Tamam kardeşim. Sen şu görselden ne anlıyorsun ? Bak kendin bir şeyler söylemişsin. Şuraya giderken böyle buraya giderken böyle değil mi ? TurkNet altyapımız hakkında ki siteye bak, bakmasan da şu görsele bak ne anlıyorsun bana bi tarif et ? Neyse ben çocuğa anlatır gibi anlatayım. Ama anlayacaksın eminim sorunumu ve neden böyle yırtındığımı. Güzel kardeşim bak bu resimi bir tablo olarak düşün. Burada bir şey anlatılıyor. TurkNet internet kavuşmak için bilgisayardan çıkış yaptığını anlatıyor. Bilgisayar modemden alıyor ya hani ilk başta interneti ? Bak solda da bakır kablo diyor hani o kabloda modeme bağlı ya ? Bakır kabloda hani santraline gidiyor ya ? Santrelden sonra nereye gidiyor ? Trafik teslim noktasına. Sonra nereye ? Pop noktası, sonra neresi ? bak bak orada bi harita var gördün mü ? Tunceli de hani o haritanin içinde olan bir il ya hani ? Sonra internet diyor hani biz internette misal oyun oynarken bi sunucuya bağlanırız ya, işte türknet diyor ki oraya bağlanırken önce bilgisayar modem arası, sonra bakır hat santral, ama onun üstüne hani koca koca TURKNET ALTYAPISI yazmamış ztn anlayan birisi anlar, ama şu 3 şey nedir ? Artık anla lütfen anlatmak istediğim şeyi :) Şu durumda ben 50000 ping alsamda Almanya sunucusunda 1 ping alsam da, ben TELEKOMA AIT SUNUCU UZERİNDEN GEÇMEK İSTEMİYORUM dostum. Ben burada ne deniliyorsa onu istiyorum. |
TurkNet altyapısı kendisine ait değil. (2. sayfa)
-
-
Bu konuda haklısın, senin TurkTelekom sunucusundan geçmeden yurtdışına çıkabilmen gerekli, ama bazı aboneler senin gibi turktelekoma denk geliyor. Benim istanbulda yaşayan arkadaşım da aynı şekilde turktelekom ile yurtdışına çıkıyor. Kötü şans :(
Sana bazı sunucu testlerimi atayım karşılaştırma yap, hangimiz daha hızlı bu sunuculara varıyor ? Belki senin turktelekomdan çıkış yapıyor olman daha düşük ping almana bile sebep olabilir, bunu bilemeyiz.
kendi pinginden 30ms çıkartırsın bu sayede istanbuldaki gibi karşılaştırabilirsin
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi miskindvd -- 18 Şubat 2022; 1:0:19 >
-
Teşekkür ederim sonunda beni anladın. Kusura bakma belki bilmeyebilirsin, bilmek zorunda da degilsin. Ama ben anormal bir sey istemiyorum. Sadece ne diyorlarsa onu yapsınlar. Anlastik mı? Yani sunucularım elbette ki değişebilir bunda sıkıntı yok, ama telekomun sunucusu uzerinden gitmek istemiyorum. Gayrettepe telekom sunucusu emin ol istanbul'un en boktan bant genisligine sahip. Daha önce turknet abonesiydim. 100mbps download hızım vardı yine. Ama iki ay boyunca 9mbps kullandım. Neden? Cunku bant genisligi boktan sunucularına atamıslardı benim omurgamı. Kendi salak sitesinde ki hız testinde 98mbps sonuc cıkıyordu, ama Microsofttan tut nvidia steam e kadar hersey 9mbps. Neden? Çünkü kendi sitesinde hız testi yaparken benim omurga sistemimi kendi boktan hız testi sunucusu icin omurga sistemi yakın ve sorunsuz sunuculsr uzerinden yapıyor :))))) umarım daha iyi anlamıssındır neden bole yırttındıgımı. İyi geceler. Hani kendin icin ornek verdin seni bazen her zaman baglandıgın asıl sunucuya goturken ara sunucular degisiyor diye, git seni dd boktan bant genişliği olan sunuculara atasınlar gor o zaman download hızının sapıttıgını, iste akssm hız düşüklüğü ping yükselmesi. Kısacası bu konuda her sey sen ve senin santral arası fiziksel baglanti degil. Ama bu sıgırlar hep