden fırın yoktu buzdolabı yoktu,yol yabdı,köprü yabdı, avrupada 1 tane domatesi kaç yurolara alamazsınız,belçika'da elmayı daneĞleğyn alıyorlar, çoluk çocuk gurbette büyüdü yoksa bizde döneceğiz vatana, kiraya 1000 öğro mutfağa 500 öğro veriyoruz yaşamaya para kalmıyor alamanya'da, nusret'in restoranı hep kalabalık,spor salonlarında yer yok,sanayideki araba tamircilerinde sıra beklemekten yorulduk, her sömestrede tatile gidiyorlar ,yaz gelince hep düğün var,hastanelerin yenidoğan birimlerinde yoğunluk var,forumun araba bölümü çok aktif, bayramlarda çikolata ve şeker yok satıyor, lcw de sıra kavgası var, her asgari ücretlinin elinde 5000 TL lik telefon var, eskiden kontörlü paket alınırdı şimdi herkesin faturalı hattı var, araba bayilerinde sıfır araç yok, virüs salgını olunca kolonya kuyrukları oluştu, Kurban bayramında herkes peynir ekmek gibi kurban alıyor, çoğu ailenin 3 arabası var, millet okulları beğenmiyor da çocuğunu özel okullara gönderiyor, hurdacılar çöpleri atv ile topluyor,avrupa'da benzini tl çevirince burası daha ucuz,iskandinav ülkeleri battı,avrupadan ilerdeyiz,almanya kıskanıyor, abd çıldırıyor, rusya panikliyor, hollanda 3.havalimanını çekemiyor,herbişeylerimiz 4x4 ama bir bakıyorum hâlâ bağzılarımız naMkör, hâlâ bir beğenmemezlik hali, bir memnuniyetsizlik.,eleştirmek için eleştirmek, trip, kapris, naz

şimdiki gençler bilmez. bizim zamanımızda, reçelden bir kaşık sürahiye dökerdik de üstüne suyu basıp komposto yapardık..buzdolabı falan da yok tabi. orta asyadan getirdiğimiz küplerin içine koyar da toprağa gömerdik serinlesin diye.hey gidi hey..

Valla hayat size güzel ama bakıyorum hep bir şikayet, hep bir naMkörlük hali, böyle bir memnuniyetsizlik falan...

Biraz halinize şükretseniz ölceniz sanki

Neyse ben bi ocağa bakayım makarnanın suyu taşmasın daha akşam pazara gidecem . Bizim burda akşamları ücretsiz meyve sebze şenlikleri oluyor. ..gerçi Biraz ezilmiş bazen de çürük denk geldiği oluyor ama napalm buna da şükür.. onu bulamayan da var dimi

ithal çayda gümrük vergisi sıfırlanmış son kez şu Rize çayından bir yudum alayım bari de sonra uygun fiyata alacağım yabancı çay ile kendimi biraz şımartırım belki

