Şimdi Ara

Turkiyede Ethanol Uretimi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
11.342
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: vasago

fiatcı ulusta satılanlan metil alkolde olabilir, ancak metil alkol değilde etil alkol ise yani bildiğimiz alkol ise o zaman kullanabilirsin bence, çünkü ulusta satılanlar laboratuvarda kullanım amaçlı olup içki yapımında kullanımını önlemek için zehirli oluyor ucuz olmasının sebebi bu. ingilizcen varsa araçlarda etil alkol kullanımı ile ilgili yabancı siteler var onları biraz karıştırman faydalı olur.

abi bende orda sordum bende ulusta bir süre çalıştım kimyasal madde satan arkadaşlarım var aslında bu o zamandan beri aklımda kaldıda bir türlü uygulayamadım kaynak bulamadım birde kimyasal maddelerden pek anlamam..bu kaynağıda birinde türkçeye çevirtmem lazım çünki ingilizlerede ingilizceyede tersim abi sevmiyorum....

• siteye baktım. iyi bişeye benzıo. yarıs aracalarında kullanıolar mıs. 80 yıldır falan warmıs.

fiatcı senın arabalar lpg de calısmıo mu da benzıne alternatıf arıosun
  • quote:

Orjinalden alıntı: SeLiM_50

siteye baktım. iyi bişeye benzıo. yarıs aracalarında kullanıolar mıs. 80 yıldır falan warmıs.

fiatcı senın arabalar lpg de calısmıo mu da benzıne alternatıf arıosun

ya yok ben alternatif bişeyler arıyorum zaten benim topladığım arabalrda kullanılması imkansız.... super 1600 e mi koyuyum atmosferik 230 hp lik makinaya? rölantide vuruntu yaptırır....

ben severim bu tarz işlerle uğraşmayı ondan bakıyorum..bi standart karbüratörlü bir araç bulsam deneyecemde bulamıyorumki...çevremdeki insanların en zayıf araçları 180 hp üstrü ve tümü modlu.... bi lpg li şahinimiz var oda normal benzinle gitmiyo bunu yapsak perte çıkar..

ama en kısa zamanda kafaya koydum deniycem..

• Sıkıştırma oranı yüksekse yüksek oktanlı benzin kullanman gerekmiyormu??

quote:

Orjinalden alıntı: Fiatci

cela soylu kaynak için çok sağol araştırıyorum..yanlız kendi aracımda ve çevremdeki tüm araçların sıkıştırma oranı çok yüksek olduğundan çoğu kezz 95 oktan dahi vuruntuyu artırıyor b unun için bi karbüratörlü standart araç bulmam lazım bende en kısa zamanda deniycem....
  • arkadaşlar bildiğimiz alkol üretiminde kullanılan etil veya metil alkol den hangisi tam bilemiyorum ama bunlardan birisi ile yapılan alkolu içenler hastanelik oluyodu hatırladığım kadarı ile , hatta kolonyalar bile koklayanın gözlerini kör ediyodu Allah korusun . .
    burda bahsedilen de bunlar değilmi . .?
  • Biz içici değil arabada kullanıcıyız :)

quote:

Orjinalden alıntı: nanelimon

arkadaşlar bildiğimiz alkol üretiminde kullanılan etil veya metil alkol den hangisi tam bilemiyorum ama bunlardan birisi ile yapılan alkolu içenler hastanelik oluyodu hatırladığım kadarı ile , hatta kolonyalar bile koklayanın gözlerini kör ediyodu Allah korusun . .
    burda bahsedilen de bunlar değilmi . .?

• FORD 2 hafta önce ingiltere pazarı için %85e kadar bioetanol katılabilen araçları piyasaya sürdü. Bunlara FORD FlexyFuel Vehicle adını verdiler (Ford FFV diye aratırsanız çıkar sanıyorum). Üstelik normal benzinlilerden fiyat farkı yok. Yani Cmax, yeni focus ve çıkacak olan coupe cabrio nun istersen bioetanol ile çalışananı alabileceksin ingilterede. En büyük avantajı emisyonlarının dizeller seviyesinde olması. Ancak ford ekonomik olduğunun veya performanslı olduğunun altını çizmiyor. Demek ki sadece çevre kirliliği açısından iyi diye düşünüyorum.. Ekonomik veya gerformanslı değil sanıyorum..

Etanol yani etil alkol içtiğimiz rakı ve diğer alkollü içkilerdeki alkoldür. Bu araçlara konan ne farkı bilmiyorum ama bioetanol diye geçiyor. Kör eden ise metanol yani metil alkoldür.

Ben meraklısı değilim ama bulursam içerim özellikle yeni çıkan yeşil etiketli yaş üzümden elde edilen Tekirdağ rakısını

• quote:

Orjinalden alıntı: Cela Soylu

Sıkıştırma oranı yüksekse yüksek oktanlı benzin kullanman gerekmiyormu??

quote:

cela soylu kaynak için çok sağol araştırıyorum..yanlız kendi aracımda ve çevremdeki tüm araçların sıkıştırma oranı çok yüksek olduğundan çoğu kezz 95 oktan dahi vuruntuyu artırıyor b unun için bi karbüratörlü standart araç bulmam lazım bende en kısa zamanda deniycem....

e bende onu diyorum ya en kötü aracımda en az 99 oktan kullanıyorum.. özel katkılarla... bu yüzden bu alkol işini araştıryorum ya...
  • O zaman 102 oktan yani %85 etil %15 benzin karışımlı yakıt işini görüyor.. Aslında başka bir yakıt var 115 oktan ama alkolun içine konulan katkı maddesini Türkiyede bulmak biraz sancılı..

quote:

quote:

Orjinalden alıntı: Cela Soylu

Sıkıştırma oranı yüksekse yüksek oktanlı benzin kullanman gerekmiyormu??

quote:

e bende onu diyorum ya en kötü aracımda en az 99 oktan kullanıyorum.. özel katkılarla... bu yüzden bu alkol işini araştıryorum ya...

• BAKALIM ARTIK BİRAZ BAŞIM BOŞALSIN BAKICAM...
  • Bana ethanol yada methanol lazım, tedarik edebilicek birileri war mı ?

Waril ile alım yapacağım, malzemenin denatured olması lazım
  • ethanol ile methanol farklıdır araarında fiyat farkı vardır..aşırı bir fark ...neredesiniz özel mesaj atarsanız yardımcı olabilirim..
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.