Şimdi Ara

Türkiyede oyun anlayışı (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
117
Cevap
0
Favori
6.840
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
49 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Guest-7FA365660

Arkadaşım adam soru sormuş bende kendimce cevap vermişim her cevap verene dert olmak zorunda mı? Basit düşün “cevap verdim, fikrimi belirttim”. Genelleme ise gözlemlerime dayalı ister yaparım ister yapman altı üstü beni ilgilendirir çünkü “benim cevabım , benim fikrim,benim düşüncem” yarası olanın gocunacağı bir durum yok ortada
    1- Adam soru sormamış

2- Soruyu ben soruyum. Neden değişmesi gerek ?

3- Dertten kastım herhangi bir kişinin güzel grafikli kötü bir oyun oynaması hakkında neden fikir belirtme ihtiyacı hissedersin bunu anlamadım.

4- Genelleme yapmanı eleştiriyorum desteklemiyorum. bu da benim kendi yorumum kendi fikrim.
  • 1-) Adam fikrini ortaya atmış kendi kendine konuşmuyorsa bizimde düşüncelerimizi öğrenmek istiyor

2-) Gereksiz oyunlar fazla popüler olup başarı gibi görülüyor(Ubisoft bazı Assassins oyunları, Ea games Mass Effect Andromeda, Fallout 64 vs) ve bu gerek Oyun pazarınındaki fiyat durumunu gerekse sektör çalışanlarının bu işi başarılı bir şekilde yapmış algısına kapılmasına neden olarak gelişimi engelliyor

3-) Çünkü konu oyun anlayışı bende kendi fikrim olarak oyun anlayışının ne olduğunu belirttim

4-) Heh bu kadar basit işte

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • killerofthefail kullanıcısına yanıt
    Bunun için bu tarz oyun yapıp satman lazım. Ama hem bu tarz oyun yapmayıp hemde başkalarını zorlayıp zorla içine kendi ideolojimizi dolduralım dersen bu olmaz. Serbest piyasa var yapın girin rekabet edin kazanın. Bunu yapamıyorsanız piyasayı bozmayın.

Şeriat veya helal oyun istiyorsan bir noktada birşeyleri kendin başlatacaksın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: melek12345

bu arkadaşta sıkıntı var herhalde çoğu yorumu aynı konuşmada bi gerilik var dikkat edelim
    Veya forumda ironiden anlamayacak kadar Türkçe bilmeyenler vardir?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    hahhahaha ok atan mümin mi koyacaklar hocam şakası bir yana fikrinizi böyle ayrıntılı söylemeniz hoş. Ama o zaman sizin ya da bizden birilerinin bunu yapması gerekiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: MaxPayne87

Atari salonları kapandı oyunculuk bitti.
    Türkiyede oyun anlayışı

Türkiyede oyun anlayışı

Türkiyede oyun anlayışı

Bu oyunlara saatlerimi gömdüm ortaokulda

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• RPG bilen mi var halkın içine ?

Bütün cahillerin ağzında ''pes varmı pes ? araba yarışı var mı ? abi pes kaç bu, bunun yanında bir de pes 19 ver abi, bu savaş oyunu kanka .(bütün fps oyunlarını call of duty diye bilirler.)''

Şu pesçi tayfadan kurtulsak aslında diğer oyun türlerine ister istemez giriş olacaktır.
  • Öncelikle bunu söyleyen kişi; nick olarak İngilizce özentisi olması ve "başarısızlık katili" adı altında olması 🤭

İkincisi ise; oyun sektörünü, Müslümanlığa nasıl bağlayabildin ki? Ne ticarî ne de kurgusal bir yapıda oyun önerin var. Bana sorarsan boş boş konuşuyorsun.

Üçüncüsü de; bahsini ettiğin oyunların hepsinin ortak özelliği fantastik kurguda olması, yâni hayal ürünü... Bir oyuncu olarak söylüyorum, oyunu ciddiye al, oyundaki karakterini yada kurguyu değil.

• Türkiye'de oyun kültürünün olamama sebebi ekonomik ve kültürel geri kalmışlıkla alakalı...

