< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 12 Ağustos 2020; 17:26:37 > < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
Türkiye yi Yurtdışına kıyaslama yapanlar (3. sayfa)
-
-
Amerika'ya Suriyeli gibi gidersan tabi sağlık sigortan olmaz. Ordaki ABD'lilerin senelik sağlık sigortaları oluyor. Üstüne diş dolgusu 100 dolardan başlıyor. Bakmayın bu aktrollere. Cumhurbaşkanlığı ofisinde kapmışlar bir koltuk, konu açıp duruyorlar.
Amerikalı biri 1 günlük çalıştığı ücret ile 2 adidas ayakkabı + 10 kg kırmızı et alabiliyor.
-
Almanyada okumak bedava hacı ayıktırıyım.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Tamam.
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Yurtdışı diyince hemen ABD’de eğitim ve sağlık pahalı diyen trollere sesleniyorum:
ABD dışında yüzlerce gelişmiş ülke var, eğitimi ve sağlığı pahalı olmayan
quote:
Orijinalden alıntı: OggyOggAmerika'ya Suriyeli gibi gidersan tabi sağlık sigortan olmaz. Ordaki ABD'lilerin senelik sağlık sigortaları oluyor. Üstüne diş dolgusu 100 dolardan başlıyor. Bakmayın bu aktrollere. Cumhurbaşkanlığı ofisinde kapmışlar bir koltuk, konu açıp duruyorlar.
Amerikalı biri 1 günlük çalıştığı ücret ile 2 adidas ayakkabı + 10 kg kırmızı et alabiliyor.
Bunu yaşayarak tecrübe etmekte insanın durumu anlamasına yardımcı oluyor.
aslında bu dediğin az saatlik çalışma bahşiş durumu ve çalıştığın yere imkana göre bundan daha fazlasını bile kazanabilir ve alırsın.Araba et bir yana aracı fulleyip devamlı haftalık erzak alıyordum.
ABD'deki obezite biraz insanların tercihi ile olan şeyler yani depresif sıkıntılar nedeni ile buna düşenlerde var.Spor yapma alışkanlıkları yok maalesef özgürlük nirvana.ABD'de çalışana iş çok ama insanların yaptıkları tercihler ve sonuçları etkiliyor.Bu nedenle kötü örneklerde çok.Kolay değil.Dünyanın tepesindeki bir ülke ve elinde bulundurduğu güç ünlü olan bir şarkıcı global ünlü bilim adamı global ünlü oluyor trendler vs.Yani bir küçük çocuğu düşünüp bunun yaşadığı hayat serbestlikler ele alındığında büyüyünce ne olacağı bilinmez he tabi çevreninde etkisi yok değil.
Kapitalizmin tavan olduğu bir yer.Yüksek servet kazanımı için ise akıl gücü ve disiplin lazım.Ama bunun içinde vatandaşlık alman lazım.Kendini ispatlaman lazım.
ABD'deki gıdalar çok ucuz ama zararlı durumuda var ucuzluk bir bakıma bu yönde kötü ama şu var Türkiyedeki aynı sınıf ürünler hem kalitesiz hemde aşırı pahalı.Türkiye'de insanlar yetersiz beslenememeden dolayı hastalanırken.ABD'de buna sebep olan kişilerin alışkanlıkları üşengeçlikleri ve bazı yaşadığı depresif sorunlar yani birininki tercih meselesi iken diğeri dayatılan bir sıkıntı oluyor imkansızlıktan.
-
Kıyaslamayı hükümet yapıyor.
Örn; Sosyal medya düzenlemesi, köprü yol havalimanı yapınca da öyle
Benim siyasi görüşüm yok ama devlet milletin elinden hobisini aldı, adalet yok varsa bile uygulanmıyor, haberlerde birbirini doğrayan mı dersin dolandıran mı, kime güveneceğimize şaşırdık. İnsanlar mutlu değil. Büyük çoğunluk sinir stres içinde yaşıyor. Haliyle yurtdışı alternatifini her genç değerlendirmek istiyor ve doğal olarak karşılaştırma yapmış oluyor.
Hükümet genci nasıl ülke de tutarız bunu düşünsün.
Adam yurtdışında asgari ücret aliyorsa TR'de 15 bin tl eder.
Türkiye'ye gelip özel hastanede tedavi olur bu kadar basit.
Afganistan,pakistan,ıraq ile mi kıyaslayalım ?
-
Türkiye'yi ABD ile kıyaslayan görmedim ben sen neden ABD den dolgu ücreti örneği verdin? Almanya ile çok kıyaslanıyor oradan örnekler ver.
SANA ÇOK FENA GİYDİRDİM DE SENİN GİBİ HERİFÇİOĞLU İÇİN BAN YEMEYE DEĞMEZ DEDİM.
BEYİN OLARAK -1 OLDUĞUNA YEMİN EDERİM. HATTA İSPATIM DA BU AÇTIĞIN KONUDUR. BİR İNSAN DİŞ DOLGUSU İLE KIYASLAMA YAPMAZ. BEN GEÇEN AY 4000 TL VERDİM DİŞ DOLGUSUNA DİŞ ÇEKİMİNE. ADET OLARAK 800 TL BU DA TANIDIK VE PEŞİN ÖDEME YAPTIĞIM İÇİN.
-
ozaman yurtdisinda calisin..dolgu yaptirmaya buraya gelin..arada tatilide cikarmis olursunuz
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
afrikanın bir tık iyisi diğer kıtaların altında ortadoğuda keni çapında iyi dersek türkiye demiş oluruz
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Artık vurmayın kaba etleri şişti yeter.
Biraz Soğusun.
-
YAZIK KAFANA
-
Tamam
-
quote:
Orijinalden alıntı: shegenli chingen
ozaman yurtdisinda calisin..dolgu yaptirmaya buraya gelin..arada tatilide cikarmis olursunuz -
Pek zeki arkadaşım kendi kalesine gol atmış.
Yurtdışında dolgu 1000 dolar Türkiye de şu an 400 Tl civarı. Ben diş hekimliği öğrencisiyim. Neden Türkiye'de kalayım?? Çıkar gider Abd de çalışır bi dünya para kazanırım.
Şimdi efendi efendi Türkiye'de ucuz ama dışarda pahalı meslek gruplarını düşün ve neden yurtdışına gitmek istediklerini anlayıp yavaşça uza...
o kıyaslama öyle yapılmaz , kişi başına düşen gelirle dolgu fiyatını kıyaslarsın bir amerikalı bir alman aylık şu kadar diş dolgusu yapacak paraya bakarsın bizdeki ortalama ondan yüksekse bizim dolgu fiyatlarımız daha erişilebilir seviyededir dersin.
Ben başka örnekler vereyim 5 yaşında x segment bir araba almak için bir alman bir amerikalı kaç ay çalışmak zorunda biz kaç yıl veya aynı standartta bir laptop telefon tv vs almak için o adam kaç ay çalışmak zorunda biz kaç ay orada ortalama gelirle kaç lt benzin alabiliyorsun burda kaç lt
-
Aktroll zırvası başlık. blokla geç.
-
En basiti insanız ve insan gibi yaşamak istedigimiz için kiyasliyoruz rizeli çomar seni.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X