Şimdi Ara

türkiyedeki kanunlara göre hirsizlar hakli

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
465
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bir hirsiz evinize girdiginde öldürme hakkiniz yok

simdi diyeceksinizki öldürmek hakkim silahi bicagi varmi yokmu nerden bileyim

kendinizce haklisiniz abd de oldurmek suc degil hatta

bizim kanunlarimiz hirsizdan taraf malesef üzgünüm

evde kariniz cocuklariniz varken gelen hirsizi ikna etmeye calisin

yaptiginin yanlis olduguna ikna olur belki yada biraz para teklif edin

ben demiyorum kanunumuz boyle diyor uzgunum  

Temyizlen youtube
    Evinize Hırsız Girdiğinde Haklarınız Nelerdir? • Merhabalar, bendeniz Avukat Muhammed YILMAZ. Temyizlen Hukuk Bürosu olarak sizlerleyiz. Yine halk arasında konuşulan ancak hukuki izahattan yoksun bir konuyu hep birlikte irdeleyeceğiz. Bir hırsız evinize girdiğinde ona karşı bir eylem gerçekleştirirken, hırsızın yatak odasında, salonda, mutfakta veya evin herhangi bir başka yerinde olmasının hukuken bir farkı bulunmamaktadır. Spesifik bir olay nedeniyle yargıtayın vermiş olduğu bir karar halk arasında yayılmış ve yatak odasına giren hırsızı öldürmek suç sayılmaz gibi genel bir yanılgıya düşülmüştür. Ancak bu yaklaşım doğru değildir. Yaşanabilecek her olay kendisine özgü bir değerlendirme gerektirdiğinden hırsıza karşı bir eylem gerçekleştireceksek bunun nasıl ve ne şekilde olması gerektiğini bilmemiz gerekmektedir. Gelelim hırsız evimize girdiğinde yapmamız gerekenlere: bir hırsız evimize girdiğinde ona karşı meşru savunma hakkımız bulunmaktadır. Esasen meşru savunmaya ilişkin TCK 25.maddesinde; “ Gerek kendisine ve gerek başkasına ait bir hakka yönelmiş, gerçekleşen, gerçekleşmesi veya tekrarı muhakkak olan haksız bir saldırıyı o anda hal ve koşullara göre saldırı ile orantılı biçimde defetmek zorunluluğu ile işlenen fiillerden dolayı faile ceza verilmez.” denmektedir. Ne demek bu? Yani diyor ki kişinin kendisine veya bir başkasının hakkına yönelilmiş bir saldırıyı o andaki koşullara göre saldırıyla orantılı biçimde defedilmesi durumunda bize ceza verilmez. Hepimizin evimize yabancı biri girdiğinde ona müdahale etme hakkımız vardır ancak bu müdahale meşru savunma kapsamında kalırsa ceza almayız, buradaki temel problem kanun metninde geçen ‘saldırıyı, orantılı biçimde defetmek’ ifadesidir. Yani normal şartlar altında hırsızlık saldırısını defetmek için hırsızı öldürmek orantılı bir çözüm değildir, meşru savunma sınırları bu durumu kapsamaz. Yine TCK 27.maddesinde; meşru müdafaada sınırın aşılması düzenlenmiştir. Yine o da 27. maddenin 2. Fıkrasında bahsi geçen, meşru müdafaa sınırının aşılması mazur görülebilecek bir heyecan, korku veya telaştan ileri gelmişse yine cezalandırılmayız. Bugünkü videomuzda evimize bir hırsız girdiğinde, söz konusu hırsızlık eylemini orantılı biçimde defetmemiz gerektiğini anlatmaya çalıştık. Daha fazla bilgilendirici video için takipte kalın, bir sonraki videoda görüşmek üzere hoşçakalın. • #Avukat #TemyizlenHukukBürosu
    https://www.youtube.com/watch?si=9Z1EceHjdalg_41D&v=U6TF3iEKqTI&feature=youtu.be

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi şoray uzun yolda -- 6 Temmuz 2024; 13:56:17 >

• bu videoyu çeken kişi yarım yamalak iş yapmış. ne yapılmaması gerektiğini anlatmış ama ne yapmalıyız konusunda bilgi vermemiş. mesela hırsıza ne yaparsak ceza almayız konusunda bilgi vermemiş.

örnek durumlar:
    1. mesela hırsızın elinde silah yok. ben kafasına sert bir cisimle vurdum, bayılttım, bağladım ve polisi aradım, polis geldi hırsızı götürdü. ceza alır mıyım?
    2. mesela hırsızın elinde bıçak var. ben de bıçakla saldırıp yaraladım ve polisi aradım. ceza alır mıyım?
    3. mesela hırsızın elinde tabaca var. ben de tabancayla ateş edip ağır yaraladım ve polisi aradım, hırsız hastanede öldü. ceza alır mıyım?

bu tür durumları anlatması lazımdı.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evime hırsız girdiğinde ben, temsili:

AdamLar TVyoutube
    ALO POLİS Mİ HIRSIZ VAR (HALİL İBRAHİM GÖKER VİNE)
    https://www.youtube.com/shorts/M4bba4jecRE

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Canına kast etmeyen kimseyi öldüremezsin. Ne kadar basit geliyor ya can alması size. Bilgisayar oyunu sanki.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hırsız eve girdi,malına ve canına KAST vardır.