Ekomik kısımlarda herkes istediği oyunu oynayamıyor çeşitli sebeblerden ötürü.Çoğu kişi dil bilmiyor buda oyuncuların hikaye tabanlı ya da ayrıntılı oyunları oynamamasını sağlıyor.Bu iki ana sebepten dolayı belli oyunların ya da türlerinin oyuncu kitlesinin sınırlı kalmasına sebeb oluyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kuklacini

Türkiye'de oyun kültürünün olamama sebebi ekonomik ve kültürel geri kalmışlıkla alakalı...

Ekomik kısımlarda herkes istediği oyunu oynayamıyor çeşitli sebeblerden ötürü.Çoğu kişi dil bilmiyor buda oyuncuların hikaye tabanlı ya da ayrıntılı oyunları oynamamasını sağlıyor.Bu iki ana sebepten dolayı belli oyunların ya da türlerinin oyuncu kitlesinin sınırlı kalmasına sebeb oluyor.
    haklısın ama çokta değil mesela crack indirebilirsiniz crack indirmesiniz bile ücretsiz oyunalar bolca var .mesale ben birçok metroidvania oyunu oynadım dile ihtayacım olmadı dilsiz birsürü oyun var.
  • Reaktans kullanıcısına yanıt
    Sonra bunların yüzünden yabancılarda türklere karşı kötü düşünceler oluyor

• quote:

Orijinalden alıntı: Shodaime

RPG bilen mi var halkın içine ?

Bütün cahillerin ağzında ''pes varmı pes ? araba yarışı var mı ? abi pes kaç bu, bunun yanında bir de pes 19 ver abi, bu savaş oyunu kanka .(bütün fps oyunlarını call of duty diye bilirler.)''

Şu pesçi tayfadan kurtulsak aslında diğer oyun türlerine ister istemez giriş olacaktır.
    RPG olarak sadece destiny,ac vahalla falan bilecekse bilmesin
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bossa

Öncelikle bunu söyleyen kişi; nick olarak İngilizce özentisi olması ve "başarısızlık katili" adı altında olması 🤭

İkincisi ise; oyun sektörünü, Müslümanlığa nasıl bağlayabildin ki? Ne ticarî ne de kurgusal bir yapıda oyun önerin var. Bana sorarsan boş boş konuşuyorsun.

Üçüncüsü de; bahsini ettiğin oyunların hepsinin ortak özelliği fantastik kurguda olması, yâni hayal ürünü... Bir oyuncu olarak söylüyorum, oyunu ciddiye al, oyundaki karakterini yada kurguyu değil.
    knight online hristiyanlıkla da bağlantılı değil.mitos başka din başka.kaldı ki kurum olarak islam sekülerleşmedi.bu da dinin kültür endüstrisine dahil edilemeyeceği anlamına geliyor
  • Zodion Z kullanıcısına yanıt
    Peki burada beni neden etiketliyorsun? Yazılanları yeteri kadar iyi okumadın sanırım. 😂😂

• hayyarlıTost kullanıcısına yanıt
    Şimdi crack indirdiğin oyunu çoğu kişi online oynayamıyor ya da çeşitli programlarla oynamak istemiyor.Millet almadığı için DLC vs şeyler yabancılara göre şekilleniyor.Oyunun Türk kitlesinin istediği şeyler ya da konular belkide hiç gelmiyor.Zaten bir kitle oluşturmak için Strateji oyunlar için online bir kitle şart.
  • Eric Theodore Cartman. kullanıcısına yanıt
    Hocam şu futbol oyununun ismini yazarmısınız.

Daha önce sega'da bir futbol oyunu oynamıştım. Tuşa basılı tutunca adamın gücü doluyor. Şut çekmessen adam alev alıyordu.

Helalgames

• Arcade'e devam her daim. Bazen PC bazen arcade. Güzel uyum oluyor.

90'ların kafası forever.

Edep adap islam diyorsun nickinde "killer (katil)" yazıyor

Konu kilit üye

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IT Engineer -- 30 Ağustos 2020; 23:29:57 >
  • Ben hikayeli seviyorum kardeşm ama hikayeyi sakız gibi 40 saat uzatan oyunları sevmiyorum, resident evil gibi tadında bırakanlar iyi oluyor max 8 saat olmalı.Gta bitiriyim dedim 3 ayda bitmedi, assasin creed 6 ay oynadım yarısına gelemedim o ne öyle be..

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.