Şimdi Ara

Türkmenistan'da Yaşayan ya da Orada ki Yaşam Koşullarını Bilen Var Mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
1
Favori
25.459
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar yakında Türkmenistan'a gideceğim. yaklaşık 2-3 yıl iş dolayısıyla orada bulunacağım. Fakat benim öğrenmek istediğim bir konu var. Orada adsl var mı ? Var ise hız ve fiyat konusunda nereden bilgi edinebilirim..

Yaşam vs her konuda bilgiye ihtiyacım var. İnternetten biraz araştırdım ama hepsi 2*3 yıl öncesinin bilgilerini veriyor :) Şu ana durum nedir orada kalan veya gidip gelen arkadaşlarımız var ise yardımlarını bekliyorum

• Banada iş varmı orda? Teknikerim ne iş olsa yaparım
  • Her kuşu kestin bi leylek kaldı da adsl soruyorsun ya

Arkadaşım adsl ye göre mi ülke belirliyorsun sen, ben Özbek kökenliyim gidip gelen akrabalarım, yakınlarım var, hepsi de aynı şeyi diyor; rüşvet, hırsızlık ve yolsuzluk almış başını gitmiş.

Hayat çok ucuz diyorlar, enerji, gıda, barınma vs, her şey çok ucuz ancak bizim büyüklerimiz oraya yatırım yapmaya gittiklerinden yolsuzluk ve rüşvetten illallah etmiş durumdalar.
  • Okul arkadaşım orda çölde şantiye şefi ne yapıyorlar bilmiyorum bayağıdır görüşmüyoruz.Ama istersen faceden bulup iletişime geçirttirebilirim:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LE10 -- 14 Ağustos 2010; 17:59:49 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: L.J

Her kuşu kestin bi leylek kaldı da adsl soruyorsun ya

Arkadaşım adsl ye göre mi ülke belirliyorsun sen, ben Özbek kökenliyim gidip gelen akrabalarım, yakınlarım var, hepsi de aynı şeyi diyor; rüşvet, hırsızlık ve yolsuzluk almış başını gitmiş.

Hayat çok ucuz diyorlar, enerji, gıda, barınma vs, her şey çok ucuz ancak bizim büyüklerimiz oraya yatırım yapmaya gittiklerinden yolsuzluk ve rüşvetten illallah etmiş durumdalar.

Valla sırf o ucuzluk için gidilir boşver neti.Hatta size iş teklifi yapayım telekom sistemi kuralım gidip oralarda devletten büyüklerden varsa tanığınız hem adsl işii halletmiş oluruz hemde iş yapar para kazanırız.Telekom işinden anlarım yardımcı olurum sonuna kadar.

• Türkmen kızlarıda güzel hem netle uğraşmaya vaktin kalırmı ki?
  • quote:

Orijinalden alıntı: TECHTRONİC

quote:

Valla sırf o ucuzluk için gidilir boşver neti.Hatta size iş teklifi yapayım telekom sistemi kuralım gidip oralarda devletten büyüklerden varsa tanığınız hem adsl işii halletmiş oluruz hemde iş yapar para kazanırız.Telekom işinden anlarım yardımcı olurum sonuna kadar.

Almayım ben, Türkiye'deki şerefsizlik katsayısı bile beni baymış durumda. Kısmetse Avusturalya veya Avrupa'ya gidecem yüksek lisans yaptıktan sonra

Kız olayına gelirsek;
    Yüz yıla yakın süre Rus işgalinde kaldıklarından safkan Türkmen falan bulmak zor, ancak köylerde oluyor, bu nedenle olsa gerek acaip güzeller:)
    Ayrıca yaşam tarzları da Ruslar'a çok benziyor, anladın sen onu:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi L.J -- 14 Ağustos 2010; 18:07:46 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sırbistan'da Yaşayan Var Mı ?
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: TECHTRONİC

quote:

Almayım ben, Türkiye'deki şerefsizlik katsayısı bile beni baymış durumda. Kısmetse Avusturalya veya Avrupa'ya gidecem yüksek lisans yaptıktan sonra

Kız olayına gelirsek;
    Yüz yıla yakın süre Rus işgalinde kaldıklarından safkan Türkmen falan bulmak zor, ancak köylerde oluyor, bu nedenle olsa gerek acaip güzeller:)
    Ayrıca yaşam tarzları da Ruslar'a çok benziyor, anladın sen onu:)

Anladım ben onu kardeşte ben esmerlerini seviyorum onun katıksız Türkmen :)

• Hocam adsl önemli benim için :D Asıl mesleğim grafikerlik. Orada açılacak olan ofisde çalışacağım bir süre.. Bu süre en az 1 yıl olacak daha sonra büyük ihtimalle başka bir ülkeye geçeyim. Avrupa kısmına :)

O yüzden öğrenmem lazım bunları internet hizmeti ne durumdadır :)
  • Arkadaşlar

Kısa bir süre de olsa ziyaret etme fırsatı buldum.Merak edilen konuya yanıt vereceğim ama önce size birkaç nasihatım var...

Kulaklarınızı açarak dinleyiniz.

