Şimdi Ara

Türknet rezaleti , interneti bağlamıyorlar parasını alıyorlar.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.653
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Türknet abonesiyim ve yeni taşındığım eve internetimi taşıttım. Telefondan çevir sesi gelmesine rağmen modemin DSL ışığı yanmıyor. Müşteri hizmetlerini aradım ve arıza kaydı oluşturdum. Buraya kadar her şey tamam.

1 haziran saat 10 için randevu verildi. Randevuya gelinmedi. Aradım azarladım yeni kayıt oluşturuldu bugüne randevu verildi. Bugün de gelinmedi arayan bile olmadı.

Teknik destek ekipleri zaten rezalet , iki cümleyi bir araya getiremeyen çalışanları bana sürekli "anlıyorum anlıyorum" , "en kısa sürede arayacaklar" demekten başka bir şey yapmıyorken orada oturup ayda minimum 2000tl maaşı neden alıyor ?

Her aramamda insanı aptal yerine koyar gibi aynı şeyleri tekrarlıyorlar bu konuda ne yapabilirim evde iki öğretmen var karne haftası yaklaşıyor 10 gündür interneti bağlamadılar. İnip kutuya kendim bağlamayı denedim başaramadım kablo bırakıp gitmişler kutu gerçekten çok karışık. Bilgilendiriseniz çok sevinirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Evinize gelmeyen Türknet değil Türk telekoma çalışan taşeron firmanın işçileri. Sen arıza kayıdı oluşturunca Türk telekoma oda taşeron firmaya gidiyor faka bazen bu 2 liden birinde sorun çıkıyor.
  • ULTILIX U kullanıcısına yanıt
    Bu adamları zorla kırbaçla mı çalıştırıyorlar , adamın mesleği bu neden gelip bağlamıyor kabloyu ? Sorsan ondan adamı yoktur ama yatıp para kazanmasını da bilirler. Hepsine lanet olsun. Türknet müşteri hizmetleri zaten adam gibi yönlendirse olay çözülecek , nereyi aramam gerek nereye başvurmam gerek diyorum adam cevap vermiyor bekliyor "yardımcı olabileceğim başka konu var mı" diyor. Bunları işe alan IK departmanına da lanet olsun zaten artık kim işe alıyorsa. Herkes hak ettiği işi yapıyor gerçekten. Tam yerine tam adamını koyuyorlar.

• Arkadaşlar ne yapabilirim bir önerisi olan var mı ? Kendi bağlayan varsa yönlendirebilir mi acaba , bir de bu gelip bağlamayan hayvanın evlatlarına bir yaptırımı olur mu bu saygısızlıklarının ?

• Hocam bi elektrikçi cagir hallediversin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cloud Nine kullanıcısına yanıt
    çevir sesi var ama dsl ışı yanmıyor demiş bunu elektrikçinin yapacağı mesele değil.
    Ya saha dolabından internet için xDSL e bağlamadılar ya yanlış porta bağladı saha görevlileri yada Türk Telekom genel müdürlükten aktif etmediler.

#############

Türknet müşteri hizmetleri nin size vereceği bir numara yok :D Onların bu konuda bilgiside yok. Siz mağlesef Türk telekom genel müdürlüğüne gidip halledeceksiniz. TT nin kendi müşterisiken adamlar ilgilenmiyor böyle farklı isp olunca hiç ilgilenmiyorlar. Çalışanların kendisi söylediler kendi ağızlarıyla.
    Türknetin burada yapacağı en önemli şey şu çağrı hizmeti aldığı firmanın elamanlarının artık daha bilgili olmasını sağlamak . Adamı hasta ediyorlar çünkü.
  • ULTILIX U kullanıcısına yanıt
    Türknet dedi ki biz kablo bıraktık onu sizin çekmeniz gerekiyor diye. Gelen adam iki kablo bağlamış onlar sadece telefon hattıymış. Aşağı indim baktım aynı renk iki kablo açıkta duruyor ama bağlayamadım. O kabloyu bağlayan itin telefon numarasını buldum (kapıcıdan) pazar günü de olsa gelip bağlayacağım dedi. Bunları hastanelik edip bırakacaksın.

Türknet olayına gelince , adım Alper diyorum Faruk anlıyorlar düşünün adımda F harfi bile yok , bu adam benim derdimi anlayacak ve çözüm üretecek. Ülkede bence işsizlik sorunundan ziyade kalifiyeli ahlaklı eleman sorunu var.