İTLAF edeceksin ki bir daha kimsenin evine yurduna girme cüreti göstermesin.

Doğru adam HIRSIZLIK yapmaz, yapanda evde veya işyerinde VURULUP İTLAF EDILMELİ.

Yeter bu kadar LİBOŞ takılmak.

• O zaman neden bu kanunlarla yaşıyoruz? Neden bu kanunları eleştirince gerici yobaz oluyoruz? Forum hayatınız boyunca ömrünüz boyunca bu kanunlara toz kondurmayacaklar gelmiş avukata kızıyor ne yapmalıyızı anlatamamış diye..
    Uğraş şimdi evine hırsız gelince silah var mı yok mu bilmem ne seksen tane senaryo yaz o panikle geçmiş olsun, hırsız haklı bizde evet doğru, böyle başa böyle tarak kendin istedin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Can ile mal eş değer değil. Malını çalmaya kalkışan kişiyi tabi ki öldüremezsin. Şeriatta bile hırsızlık yapan öldürülmüyor. Hangi akıl ile mal ile canı kıyaslıyorsunuz. Bizim kültürümüzde cana geleceğine mala gelsin diye kavram var.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • kanunlar suçluyu koruyor ne yazıkki.

• Sinirli ve Süratli kullanıcısına yanıt

Hırsızlık çok çok çok büyük bir suçtur.

• Eve giren hırsızı öldürürseniz polisi aramanızı tavsiye edemeyeceğim, müebbet bile alabilirsiniz. Anladınız siz onu.

• coolman7 C kullanıcısına yanıt

1:Ceza almazsın.

2:Ceza almazsın.

3:Bulundurma ruhsatın varsa ceza almazsın.Ancak gözaltına alınırsın soruşturma evresi ve kovuşturmaya giden yolda delillerle hüküm kurulması aynı zamanda sakınma tedbiri olarak tutukluluk hali yaşarsın.Fakat sonrasında aksi bir durum yok ise meşru müdafaa hükmü verilerek tahliye olursun.

Aksi kararlar verilebileceği gibi Yargıtay'dan geri döner.

• Polis anca rte yi korusun ona bakar

• Sinirli ve Süratli kullanıcısına yanıt

Bunlar tavuk bile öldüremezler bunlara silahı versem hırsızı vur desem imkanı yok vuramazlar

Nefsi müdafaa olayına gelince, orantılılık aranıyor..

Silaha karsı silah, bıcaga karsı bıcak, yumruga karsı yumruk gibi..

Hic ceza almamak icin, adamın sana silah cekmis olması, senin de onu vurmus olman gerekiyor..

Adam bıcak cekerse, silahla vuramazsın o zaman orantılı olmayacagı icin ceza alırsın

Yumrukla saldıranı bıcaklarsan yine ceza alırsın ya da vurursan yine ceza alırsın..

Ruhsatlı tabancam var fakat evimde hırsız görsem sadece silahla tehdit ederim vurmam saldırırsa bacaklarından vururum ve hırsız elemanın ölmemesi icin dua ederim

Size de tavsiyem eğer ergen olmayanlarınız varsa ve evinizde silah varsa sakın belden yukarıya ates etmeyin bacaklara ates edin ates ederken geri geri kacın gelmeye devam ettikce bacaklara mermiyi verin böylelikle adam damar parcalanmasından ölse bile öldürme niyetiniz olmadıgını da öne sürüp mahkemeyi inandırabilirsiniz

Yoksa hırsız eve geldi hemen kafasından vur infaz et muhtemelen 20 yıl yersiniz..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 10 Temmuz 2024; 19:45:49 >

• serafon kullanıcısına yanıt

Bu hırsızlıgın sebebine ve ciddiyetine göre degisir.. Cok zaruri durumlarda ceza verilmeyebiliyor.. TCK 147'yi okuyabilirsin fakat ev soyma sucu büyük bir suc yine de öldürme yetkisi bizde degil.. Söyledigim gibi orantılı sekilde karsı koyacaksın tabanca mermisi yiyen biri üstüne gelmeye devam da edebilir bunu bacaktan pompalıyla falan vurmak gerekir belki onu da evde kullanmanın handikapları var namlu uzun sağa sola carpabilir sacmalar iyi yayılmayabilir o yüzden mesela ABD'de polisler direkt hayati bölgelerden vuruyorlar fakat diğer türlü de orantılı olmuyor o zaman da birinin öldürülmesine izin vermis oluyorsun bu tartısmalı bir konu yani bu konuda kesin bir fikrim yok kisi karsı tarafın mermisini yedigi halde yine de zarar verebilir ihtimalinden yola cıkarak, öldürülmesi suc sayılmamalı mı yoksa suc sayılmazsa birilerinin öldürülmesine yol ve imkan mı verilmis olunur..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 10 Temmuz 2024; 19:56:36 >
  • Headlong Into Carnage kullanıcısına yanıt

