Şimdi Ara

TurkNet altyapısı kendisine ait değil. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
1
Favori
3.709
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Allah bu tür şeyleri pekiştiren herkesin belasını verir bir gün umarım.

Bir sorun yaşarsınız aylar boyunca, karşınızda ki utanmazlar size dönüp aynı şeyleri sayıklar fln; beyfendi yaşadığınız yoğunluktan dolayı sorun oluşuyor bunlar olağan durumdur malesef böyle işte....

Tiplere gel reklam yapıyorlar hepsi Türkiyenin en iyisiyiz diye, sorun olduğu zman hepsi de aynı şekilde yoğunluk var bunlar normal olağan şeyler diolar...

E o zaman biz de olağan durumlarımız için faturalarımızı bazen ödemeyelim fln ? Aynı şeyleri biz de kendi açımızdan anlatalım ki bi kullanıcının olağan durumları daha doğru olur. Ama bize bunları yutturan kan emiciler bu söylediklerimizi kabul eder mi ? 2 kuruş için bile sizi mahkemeye verir bunlar.

• > Bunu başka hangi firma yapıyor?

Kısa cevap: Herkes.

Uzun cevap: Tier 1 ISPler (transitsiz ve her yere tamamen ücretsiz peering ile iletişim sağlayanlar, örneğin Layer3/CenturyLink/Lumen veya Telia Carrier/Arelion veya NTT GIN) harici herkes. (Bu noktada değinmek isterim, Türk Telekom ne Tier 1 ne de Tier 2 bir ISP, çoğu bağlantıları transit (hele ki Arelion ve NTT'ye yüklü para ödüyorlar).)

• 250den fazla benim arıza kaydım var superonline da bu yeterli olmuştur sanırım. 14 katlı binada ortada yaşıyorum hala İnternet yavaş ve kopuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sebastian Insane -- 18 Şubat 2022; 10:53:19 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ama bu ülkedeki internet omurgasının %80 90 ı TurkTelekoma ait, TurkTelekoma denk gelmeden internete girmek gerçekten çok zor. Size Starlink lazım

• Devlet telekomünikasyon şirketinden çıkar zaten son çıkış. Ülkenin global internet ağına bağlandığı son çıkışlar Türk Telekomda yani devletteki normal bir olay bu.

• miskindvd kullanıcısına yanıt

Ne alaka ? Dostum hani forumlar üzerinde kullanıcılar ping değeri için Tracert uygulaması sonuçlarını paylaşıyorlar fln ya ? Bazen farklı bir konu olsa da bu şekilde bir çok paylaşım gördüm. Bu bahsettiğim kullanıcılar arasında TurkNet int sağlayıcısındn örnek verirsem %80-90 kendi omurga sistemlerini gördüm o kullanıcıların paylaştığı testlerde. Ben de geri de kalan azınlık gibi susayım mı ? Siz alışmışsınız sizleri bu hale düşünrenlerden sonra onların olağan durumlarına. Yani bana Starlink fln lazım değil. Hala anlamak istemiyorsunuz sanki ben ayrıcalıklı bir şey istiyorum. Gerizekalı bi internet firması kendi altyapımız adı altında bir link üzerinden omurga sistemi için "kendi altyapımız" diyor. Konu bu anladınız mı aslında tam olarak. Siz de konuyu Turk telekoma direkt çevirmeyin. Evet o konuda büyük sıkıntılarım oldu, ama şimdi ki konum bu gerizekalı int sağlayıcısının kendi omurga altyapımız dediği konusu. Konu başlığını oku mesela ne yazmışım orada ?

• linux_gemini kullanıcısına yanıt

Bu terimleri bilmiyorum. :D Boş olduğum zamanlarda bu söylediğin şeyleride araştıracağım. Thank you.

• Hocam kendimi övmüyorum tabiki ama sizin de dediğiniz gibi bir ben anlamışım mevzuyu anladığım kadarıyla ve bir avuç insan. Bu da yeterli bir kamuoyu mudur, yoksa derdini anlatmak için daha basit mi anlatmak gerekiyor inanın bilmiyorum.  