1- Türki memleketlerden hiçbiri hakkında, kızları, yaşam şekilleri, sistemleri hakkında ileri geri konuşmayınız.
    Bunu da özellikle forum ortamında LÜTFEN yapmayınız. Bu foruma sadece TR den erişilmiyor.Dünyanın heryerinden herkes yazdığınız şeyleri okuyabilediğini unutmayın.
    Ha okusun diyorsanız O başka.... Herkes yazdığı ve yazacağı şeylere dikkat etsin...
    Yazdığınız şeyler türkçe de bilen pekçok insan okuyor ve demiyor ki bu adam kendi şahsi fikrini burada iletmiş.
    Yazdığınız şeyler genele mal olduğunu ve genel görüşü dile getirdiğinin varsayıldığını unutmayınız.

Forum dışında kendi aranızda hertürlü fikrinizi, görüşünüzü,düşüncenizi MAIL aracılığı ile paylaşın.Bu gibi durumlar için de MAILINIZIN olduğunu hatırlatayım.(Kaldı ki mailler de okunmakta)

2- Kaldı ki SAF lık edipte açık şekilde düşüncelerinizi iletmek gafletine düşmüşsünüz, SAYIN FORUM Yetkilisi lütfen YUKARIDA bulunan ve negatif etki gösterecek tüm iletileri siliniz.

3- ADSL Bağlantısı mevcut olup sadece şirketlere verilmekte.Evden kullanayım için hat alınabilir ama hızı çok yavaş.

• Arkadaş mal mıdır nedir? nasihat yanında bilgi de vereydin. Ayar mı vermiş kendince ne olmuş?
  • ulan niye bilmeden konuşyonuz bende kaldım orda internette var hemde çok ucuz... yukarıda yalnış cevap veren bazı öküzlere diyom yarbay gibi olum siz göremiyomusunuz bu ülkeyi... uzbek kokenlisinde akrabalarına bir sor orda uzbekistandaki kadar hırsızlık rüşwet varmı. rindaman gibilere gelsek, boyle malların işi sadece ahırdadır ne işin var burda senin lan... dogru duzgun bilyorsanız cevaplayın şunu yoksa...
  • star tv'de izliyorum şu an türkmenistan'lı bir yarışmacı var..O da bayaa ucuz olduğunu söylüyor türkmenista'nın (: hazır konuda varmış hortlatayım dedim :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: xbox2

star tv'de izliyorum şu an türkmenistan'lı bir yarışmacı var..O da bayaa ucuz olduğunu söylüyor türkmenista'nın (: hazır konuda varmış hortlatayım dedim :D

Gaz bedavaymis

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: devcity

quote:

Orijinalden alıntı: xbox2

star tv'de izliyorum şu an türkmenistan'lı bir yarışmacı var..O da bayaa ucuz olduğunu söylüyor türkmenista'nın (: hazır konuda varmış hortlatayım dedim :D

Gaz bedavaymis

su da öyleymiş
  • arkadaslar turkmenistanda maaslar ne durumda bilgisi olan varmi bir teklif aldim ama degermi degmezmi amacim para biriktrmek ailem ile gidicem bilgisi olan paylasirsa sevinirim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaslar bende türkmenistanda hatipoğlu inş bir iş teklifi aldım bu firmada daha önce çalışan biri varsa bana yardımcı olabilir mi bide kızlara orada zorluk cıkarıyorlarmı ?
  • Türkmenistan'a hiç gitmedim ama Türkmenlerle yaşadım.

Bildiğim kadarıyla internet orada yaşayan birinin aldığı paraya oranla son derece pahalı ve çok az evde mevcut. İnternet satın alsan dahi kullanacağın siteler devlet kontrolünde. Öyle her siteye giremiyorsun.

Ülke Rusya'dan hallice, yani rüşvet almış başını gitmiş. Yine de Rusya'dan iyi halde olduğunu söylüyorlar. Türkiye'den çok Rusya'dan az diyelim.

Maaşlar düşük olunca hayat da ucuz oluyor. Eğer Türkmenistan standartlarına göre değil de Türkiye standartlarına göre para alacaksan iyi geçinirsin.

Türkmen kızları hakkındaki yukarıda okuduğun yorumu unutabilirsin. Orası Rusya değil. Ayrıca herhangi bir Türkmen kızla evlenen yabancı devlete para ödemek zorunda. Yani devlet başlık parası istiyor.

• Ben kızlara zorluk cıkarıyorlarmı derken kendimi kasdettim türk kızlarını yani
  • archangel82 A kullanıcısına yanıt
    Ben o yorumu TECHTRONİC adlı üyenin mesajı üzerine ekledim hanımefendi. Size değildi.

Türk kızları meselesine gelince,

Tabii gönül bu ancak, özellikle gelişmemiş Türki cumhuriyetlere gidiyorsanız eğer "Türkmenistan,Özbekistan vs.", yakınlaştığınız ya da yakınlaşacağınız karşı cinslere karşı dikkatli olun. Rusya'da bulunduğum sıralarda bu ülkelerden gelen kızların sevmeseler dahi Türk erkekleri ile ilişki kurmaya çabaladığını gözlemledim. Amaçları da bir şekilde Türk vatandaşlığı almaktı. Önce tek yaklaşıyorlar, ardından bir bakıyorsunuz tüm aileleri kapınızda, bizi de kızla beraber Türkiye'ye götür demeye başlamış.

Bu sizin için de geçerli olabilir. Kuracağınız gönül ilişkilerinde uyanık olun.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.