İlk olarak kullandıgım servis sağlayıcısından bahsediyim. 2 yıl boyunca ttnetin 24mbpslik paketini kullandım bu paketi bana fiber diye sattılar. Daha sonra ögrendim ki fiber değil vdsl alt yapısı kullanıyormuşum. 2 yıl boyunca hiçbir sıkıntı yaşamadım fakat ödedigim ücret son senesinde aylık 120 liraydı. Binamız da kablonet alt yapısı oldugu için fiber internete geçmek istedim hem fiyatı çok yüksekti hemde verdikleri modemin yetersiz olmasından dolayı kabloneti eledim. Süperonline vdsl alt yapısından 35mbps ye 120 lira istedi 50mbps falan istersek rakam 140liralara çıkıyor. Hemde taahüt istiyorlar. Onun için süperonlinenı da eledim. Türknet mantıklı geldi. Forumda deneyimlerini paylaşan arkadaşlarla irtibata geçtim. Çevremde kullanan arkadaşlarla görüştüm. Olumsuz görüş sunan bir arkadaşım ya da forumdaşım olmadı. Tek sıkıntı müşteri hizmetlerinin olmaması bunu da belirtiyim. Ama ttnet de arza yaşamadıgım için aynı alt yapı oldugu için herhalde türknette de sıkıntı yaşamam diye düşündüm ve henüz ttnet aboneligimi sonlandırmadan Türknete başvuru yaptım. Tabi kafamda hala soru işaretleri var. TürknetMüşteri hizmetleri ile konuştuktan sonra 100mbps alabilecegimi ilk olarak 35mbps ile abonelegi başlatacaklarını daha sonra 10 lira fark ile 100mbps e kadar verebilecekleni söyledir. Bir deneyin ilk ay ücretsiz memnun kalmazsanız iptal edeblirsiniz dediler. Cayma ücretinin birazını karşılayabiliriz dediler. Bende tamam dedim işlemleri başlattım. Dün öglen 2 gibi işlemleri başlattık aynı gün saat 4 gibi türk telekom saha ekibi telefonla arayıp internet hat ayarlaması için binaya geldigini söyledi gelebilirmisiniz dedi bende tabi dedim geçtim yanına benim yanımda binanın içinde ki ankastre kutusundan işlemleri yaptı. Bu arada evdeki ttnet aboneligimi iptal etmedim. O da devam ediyor ayrı bir hattan türkneti alacagım diye söyledim memnun kalmazsam ttnet ile devam edicem dedim ona göre ayarladı kabloları. İşlem 10dk sürdü Türktelekom saha ekibi gittikten 1 saat sonrs Türknetten bana ekip için randevu oluşturma mesajı geldi. Onu da ertesi güne seçtim. Seçtigim saatte ekip arkadaşımız adrese geldigin de beni aradı ve yanına geçtim. Arkadaşımız modeminiz var mı diye sordu zaten hazırlamıştım. Tamam dedi aşşagıda ki kablolamalarını yapıp modemi kurdu. Ben 1 2 güne aktivasyon gerçekleşir diye bekliyordum fakat modemi kurdugu gibi internet baglantısını almaya başladık. Hız testi yapmasını istedim 31mbps hız aldık. Gayet stabil gayet kolay bir şekil de türknet abonelige geçmiş bulundum. Şuan da ttnet ve türknet aboneligim var adreste 1 hafta türkneti deneyecegim memnun kalmam sonucun da ttneti iptal edecegim. Benim adresimde alt yapım hangi hızları kaldırabiliyorsa o hızı bana verecekler. Şuanlık giriş paketi olan 35mbps yi kullanıyorum ikerleyen zamanlarda yükseltecegim Servis sağlayıcısı arayışı olan arkadaşlarıma yardımcı olabilmişimdir umarım. |
Bildirim