• gerçekten sırf muhalefet olmak için muhalefet de yapmazsın ya. Göz var nizam var ayıp gerçekten. bak
    kaldırımlarda park edecek yer yok,kafeler dolu,avmlerde kuyruk var,otoparklar dolu,tatil gelince otellerde yer yok, şehirdeki gece kulüplerine rezervazyon olmadan girilmiyor, benzinliklerde sıra var,marketlerden millet poşet poşet alıyor,herkeşin elinde aypon var,caddeler lüks arabalardan geçilmiyor,halkpazarlarında iğne atsan yere düşmez,ramazan gelince pide kuyrukları var,millet şans oyunları için sıraya giriyor,starbuckslarda bi kahveye 15 20 lira veriyoğlağ,blek frideylerde alışveriş yapıyorlar,evde yemek yapmayıp konserve alıyorlar, herkes poşeti parayla alıyor, krismislerde çam ağaçları yok satıyor,pazar günleri sinemalarda bilet kalmıyor,ikinci el arabalara talep patlaması oldu fiyatlar yükselmek zorunda kaldı, kargolarda yoğunluk var,ilan sitelerinde bir sürü iş var millet beğenmiyor, her evde elektrik var,herkesin interneti var, herkesin sosyal medya hesabı var,eskiden fırın yoktu buzdolabı yoktu,yol yabdı,köprü yabdı, avrupada 1 tane domatesi kaç yurolara alamazsınız,belçika'da elmayı daneĞleğyn alıyorlar, çoluk çocuk gurbette büyüdü yoksa bizde döneceğiz vatana, kiraya 1000 öğro mutfağa 500 öğro veriyoruz yaşamaya para kalmıyor alamanya'da, nusret'in restoranı hep kalabalık,spor salonlarında yer yok,sanayideki araba tamircilerinde sıra beklemekten yorulduk, her sömestrede tatile gidiyorlar ,yaz gelince hep düğün var,hastanelerin yenidoğan birimlerinde yoğunluk var,forumun araba bölümü çok aktif, bayramlarda çikolata ve şeker yok satıyor, lcw de sıra kavgası var, her asgari ücretlinin elinde 5000 TL lik telefon var, eskiden kontörlü paket alınırdı şimdi herkesin faturalı hattı var, araba bayilerinde sıfır araç yok, virüs salgını olunca kolonya kuyrukları oluştu, Kurban bayramında herkes peynir ekmek gibi kurban alıyor, çoğu ailenin 3 arabası var, millet okulları beğenmiyor da çocuğunu özel okullara gönderiyor, hurdacılar çöpleri atv ile topluyor,avrupa'da benzini tl çevirince burası daha ucuz,iskandinav ülkeleri battı,avrupadan ilerdeyiz,almanya kıskanıyor, abd çıldırıyor, rusya panikliyor, hollanda 3.havalimanını çekemiyor,herbişeylerimiz 4x4 ama bir bakıyorum hâlâ bağzılarımız naMkör, hâlâ bir beğenmemezlik hali, bir memnuniyetsizlik.,eleştirmek için eleştirmek, trip, kapris, naz

şimdiki gençler bilmez. bizim zamanımızda, reçelden bir kaşık sürahiye dökerdik de üstüne suyu basıp komposto yapardık..buzdolabı falan da yok tabi. orta asyadan getirdiğimiz küplerin içine koyar da toprağa gömerdik serinlesin diye.hey gidi hey..

Valla hayat size güzel ama bakıyorum hep bir şikayet, hep bir naMkörlük hali, böyle bir memnuniyetsizlik falan...

Biraz halinize şükretseniz ölceniz sanki

Neyse ben bi ocağa bakayım makarnanın suyu taşmasın daha akşam pazara gidecem . Bizim burda akşamları ücretsiz meyve sebze şenlikleri oluyor. ..gerçi Biraz ezilmiş bazen de çürük denk geldiği oluyor ama napalm buna da şükür.. onu bulamayan da var dimi

ithal çayda gümrük vergisi sıfırlanmış son kez şu Rize çayından bir yudum alayım bari de sonra uygun fiyata alacağım yabancı çay ile kendimi biraz şımartırım belki

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lazer__ -- 12 Ağustos 2020; 14:7:37 >

• tabi insan karnını doyurma .tüne don alma gibi basit şeyleri çok ucuza yapınca dolguya verecek parası kalıyodur.

mesela külüstür araçlara 100K vermek nere 5K vermek nere , öyle olunca eğitime parada ayrılabilir tabi.

ha birde , param 8 kat değerliyse türkiyeye gelmek için can atardım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yakup13 -- 12 Ağustos 2020; 13:10:21 >
  • Dolguyu burada yaptırıp Amerika'ya dönerler ne olacak yani? Adamın 4 günlük aldığı ücret senin asgari ücretin kadar :D

