Şimdi Ara

Türkler Anadolu'ya MÖ 7.000lerde geldi. (Atatürk'ün 1930'larda söylediği söz)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
424
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Türkler Anadolu'ya MÖ 7.000lerde geldi. (Atatürk'ün 1930'larda söylediği söz)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Benim bildiğim Türkler yalnızca Anadoluya ilk gelenler olmamış, aynı zamanda Amerikaya 18000 yıl önce ilk giden insanlar olmuşlardır. Keza Afrikaya da 300.000 yıl önce homo sapiens sapiens şeklinde gitmişler ve ortak aldıkları bir kararla zenci olmuşlardır. Hz. Adem benim atalarım Oğuz boyundandı der. Türkler son olarak Japonyaya gidip Japon, Avustralyaya gidip Aborjin olmuşlardır.
  • yaw anladık inanç konusunda uçuşa geçtinizde bari tarihe...

dur yaw bende saçmalamaya başladım.

doğru doğru

türklere ait en eski izler kanada da 3.5milyar yaşındaki kayaçlarda rastlandı.üstelik kayaçlardaki kalıntılar kök türke ve arapça olarak 2 dilde bulundu..

neyin di..

hah

allahın hikmeti işte..

atatürk mezardan kalkıp bunları ben yazmadım-yazdırmadım deyip bir güzel sövüp geri gidecek bi gün..
  • allah peygamberini seversen al şunu okuda beynine oksijen gitsin.

değerli bi arkadaşl tavsiye etmişti.bilale bile evrimi anlatır..

yani düşün ben bile anladım..

www.amazon.com.tr
    Hayatın Kökleri: İlk Canlılar Nasıl Oluştu?: Mahlon B. Hoagland: Amazon.com.tr
    https://www.amazon.com.tr/gp/product/6051067205/ref=ppx_yo_dt_b_asin_title_o00_s00?ie=UTF8&psc=1

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sething -- 5 Haziran 2019; 1:54:23 >

• geçen yüzyılda gökten zembille inmediğimize göre m.ö 7000 yılında da yaşayan atalarımız vardı ancak bizim atalarımız olması onları türk yapmaz
  • Sen nasıl olurda Türk tarihi ile ilgili konu açarsın? Bilmez misin Türk tarihi ile ilgili tezlerin hepsi yalandır burdaki überyus ordinaryus profesör tarihçiler m.ö 7000 yılı hakkında çalışmalar yapmış mükemmel tarihçilerdir onlar ne diyorsa doğrudur.
    Şaka gibi ya, adam ülkesinin kurucusu olan liderinin milleti hakkında tarih tezini içeren bir konu açıyor millet olmayan bilgisiyle dalga geçmeye çalışıyor. Aşağılık kompleksi buram buram işlemiş.
    Doğru bir iddiadır veya değildir kesinliği yok ama Türklerin Anadolu'ya çok çok önceden geldiğini destekleyen pek çok yabancı bilim adamı var örnek verelim, Jared Diamon;
    "...Avrupalılar günümüzde hemen her konuda kendilerini dünyanın lideri konumunda düşünme eğilimindeler ve çoğu şeyin Avrupa kökenli olduğunu sanırlar. Aslında arkeologlar tarım ve Avrupa medeniyetinin diğer eski, ama önemli maddelerinin kökeninin bereketli hilal olduğunu ve Türkiye'den Avrupa'ya nasıl geçtiğini ayrıntılarıyla tespit ettiler. Türk çiftçileri ve çobanları mö.8000 yılında tarımı geliştirip mahsul elde ettiler ve bunları mö.7000 yılında Yunanistan'a götürdüler. o tarihlerde de Yunanlı çiftçilerle kız alıp vermeye başladılar. Yunanlılar da mahsullerini mö.5,500'de balkanlara, oradan danube nehrinden Almanya ve Hollanda'ya, aynı tarihlerde de Akdeniz'den İtalya, Fransa ve İspanya'ya taşıdılar. Türk tarımı mö,4000'de İngiltere'ye, mö.3000'de İsviçre'ye dalga dalga geçmişti.
    ...Ama mesele, Moğollarla işbirliği yapan Asyalı fatihlerin Türkiye'nin orijinal Hint-Avrupa halkını bertaraf edip genlerini yok etmesi değildir. Genetik araştırmalar bugünkü Türkler'in genlerini üçte ikisinin tarımı Avrupa'ya getiren eski Türkler'den, üçte birinin de modern Türk dilni getiren Asyalı istilacılardan aldığını ortaya koyuyor. Bu yüzden Türkiye, Avrupa ve Asya'yı genetik olarak etkilemiştir, tıpkı şu anda bulunduğu bölge itibariyle etkilediği gibi. İlk zamanlardan günümüze modern Türkiye'nin jeopolitik, kültürel ve ekonomik rolünün ortaya çıkardığı bu genetik ve coğrafi gerçekler, onun Asya ve Avrupa birliği ile Müslüman ve Hristiyan dünya arasında bir köprü vazifesi görmesini sağlamıştır."
    Tez konusuna gelirsek evet içinde kaynağı olmayan pek çok uçuk fikir vardır eleştirilecek çok yani da vardır oluşturulma amacı tarihi olmaktan çok siyasidir (Türk milletini kimliklendirme için, ırkçı ve taraflı Avrupa görüşlü tarih anlayışına karşı vs için geliştirilmiştir) ama bazı ilgiye değer kaynakları olan ve bir kısım yabancı tarihçiler tarafından çalışmaları yapılmış buna yakın iddiaları da vardır. Bununla dalga geçmek neyin kafası anlamış değilim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Patavatlı -- 5 Haziran 2019; 5:38:36 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Turkler anadoluya hic bi zaman gelmedi.
    Hep vardilar.
    Aksini iddia eden rum ermeni ha bi kurtcudur..

