Şimdi Ara

Türknet Bağlantı Hızında İleri Düzeyde Düşüş

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
338
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

2017 yılından beri Türknet VDSL hizmetini kullanıyorum. Santrale nispeten yakın bir konumdayım ve Türknet sitesine göre 84 Mbit (+/- 6 Mbit) hız alabiliyor olmam gerek. İlk 3-4 yıl 50 MBit civarlarında hızlar aldım, son aylarda bu hız 30'lara düştü. Son birkaç gündür de 10-12 MBit'lere düşmüş durumda. Bu hız düşüşüne bir anlam verememekteyim. Türknet't 30 MBit'lere düştüğünde arıza kaydı bıraktım, bu hızlar iyidir şeklinde yorumlanabilecek bir yanıt göndermişlerdi o zaman. Şimdi tekrar telefon ile arıza kaydı bıraktım, geri dönüş bekliyorum. Hatta ayrıca zaman zaman kopmalar olmaya başladı. Yıllar içinde meydana gelen ve tedricen artmakta olan bu kalite kaybının çok rahatsızlık verici olduğunu belirtmek istiyorum. Bu gidişle aboneliğimi sonlandırma seçeneğini kullanmak zorunda kalacağım ve bunu yapmayı gerçekten de istemiyorum. O sebeple ilgililerin konuyla ilgilenmeleri ve vaat edilen hızlara yakın değerlerin sağlanmasını talep ediyorum.

Saygılarımla...

• Merhaba, yaşadığınız bu sorun ile ilgili açılan destek kayıt numaranızı paylaşır mısınız?
  • Merhaba,

İlginiz için teşekkür ederim.

48930236

• DrMaestro D kullanıcısına yanıt
    Destek kaydınız işleme alınmış. Uzmanlarımız detaylı inceleme yaparak sizinle iletişime geçecek.
  • TurkNetDestek kullanıcısına yanıt

Merhaba,

Güncelleme yapmak istiyorum. TürkNet'ten birkaç gün önce arandım. Alt yapı değişikliği ile bağlantı hızımın yükselebileceği bilgisini verdiler. Sanırım port değişikliğini kastediyorlardı. O gün Türk Telekom'dan bir yetkili gelip girişteki dolapta bir etiketleme işlemi gerçekleştirdi. 3-4 Gün sonra, bu gün, TürkNet'ten bir yetkili gelip aşağıdaki dolapta bir bağlantıyı söküp yeni bir kabloya (Türk Telekom'un işaretlediği) bağladı. Şu an bağlantı hızım (download) 40'lı seviyelerden 80'li seviyelere yükselmiş durumda ancak henüz IP alamadığım için bağlanamıyorum. IP ne zaman atanır acaba?

Teşekkür ederim.

Merhaba, şu an sistemden kontrol ettiğimde IP alabildiğinizi, 12 saat 18 dakikadır ONLINE olduğunuzu görüntüledim. Sorun çözülmüş gözükmektedir. Bir problem yaşamanız durumundan buradan ya da PM üzerinden belirtmenizi rica ederim. Keyifli kullanımlar
  • Merhaba,

İlginiz için teşekkür ederim, velirttiğiniz gibi IP alabılmış durumdayım. Port değişimi sonrasında hızım 80 Mbit seviyesine çıktı (upload 30'dan 8'e düştü ancak sanırım bu Türknet YAPA'sından TTNet altyapısına geçmem sebebiyle böyle, ki çok da önemli değil, download hızının artması benim için daha öncelikliydi).

Tekrar teşekkür ederim,

Saygılarımla...

Hocam 30 mbit upload çok önemli değil mi?

Kendimi parçalarım, yapa'dan vae'ye geçmem/geçirttirmem.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    Keyifli kullanımlar dilerim.
  • Kendi açımdan download hızı daha önemli. 8 Mbit upload günlük kullanımımda bir engel teşkil etmiyor. Download hızımın 45-50 Mbit'ten 80'e çıkmış olması bana daha fazla fayda sağlıyor. Tabii keşke ikisi bir arada olabilse ancak Yapa'dan ulaşabildiğim hızlar maalesef düşüktü, sebebini bilemiyorum.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.