bunlardan bahsediyor :) Tamam bu da var ama tam olarak bu degil. Download hızı duser ping yükselir, bu durumu direkt senin kablolarına bağlıyorlar, ama genelde sorun onların sunucuları ile alakalıdır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-63EBFC49B -- 18 Şubat 2022; 1:5:47 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Ha bu arada, herşey gördüğün o düşük MS değeri ile de alakalı değil. Hani belki Telekom sunucuları üzerinden daha düşük ping alabileceğimi söyledin. Alırsın almasına, peki bunun paket kaybı var, jitteri var, yani o ping'in bir de bir sürü kalitesi ile alakalı şeyleri var. Bu konulara hiç girmeyeyim. Ben Telekom da mesela Valve'de 50 ping alıyordum Viayana sunucularında, şimdi TurkNet 70 ping çakılı, ama mermiler uçuyor. Çünkü turknet beni bu konuda tatmin ediyor, tüm ara bağlantı sunucuları kendisine ait viyana için ama, üsterlik sadece 7 pop noktası var. Telekom 50 ping ama 14 tane ara sunucu var toplam :D Bu işte jitter gibi ve diğer şeylerde sıkıntı yapıyor. Kısacası ping'in yani gecikme değerinin altında başka değerlerde var. Lanet olası sorunu uzun zaman yaşadığım için araştırdım. Ve bu evde ben Millenicom u aynı zamanda TTNET kullanırken bağlattırıp denedim 2 hafta boyunca. Ping değerim 90 fln da oldu bazen, ama her türlü Telekom'un 50 pinginden daha iyiydi, çünkü ara bağlantı sayısıda önemli. Bir başka örnek, TTNET İstanbul için bana aynı su an TurkNet olduğu gibi 35 MS veriyordu. Valorant oynadığım zaman o vandal silahı özellikle, boncuk atıyordum, şimdi fişek gibi ama. Neden ? İşte sunucu farkı. Ping her ikisinde de 35 idi, ama rezaletti Telekom. O yüzden telekomun bu rezalet sunucularından kurtulmak istedim. Derdim ping değil. Evet gecikme ile alakalı, ama gerçekte görünen şeyi istiyorum.
Mesela bilgisayar düşün. Bu bilgisayara donanımlar bağlı. Senin aldığın FPS orta da değil mi ? Fakat buna rağmen olması gerektiği gibi değil. Bir başkasına bakıyorsun senden daha düşük fps, ama senden daha hızlı gidiyor mermileri ? Bu inputlag işte. Daha kabaca bu şekilde anlatmak istedim bu konuyu. Hani ping ve inputlag tam olarak aynı şeyler gibi olmasa da, bahsettiğim o gecikme böyle bir şey. 35ms var 35 ms var yani :) hatta 55 ms ile 35Ms değere göre daha verimli olabilir. Az önce düşük ve yüksek FPS örneğini verdiğim gibi.
-
o zaman ben internetime şükredeyim :) şimdi avustralya'ya hız testi yaptım, ve sonuç
-
ISPler internet erisimini diger ISPlerden alirlar; bunun ucreti vardir ya da yoktur, alinan servise (transit veya peering) gore degismekte.
TurkNet'in ana omurgasi sadece Istanbul'da. Ankara'dan birinin Frankfurt'daki bir sunucuya ulasirken, eger kendi ustunde peering ile daha kisa bir rota bilgisi yoksa ve bir baska ISP'nin Ankara'da cikisi varsa kendi ustunden Istanbul-Sofya uzerinden cikmasi bosu bosuna altyapiya yuk bindirir, haliyle gecikme de yukselir. Bu nedenle bazi ISP'ler haliyle diger ISP'lerden "transit" satin alirlar.
TurkNet, KabloNet, VodafoneNet ve daha nice ISP belli lokasyonlarda belli IP bloklarina hem musteriler daha hizli erisebilsin hem de altyapi dengede kalsin diye birbirlerine baglanarak erisimi farkli rotalardan saglarlar. Hatta bu konuda Turk Telekom'un (Deutsche Telekom AG'ye ozenerek) yerel ISP'lere ucretsiz peering yerine sadece ucretli transit vari servisler saglamasi gibi yillardir suregelen bir sorun var.