• Sultan Baybars veya Beybars ya da tam adıyla El-Melik el-Zahir Rukneddin Sultan Baybars el-Bundukdarî (Arapça: الملك‭ ‬الظاهر‭ ‬ركن‭ ‬الدين‭ ‬بيبرس‭ ‬البندقداري‎) (d. 1223 – ö. 1 Temmuz 1277), Mısır ve Suriye'de hüküm sürmüş dördüncü Kıpçak asıllı Memlûk Devleti Sultanıdır.[1] Baybars, muhtemelen 14 yaşında köle olarak satın alınıp bir memluk olarak yetiştirilmiş, yeteneği sayesinde hızla terfi ederek emirliğe kadar yükselmiştir. Mansure Muharebesi ve Ayn Calut Muharebesi’ne başarılı sevk ve idaresiyle bu muharebelerin kazanılmasında başat rol oynamış ve ün kazanmıştır. Mısır Eyyubi sultanı Turanşah’ı bir suikastla öldürmesinden sonra Kutuz sultan olmuş, Baybars çeşitli nedenlerle onu da öldürerek Memluk Sultanlığı hükümdarı olmuştur. Devletin gerçek anlamda kurucusu olarak kabul edilir. Pek çok Haçlı kalesini ve kentini ele geçirmiş, Levant’daki Haçlı varlığını birkaç sahil kentine kadar daraltmış, İlhanlılar’ın Kuzey Suriye’deki varlığına son vermiştir. Anadolu Selçuklu Devleti’Nil İlhanlı işgalinden kurtarmak için Anadolu’ya bir sefer düzenlemiş olmasına rağmen Anadolu Selçuklu yöneticilerinden vadedilen desteği göremeyince ülkesine geri dönmüştür.

• Türkiye yi  Yurtdışına kıyaslama yapanlar
  • Vay arkadaş. Şu yurtdışı ile kıyasları sağlık dışındaki alanlarda yapsanıza.Kaldı ki bizim sağlık sistemi o kadar mükemmel değil yani.Komik bile olmuyorsunuz artık.

Cevabına gelince...

Ben vergilerimin nereye gittiğini bileyim,alım gücüm yüksek bile değil ortalama olsun çalışırken hakettiğimi alayım ama diş dolgusuna 1000 değil 10000 bile veririm ! Kafanızın basacağı şeyleri savunun bari.Ezbere şeyleri savunmayın.
  • eyoruk E kullanıcısına yanıt

Kapalıçarşı da yoğunluk olunca "varlık kuyruğu", "millette para var" ama bir yandan da "sanki ekmeği dolarla alıyok", "altın kahvaltıda yenmiyor peynir ekmek yeniyor" sözleri falan...

Aynı oksijen ilgili bünyede nasıl böyle farklı zühur ediyor çok esrarengiz bir konu...

bu bünye ile İnterneti nasıl kullanıyor, nasıl başka ülkelerdeki sağlık sisteminden fiyat alabiliyor; o da gizemini ayrıca koruyor

Yetmemiş bir de eğitim fiyatlarına bakmış.. Süphanallah

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lazer__ -- 12 Ağustos 2020; 13:38:17 >
  • He yavrum he Abd de bir diş dolgusu 1000$ dır koca bir yalan olduğuna inanıyorum.Adamlar neleri neleri 1000$ satıyorlar Bizim Özel hastanelerde o dolgu dediğin şeyi ortalama 300 400 e yapıyor orda 1000$ dır ya azıcık destekli sallasanız keşke.Adamlar ps 4 dü 500 dolara satıyor Dolgu 10000$ Hayır anlamıyoruk burayı Akp sayfası falanmı zannediyosunuz yahu yaşlı teyzelere anlatın Yaşlı dayılara anlatın bunları.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aykut291 -- 12 Ağustos 2020; 13:33:37 >
  • Maastricht kriterlerini karşıla, kazanırken cümle alemle rekabet et, Kopenhag kriterlerini karşılama... Kazanırken sen, harcarken biz yani. Buna Karadeniz'de bir şey derler, güzel lafları vardır Karadenizli'nin.

Artık ülkeleri kıyaslama siteleri bile var. Ulaşımdan, iklime her şey kıyaslanıyor. Ülke değiştirmek çok yaygın, çağa göre Türkiye izolasyonist sayılır, interneti bile yavaş. Sağlık meselesine de fazla takılmayın. Herşeye rağmen Amerika'nın ihtiyarı çok daha dinç, üçüncü sayfa haberlerini gerçekten yarıştırsak Türkiye sağlıkta da galip gelir.

