Şimdi Ara

Türkiyede iyi üniversite diye birşey yok hiçbiri avrupada tanınmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
1
Favori
745
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • burada sürekli görüyorum iyi üniversitemi iyi bölümmü diye, türkiyedeki hiçbir üniversite avrupada tanınmıyor. yalnızca 2 üniversite amerikada tanınıyor onlarında adını unuttum. sizin yapmanız gereken şey master ve dildir, avrupada çalışmak isteyen adam master yapacak birde dilini bilecek ozaman bulursunuz gerisi faso fiso. isterseniz türkiyede açıköğretim okuyun master ve dil bildikten sonra türkiyede ilk 100e giren adamla avrupada eşitsiniz

• Proje advisorum Türküm diyince Biyılkent or Sebancığ?? demişti yeterince tanınıyor akademide

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • The Killing Road kullanıcısına yanıt

burada görüyorum iyi bölüm diye tıp yazıyolar, avrupada tıp okumuyolar tıp bölümleri boş, avrupadaki doktorların hepsi hintli doğulu. zor bölümlere sayısal bölümlere kimse gitmiyo hepsi sözelden kolay bölüm bitirip işine giriyo. türkiyeden diplomayla oraya seni almazlar ancak master yaparsın ondada mecbur olduğunu bildikleri için seni az ücrete çalıştırırlar

• kabakara61 kullanıcısına yanıt

Cumle 1 yanlis

Cumle 2 yanlis

Cumle 3 yanlis ve yanlis

Mesajin masallahi var son zamanlardaki dogru bilgi bulundurmama rekorunu kirmis olabilir

• aynn yanlış ama bana dershanede matematik 2me giren pelinsu hocam böyle anlatmamıştı hüüü

bu yazdıklarımın hepsi gerçek ve acı gerçekler, daha bol gerçek istersen sinan küfeoğlunun youtube sayfasını izle adam avrupada 5 üniversite akademisyenlik yapmış biri herşeyi gerçekleriyle anlatıyo

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kabakara61 -- 1 Haziran 2023; 19:47:59 >

Yaw sence yurt dışında islerin nasi isledigini sen mi daha iyi bilebilirsin yoksa gavuristanda yasayan ben mi

the killing road sizden ders almaz arkadaşlar ders verir

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Valla yalan olmasın tıp eğitimi konusunda çoğu ülke birbirini tanımaz ya da sıkıntı çıkartır diye biliyorum, yakın zamana kadar almanya da Türkiyedeki tıpı tanımıyordu. Aynı şekilde Türkiyede her ülkenin tıp eğitimini tanımıyor. Ölçiler standartlar ülkeden ülkeye değişiyor. Her ülkede üniversite aynı değil, lisans eğitim süresi 3 yıl olan var 4 yıl olan var. Zaten her ülkenin amacı öncelikle kendi ülkesine gereken insan gücünü oluşturmaktır diye tahmin ediyorum. Yani bu ülkedeki üniversiteler yurtdışına eleman yetiştirsin diye kurulmadı. Aynı şekilde yurtdışındakiler de Türkiye'ye eleman yetiştirmek için kurulmadı.

• Türkiye'de hocaların çoğu daha İngilizce konuşamıyor, en son akademik makaleleri yıllar öncesinden kalma, onları da zorunda oldukları için yazmışlardır. Araştırma birçok alanda ya hiç yok ya da dikkat çekecek şeyler değiller.

Durum böyle olunca yurt dışındakiler nasıl tanısın veya niye tanısın Türkiye'deki ünviersiteleri?

Kolay bölüm okuyup, mesleki alanda istediği şeye kayma olayını destekliyorum. Saçmasapan dersleri ezberleyip 1 ay sonra unutmak için hayatınızı harcamamış olursunuz yurt dışında. Arada bir akademik at gözlüklerini çıkarıp sorun kendinize, ezberlediğiniz saçmalıkların ne kadarına ihtiyaç duyacaksınız, ne kadarını kullanacaksınız veya ne kadarını hatırlayıp da kullanabileceksiniz?

• ben teknolojinin bu noktasına karşıyım ya cidden çok saçma.

konuyu açan arkadaşın internete erişimi var diye böyle saçma sapan şeyler yazabiliyor. kendi de muhtemelen kanatlı hayvan yetiştiriciliği falan okuyordur.

sen bilkentle siirt üniversitesini nasıl bir tutabilirsin? sen istiyorsan bir tut, ama bilkent mezunu kardeslerimin yasadigi hayati görünce kafani duvarlara vurursun.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
    Hocam bu gidişle senin yüzünden bilkenti yazacağım zorla.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 3Rayy kullanıcısına yanıt

Valla koc da iyi sabanci da, iyi kabul edilenleri kullanmayi bilirseniz hepsi olur. Adam yerine koyulmayan insaat/cevreden bile burada masters/phd yapan insanlar var baya.

hocam onlar da zaten iyi de sıralamalar malum, sınavdan sonra bakıcaz artık.

hocam sizce sabancının %50 burs sıralamaları ea da kaçtan kapar. Çok fazla talep var gibi sanki. Bir tahmininiz var mı

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

O da dogru, ilk 6 okulun neredeyse her muhendislihi asiri absurt sıralardan alıyor

akıl almaz hale geldi. hepsinin sıralaması aynı nerdeyse top ünilerde

• goater kullanıcısına yanıt

No idea, sabancı bolumsuz aldigi icij zaten oranin siralamasini daha cok "sabanciya cocugunu bi sekilde gondericek zengin babisko" sayısının her sene ne kadar çok olduğu belirliyor, onu da kestirmek çok zor

Che/insaat filan da yukselmeli bu trende gore ama yerlerinde sayiyorlar, iyi fırsat var

Hocam yazın Ankara'da olursan tercihler öncesi bi konuşsak iyi olur sizle

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.