Çocuk dünyaya getirmek belki de kalıtımsal bir şey bugüne gelmende atalarının üreyip neslini aktarmasının bir sonucu bunu sende istiyorsun belki de kendimize açıklayamadığımız çok şey var aslında. |
Türklerin evlat edinme kültürü olmaması (7. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Hocam çok güzel konuya değindiniz. 2 yıldır evde köpek besleyen ve 5 aylık bebek babası ve 35 yaşında olarak konuyu yorumlamak isterim. ailenin baskısı ve denemelerin olumsuz sonucu korkuya kapılıp plansız bir şekilde çocuk sahibi olduk. Hamileyken acaba bir sağlık sorunu olurmu, doğunca hastalanması stresi felan insan bebeği en az 2 yaşına kadar a dan z ye anneye muhtaç yaşıyor. Şuan eşime sorun asla ve asla normal doğum yapmaz günü saati belli değil son 2 hafta evden dışarı çıkmadık. Tam son 8 saati hastanede 24 saat doğum sancısı çekti. Evli arkadaşlarımın hepsi çocuk sevgisini anlatırken keşke daha önce evlenseydim diyorlardı, ben isen 35 yaşında olmama rağmen erken olduğunu düşünüyorum. Köpek de beslediğimiz için hayatımızda sevgi yönünden çok bir şey değişmedi aksine hayatımız dahada zorlaştı. Yavru köpeğin tuvalet eğitimi gibi sorunları nedeniyle yetişkin köpek almak her zaman mantıklı olmuştur. Aynı durum insan içinde geçerdi genetik rahatsızlığı sağlık sorunu olmayan evlat edinmek varken, ne olacağı belli olmayan bir sürece girmek bana şuan hiç mantıklı gelmiyor.
Kendi canından kanından sperminden evladın varken başkasının çocuğunu nasıl seveceksin diyen çok olur.
Sevgi dna'ların %99,7 sinin aynı olmasına bakmıyor bir canlının bakım sorumluluğunu aldığın zaman aynı duyguları beyin sana hissettiriyor.
Birde evlat edinmenin İslami olarak caiz olmama sorunu var anne veya nikah düşme durumu gibi.
-
"Ben kendi dumanımı istiyorum, senin ağzından çıkanı değil.."
(Vizontele)
-
Ekonomim iyi olsa ben de evlatlık edinirim, daha öte bir duygu yok şahsım adına -
Bunun ekonomik durumla pek ilgisi yok. Benim ÖZ babam daha ben çocukken beni reddetti, hiç bakmadı ve bir kuruş nafaka ödemeden dedemden kalan tüm mirası içkiye, fahişelere, kumara, taksilere harcadı durdu. Şimdi ise sürünüyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Quantum Limit -- 12 Ocak 2021; 15:0:48 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Nasıl alakası yok param pulum yok evlat edinip rezil bir hayat mı yaşayayım. Senin babanın durumu benim söylediğimle alakasız zaten. Evlat reddetmekle edinmenin ne alakası var -
Durumuna göre tabi ama babamın durumu vardı da ne, beni kedi yavrusu gibi kenara attı ve ben bebekken beni öldürmek istemişti, annem ve anneannem kurtarmış.
Arkabalık bağı hiç bir şeyi ifade etmiyor. Tecrübeye sabit.
Sen edindin mi 1ader.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
bebekken evlatlık al, bak büyüt bi yaşa kadar getir.
sonra ana baba müsveddeleri gelsin bu benim çocuğum desin.
hukuk da onları haklı bulsun.
maddi yanını geçtim, manen çökersin.
-
Gayet normal. Ben de elalemin çocuğunu büyütmek istemem. Çocuk olacaksa benim olsun ya da olmasın. -
herkes yine büyük büyük laflar etmiş. başınıza gelmeden anlayamazsınız beyler. siz veyahut eşiniz kısır ne yapacaksınız?
-
Herkesin kendi tercihi bari buna karışıp elestri yapmayın be size ne kardeşim
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-31C666817 -- 18 Mart 2021; 20:32:2 > -
türkler de hangi kültür var ? sadece adı türk kalmış bir millet
-
İyi de evlatlık demek ebeveynsiz çocuk demek, yalnız çocuklar var ki evlatlık alıyorlar, bizim ülkede insanlar çocuğuna çok daha fazla sahip çıkıyor.
-
Avrupa'da ve Amerika'da evlatlık çocuk edinmenin yaygin olduğunu neye dayanarak söylüyorsun. İki dakkalik araştırmaya bakar googledan ama ben hiç zannetmiyorum bir farklılık olduğunu.
nick post uyumu abi. şakamısın sen dert ettiği şeye bak.
abddeki sosyo kültürel yapı bizde yok.
adamların herşeyi maddiyata mantığa endeksli sırf düşük vergi diliminden faydalanmak için evleniyolar. kadınları daha iyisini buldumu boşuyo. boşanmaolayları çok kolay orda.
birde insanlar zengin hatta fakir olsa bile zırcahil değil giremeyeceği yükün altına girmiyor akıllı hesaplı adamlar bizdeki gibi asgari ücretle 5 çocuk bakmaya çalışmazlar. yani doğurmuyolar.
Kadınları özgürlüğüne düşkün çocuk bezlemekle annelik yapmakla uğraşmayı yorucu uğraş görüyolar amerikan kadınının yapısı böyle alman kadınının da
-
“Yavru köpeğin tuvalet eğitimi gibi sorunları nedeniyle yetişkin köpek almak her zaman mantıklı olmuştur. Aynı durum insan içinde geçerdi genetik rahatsızlığı sağlık sorunu olmayan evlat edinmek varken, ne olacağı belli olmayan bir sürece girmek bana şuan hiç mantıklı gelmiyor.”
Hocam siz aynı benim gibisiniz, çok çok mutlu oldum yazınızı okuyunca çünkü normalde benim gibi düşünen insanlar çevremde hiç yok. Çok güzel yazmışsınız teşekkür ederim. -
Ben kesinlikle istemiyorum, hiçbir zaman istememiştim zaten aileme dahi söylemişliğim var. Bana göre bir insanın çocuk yapma düşüncesi dahi çok gereksiz. Tabii aksini düşünene bir şey diyemem, insanların çoğunluğu benim gibi düşünmüyor. Bunun farkındayım zaten.
Şahsi düşüncem ileride robotlar insanların yerini almaya başladığında zaten dünyadaki insan nüfusunun kontrolü için devletler yasa vs çıkartabilir gibi. Aksi taktirde insanlar iş bulmakta zorlanır, ciddi yoksulluk durumu olur. İnşallah böyle olmaz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bogazicili_zekiye -- 12 Ocak 2021; 22:54:41 > -
onlarda enflasyon az bizde fazla
enflasyon fazla olan ülkede insan gereksizdir işşizlik olur.
onlarda insan değerli bu kadar basit
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2DF0CD106 -- 14 Ocak 2021; 2:41:39 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X