Pasaportu daha güçlü olsa (bunu da bizimkiler yapıyor, yabancılar değil) daha çok genç Türkiye'de kalırdı.

Neticede yeni dünya böyle. Şehitlerin topraklarına artık villa yapılıyor, dünya da çok başka değil. Alışmaya çalışın.

• aykut291 A kullanıcısına yanıt

Nasıl hırsla sinirle yazdı ise artık 0 tuşu basılı kaldı galiba

Türkiye yi  Yurtdışına kıyaslama yapanlar
  • Ohhh çok şükür rizeli gardaşım. Allah senden razı olsun. Aç karnımı nasıl doyuracağım diye aylardır düşünmekten saçım ağardı. Sen olmasan var ya açlıktan da ölecektim. Bu konuya iyi ki denk geldim. Seni yaratan sana akıl veren Allah'a kurban olurum. Düşün yani sen Rize'de doğmamış olsaydın halimiz ne olurdu? Seni Afrika'ya göndereceğiz var ya bir günde bitirirsin açlığı orada. Bilim adamları falan boşuna Mars'ta tarım için su arıyorlar. Seni alıp Mars'a götürseler bereket götürürsün Allah'ıma. Big Bang falan yalanmış, dünyaya yaşamı bahşeden senmişsin. Sen bir 5 dakika daha düşün dünyada açlık kalmasın. Kanını toprağa dök, yeşersin. Öyle bir adamsın sen. Yürü be rizeli hızır. İşe bak ya karnımı doyurmak için çalışıyordum, mola verdim. Foruma girdim ve Allah'ım aman yarabbi ne göreyim! Rizeli gardaşım açlığı bitirecek formülü bulmuş. Şunu 1 sene önce yapsaydın ya gardaşım benim. Yazık değil mi bize? Altın yumurtlayan tavuk gibi senin parmaklarından da yiyecek fışkırıyor. Diş perisi misin mübarek sen?

Açtım, artık ekmek arası diş dolgusu yerim. Nasıl olsa açlığı bitiriyormuş hem de ülkemizde ucuz da. Bundan sonra ülkede açım diyenin niyetinden şüphe ederim. Adam bariz bir şekilde açıklamış. Diş dolgusu yiyeceksiniz.

Rizeli gardaşım diş dolgusu için tarifin var mı? Izgarası mı daha iyi olur diş dolgusunun yoksa fırınlanması mı? Garnitür olarak ne önerirsin? Mesela diş dolgusunun yanında implant iyi gider bence. Aslında 200 gram diş telleri ve 400 gram diş proteziyle güzel sote de olur. Sos olarak da ağız bakım suyu oldu mu yeme de yanında yat.

• lazer__ kullanıcısına yanıt
    Evet doğru 1000$ az olmuş çünkü 100.000$ diyin
  • Zaten kıyaslama konularını siliyorlar.. Mesela papau yeni gine
  • Devletin resmi sayfasında 350 dolar diyor. Normal muayene 75-150 dolar, uzman doktor 150-400 dolarmış. Güven hastanesinde muayene 560 lira, gece yatış sanırım 1500-2000 lira civarı. Hadi buyur...

Bizde de aynı birim nerdeyse özele gidince. Devlette dişe gidersen dişini genelde mundar ederler. Şuradan anlayabilirsin: ssk emeklisi yaşlı teyze ve amcalar bile özele giderler dişte. Benim de devlette 1-2 tecrübem oldu, mecbur kalmadıkça Allah düşürmesin derim.

Sağlık sigortası primi orada 2 kişi için 500 dolar/ay demiş bizim devlet sitesi. Burada da ben emeklilikle birlikte bundan fazlasını veriyorum birim olarak. Fakat ne sağlıkta ne emeklilikte vasat bir hizmet bile alamıyorum. Onu bırak, extra para vererek aldığım tamamlayıcı sağlık sigortam var benim, ona rağmen alabildiğim sağlık hizmeti dandik.