IP adresi rotalamasi her yerde ayni olmak zorunda degil. BGP komsuluklari her ISP'nin her routerinda ayni degildir. Bir IP adresinin rotasi A ISP'sinin X routerinda A-Y-K-T-B seklinde A'dan B'ye ulasiyorsa B ISP'sinin Z routerinda bu durum B-L-U-R-R-A seklinde de olabilir (bir rota icindeki girdi defalarca tekrarlanabilir; BGP hakkinda daha da kafa yormak isteyebilirsiniz) ve bu rota her iki ISP'nin butun routerlarinda ayni olmak zorunda da degil (asimetrik rota mevzusu buradan cikmakta zaten).
Bir firmanin Turk Telekom'dan transit aldigi bilgisi her tarafta belli olmaz (belki SDWAN kullaniliyordur vs.) ama belli oldugunda da tum Default Free Zone icerisinde belli ISP'lerin BGP feedinde de gorulur.
bgp.toolsAS47524 Turksat Uydu Haberlesme ve Kablo TV Isletme A.S. - bgp.toolshttps://bgp.tools/as/47524bgp.toolsAS15924 VODAFONE NET ILETISIM HIZMETLERI ANONIM SIRKETI - bgp.toolshttps://bgp.tools/as/15924Asagidaki resimde de TurkNet'in (AS12735) duyurdugu bir IP blogunun farkli ISPlerde hangi rotanin tercih edildigini gorebilirsiniz (Turk Telekom AS9121, NTT AS2914, Hurricane Electric AS6939, Arelion (Eski Telia Carrier) AS1299, Orange/Opentransit AS5511, TI Sparkle/Seabone AS6762, Zayo AS6461)
-
Super umarım hep güzel olur. Benim için şu an sadece Almanya Frankfurt bu sorunu yaratıyor. Diğer türlü CS:GO Valve sunucusu olsun, valorant fln bu konuda gerçekten çok iyi. Ama arada bir FACEIT oynuyorum. Ama yine de ben TTNET ile uzun zaman bu sorunu yaşadığım için onları görmek istemiyorum. TurkNetin kendi omurga altyapısı masalına inandım gibi hissediyorum kendimi. Ve kandırılmayı hiç sevmem. 3 gün sonra aboneliğimi iptal edicem. Şu an 100Mbps download hızım var. Ama umurumda değil. Delirttiler yani ... Ülkenin durumu ztn ortada, hani artık hiçbir tutarsızlığı haksızlığı kaldıramaz hale geldim. Elbet yeni abone olacağım yerde 4/4lük değildir, ama bu kadarına karşı çıkmalıyım. Tüm ekran görüntülerini aldım Turknet ile alakalı. Telefon kayıt zamanlarınıda not düştüm. Gerekli yerlere şikayet edeceğim. Umarım ii bi sonuç alırım. En azından o site de ki yalan şeyleri değiştirsinler. İnsanları kandırmasınlar gözgöre göre
-
haklısınız, hangi firmaya geçmeyi düşünürsünüz? comnet firmasını çok övüyorlar, belki o tamamen kendisi yurt dışına çıkış yapıyordur
-
Hocam konu içeriği acayip uzun ve tamamını okuyamadım ama arkadaş sanırım Türknet'in kendi onurgasının işlevsel olduğunu anlatmaya çalışıyor ve Türknet'in TT'ye çamur atarak sorunlardan kaçmasından rahatsızlık duyuyor diye anladım.
Seni etiketledim.
@Ö1f1
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Allah cidden başka dert vermesin, konu sahibi turknetin turktelekom omurgasını kullanmasından şikayetçi, hiç sansüronline omurgası görmemiş demek ki, umarım sansüronline'ın omurgasını iliklerine kadar hisseder ve turktelekomu mumla arar...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-9A0BECBC3 -- 18 Şubat 2022; 6:36:30 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hiç biri. Çünkü Turknetin doğuda trafik teslim noktasıda yok, pop noktasıda. Siz yan komşunuz türknetli birine ping atsanız Türkiyeyi 2 tur dönmeniz gerekiyor. Uzaktan erişimim yok yoksa size bir kaç tane daha örnek atardım. Türkiyenin her yeri ankara, İstanbul değil. Abone az olunca kimse yatırım yapmıyor doğuda. Bağlı bulunduğunuz dslam da sorunlu olabilir. Hattınız fastpact ta olduğuna eminmisiniz?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
-
hocam bu ne demek yahu? "kötü ama umarım daha kötüsünü de görür ve kötüye razı olur" nasıl bir yaklaşım?
bence +30ms ping gayet yeterli bir dert. umarım bir şekilde çözülür.
yaklaşımım falan yok, turknet bariz telekom omurgası kullanıyor ve arkadaş şikayetci, bende ona superonline omurgasını tavsiye ediyorum, beterinde beteri...