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 20 Şubat 2022; 19:36:37 >
  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

Bu benim derdimden öte bu ülke de herkesi ilgilendiriyor. Ancak böyle dalkavuk ve dalavereci bencil kan emiciler dışındakiler için. Mesela insan vardır insan vardır. Kimi işini doğru şekilde yapar, karşısındakini kandırmadan, kimi tam tersi. Kimse kusursuz değildir, ama burada ki mevzu ülkeyi yönetenlerin tasarladığı o düzen anlayışının nizamına uygun durumda. Evet çok uç örnekler ama önemli olan zihniyettir. Ne olursa olsun zihniyettir. Biri eline kuranı kerim alır kendini o bir şekilde gösterir ama aslında hiçbir alakası yoktur, diğeri başka bir şey, bir başkası da aynı şekil a'da görüldüğü üzere TurkNet firması gibidir. Comnet müşteri temsilcisi ile görüştüm. Beni daha sonra network ekibinde çalışan birisine yönlendirdiler. Bakın iki örnek daha. TurkNet anlayışı, ve Comnet anlayışı. TurkNet network ekibi kendi sitelerinde omurga altyapısının kendisine ait olduğunu söylüyor üstelik Turkiye haritasını da gözümüze sokarak anlatmaya çalışıyor, ama pratik de gördüğünüz gibi bununla hiçbir alakası olmuyor, bir de üstüne utanmadan kelime oyunları yapıyorlar günlerdir. Ama Comnet bana gayet net şeyler söyledi. Üstelik günlerce konuşarak anlaşamadığımız TurkNet ekibi gibi değil, 10-20 dk kadar konuştuk ve bana anlattı. Bana sadece İstanbulda kendilerine ait ara bağlantıları olduğunu söylüyor. Yani Kayseri, Adana, İzmir, artık Tunceli de dahil, İstanbul dışında ki herhangi bir il üzerinden önce kendisine ara bağlantı üzerinden (Telekomdan) teslim alınması gerektiğini söyledi. Bu kadar işte :) Adamlar sitelerinde bunu belirtmiş. Yani TurkNet kalpazanları gibi Türkiye haritası koyup Türkiye omurga altyapımız bize ait diye yazmamış, görsel resimlerde eklememiş. Ekleseydi ve pratik de öyle olmasaydı, TurkNet değil Comnet olsaydı aynı tepkiyi verirdim. Çünkü bu zihniyetleri sevmiyorum. Kim bunu kabullenebilir ? Ülke şu an ne duruma geldi. Hangi zihniyetler buna sebep oldu ? Anlayın artık neden hassas olduğumu, ki hassas olmayan ya gerizekalıdır, ya da hırsızdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-63EBFC49B -- 20 Şubat 2022; 22:9:29 >

• Taşıdınız mı hattı?

• Yurtdışında milletin 30-40 Euro ödediği internete 6 Euro ile kullanıyorsunuz fazla kurcalamayın bence

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Beni manevi olarak sömürdüler, buna malesef bu iğrenç düzenin sistemi üzerinden bir şey yapamam. Çünkü şekil A'da görüldüğü gibi, TurkNet çalışanı bile bu düzeni pekiştirecek şekilde bir zihniyete sahip.

Maddi açıdan bana TTNET tarafından 260 TL cayma bedeli çıktı. Bunuda TurkNet tarafından 6 ay boyunca indirimli şekilde kullanarak geri alacağım öyle ya da böyle.

Son demek istediğim bir şey daha var. Bu firmalar olsun, siyasatçiler olsun, hepsi zaten aynı zihniyet. Kimileri eline Kuran kitabını alır kendilerini bizim gibi olduğunu gösterir, ama pratik de Şeytan'dan bile daha sinsi olduklarını biliriz. Kimileri de işte bana yapanlar gibidir. Ve bunlar ortalıkta Vatanseverim diye geziniyor, hani ben bile düşünceli bir insan olmama rağmen ortalıkta Vatanseverim diye gezinmiyorum, insanların gözüne sokmuyorum, gösteriş yapmıyorum, neysem oyum, o şekilde yaşıyorum.

Bu insan müsveddeleri ama kendi ailelerini bile düşünmedikleri belli. Çünkü bu basit bir olay gibi görünse de, genel olan kötü zihniyeti pekiştiren bir şeydir. Yani, bugün benim başıma gelen bu şey, ileride bir gün bana bunu yapan kişinin ailesinden birisinin başına bile gelir. Ki artık bu olasılık bir ihtimal bile değil, olağan bi duruma doğru gidiyor. Bu durumda bu insanlar bırak vatansever olmayı, kendi ailesini bile düşünemeyen kibirli yaratıklardır sadece.

