Yahu bu internetinizi İstanbul dışında kullanan herkes yurtdışı çıkışında ping sorunu yaşıyor. 60-70mslerde geziyoruz yurtdışı oyun sunucularında. İstanbul'da yaşayanlar 30-40ms arası alıyor onlar için sorun yok. TürkNet yetkililerinden bu konu hakkında bilgi almak istiyorum. Adana'da yaşıyorum. Biri bana açıklasın: İstanbul'dan Frankfurt'a veri 35ms'de gidiyorken, Adana-İstanbul arası nasıl 30ms olabiliyor? Aradaki mesafeleri karşılaştırdığınızda mantıklı geliyor mu bu size? İstanbul -> Frankfurt = 35ms Adana -> İstanbul = 30ms Arada nasıl böyle bir fark olabiliyor? Adana'dan İstanbul'a olması gereken gecikme 5 hadi bilemedin 10 olması lazım. İtalya'dan Almanya'ya bağlanan adam 25-30ms alıyor yurtdışı sunucularında. Ben nasıl ülke içerisinde iki şehir arasında bunu alıyorum? GigaFiber falan uğraşacağınıza şu yurtdışı çıkışlarınızı, ülke içindeki rotalarınızı falan bir düzeltin bence. |
TürkNet rota problemi ne zaman çözülecek?
-
-
Sen hangi oyunu oynuyorsun bilemiyorum fakat CS:GO için hem valve hem de faceit sunucularında ms değerim çok iyi demesem de TT'dan daha iyi ve daha stabil diyebilirim.
Koskoca TT valve'ye 44ms veriyorken, TurkNet 36ms veriyor. Birçok tracert testinde TT çok fazla yönlenirken TurkNet'in 1-2 den fazla görmedim. Minimum yönlendirmeyle bağlanıyor ve daha iyi ms veriyor. TT'dan fazla ms olan sunucular var illa ki, onlarda maksimum 10ms fark var.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jazzalyn -- 13 Mayıs 2022; 18:13:44 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Pingi etkileyen tek şey mesafe değil. Mesela benim Londra pingim 49 ms, ama Paris pingim 60 ms. Paris londradan daha yakın olmasına rağmen bu durumu yaşıyorum.
Bağlantı sırasında araya giren her nokta pingi etkiliyor. Ne kadar kesintisiz şekilde bağlantı kurarsanız pinginiz o kadar düşük oluyor.
-
@Jazzalyn ben Adana'da Türknet ile vie.valve.net'e tracert attığımda 51ms alıyorum. Hoplarda da 3 hopta yapıyor ama 51ms olmasını anlamıyorum. Adam İstanbul'dan 8-10 hopta anca ulaşıyor aynı yere ama 27-30ms alıyor. Ben anlamıyorum 30ms'den sonrası bence Türkiye içerisinde giriyor. İstanbul'da bulunan oyun sunucularına tracert attığımda 25-30ms alıyorum. Bu normal değildir diye düşünüyorum. SpeedTest'te TurkNet Adana sunucusunda 1-2ms çıkıyor yani interleaved modda da değilim. Anlamış değilim, Adana İstanbul arası nasıl 30ms olabiliyor...
-
Peki Türkiye'de, İstanbul'dan sonra ping konusunda en iyi şehir hangisidir? Araya giren mesafe bakımından bu şekilde bir internet servisi sağlayan bir firma var mıdır? Örneğin direkt x şehrinden İstanbul'a paket gönderen bir start-up ISS vs. illa ki vardır. Bunu tek dert eden ben olamam herhalde.
-
İstanbuldan sonra en iyi yerler istanbul'a yakın olan yerler. Tekirdağ ve Kocaeli mesela. Türkiyenin internet bağlantısının %99u İstanbuldan yurtdışı çıkışı yapıyor. O yüzden İstanbuldan ne kadar uzaklaşırsanız o kadar ping yükselir
-
Gaziantepte Adanadan çok daha iyiymiş şaşırdım açıkcası. Sen birde vodafone gör şuanki pingine +20-30 ms ekler. Benim genelde çevremde gördüğüm en iyi ping türknette.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X