9mm tabanca mermisinin durdurma gücü yok, direkt beyini vurmadıkça şarjörü hırsızın gövdesine boşaltsanız bile adrenalin ya da çeşitli narkotiklerin etkisiyle yine üzerinize gelmeye devam edebilir; ABD polisinin böyle birçok bodycam videoları var. Saçma atan tüfek ise tabiri caizse kodu mu oturtuyor, durdurma gücü muazzam; ama kısa namlulu tüfeklerin satışına izin yok, bullpup tasarımlı olanlar o açıdan bina içlerinde bir nebze daha kullanışlı gibi duruyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hitokiri_johndoesai -- 10 Temmuz 2024; 20:0:51 >
  • hitokiri_johndoesai H kullanıcısına yanıt

Yani esasen her zaman silah kullanmak da gerekmeyebilir.. Ben herkese bir savunma sanatı da öğrenmesini tavsiye ederim yeri gelmisken.. Ben bayağı bir judo calıstım mesela hocam. Yeterli seviyede boks ve Kick Boks da biliyorum yani yeterli derken sıradan birini dövecek kadar fakat ücünü de yapmıs biri olarak, judo bu konuda en etkilisidir diye düsünüyorum.. Güres tarzı seyler savunmada bence bokstan daha üstündür birden fazla kisiye boks etkilidir fakat bire bir savunmada güres ve judo etkilidir cünkü ağzı yüzü ceneyi yumruklamak cogu durumda gercekten etkilidir fakat mücadele hemen her zaman bir sekilde yere iner.. Adamı elinde bıcak yokken yakalasam, direkt bayıltırım, bıcağı cekecek fırsatı bulamaz, fakat direkt bıcakla girerse, o zaman üzerine atlamak enayilik olurdu..

Gercekten böyle bir durumun kimsenin basına gelmesini istemem belki de en güzeli, evde değerli seyler olmaması. Cünkü asagı tükürsen sakal yukarı tükürsen bıyık..

Adamı vursan zaten ölsün ölmesin illa ki bir süre iceri gireceksin.. Ceza almasan bile yargılama bitene kadar eğer serbest bırakılmazsan, pis heriflerle birlikte cezaevinde günler, belki aylar gecireceksin, evinde değerli bir seyin olmasa, buyur hepsini al git desen belki adam karına kızına tecavüze yeltenecek ya da onu gördün diye seni öldürecek gercekten cok tehlikeli bir durum..

Tabanca da iste söylediginiz gibi 9mm birinin kafatasını delip anında salterini indirir fakat bacakta etkili olmayabilir de.. belki dizlere ates etmek en güzeli eğer heyecanlanmayıp sağlam atarsak diz eklemlerini parcalayabiliriz acı cok siddetli olur narkotikli bile olsa eklem zarar göreceginden topallamaya baslar ve düsebilir.. iyi nisan alıp dizden vurmak da mantıklı..

fakat mutlaka mahkemeye cıkarız bir süre cezaevinde yatarız umarım kimse böyle bir seyle karsılasmaz..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 10 Temmuz 2024; 21:7:38 >

• otobüs durağında elinde döner bıçağı ile millete saldıran biri vardı, bir sivil polis onu ağanının biraz üzerinde kaval kemiğinden vurup yere sermişti... hırsızın hareketini yok edecek kemik bölgelerine sıkmak gerekiyor, aksi halde vücut fonksiyonları devam ettiği için belki 3 dakika sonra ölecek fakat o süreye kadar bütün gücü yerinde olacaktır.

kauçuk çekirdekli 9mm mermiler daha etkili olur diye düşünüyorum... vücudu delip geçmez fakat şiddetli bir darbe vurduğu için adrenalin dahi olsa suçlu kişinin nefesini kesecek kadar canını yakar ve delmeyeceği için bel altına çok sayıda gönderilen kauçuk çekirdekli 9mm mermiler hırsızı durduracaktır... durmaz ise aynı mermi hassas bölgelere gönderilerek öldürücü bir etki elde edilebilir.

• Eve giren hırsızı öldürme hakkımız olmalı. Eve girmeyi, suç işlemeyi göze alan varlık beni veya ailemi, yaralamayı veya öldürmeyi göze almıştır o yüzden yok Olmalıdır.

• porsche911gt2 kullanıcısına yanıt
    Seni öldürecek kadar hasım birisi seni evine katar, kafana sıkar, hırsızlık yapmaya gelmişti der.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.