Comnet ile TurkNet abonesi olmadan görüştüm. Telefonda sordum, doğu da Tunceli'de yaşadığımı belirttim. Kendi sitelerinde 150+ peering (omurga) altyapılarını sordum, zaten adamların videoları bile var YouTube'da...Onlarda bana sunucuların İstanbulda olduğunu söyledi. Comnet kendi sitesinde de peering altyapısı hakkında bir şeyler yazmış, ama adamlar en azından kendilerine birileri telefon açtıkları zaman TurkNet gibi "kendi altyapımız" demiyor. Yani ben TurkNeti her şekilde teyit ettim. Forum donanım haberde, Technopat sosyal sitesinde gerekli TurkNet temsilcisilerine yazdım. Forumda ki kişi bana net bir şey demedi, ama Technopat sosyal + telefon ile 3-4 defa görüştüğüm kişi bana "kendi altyapımız" dedi. Hani bu müşteri temsilcileri benim sorduğum şeyleri anlıyor ve bana aynı şekilde altyapıları hakkında bilgi verirken, işte bakır kablo santral fiziksel olarak evime gelen hattın Türk Telekoma ait olduğunu söylüyor da, ama ondan sonra tıpkı sitelerinde belirttikleri gibi gerisi bizim altyapımız diyebiliyor, ama daha sonra abone oluyorum, pratiğe geliyor olay ve böyle bir şey ile karşılaşıyorum, bu sefer telefondakiler bana dönüp "sizin bölgeniz için alt yapıyı Türk Telekomu kullanıyoruz" diyorlar. Her şeyi yazıyorum destek kaydından, ama karşımda ki kim olursa olsun inatla aynı şeyleri sayıklıyor :) Özellikle Sencan bey diye birisi. Beni ona kitlediler, görüşmelerimizin %70 bu kişiyle.
Bu arada Comnet evet İstanbuldan direkt yurtdışına kendi sunucuların aracılığı ile çıkış yaptığını söyledi, ama benim için hem İstanbuldan sonra ki çıkış, hemde Tunceliden sonra ki çıkış önemli. Kısacası Telekoma ait neresi olursa olsun ve ping'im 3 bile olursa olsun istemiyorum Telekoma ait herhangi bir sunucu üzerinden internet sunucusuna bağlanmayı. O kadar tilt oldum çünkü 2 sene boyunca leş gibi internetime karşılık her ay para ödedim köle gibi. Büyük ihtimal ya direkt Superonline geçeceğim ya da Millenicom olacak, belki de önce Comnet denerim, çünkü taahhüt yok, en azından dener bakarım olmazsa daha önce bu evde deneyim sahibi olduğum Millenicom geçerim.
-
Dostum detaylı bilgilendirme için teşekkür ederim. TurkNet tam olarak ne zamandır faliyet gösteriyor bilemem, ama uzun zamanlar öncesine dayanan TurkNet hakkında bilgilerim var. Mesela internet kotasının Türkiye'den kaldıran firma, bununla birlikte yüksek hızlar için eskisi kadar da para ödemiyoruz, her ne kadar yine yüksek olsa da genel dünya anlayışına göre. TurkNet daha önce kendi sitesinde böyle omurga sistemimiz kendimize ait gibi şekiller yapmıyordu. Ayrıca 4-5 sene oluyor sanırım. Yaptığı işlerin reklamını her zaman yaptılar. Bu süreç içinde bi ara da "peering sistemimiz" diye reklam yaptılar, tabi bu konu herkesin bildiği ve merak ettiği bir şey olmadığı için pek fazla söz etmediler ya da reklamları ilgi çekmedi. İşte bu reklamlar olmadan önce tamamen Telekomun altyapısını kullanıyordu, hani şu resim tablosunda olduğu gibi bakır kablo santral arası ve gerisi dahil hepsi Telekoma aitti, şimdi kendileri dediler peering sistemimiz var diye 4-5 sene önce, e ben de şimdi yakın zaman önce "altyapımız" sitelerine baktım ve orada gördüm. Yani ben ya da xxx birisi bu konuları daha da detayına kadar araştırmaz. Kısacası gider omurga altyapısı ne demektir diye bilgi edinir. E TurkNet'e omurga altyapısının kendisine ait diye bir şey diyorsa bitmiştir :) Görüldüğü üzere sen benden daha fazla bilgiye ve detaya sahipsin, ama aynı kapıya çıkıyor, TurkNet kendi omurga altyapısı yokmuş meğersem, Telekomun altyapısını kullanıyor. O zaman ortalıklarda "kendi altyapımız" bir de koca koca TURKNET ALTYAPISI yazarak gezmesinler. Bunu başka hangi firma yapıyor ?
