Arkadaşlar TürkNet ile aktivasyonum şuan yapıldı. Kafama takılan 1-2 soru var sizlere deneyimli arkadaşlara sormak istiyorum. 1- İnstagram ve bazı sitelerde açılma çok yavaş. 2- haber sitelerinde vs görseller geç yükleniyor. 3- Twicth yayınlarında bazen donma oluyor. Aşağıya hat değerlerimi ekledim. Hat değerleri verilen hızı destekliyor mu sizce eğer ucu ucunaysa biraz daha hızımı düşürtebilirim. Kullandığım modem Keenetic Extra DSL |
TürkNet İlk Bağlantıda Yapılması Gerekenler
-
-
@TurkNet Destek + bazı sitelerde ana makinesinin sunucu IP adresi bulunamadı. şeklinde hatalar alıyorum.
-
Hattınızın durumu iyi, sorun VDSL ie alakalı değil.
DNS kullanıyor musunuz ? eğer kullanıyorsanız varsayılan DNS yapıp dener misiniz ?
-
Hocam TürkNet panelinden arıza kontrol yaptığımda hattınızda kopma yaşandığı tespit edildi gibi bir ibare çıktı. DNS google dns kullanıyorum o zaman bir tık düzeliyor ama otomatik yapınca hiç bir siteye girmiyor. Bir de aile profili vs varmış onu nasıl kapatabiliriz ondanda yaparmış bir kaç yerde yazılmış.
-
hattının durumu pek kopacak gibi durmuyor, ama muhtemelen aile profili ve DNS yüzünden sorun yaşıyorsunuz. Aile profilini kapatıp default DNS kullanırsanız sorunlarınız çözülür
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi miskindvd -- 28 Mart 2022; 21:13:50 > -
Default dns kullanırsanız ne demek hocam? Yani dns otomatik al mı? + Twichte yayın kalitesi otomatikte iken kendi kendine 160plere iniyor.
Arıza sorgulama yaptığımda herhangi bir arızanın olmadığı ancak modem kurulumda hatalar olabilir diyor sistem.
Modemim Keenetic Extra DSL
-
evet otomatik DNS yani varsayılan DNS, ben de twitchte sorun yaşıyordum ve DNS kullandığım için sorun yaşıyormuşum. Şu an Türknetin kendi varsayılan DNS'ini kullanıyorum ve sorun yaşamıyorum.
-
Benimde DNS'ler varsayılanda bilgisayar üzerinden yapılan ayarları diyorsanız.
Bir de böyle bir durum var. Kurulumu ilgili ekip yaptı halbuki.
-
modeme girip ana sayfadaki daha fazla göster yazısına tıklayıp en alttaki DNS yerine bakar mısınız orada ne yazıyor ?
DNS bilgisayardan da ayarlanabilir, modemden de aylarlanabilir. Modemden yapılan DNs ayarı tüm cihazlar için geçerli olur. Bilgisayardan yaparsanız sadece o bilgisayar için geçerli olur.
Ama ilk önce aile profilini iptal edin
-
Aile profilini iptal ettim fakat şuan modemi kapatıp açma durumum yok. 1 saat sonra yapabilirim.
- 193.192.98.8
- 212.154.100.18
bunlar yazıyor.
-
tamam bunlar varsayılan TurkNet DNSleri. Modemi kapayıp açtığınızda interneitn normale dönmüş olması lazım
-
1 saat sonra deneyeceğim. Peki hocam TürkNet arıza sorgula dediğim de neden aşağıdaki yazı çıkıyor. Kopma yaşamıyorum.
-
Modemin son günlerde birkaç kez açılıp kapanması bu yazının çıkmasına sebep olabilir
-
Anladım daha bugün bağlandı zaten internet.
-
Merhaba, yaşadığınız sorun devam ediyor mu? Online işlem merkezinden destek kaydı oluşturduysanız numarasını paylaşır mısınız? -
Yaşadığım sorun ortadan kalktı ile kalkmadı arasında bir şey gibi şuan. Şuanlık bir problem değil benim için.
-
Tekrarlanması durumunda online işlem merkezi üzerinden destek kaydı oluşturabilirsiniz. Uzmanlarımız hemen kontrol ederek size detayları iletecektir.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X