Şimdi Ara

Türknet Dinamik IP adresini Sabitliyor!(IP Adresi Değişmiyor!)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
2.202
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Geçen günlerde farkettim ip adresim asla ama asla ne yaparsam yapayım yenilenmiyor. Günlük bir internet kullanıcısı olarak günlerce sabit kalan bir ip benim için güvenli değil, ve aktif olarak kullandığım için çoğu sitede belli başlı kotalara ve limitlere mağruz kalmam demek oluyor. Bazı oyunlarda sürekli gün içerisinde giriş çıkış yaptığımda sürekli aynı ipten istek geldiğinde sürekli bir çeşit captcha lar çözmek zorunda kalıyorum... Tüm bunları geçtim Ben statik ip hizmeti almıyorum. Yani demek oluyor ki şuan kullandığım hizmeti "dinamik ip" olarak alıyorum.

Türknet'e göre Dinamik ip ne demek:

("İnternete her bağlandığınızda cihazınıza DHCP tarafından farklı bir ip adresi tanımlanır" yazmakta)

Türknet forumuna açtığım konuya Forum admini tarafından gelen cevap ise:

Sonuç olarak Sorunum çözülmüyor. Zorla başka servis sağlayıcıya mı geçmem gerekiyor? İlla btk vs diye o kapı bu kapı dolaşmam mı gerekiyor. Düzgün bir hizmet almaya hakkım yok mu? @TurkNetDestek

Edit: Sorun giderildi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HolyShop -- 13 Ocak 2023; 12:57:5 >

• online işlemlerde güvenli internet hizmetini aile veya çocuk profili olarak değiştir 5-10 dk bekle (bu süre uzayıp kısalabilir deneme yanılma ile anlayabilirsin) sonrasında güvenli internet hizmetini devre dışı bırak

• qbilay Q kullanıcısına yanıt

Bahsettiğiniz durumu denedim.

güvenli interneti seçtiğimde bile ip adresi değişmedi.

Ardından kapattım. 2 kere mesaj geldi ancak ikisindede ip adresim hala aynıydı.

• HolyShop kullanıcısına yanıt

Profil değiştiğinde bilgilendirme mesajı gelse bile hemen aktif olmuyor. Profil değişikliğinde internet kısa süreliğine kesintiye uğrar. Profil değişikliğinin olup olmadığını aşağıdaki adresten kontrol edebilrsin.

www.guvenlinet.org.tr
    Profil Testi - Güvenli İnternet
    https://www.guvenlinet.org.tr/test

En son çare olarak bunu tekrar deneyeceğim bilgi için tekrar teşekkür ederim

• Aynı sorun netspeed te de mevcut. 3 aydır IP değişmiyor, gpon ve modem restart, MAC değişikliği vs işe yaramıyor. Bu yüzden akşam 7 den sonra sürekli yüksek ping alıyorum. Defalarca kayıt açtım ilgilenmediler. Bu hafta ISS değiştireceğim bakalım.

• Ya zaten son dönemde ip'si değişen var mı ki? ISS'lerden bağımsız artık herkes modemi resetlese bile aynı ip'yi alıyor bi şekilde. Bende de aylardır bu böyle (farklı iss'ler kullandım). Bu bence bi sorun değil. Ya da olmamalı. En azından size atanan ip ile girdiğiniz siteler sorun çıkartmıyor ise sıkıntı yok. Ha eğer birden fazla kişiye aynı ip'yi veriyorlar ise, işte o zaman bi sıkıntıdan bahsedilebilir. Cgnat'dan sevgilerle.

• Merhaba, açık konuşmam gerekli şu durumu şu şekilde izah edeyim.

Sabit statik ip hizmeti almıyorsam, tıpkı önceki aylardaki kullanımlarımda olduğu gibi, her bağlantım kesildiğinde bana yeni bir ip adresi atanmalı.(dinamik ip nin amaci ve aciklamasi zaten budur) Düşünsenize ip adresinize X bir kaynaktan ddos gibi bir şey geldiğini, ıp adresi değişmek mümkün değil... M.temsilcisi bile yaptığı işlemde modeme yeni IP tanımlayamadı. (İşlemi yaptı ve modem yeni ip adresini almadı yaklaşık 4-5 saat internet erişimim kesildi,) umarim anlatmak istediklerimi aktarabilmişimdir. Zaten turknette dinamik ağ havuzu mevcut olduğundan turknet kullanıyorum. Bunu çözemezlerse dediğim gibi şikayet edip en son komple arkadaşlarım ile başka servis sağlayıcısına geçiş yapacağız.