-
Dostum bu olay tamamen lokasyon ile alakalı, kısmen haklısın, ama bu kısımda da işler ayrımcılığa kaçıyor. Telekomlada bu sorunu daha önce görüşmüştüm. Ben Tuncelide yaşıyorum ve onlar da bana "doğu illerinde ki çoğu iller Erzurum üzerinden çıkış yapıyor" demişti, ben de bu illeri sayar mısınız demiştim ama bana bu konuda bilgi vermedi, sadece beni geçiştirmek için TurkNet gibi yalan söylediler. Çünkü benim Batmanda Telekom abonesi olan arkadaşım vardı mesela, arkadaş benden daha doğu da :D Ama Telekom onu alıp da benden daha yakın olan Erzuruma göndermiyor, Diyarbakır rotasyonu üzerindne götürüyor. Bu arkadaş ile FACEIT almanya sunucunda birlikte oyuna girip maç yapıyoruz ve PC donanımları benden daha kötü olmasına rağmen, benim mermilerim ve ping değerim ondan daha boktan oluyor. Ne yapayım ben de en azından Diyarbakırdan rotasyon yapmak için Batmana mı taşınayım ? Ya da kaliteli hizmet alabilmek için, en azından normal bi hizmet alabilmek için buradan taşınayım mı ? Telekomun Erzincanda da sunucuları var. Bunlar değil de neden beni Erzuruma 350 KM daha doğuya rotasyon yaptırıyor ? Anlatmak istediğim buydu Telekom tarafında.
Diğer arkadaşa da yazdım sana da yazayım bi konuyu. Ben yıllar önce TurkNet abonesiydim yine bu evde 100Mbps download hızı alıyordum. Bakın bu kısmı iyi idrak etmeye çalışın o zaman daha ii anlayacaksınız. O zamanlar TurkNet deniyordum yine. Toplam 5 ay gibi bi zaman boyunca kullandım. Son 2 ay boyunca 100Mbps download hızım akşamları 9Mbps'e düşüyordu, geceleri de düzeliyordu.
Yukarı da bir arkadaş kendisine ait bir örnek verdi. Bazen herhangi bi sunucuya bağlanırken bize ait ara sunucuların değiştiğini. Evet buna inanmıyorsanız gidin Statik IP alın. Bunda bile ara sunucular değişebiliyor :) Yani statik IP sizi genel havuzdan çıkarıyor, ve bant genişliği daha tutarlı olan sunucular üzerinden yapıyor, bu durumda sorunlar daha az oluşuyor. Mesela ben TTNET abonesi olurken statik IP deniyordum. Dinamik IP kullanırken modem arayüzünde DSL bağlantısını kesip tekrar bağladığım zaman ping değerlerimde sürekli oynama oluyordu. Örnek CS:GO Viyana serverlarına girdiğim zaman bu işlemlerden sonra ping bi 90 bi 60 bi 80 fln oluyordu, ama statik IP türünde bu değer de sürekli sabit kalıyordu. TurkNet 100mpbs'dan 9Mbpse düşme sorunuda tam olarak buydu. Çünkü bu TurkNet 9mpbs sorununu yaşarken aynı zaman içinde statik IP satın alıp tekrar bakıyordum, o zaman sorun ortadan kalkıyordu anında paketim olan 100Mpbs sorunsuz şekilde geri geliyordu, ama statik IP iptal edince sorun direkt yine devam ediyordu. Ben bu konuyuda kendilerine o zamanlar yazmıştım, ama o gerizekalılar şimdi olduğu gibi konuyu fiziksel altyapıya çevirdiler. Sonra evime evinde teknik destek ekibi yolladılar. Evime gelen kişi TurkNet çalışanı gibi görünüyordu, o da söz de teknik olarak network çalışanıydı. Ama adam geldiği zaman kendisine sordum önce "sertifikan var mı abi" diye, adam bana döndü benim Elazığda elektrikçi dükkanım var sadece dedi :)))))))))))))))))) Bir şey demedim o arkadaşa yani beni o ilgilendirmez, o arkadaşı bana network ekibimiz diye yutturan TurkNet ilgilendirir. Bir daha TurkNet abonesi olmam. Hani TTNET de bu konuda benzer ama ben TurkNet kadar riyakar tiplere sahip çalışanlar görmedim.