Ekleme

fetoyu unutmusum

İBER YARIM ADASINDAKİ TÜRKLÜK #iliturgi ,yani #türkili yazan sikke. Üstelik AYYILDIZ'ımız da var 1071de Anadolu'ya gelen Türkler ,Müslüman Türklerdir. Türkler DÖ.18.yy'da #Turukku ve #hurriler olarak Azerbaycan ve doğu anadoludan çıkarak göçe başlayıp İtalya'da #etrüsk #tarqunia İspanyalarda #turdili #turdetani ve #tarraco #tarragona diye adlandırılarak eski dünyaya yayılmıştır. Ayrıca, Türklerden bir İspanyolun tarafsızca bahsetmesi çok güzel. ///////////////////// Georgeos Díaz-Montexano 'nun Kendi yazısı: : "Bu benim dilsel keşifler ilgili bir makale olduğunu ve dili İberyalıların antik (Hispanik eski), bir dil olduğunu göstermek gibi görünüyor Türk dilleri, ve diller Altay veya dil göreli aynı ailesinin. Güzel Türk dilinin benim zavallı kullanımı için içten özürlerimi. Ben başlıyorum. En iyi dileklerimle." Hello Friend: I want to thank you, for sharing one of my publications about the language of the ancient Iberians from Spain. For years I am investigating the origin of the language spoken by the ancient Iberians who lived in Spain, between the year 1000 a. C. and the beginnings of the Christian era. When I began these investigations (two decades ago) I never imagined, even for a second, that I would end up discovering that the language of the ancient Iberians from #Spain was very closely related to the ancient Eurasiatic languages, and especially to the ancient Turkic languages, that is, with the old "Altay-Türk languages", fundamentally with the Proto-Türk language that the primitive Turkic peoples would speak. My investigations comply with all the rules of the scientific principles of phono-syntactic, morpho-typology, and comparative historical linguistics. I do not force anything at all. I do not falsify the data. I do not change the phonetic values ​​of the signs of the ancient Iberian writing system, and they have been correctly deciphered by very serious and scientific research, mainly by Spanish, Portuguese and German authors. I respect the phonetic values ​​of those signs of the writing used by those ancient settlers of what I now consider should be known as the ancient "Batı İberia Altay-Türk" #AyYıldızlıTürkSikkeleri #iliturgiTurkili

• dünyada birileri Türkler orta asyadan geldi (mânâsı: Türkler Anadoludan çekip gitse bir kayıp olmaz, mümkünse gitsin) diyor ise,
    birilerinin de Türkler anadoluya çok eskiden beri geldi, (mânâsı: burası bizim, bizi kovmanız mümkün değil) demesi gerekecektir.
  • Atatürk'ün türklerin nerden geldigi konusundaki goruslerinin yuzde 80'i sakattir.Hatta ve hatta bu fikirler zeki velidi togan gibi bir tarihcimuzi de harcamistir.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.