Gerçekten üzücü bunlar. Çünkü şu konu altında bile kimilerin pratik zekasının köreldiğini gördüm. Tıpkı eline Kuran alanın insanları sömürmesi gibi, onu bir peygamber olarak görmesi gibi. Yani malesef o insanlarda pratik zekasını kullanamıyor. Üstelik bu olumsuzluğu iliklerine kadar hissediyorlar, ki bu yüzden ekmek kuyruğunda bir sürü yaşlı insan var. Bu konuda da benzer şey oluyor, bana Telekomun altyapısı diye açıklama yapıyorlar. Çok basit. Benim konumda her şey şeffaf, yazdığım onca şeyler açıklayıcı. Bu kadar yazmama bile gerek yoktu aslında orta da ki bu tutarsızlığı, yalanı algılayabilmek için, ama işte malesef çoğu insanın pratik zekası da körermiş durumda.

Bazende bu tür şeyler bize ufak gibi görünür, çünkü bundan kat ve kat daha fazla sıkıntı yaşıyoruz, aynı benzer olarak, yalanlarla, dolanlarla fln fln...Fakat şöyle bir atasözü vardır; damlaya damlaya göl olur.

Bu benzetmeyi yaptım, bu söz aslında olumlu bir söz, ama diğer açıdan da düşündüğümüz zaman damlaya damlaya göl olurun anlamını başka türlü yorumlayabiliriz. Bu düzeni iyice körükleyenler ilk başta hemen yapmadılar, yavaş yavaş, işte böyle ufak ufak birikerek, ve daha sonra legalleştirmeye kadar tamamladılar. Bu sadece pratik zekası tümden örümceklenmiş zihniyetlere ait değil, bu düzeni pekiştiren doktorlar, avukatlar, savcılar bile var :)

Yani bu adaletsiz düzenin sorumlusu Müslümanlıkta değil, o sadece en kolay, en etkili yöntem. Adaletsizliği körükleyen bir çok yöntem var. Şimdi oturup ben bu yaşadığım haksızlık karşısında sadece Müslümanların oy vermesine bağlayamam. Hadi olan oldu, ama bu süreçten sonra dediğim gibi, doktoru da var, savcısı da var, polisi de var, var da var, köylüsü de var, cahili de akıllısı da var işte.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-63EBFC49B -- 25 Şubat 2022; 10:47:37 >

• Hocam merhaba, şöyle bir yol izleyebilirsiniz dilerseniz, yani daha net sonuç almak adına diyorum.

Öncelikle bunu konuyu anlatan bir tuketici.btk.gov.tr başvurusu oluşturun. İşletmeci size yanıt verecek ve bu yanıta iki kez itirazınız olması durumunda kurum incelemesinde statüsüne düşecek. Daha sonra cevabı BTK verecek. Bu cevaba KDK üzerinden itiraz ederseniz size kesin bir sonuç verilecektir.

https://forum.donanimhaber.com/kamu-denetciligi-kurumu-ombudsmanlik-nedir-nasil-basvurulur-internet-ve-gsm-problemleri--150897738-2#151766126

• Merhaba 1 aydır Türknet kullanıyorum. Daha önce TTNET te idim.

Eskişehir'de yaşıyorum. Dikkatimi çeken olay benim ip 'm istanbulda gözüküyor? Daha önce Eskişehir'de gözükürken, çeşitli sitelerde konumum İstanbul gözküyor.

Mesela:

https://www.whatismyipaddress.com

https://www.windy.com/

https://www.google.com.tr/maps

Normal bir durumdur büyük ihtimal şikayet olarak algılamayın. Sadece Türknet'e geçtikten sonra dikkatimi çeken bir olay oldu.

• ilkerk88 kullanıcısına yanıt

Merhaba, dostum IP adresinin İstanbulda da gözükebilir, Adıyamanda da, ya da benim gibi TTNET iken Tunceli'de yaşarken daha doğuda olan Erzurumda da gözükebilir. Ben ayrıntılı şekilde anlattım. Yani IP adresinin neresi olduğu önemli, çünkü kendi ilinden sonra ara bağlantı olan ilk il oluyor. Seninde İstanbul. Ama ben burada İstanbul olmasından bahsetmedim tam olarak TurkNet'in kendi ara bağlantı altyapısından bahsettim, ama bu altyapı da beni TTNET'in en rezalet bant genişliği olan sunucusuna yönlendiriyor. Yani diyorum acaba bu kadar ayrıntıya girmesemiydim ? :) İnsanlar okuyunca kafasıda karışmamalı aslında. Neyse, kısacası TurkNet kendi altyapısı olduğunu söylüyor (Omurga, ara bağlantı altyapısı) ama işler pratiğe geldiğinde, yani kullandığım zaman TurkNet'in altyapısının olmadığını görüyorum. Diğer ayrıntılar konunun ilk yorumunda :)