Hocam dediğinizi yaptım,

Profili aktiflestirdikten sonra, yeni ip tanimladi.

Ancak, profili iptal ettikten sonra reset atip baktigimda o bastaki hic degismeyen ip adresi geldi tekrar....

• En az 24 saat güvenli internet kullanın sonrasında deneyin bir de belki IP bu süre zarfında başkasına tanımlanır.
  • Firmaların "her bağlantıda başka ip adresi vermek" gibi bir yükümlülüklerin olduğunu sanmıyorum. Ancak elbette size atanan ip adresi ile sorun yaşıyorsanız (saldırı, anlamsız ban vs.), telefon ettiğinizde ip adresinizi değiştirebilmeleri gerekir.

• Buradaki sorun şu ki, turknette sesli yanıt yok. Bir sorun yaşayıp ip adresi degismek isterseniz yaklaşık 24-48 saat bekleyeceğim anlamına geliyor. İşin garibi geçen haftadan önce böyle değildi, bir sorun yaşadığımda vs modem ip si surekli değişiyordu...

• Dinamik IP servisi nedir bunu araştırın hocam. Eğer statik IP satın almamış isem verme zorunluluğu bulunmaktadır.
  • AirSupport kullanıcısına yanıt

İmzaladığınız sözleşmeyi bi okumanızı tavsiye ederim. Eğer böyle bir zorunluluk orada yazıyor ise o zaman hemen tüketici hakem heyetine başvurun. Ya da direk firmaya dava açın. Hakkınızı alın. Ama işte hiç sanmıyorum öyle bir şey yazdığınız. Dinamik IP dediğiniz şey, bir zorunluluktan ziyade, firmanın "ya ben sana tek bir ip veremeyeceğim, onları para ile veriyorum, o yüzden modem resetleyince ip adresin değişebilir" demesinin "resmi bir dille" söylenmesinden başka bir şey değil.

• Zaten aynı ip adresi onlarca kişiye verildiği için kapatıp açınca ip değişmiyor
  • Geçen haftaya kadar benim ip adresim istedigim zaman değişiyordu. Muhtemelen turknet ip havuzundaki ip adreslerini statik ip hizmeti olarak satmak icin yada belki baska amaclarla havuzdan cekmis gorunuyor bunu boyle yorumlayabiliyorum,(Şahsi düşüncemdir kesinle öyledir demiyorum bu düşüncem yanlış olabilir) bahsetmis oldugum şeyi zaten websiteleri de ""İnternete her bağlandığınızda cihazınıza DHCP tarafından farklı bir ip adresi tanımlanır" yazmakta bunun savunulacak bir tarafı yok ama

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HolyShop -- 10 Ocak 2023; 17:23:23 >
  • HolyShop kullanıcısına yanıt

Merhaba.

modemi birkaç saat veya kullanmadığın uzun bir süre (gün boyu veya gece) kapalı tutup tekrar açarak deneyin.

Tüketici şikayeti BTK adresinden şikayet kaydı açıp kısa ve öz bir şekilde modeminizdeki şu andaki IP adresi haricinde dinamik IP havuzundan farklı bir adres atanmasını talep edebilirsiniz. Buradan sorununuz düzelmeden işlem tamamlandı şeklinde kapatılırsa yeni bir kayıt açmadan mevcut kayıttan sürekli arıza giderilmedi/şikayetim devam ediyor şeklinde sürdürün.

Sıkıntı şu ki, bu bir arıza değil. "IP adresim değişmiyor" bir arıza değil malesef. Bu konuda herhangi bir yasa ya da kural olduğunu sanmıyorum. ISS'lerin insafına kalmış bir durum bu. Ben hala ip adresini değiştirmek isteyen arkadaşların bunu neden istediğini anlamadım. Atıyorum kullandığınız ip belli bir web sayfasında engellenmiştir filan o zaman iss'yi arayıp "ya şu ip adresimi değiştirin, şu sayfaya giremiyorum" derseniz yardımcı olurlar diye düşünüyorum. Ancak her resette ip adresim değişsin, bu neden talep ediliyor anlamış değilim.

• Hocam türknette sesli yanıt sistemi yok,

Sabit ip kullanmak istesek zaten statik ip alırız.

Bunun herhangi bir nedeni olmamalı, dinamik ip hizmeti bu şekilde işler hakkınıza girmek istemem ama sanki X çalışanı gibi sürekli karşı düşüncedesiniz, Arkadaşım yıllardır yeni ip alabiliyordu, bilakis ben de aylardır yeni ip alabiliyordum. Sabit ip tanımlanacağını bilseydim zaten turknet kullanmazdım...

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.