Şimdi Ara

Türkiyede Nuncaku taşımak yasalmı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
7.569
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • S.a üstadlar. nunçaku taşımak yasal mı ? polis arabada falan görse bi sorun çıkarırmı.

alışveriş merkezlerine falan girişlerde cantada falan bulunsa sorun olurmu.
    meraktan soruyorum alışveriş merkezine öyle gireceğim yok

• Yapay Zekanın Yanıtı

Türkiye'de Nunçaku Taşımanın Yasal Durumu

Nunçaku, iki sopayı birbirine bağlayan bir zincir veya ipten oluşan bir silahtır. Türkiye'de nunçaku taşımanın yasal olup olmadığı konusunda kafa karışıklığı yaşanmaktadır.

Türk Ceza Kanunu'na göre, "kamu düzenini bozacak veya başkalarının hayatını, sağlığını veya malını tehlikeye sokacak şekilde tasarlanmış bıçak, kama, kurşun dökmek için kullanılan kalıplar gibi aletler" taşımak suçtur. Nunçaku, bu tanımlamaya girmese de, kolluk kuvvetleri tarafından "kamu düzenini bozacak" bir alet olarak görülebilir.

Bu nedenle, Türkiye'de nunçaku taşımak yasal bir boşlukta bulunmaktadır. "Kamu düzenini bozacak" ifadesinin subjektif yorumuna bağlı olarak, nunçaku taşıyan kişiler "mınçıka cezası" olarak bilinen idari para cezasına* çarptırılabilir.

Bu ceza, nunçaku taşımanın suç teşkil etmediğini ancak kamu düzenini bozduğu anlamına gelir. Mınçıka cezasının miktarı, taşınan nunçakunun boyutu ve taşındığı yer gibi faktörlere göre değişebilir.

Sonuç olarak, Türkiye'de nunçaku taşımak yasal olarak net bir şekilde yasaklanmasa da, kamu düzenini bozma potansiyeli nedeniyle idari para cezasına yol açabilir. Bu nedenle, nunçaku taşımaktan kaçınmanız veya taşırken kolluk kuvvetleri tarafından durdurulma riskinizi azaltacak önlemler almanız önerilir.

• Mınçıka cezası, İdari Para Cezaları Kanunu'nda yer alan idari para cezasıdır.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Yasal olduğunu zannetmem. Ama kendini korumak için istiyorsan biber spreyi falan al, hem küçük hem de kullanışlı.
  • Nunçaku taşımak yasal olsun veya olmasın,kimse seni çevirip niye taşıyosun bunu demez,polis görse birazda kendisi sallar zaten Evet tehlikeli olabilcek bişey ama pek suç aleti olarak görüleceğini zannetmiyorum

Kendine korumak için elektrikli aletlerden veya biber spreylerinden al,atarsın cebine daha rahat olur,diğer aleti nereye kadar taşıcan sıkılırsın bi de gören güler yani benden söylemesi
  • nuncaku sevdası var üstad bende o yüzden yani bıçak taşımış gibi suç olmaz değil mi bunu taşımak?
  • Bizde durum nasıl bilmiyorum ama, çoğu ülkede üzerinde ve arabada vs taşınması yasakmış ve bir "silah" olarak görülüyormuş kanuni açıdan. İlginç olarak kimilerinde boğma aleti olarak görülüyormuş.

Sanmıyorum ki, bir polis aramada üzerinde veya arabada bulup da, verde bir de ben bir çevireyim desin. Ninja falan dinlemez alırlar elinden (en iyi ihtimalle) :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: Draugnar

Bizde durum nasıl bilmiyorum ama, çoğu ülkede üzerinde ve arabada vs taşınması yasakmış ve bir "silah" olarak görülüyormuş kanuni açıdan. İlginç olarak kimilerinde boğma aleti olarak görülüyormuş.

Sanmıyorum ki, bir polis aramada üzerinde veya arabada bulup da, verde bir de ben bir çevireyim desin. Ninja falan dinlemez alırlar elinden (en iyi ihtimalle) :D

yapma hocam bizim polis döner bıçaklarına,satırlara falan alışıktır,bu aleti en fazla oyuncak olarak görürler,karışmazlar haa tabi herşeyden bi arıza çıkartan polise denk gelirsin o ayrı :D

• nunchaku yaptım kendıme bakalım türkiyede yasak değil sanırım baktımda yazmıyor öle bişey polis sorarsa bune diye vururum ağzına
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • arkadaşım mınçıka taşımak türkiyede yasak polis bulursa güzel bi benzetirler haberin olsun sen kendine bu kadarmı güvensizsin mınçıka taşıyacağım fln polis denen bişey var bu ülkede kimse sana dokunamaz merak etme
  • Yakalanmassan bu ülkede herşey yasal...Yakanırsan anayasada değişti vay haline...
  • nunçaku taşıyacağına git dövüş sporuna kung fu wushu yap kendini savunmayı öğren
  • quote:

Orijinalden alıntı: ercan yılın

nunçaku taşıyacağına git dövüş sporuna kung fu wushu yap kendini savunmayı öğren

2-3 kişiye kung fu yapmak için 4-5 senelik bi birikim lazım.
  • Yanlış düşünüyorsun. Bir kaç düzgün çalışılmış teknik, iyi hız ve zamanlamayla o kadar da zor değil. Bunun için önce cesaret gerek tabii.
  • heathen nıe msn ye gelmion la bu aralar
  • Bu ülkede 1 otobüs dolusu Döner bıçağı bulunan otobüsler de ki insanlara polis bir şey yapmıyor o sebeple dediğin alet ile yakalandığında bir şey olacağını sanmıyorum.

Olmadı polis yakaladığında kung fu hocasıyım dersin. Böylece bir şey olmaz.

Gecen Telegol de bu döner bıçakları ile ilgili muhabbet dönmüştü. Programda yer alan yorumculardan biri yasak değil suç değil dedi. Ertesi hafta yanı programda atta yazdıklarım söyledi.

Gecen hafta hatırlarsınız döner bıçakları ile ilgili konuşmuştuk. Hafta içinde çok önemli bir emniyet yetkisine sordum dedi. Benim 1 hafta önce burada dediklerimi aynen onayladı.

TC Kanunlarına göre bu suç değilmiş. Yani döner bıçağı taşıyabiliyorsun yanında. Hadi Polis diretti diyelim ben dönerciğim diye bir yalan salladın mı polis sorup soruşturmadan bırakıyormuş.

Bunu sertbest yapan zihniyetin o dediğin aleti yasaklayacağını hiç sanmıyorum.

• 6136 da salt saldırı amaclı urun
    bulundurmak 1 yıl yazmıslar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.