• aprsn kullanıcısına yanıt
    Telefonunuzdan çevir sesi geliyorsa ankastre bağlantınız tamamdır. burada Saha doalbı bağlantısı yada aktivasyon sorunu var gibi
  • Bunu kendilerine dediğim zaman telefon ve adsl sinyalleri farklı , size telefon hattını bağlamışlar , bizim bırakığımız kablo ikisini de içeriyor dediler. İnternet hizmetiniz aktif gözüküyor dedi. Bu sorunu yaşayan arkadaşlara da tavsiyem o kabloyu yarım yamalak bağlayan soysuzun numarasını bulursanız kesin çözüm. Umarım yarın çözülecek sorunum.

Telefon Switch ile 2 ye ayırıp interneti bağlıyor musunuz ?
    Türknet rezaleti , interneti bağlamıyorlar parasını alıyorlar.

2 Farklı hat açmazlar yane 1 bakır kablo üzerinden iletilir ve telefon , internet aynı kablo üzerinden bağlantı sağlanır.

Mesela bende Türknet kullandım.Ev telefonunu hiç bağlamamışlar sadece internet aktifti çünkü Türk Telekom çalışanları bilerek her türlü hilekarlığı yapmaktadırlar!
  • Normalde dediğiniz gibi olması lazım ama tt turknet'ten gelen başvurularda telefon için ayrı, internet için ayrı devre ayarlıyor. Kendim yalın adsl'den geçişte, arkadaşım da sıfır bağlantıda aynı sorunu yaşadık. Telefonda çevir sesi olup internet sinyali olmaması veya tam tersi internet sinyali olup çevir sesi olmaması bunun kanıtı. İnternet için arıza kaydı açtırdığınızda telefon devresini söküp interneti takıyor, bu sefer de çevir sesi gidiyor. Telefon için arıza kaydı açtırıyorsunuz, interneti söküp telefonu takıyor Beceriksizlik mi dersiniz, sabotaj mı siz karar verin.

Turknet'e yapılan destek kayıtlarında telefonlu internet abonesi olduğunuzu özellikle belirtin ki tt'ye iletilen arıza kaydı notunda bulunsun. Yoksa bu heriflerin anladığı falan yok. tt elemanına işini biz öğretiyoruz, neyi nereye bağlaması gerektiğini anlatıyoruz öyle düzeliyor.@aprsn

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr. Boone -- 3 Haziran 2017; 23:5:37 >

• Dr. Boone kullanıcısına yanıt
    Az önce kitapsız herifi aradım arkadan maç sesi geliyordu , ben bağliyim siz anlatın dedim. "Ben oraya sadece telefonu bağladım sen bağlayaman ben bağlarım" dedi. Kendisi gelip tekrardan bağlayacak yarın özellikle ısrar ettim. İnterneti bağlamamış dediğiniz gibi sadece telefonu bağlamış. Bu nasıl iş yapmaktır ya. Deli ediyorlar insanı. Darp etsek suçlu sayılırız bir de yarın şimdi. Sakin kalıcam ama.

internetle telefonu birleştirme işini saha dolabından yapması gerekiyor, paralel hat çeker gibi binada telleri birleştirerek olmaz bu iş.
  • Ben bunu o adama anlatamam işte interneti bağlasın yeter, geçen sene de telefonu bağlamadılar uğraştık sonra kapatma talimatı verdik arayıp yalvara yalvara faturayı 30 liraya düşürdüler. Şu an internet acil gerekmese kapatırım. Bu haftayı atlatiyim kapattırıcam da. Karne haftası bitsin karneler doldurulsun bi.

Bu sorunu yaşayan bir sürü arkadaş var , numarayı bulamasam sorunu yaşamaya devam ederdim. Bu tür hayvanlıklara kesin bir çözüm bulabilirsem buraya yazacağım. Adam gelsin ona da detaylıca soracağım neden kabloyu böyle bıraktığını , böyle durumlarda nereyi aramam gerektiğini vs.

• Son durum nedir?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kusura bakmayın foruma bir süre giremedim ,

Adam geldi zorla getirdik yazmıştım sanırım. Neden gelmediğini sorduğumda aradık telefonu açmadınız randevuları iptal ettik dedi. Hangi numarayı aradınız dediğimde saçma sapan bir numara söyledi. Ya bu adam aptal ya da bu numarayı ona veren , orasını bilemem. Bu tür durumlarda elektrikçi çağırmak gerekirmiş. Araya tanıdık sokmasak zormuş telekomcu randevusuz hele pazar günü hiç gelmez dedi ne kadar doğrudur bilmiyorum.

TürkNet'i aradım saydırdım kapatmak istediğimi söyledim. Hemen tamam diyip onaylamamı istediler. Doğrusu ben de şaşırdım. 5 gün içinde fax çekmeniz gerek dediler tamam dedim. 3. gün biri aradı TürkNet'den ve o kadar çok dil döktü ki kalmam için ise 30tl civarı sanırım indirim yaptılar faturaya. Statik IP adresi ne kadar bilmiyorum ama o dahil 30 tl ödüyorum şu anda.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.