Şimdi Ara

TürkNet Aynı Santralde Farklı Hızlar (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
0
Favori
2.321
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hocam turknet VAE geçişi yapamıyoruz diye mesaj atmış.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • xgny58x kullanıcısına yanıt
    Merhaba, oluşturduğunuz destek kaydı üzerinden teknik ekibimiz önceki kullanımlarınızda aldığınız hız değerlerini de kontrol ederek gerekli çalışmayı tamamlayıp gelişmeleri sizinle paylaşırlar.
    Hocam zaten VAE geçişi yapmıyorlar kolay kolay, sizin başka firmaya geçmeniz lazım.
  • TurkNetDestek kullanıcısına yanıt
    Son 1 aya kadar ki hızlarım incelenirse vdsl üzerinden 41 mbps aldığım görülecektir.

• NT2L N kullanıcısına yanıt
    YAPA’dan 40 versinler onada razıyım hocam. Şimdi abonelik iptali yeni başvuru derken bayağı bir iş var.

Santral mesafinizi bilsem, alıp alamayacağınızı yazarım da bilmiyorum.
    Siz bi santral mesafenizi sorun, 750 metreden fazlaysa alamazsınız. 1000 metre üstüyse hayır gelmez zaten.
    Hocam görebilseler. Bizim akrabada aynı santralde onda da gözükmüyor ama o vae altyapısında ve vdsl kullanıyor aynı sokakta. 1000 metre üstüyse yandık o zaman hocam. İstanbul’un en kalabalık semtlerinden birinde 1km mesafede çok gibi.

• quote:

Orijinalden alıntı: NT2L

Santral mesafinizi bilsem, alıp alamayacağınızı yazarım da bilmiyorum.
    Siz bi santral mesafenizi sorun, 750 metreden fazlaysa alamazsınız. 1000 metre üstüyse hayır gelmez zaten.
    1000m de vdsl ne verir? 24 alabilir mi?
  • zor
    VAE olunca aynı santral olsa da o telekom saha dolaplarından (yeni tip dolaplara santralden fiber gelir) sinyal alıyor. Sen YAPA olduğun için santralden direk bakır kablo ile sinyal alıyorsun.
    YAPA’nin bir anlamı kalmıyor hocam o zaman. Santrali uzak olanı YAPA’ya geçirdiler mi ne anlamadı kaldı ki.

Bu çağda yapanın zaten bence bir anlamı yok, santrale yakın olanlar yüksek hız alıyor evet ama ülke de erişim ne kadar daha bakırla sürecek?
    YAPA nın maliyeti az olduğu için TurkNet mesafeye bakmadan geçiriyor. Desteğe sorsanız uzak olanları almıyoruz yazar. Foruma bakarsanız 2km uzaklıktaki aboneyi bile almışlar. Onlar için kendilerine maliyeti önemli.
    Hocam Turknetten biriyle konuştum 2km dedi ne kadar doğru bilmiyorum ama 2km mesafedeki birini YAPA’ya geçirmemişlerdir herhalde.

Geçirirler. Örnekleri var forumda. VAE geçişi isteyin. Genelde oyalarlar.
    Zaten yeni fiyatları TT ye yakın. Geçirmezlerse (ki geçireceklerini sanmıyorum) TT alın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NT2L -- 6 Haziran 2020; 21:23:33 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    Hocam TT'de çalışan bir abiyle konuştum sokağın yarısı arka sokaktaki fiber kutularından bağlanıyor yarısı saha dolabından. Saha dolabı 50-60 metre civarı ama eski tip hocam içini yenilediler mi bilmiyorum. Bu dolapta VDSL port var mıdır? TT'den baktığımda sokağın yarısı hiper yarısı ADSL gözüküyor.
    Eski tip dolabın içini yenilememişlerdir. Ama o dolabı yakındaki genişbant dolaplardan birine bağladılarsa VDSL alabilirsiniz. Yoğun bölgelerde eskiden yapılıyordu. Sizin binayı kapsayıp kapsamadığını sorun TT ye.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NT2L -- 6 Haziran 2020; 22:10:21 >
    Yarın müşteri hizmetleriyle görüşeyim hocam inşAllah verirler:) TT'den sorguladığımda ADSL gözüküyor.
  • Şuan binamızda sorgulamadan bakınca 5 8 11 16 hızları alan var. Bende 8 gözüküyor mesela. ttneti aradığım zaman en fazla 8 alabilirsiniz diyorlar. Karşımdaki bina full vdsl 75 mbps hız alıyor. Caprazimdaki bina da aynı şekilde. Yani aynı caddede birçok bina vdsl fakat bizim binada yok onu geçtim aynı binada herkes farklı hiz alıyor. Ben bu işleri anlamadım çok uğraştım artık ümidim de kalmadı hele 5 mbps alan komşum artık evde ne çile çekiyor Allah bilir güya 2020 yılındayız Ankara'da yaşıyoruz. Hatta en saçma olayı söyleyim size ben 5 sene önce 16 mbps alıyordum bi ara aboneliği kapatıp yeniden açtırdık maksimum 8 dediler öyle devam ediyorum

Hocam hattı vdsl geçirdik tekrar fakat DSL ışığı sabit yanıyor internet ışığı yanmıyor modem arayüzünden baktığımda IP almadığını gördükle bunun nedeni aradaki mesafe mi hocam?

DSL sabitlenmiyorsa kapasitenin üzerinde hız tanımlanmış olabilir. 20mbps ye sabitlesinler ilk.
    Sonra kapasite neyse ona göre hız tanımı yapılır

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.