Şimdi Ara

TÜRKİYEDE NERDE ROBOTLARLA EĞİTİM ALCAM HANGİ BÖLÜM HANGİ ÜNİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
392
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yahu kafam allak bullak bilgisayar mı makine mi mekatronik mi elektrik elektroınik mi sıralamam mf4 9260 sizce hangi bölüm ve neden ?

• Hacı o robotlar derslerde değil klüplerde yapılıyor diye biliyorum.Makinecisi gidiyor,Ee'cisi gidiyor.Bilgisayar müh. gidiyor vs.Herkes gidiyor.Bildiklerini ortaya koyuyor.
    Sana tavsiyem okumak istediğin mühendisliklerin ders programlarına bak.Hangisi seçmeli derslerde(uzmanlaşmak istediğin alan) robot teknolojileri bölümünü daha çok veriyorsa onu seç.Onun içinde istediğin okuldaki lisans programlarnın derslerini tek tek incelemen gerekiyor.
    Gene bir bilene danış ama benim naçizane önerim budur hani.
  • valentius V kullanıcısına yanıt
    teşekürler de anlamıom ki :D ders programındaki derslerin adı falan bide sence bu sıralama hangi üni ?Bölüm olarak saydıklarımın hepsi olabilir
  • robotlarla ilgili eğitim demek istiyorsan eğer bu yazdığın 4 bölümdede robotlarla ilgilenme şartın var.

mekatronik direk robotlar ile ilgileniyor sanırım buradan okuyabilirsin.

quote:

MEKATRONİK MÜHENDİSLİĞİ

Günümüzde makine, elektronik, bilgisayar donanımı ve bilgisayar yazılımı sektöründe teknolojinin hızla ilerlemesi ve aynı zamanda endüstriyel otomasyonun gelişerek endüstride akıllı makinelerin ve robotların kullanılmaya başlanması farklı mühendisliklerin birleştirilerek yeni mühendisliklerin ortaya çıkmasına neden olmuştur. Bunlardan biri olan Mekatronik Mühendisliği, akıllı makinelerin, ergonomik ve faydalı ürünlerin tasarlanarak üretilmesi için Makine Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği ve Bilgisayar Mühendisliğinin bir birleşimi olarak ortaya çıkmıştır. Kısaca, Mekatronik Mühendisliği; makine, elektrik-elektronik mühendisliği ve bilgisayar yazılım teknolojilerinin bir makine veya ürün üzerinde birleşerek bütünleşmesini sağlayan bir mühendislik dalı olarak tanımlanabilir.

Kaynak pau.edu.tr

• mageozik kullanıcısına yanıt
    dostum ama mekatronik de beni yanlış anlama ama itü odtü boğaziçinde olmamasının nedeni mekatronik yan dal vede teknik ünilerden yıldız gelio oda iyimi ?
  • 21eagle21 kullanıcısına yanıt
    robotlarla en çok ilgili olan mekatroniktir ama türkiye de nerde çalışırsın orasını allah bilir
  • Itu kontrol muhendisligini bi arastır.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • makine müh. oku.Yıldızda mekatronik yüksek lisansı yapabilirsin.
  • İtü kontrol ve otomasyon.ama dersler teorik pratikte bir şey yok.Anca klublerde yapıyormuş.İşsiz kalma riski olmasa direk yazacağım.Spesifik bölüm .
  • y lisans programlarına bak orada robotik diye yazar
  • Robot fantezin mi var yaa.

Turkiyede robotik muhendisligi bolumu yok. Yurtdisinda varsa git oku valla ne diyelim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.