-
bugüne kadar bu kadar teknik bir konuda ve sorunda hiç bir şirketten tatmin edici bir cevap alamamışımdır.
artık vaz geçtim, memleketin durumu ortada...
-
Türkiyede hangi İnternet düzgündüki dialup ile uo oynadığım günleri biliyorum birde gelmiş şimdi hız verdik ping yok şaibeli, göz boyama taktiği ile İnternet satıyorlar la daha Ultima online oynayamıyorum amerikaya bağlanıp adam bana ping normal diyor tt net ile adam 150 ile oynuyor, ben aynı sunucuya 175 pingle so ile bağlanıyorum, dns engelleri router bloklu olduğu sürece yayıncıya copy router yaparlar paşa yayın yapıyor sana bana yapmazlar Ccciiinnnaaahhh. Turknet tt kablonet so hepsi aynı. Türkiyede İnternet kullanmak için çok fırın ekmek yemeye ihtiyaçları var daha bana gelene kadar İnternet zaten yavaşlıyor 7.katta oturuyorum zeminden bana gelene kadar 10mb gidiyor zaten haha
Haklısın. Bu konuda kendimi tutamıyorum. Zaten dünya geneline göre kötüyüz, ama en azından düzgün bir şey istiyorum, ya da kendi anlattıkları bir şeyin olmasını.
Bu son yazacaklarım olsun. TurkNet ile daha önce başka rezil bir anımı anlatmak istiyorum. Yıllar önce yine TurkNet abonesi iken otomatik kredi kartı ile ödeme talimatı vermiştim. Neyse, daha sonra hesap ekstremde aynı ay'a ait 2 adet para çekilmişti TurkNet tarafından. Bu gerçekten oldu arkadaşım, ki bu tarz şeyleri sizlerde başka firmalarda ya da TurkNetde de yaşayanız ya da göreriniz olmuştur. Ben o zamanlarda da TurkNete bu durumu anlatmıştım. Bana utanmadan banka dekontunu istediler. Sonra da sistemlerinin hata yapabileceğini söylediler flnfln. Bu sorunu ben sadece TurkNet ile yaşamadım. Nasıl desem internet üzerinden bi site üzerinden kredi kartı ile satın alırken o site de bi an hata olurdu, genelde bu hata sonucunda "işleminiz gerçekleşemedi lütfen tekrar deneyin" gibi şeyler yazardı, e ben de tekrar denerdim, sonra bi bakardım 2 defa çekilmiş :D Aynı şeyleri o firma içinde yapardım. Mal gibi dekont al gönder kendilerine, onlarda TurkNet gibi ay sistemlerimizde hata olmuş kusura bakmayın ilgili departman arkadaşlara ileteceğim. Ulan bu sistem neden bana gelince hata yapıyor ? Kazık kadar adam oldum hayatım boyunca bi kez olsun şu bana hata yapan sistemlerini kendileri için hata yaptığını görmedim ne de duymadım.
Bi de 2 kere çekilen fatura bedelini TurkNet beni arayıp "beyfendi kusura bakmayın 2 defa para çekmiş bizim kusurlu sistemimiz" gibi bi bilgi de vermiyor, ben kendim hesap ekstreme bakıp görüyorum, sonra kendilerine dönüyorum bildiriyi ben onlara yapıyorum, onlarda dekont istiyor, bunu teyit edince de pardon ya sistemlerimiz hata yapmış diyolar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-63EBFC49B -- 18 Şubat 2022; 9:51:16 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X