Haa amerikada sağlık gerçekten pahalıdır. Diğer şeylere kıyasla oldukça pahalı. Bizim gelir/gider oranımıza göre de görece biraz pahalıdır. Ama birçok şeyde de çok ucuz. Sağlık dışında amerikadan örnek neler verirsin mesela?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asderty -- 12 Ağustos 2020; 13:59:19 >

• asderty A kullanıcısına yanıt
    Hocam nie kaynak atıyorsun ya şurda şunlarla eğleniyoruz iki dk 50.000.000$ de boşver yahu parmaklarına yazık internetine yazık
  • Blok. İsme bak. RiZeLi
  • aaa rizeliymiş Türkiye yi  Yurtdışına kıyaslama yapanlar Türkiye yi  Yurtdışına kıyaslama yapanlar 

Madem eğitimden konu açtın, o zaman bugüne kadarki asgari ücret şöyle böyleyi geçiyoruz ve gerçekten vasıflı meslek grubuna giriyoruz bundan sonra. Ama bu seni çok daha fazla ağlatacak.

Amerikada eğitim pahalıdır çünkü, eğitim gören iyi maaşla işe girer. Amerikada çalışan kazanır, kendini geliştirmeyen çalışmayan sürünür. Eğitimin ve çalışmanın hakkını veriyorlar. Ben burada yaptığım işi amerikada yapsam yıllık ortalama 80.000 dolar kazanabilirim, kariyer yapıp ilerlesem 120k ya çıkabilirim ve bu rakamlar çok normal rakamlar. Avukat, doktor vs. hepsinin yıllık rakamlarını inceleyebilirsiniz, 250.000 dolara kadar çıkabilir.

Burada üniversite mezunu da olsan kasiyerlik veya asgari ücret ile üç kuruşa iş araman muhtemel. Aynı şu an arayan milyonlar gibi. Ancak en iyi 5 üniversite mezunları biraz rahat iş bulabilir. Yani eğitim ucuz olunca ne oluyor? Hani almanyadaki asgari ücretli gurbetçiler bmw mercedes alıyor ya, vasıflı üniversite mezunu insanlar onların 5 katını dahi kazanabiliyor. Asgari ücret yerine eğitime girmen seni bitirdi Türkiye yi  Yurtdışına kıyaslama yapanlar Türkiye yi  Yurtdışına kıyaslama yapanlar 

Diş dolgusu 1000 dolar değil 350 dolar civarı, at yalanı s...ler inananı. Ha sen şimdi bir de müslümansındır, yersen.

100.000 dolar kazandıktan sonra istersen 32 diş dolgusu yaptır, koymaz. Bir çok işyeri özel sigortayı yaptırıyor, onun dışında ülkenin belli bir maaşın altında olanlara yaptığı standart sigorta da var. Zaten 100.000 dolar kazandıktan sonra özel sigortanın daniskasını yaptırırsın sorun yok.

Eğitim gerektiren işlerin maaşları :

bls.gov/oes/current/oes_nat.htm

Ortalama Bazı Maaşlar

Eczacı 125.000 dolar

Kimya Öğretmeni 92.000 dolar

Makine/Mekanik Mühendisi 93.000 dolar

Yazılım Geliştiricileri 112.000 dolar

Pazarlama Yöneticisi 149.000 dolar

Fizisyen 131.000 dolar

Hani bir de kiralar çoh pahalı yeğenim diyen vasıfsızlar var, 2000-3000 dolar aylık kiralar bile bu insanlar için gayet normal.

Eğitime girmek senin için çok kötü oldu, bu işin içinden çıkamazsın Türkiye yi  Yurtdışına kıyaslama yapanlar Türkiye yi  Yurtdışına kıyaslama yapanlar 

• Bu arada biz Karbonhidratlı şekerli unlu nişastalı yiyecekleri sigarayı boyalı çayı çok tükettiğimizden ve süt peynir meyve et bitki çayları gibi dişleri besleyen önemli besin kaynaklarından mahrum kaldığımızdan Amerika'ya göre eminim daha hızlı ve çok dişlerimiz çürüyordur. Eh haliyle arz talep çok klasik bir ekonomik terim olduğuna göre, diş dolgusunun ucuz olması çok da iyi bir şey değil bence. :D

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.