Dostum teşekkür ederim ama uğraşmayacağım. Ben de yıldım artık oraya buraya git bir şeyler yap fln. En azından burada çoğumuz kullanıcıyız. Bir kişi bile anlasın benimle hem fikir olsun bu benim için iyidir. Rezalet diyorum...Aslında daha önce yine bu lanet olası TurkNet ile Tüketici hakem heyeti konusunda karşı karşıya gelmiştim ve kazanmıştım da. Şimdi uğraşmak istemiyorum. Sadece bela okuyorum. Bu kadar pislik olamaz bir şey. Gözgöre göre bana her seferinde "Altyapınız Telekoma aittir" dediler. Ben mi düşüneceğim bunların geleceğini ? Malesef bu ülkede bu zihniyetlere sahip olanlar geneli oluşturuyor. Geberip gidelim, biz de kurtuluruz böylece.

• ilkerk88 kullanıcısına yanıt

Cgnat içerisinde iseniz normal bir durum hocam.

• Hocam dilerseniz konuyu detaylı anlatan bir yazı yazın ilgili yerlere.

Detaylı anlatmama bile gerek yok aslında. Direkt TurkNete ait sözde "altyapımız" hakkında ki link ile yaşadığımız pratik deneyimlerin birbirleri ile alakasız olmadiğı apaçık ortada. Bence hep birlikte bu konuyu şikayet dilekçesi oluşturup aynı gün ya da zaman içinde tüketici hakem heyetine basvuralım. Ben bu sekilde işimi bile bırakır o günümü harcarım. Ama tek başıma yaparsam ancak bana para iadesi yapmak zorunda kalır turknet:) Ben istiyorum ki dalavereci zihniyetler bu ülkeden silinsin bir şekilde. Bu sekilde kandırarak aklamasın önüne gelenleri rahatca...

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Demek istediğim tam olarak şu;

Mesela örnek forum donanım haber sitesinde açılan benzeri konular. Kargo firmaları, ya da bilindik satış yapan siteler. Bir kullanıcı olarak birileri bir konu açıyor, ve ortada boyutuna göre değişebilen ciddi derecede dolandırıcılık var. Ok herkes yazıyor şunu şunu yapın böyle yapın, aynı sizin bana dediğiniz gibi. Sorun benim için bir şekilde düzeliyor değil mi ? Dediğim gibi, TurkNet sadece bana para mı geri iade eder. Karşılarında 1 kişi olduğu için ezer geçerler, her zaman böyle değil mi bu zihniyetler ? Malesef birlikte haraket etmeliyiz. Bu benzer konular forum'da ya da orada burada foruma benzer yerlerde açılıp dikkat çekiyor, sonra xxx firma sahibi kişi ile bir şekilde anlaşıyor, sonra konu sahibi de "SORUN ÇÖZÜLDÜ" diyor.

Ama hepimiz biliyoruz ki bu tip zihniyetler durmak nedir bilmiyor. Bundan dolayı en azından benim bu konum için en azından 1000 e yakın kişi şikayet etseydi aynı şekilde, belki TurkNet'in o "altyapımız" sitesinde daha doğru şeyleri yazdırabilirdik. Bugün bana olan bu şey, şu an 1000'den fazla TurkNet abonesine kesinlikle oluyordur. Benim yaptığım takıntı değil. Ben TurkNet'in bu iki yüzlü yalanları yüzünden devam eden taahhüt'ümü bozmak zorunda kaldım. Yani maddi olarak da mağdur kaldım. Belki kimileri için benim konum basit gelebilir, ki bazı arkadaşlar daha önce de dediğim gibi öyle bir tepkiler veriyorlar ki, anlamadan etmeden onlarda bana Telekomun altyapısını kullanıyorsun zaten demeye çalışıyorlar :) Tıpkı bir takım kan emicilere oy veren çürümüş beyinler gibi, sonra da ortalıkta aç geziyorlar, bunu bile idrak edemeyenler var, nedeni belli. Açlığının sebebi aslında daha çok kendisi, çünkü izin veren o.

E bu konuda da umdugumu bulamadım. Böyle zihniyetler her yeri ele geçirmiş durumda. O zaman kimse dolandırıcılara karşı çıkmasın, herkes sussun, forum da bir firma için konu açmanında hiçbir anlamı yok. Çünkü bu devam edip duruyor. Ben de mesela 260 TL için "yaaa bıraağğ yaağğğ 260 TL nedir ki yağğğğ olmuş 150 Tlğğğğ 260 tlğğ için mi hakkımı arıcağğmmm" diyeyim olsun bitsin her şey.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.