Şimdi Ara

Türkiyede neden indirim olmuyor (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
74
Cevap
0
Favori
5.050
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
52 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Aynen 10 saate 2300 tl alan 10 milyon insan çalışmıyor.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • aynen şöyle adam gibi güzel sağlam bir indirim göremiyorum ha görüyorsun alıyorsun açılmış sorunlu ürünleri gönderiyorlar  

• İndirim oluyor ama adamlar fiyatı indirdiğinde dolar da fırladığı için zamlanıyorr :D Değişik bir kısır döngüdeyiz

• Turkiyedeki indirim mantığını şöyle özetleyim.

Bir elektronik alet mesala telefon piyasaya çıktı fiyatı 5 bin tl. Aradan bir yıl geçiyor fiyat 4 bine düşüyor. Bu durumu satış sitelerinde yüzde 20 indirim olarak görüyoruz. Hepsi bu gerisi fasa fiso kimse bana indirimden bahsetsin,bu ülkede.

• Oluyor oluyor. Donlar iniyor. Orada indirim oluyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yediğinden içtiğine , giydiğinden taktığına aklına gelebilecek her üründe dışa bağımlısın. Markette %100 yerli malı etiketli ürünlerin arkasına baktığında görürsün. Samanı bile yurtdışından alıyoruz. Ve her geçen gün paran değer kaybediyor. Birileri kura bakmıyorum umrumda değil dese de vatandaş kura bakmak zorunda. Çünkü kendisine bakmayıp kaderine terketmiş bir devlet ile yaşamak zorunda.

Oyüzden herhangi bir konuda indirim söz konusu değil bundan sonraki günlerde , belki seçime kadar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Alaturcamawzerezumzum

3-4 gün önce 750tllik nike ayakkabıyı sezon sonu dolayısıyla 420+30tl kargo olarak sipariş verdim. Diğer sitelerde min 560 tlye vardı. Onun dışında zaten trendyolmuş hepsiburadaymış vatanmış hepsi aynı bokun laciverti. Özellikle zaten vatan kazıkların babası. Normalde 500e alınacak bir şeyi 650 den satıyo yaklaşık olarak. Bu arada mağazalarda her şey daha pahalı ne alırsanız alın internetten alın. İster kıyafet ister elektronik eşyalar...

Bu arada hem 46 numara hem 45.5 siparişi verdim. 45.5 elimde fazladan iade etmeyi düşünüyorum geldiği zaman, stoklarda kalmamış bir çok numara. İlgilenen varsa aldığım fiyattan satayım.

https://www.nike.com/tr/t/blazer-mid-77-suede-ayakkab%C4%B1-jmFhL6/CI1172-002

Ayakkabılarda güzel öpüyorlar. Geçen sene İngiltere'de 520TL'ye adidas ayakkabı aldım. Aynı ayakkabı Türkiye'de en ucuz 1076TL'ye satılıyordu. Bizde hem maaşlar 6-7 kat düşük hemde fiyat olarak 2 katını veriyoruz.

• Yurtdisi fiyatı zaten 100 Amerikan dolari, Kanada dolarıyla 135 dolar ediyor. Youtubedan bakmıştım yabancı siteden. Zaten indirimli fiyatını da arttırmışlar dün 519tlydi, bugün ise 599tl yapmışlar. TL kuru baya değersizlesti maalesef.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Her gün rekor üstüne rekor kıran dolarla ithal gelen ürünlerde indirim beklemek hayalden öte bir şey değil maalesef.

• Yav gardasim biz zengin ülkeyiz bizi ne karıştırıyorsun garip guraba ülkelerle kiyasliyorsun valla ayıp

• Bu dediğin olay belki türk lirasını bırakıpta dolarla maaş alırsak olur :) çünkü ülke dolarla işliyor.. Senin şimdi marketten aldığın bakliyata bile doların etkisi var.. Hani bilki döviz yükseliyor türk lirası değeri kayboluyor.. Ekonomi çöktü çökecek demek..! Tabi diğer ülkelerden pahalı olmasıda en büyük devletin suçu.. örnek 1699 TL PS4 Pro alınırken şimdi 4000+ larda satılıyor.. Bol bol bindirim var..

• teramycin T kullanıcısına yanıt

Ülkedeki geniş tanımlı işsizlik %25'lerde.Almanya nüfusu ile bizim nüfusumuz hemen hemen aynı. Almanya nüfusu daha yaşlı. Çalışan sayısı 44 milyon 300 bin. Türkiye'de ise bu rakam 26 milyon gibi.

Şimdi üretim gücünü çalışan kesim üzerinden değerlendirirsek Almanya Türkiye'den nerede ise 2 kat fazla üretim hacmine sahip demek. bir de üretilen ürünlerin kg fiyatına bakarsak Almanya'nın üretim gücü Türkiye'nin yaklaşık 10 katı diyebiliriz. Bunu bir de dış ticaret fazlası açısından bakalım. Almanya 2019 senesinde yaklaşık  224 milyar €, yaklaşık 250 milyar $ dış ticaret fazlası var. Türkiye'nin ise 2019 32 milyar $ açığı var. Bu arada dış ticaret açığı bizim tarafımızdan icat edilmiş bir laftır. Zarar ediyoruz, yani batıyoruz demek yerine açık verdik diyoruz lafı yumuşatıyoruz.

yok işte Türk insanı hafta 10 saat çalışıyor da vs. geçin bunları. Bu çalışma değil kölelik sistemi. Neden diye sorgulamak gerekir. Evet çalışıyoruz ama bizimki amele çalışması. Akıllı çalışma değil. Ülke üretmek üzere değil rant üzerine kurulu. Bugün 5 milyon tl paran olsun ne yapacaksın? gider arsa alırsın, belediyede bir kaç kişiyi görürsün. imar izni değiştirirsin. arsayı 1'e aldın, 10'a satarsın 6ay da %1000 kazanırsın. ya da vergi borcun affediliveririr 1 trilyon cebinde kalır gibi. ya da girersin ihaleye 1 liralık işi 10 liraya gösterirsin bir de üstüne kullanım garantisi 20 senede yüz lira kazanırsın. aslında adam gibi yapılsa en fazla kazanacağın 0,50 kuruştur.

bu ortamda yatırım olmaz. yatırım yapacak para da birilerinin cebine kolay yoldan girdiğinden yatırım yapacak para da kalmaz. yatırım olmayınca iş olmaz. iş olmayınca üretim olmaz. üretim olmayıncada kazancın olmaz.

umarım daha açık anlatabilmişimdir.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.